2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

selam güzel anneler ve tatlı bebekleri,geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim.oğlum iyileşti şükür.bu arada saç dökülmesi bende de fazlasıyla var kel kalacağımı düşünüyorum avuç avuç dökülüyor.demir eksiklği neden olabilirmiş.

selamlar benimde çok fazla dökülüyo saçlarım nereye baksam kıl görüyorum delircem ama geçici bir şeymiş doğumdan kaynaklı zaten hamilelikte çok güzelleşmişti saçlarım o zaman dökülmeyenler şimdi dökülüyo sanırım.. nette okudum 2-3 ay sürebilirmiş herhangi bi vitamine ihtiyaç yokmuş kızlar.. dikiş yerimde kızarık bi şekilde duruyo sızı falan olmuyo sezeryan konsunda şanslı olanlardanım bende
bizim kızda gündüzleri asla uyumuyor belki 15-20 dk o da kucakta.. yatırdığım anda gözlerini açıyor :) geceleri bazen 1 kere kalkıyor bazen saat başı bazen 2 saatte bir keyfine kalmış artık sütümde ne çok fazla ne az şimdilik yetiyo bakalım bu ay kaç kilo almışız ona göre mamaya başlarız artık

benimde hamilelikte hiç dökülmedi ama şimdi felaket demekki bu saç dökülmesi hepimizin ortak sorunu kızlar.umarım geçicidir kimisi 2_3 ay kimisi 1 sene döküldü diyor demekki kişiden kişiye farklılık gösteriyor.umarım kel kalmadan geçer

kızlar aynı dertten bende muzdaribim saçlarım acayip derecede dökülüyo sabah kalktıgımda yastıgım hep kıl olmuş deliriyorum ama emzirirken normalmiş beklicez mecburenn

evet canim benimde dikisim daha öyle yani cok sis degil ama tabiki hafif kabarik ama o gayet normal daha öncede bacagimdan ameliyat oldum o kizariklik belli bir zaman sonra geciyor ve hic yokmus gibi oluyor merak etme bu gayet normal sonucta daha 4 ay oldu ve yaralar taze daha sonucta ama o düzelir zamanla merak etme sac konusu bendede ayni emziremedigim halde dökülüyor hormonlar yavas yavas ancak kendilerini geri düzene sokcak 9 ay boyunca farkli calisti bedenimiz simdi geri farkli calismaya basladi birde beslenmenize dikkat ederseniz zaten saclarinizda kuvvet alir aldiginiz vitaminden onlarin hepsi geri cikiyor zaten dökülenlerin kuaför olarak bir sürü bayan müsterim vardi dogumdan önce ve sonraki farklari cok görüyordum düzeliyor sonra yine merak etmeyin kizlar :)

Son düzenleme:
aktardan eşim ısırgan otu almıs, kocaman bır poşeti 4 tl ye almış
fiyatı da gayet uygun
cezvede kaynayan suya bır tutam otu atıp 2-3 dk kaynatıp, içine de limon sıkarak için
dun ve bugun ıctım 1 er bardak ve sütümde artış oldu

Selam kızlar
Benim prensesim 31 ağustos doğumlu
bugün aylık kontrol için doktora gittik 1 haftadır keyifsiz mama içiyordu kilo alımında diğer aylara göre azalma( yaklaşık 600 gram almış ) olmuş doktor idrar yolu enfeksiyonundan şüphelendi idrar torbası taktı ama kızım idrarını torbaya yapmayı başaramadı sonrada torba kaymış bütün çişler beze ( pazar kapalı olduğu için pazartesi sabahı tekrar idrar torbası takıp idrarını almayı deneyeceğim ama zor oluyormuş bu durum sanırım kızlarda bu olay çok canımı sıktı sizlerde bu enfensiyonu geçiren oldu mu ne önerilerileriniz var acaba ?

cnm bnm bebeğim de cok kg alırken bi anda iki aydır 550-600 gr almaya basladı dr.um bu dutrumun normal oldugunu artık eskisi gibi çok kg almıyacağını önemlı olan 500 un uzerınde alması gerektiğini söyledi .. enfeksıyon vs durumlarında genelde hiç kg almama veya kg kaybı oluo ama sen yine de tahlilleri yaptır için rahat eder ben de süt alerjisinden şüphelenmiştim ama bişi çıkmadı çok şükür bnmkide 31 agustos cnm

:)
normalde 800 gram alıyordu üç aydır ama bu ay 600 alınca ve mama içmesinde isteksizlik olunca doktor bu olabilir diye düşündü sanırım bende bayağı panik oldum birde hafta sonuna denk geldi pazar olduğu için gittiğimiz poliklinik kapalı pazartesiye kaldı tahlil işi ama beni daha çok idrarını alabilmek zor diyorlar bakalım pazartesiye kadar sabredeceğiz...

dökülmek kelimesi az kalıyor bende:)) banyoda zaten yarısı falan gidiyor diğer kısmı da halılarımın üstünde:)) o değil de allah muhafaza biri geldiğinde yemeğe böreğe düşecek görmeden diye ödüm patlıyor.nasıl dikkat ediyorum herşeye.....

cnm yaa kızlarda idrar almak çok zor. benim kızımdan sarılık olduğu dönemde istemişti doktor. ben bir türlü becerememiştim. veremedim o yüzden(

3 haftadan fazla kullanma canım ara verip tekrar 3 hafta kullanabiliyorsun
yanlız limon ekşi ekşide sütü kaçırır yazıyor bilgin olsun
600 gr 4.ay için gayet iyi benimki de 30 ağustos doğumlu bu ay 550 gr almış
idrar yolu enfeksiyonunda huysuzluk olur ve çişini yaparken canı yandığından hırçınlaşır diye biliyorum

her dr nasl farklı konuşur anlamıyorumbenimki 600 gr a iyi diyor başkası hastamıda az kilo aldı diyor
ayrıca iştahsızlık benimkindede 1 aydır var canım heralde dönemsel

ben saçlarımı hep topluyorum sıkıca kenarlarıda tokalıyorum

benimde korkum bebeğimin ağzına felan kaçar diye e saçlarda uzun

5 haftayı anladım da ücretsiz izin neden alamazmışsın??

100 msjım dolmadığı için özelden yazamadım. arada 5 haftalık açık kaldığı için ücretsiz izin dilekçesini işleme koymadılar,karışıklık çözülene kadar işe başla,15 tatilden sonra ücretsiz izne ayrılırsın dediler, ozamandan sonra da zaten ek gıdalara geçilcek,başlamışken çalışmaya devam ederim zaten. her ilde farklı uygulama var dediğin gibi. bu durumu açıklığa kavuşturmaları gerekiyo bi an önce,

Ücretsiz izin hakkını asla yok sayamazlar. Onlarn hatasi simdiki durum bastan aktaramazsn deselerdi
Ne demek karisiklk duzelene kadar başla. Kanuni hakkım ucretsiz izin de. Hicbir sekilde elinden alamazlar
Erteleyemezler. Diger karisikligi nasil cozerlerse cozsunler. Bebegine yazik baslamaya gonlun yoksa
Hakkini ara. Kanuni hakkim dersen verirler.

sağolun kızlar demek hepimizde var saç dökülmesi.inşllh biran önce geçer.yoksa kel kalacam allah korusun...diikiş için de içimi rahatlattınız ben çok üzülüyodum zaten sezeryan olduğum için birde şişlik geçmez sandım...

kızlar bir haftadır boğazım ağırıyor başım ağırıyor çok kötüyüm anlayacağınız
midem acayip bulanıyor
içimde acayip bi huzursuzluk niye midem bulanıyor diye kıvranıp duruyorum
ya hmileysem diye aklımı oynatacam
dün eşime dedim adamın aklı uçtu nasıl olur ne hamileliği :)
neyse gitti test aldı allahııım o 5-10dk geçene kadar ömrümden ömür gitti
o da alay ediyor.
oğlum kardeş gelecek diye:)
neyseki temiz çok şükür allahım dedim daha bebeeem küçük napardım

yazmayalı konular geçmiş
saç dökülmesi bende de var ki üstelik dökülmesin diye özel şampuanıma rağmen delirecem halılarda saç toplamaktan bende çareyi hiç açmamakta buldum kızmın elinde görüyorum koruyorum
farklı bi yorm getireyim bizim burda yaşlı teyzzelre bebeler anneleri tanıdığı zman dökülürmüş derlerrr:)))

şu süt beni dellirtti isteksizlik nasıl oluyor kızlar anlamadım?? benimki saat geçmeden emmek isiyor deli gibi ama süt olmuyor ( çok üzülüyoum çookkkk delirecem ısırgan otunuyarın eşim lsın bakalım rezene içiyorum ama ( yemediğim bir şey kalmadı litrelerce su sıvı aldım ama ( saatlerce memede kalıyor ilk günler gibi

sizde de oluyor mu bu dönemsel mi yoksa bize özgü mü??

dikiş yerim benim de kırmızı ve kenarları şiş normalmiş bu geçermiş

herkese günaydın tesekkür ederim kızlar ilginiz için.. sonunda tahlillerimiz bitti sonuçlarımız çıktı çok şükür sonuçlarımız temzi çıktı Allahıma milyonlarca kez şükürler olsun sadece kilo almıyor dedi şu an 4.5 aylık 62 cm ve 5.300 gr 1.5 ayda tam 200 gr almış:) neyse sonuçlar temiz çıkınca diyetisyene yönlerdi doktorumuz bebek diyetisyeni:) ek gıdalara başladık doktorun verdiği liste doğrultusunda 15 gün sonra kontrol war bakalım bişe değişecekmi.. idrar yolu enfeksiyonu için bizde 3 kere test yaptırdık hastanede wermek zor ewe gelip altını açıp sadece kollektörü takıyorum altına bişe serip yatıyorum yapar yapmaz da hastaneye götürüyoruz genel durumumuz iyi çok şükür.. kaka problemi olan arkadaslar mama yada anne sütü veriyorsanız içine 1 çay kaşığı zeytinyağı damlat dedi doktormuz

slm kızlar yine uuzn bir ara verdim ama başımdaki işler bide oğluşşş mümkün olmadı nete girmek.kısaca özet geçeyim.ben sakaryadaydım bankada çalışıyordum doğum iznine ayrıldığımda öğretmen atamam oldu 13 seneden sonra hemde urfaya..ev almıştık yeni sakaryadan..bi telaşla sattık eşya topladık evi urfaya taşıdık.Ben henüz gitmedim ailemin yanına izmire geldim.eşimde bankacı o göreve başladı o yüzden gitti eşyalarla..bende bir süre sonra gidip evi yerleştiricem 1 hazirana kadar doğum iznindeyim izmirde tatilin ve oğlumun tadını çıkarıcam..

batın 4. ayını haftaya doldurcak ama gelişim çok ii maşallah artık dönmeye başladı..takip ,sesler çıkarmak , ellerine hakimiyeti vs acaip güzel izlemside o kadar keyifli..ağzından salyalar sular şakır şakır valla..ellerini hala yiyor şimdi bişiylere uzanıp kendine çekiyor onu ağzına götürüyor yaramaz..gece uykusu nazar değmesin çok güzel bazen hiç kalkmıyor bazen 1 kere 6 gibi felan kalkıyor ama gece benle 12 de yatıyo..boy kilo bilemiyom vallaha ne kadar oldu işten güçten fırsat bulup götüremedim çocuğu..şimdi izmirde aşısını misafir olarak sağlık ocağında vurdurcam o zaman bakılır sanırım..

ek gıdalar için bi doktorla görüşmek lazım ama nerde olduğumuz belli değil izmir urfa gezcez çocuğa sabit doktor yok...ama ben 1 haftadır masada ne varsa emziğini banıyorum şapır şupur yiyo..dün enginar yemeğinin suyuna bandım resmen devamı istiyo

sizlere bişiy sorcam şimdi uçağa bebekle ilk kez binicem acaba bebek arabasını uçağa kadar götürebiliyomuyum yoksa mutlaka bagaja mı alıyolar bilen varmı?eskiden uçağın girişinde hostesler alırdı bi kenara koyardı çıkışta verirdi..son kurallardan sonra ne oldu? yanıma termosta kaynamış su almam lazım ne olur ne olmaz diye ama termosum 1 lt lik?onu alcaklarmı? yada bu konularla iligli nerden bilgi alabilirim?

ve son soru beden eğt. öğretmeni olarak atandım ama çok kiloluyum malum bankada 9 senem bitti bide üzerine hamilelik en az 20 kg vermem lazım hazirana kadar ben ne yapacağımmmmm çok uzun olduuuuuu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…