2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

cnm 6 aya kadar sadece anne sutu ama 1-2 çay kaşığı tattırabılırsın ben 5.5 aydan sonra baslıcam tattırmaya şimdilik Anne sütüne devam

slm kızlar bende aranıza yeni katıldım oğlum 22 eylül doğumlu adı çınar herkesin evladı adıyla yaşasın inşallah...

kızlar bu ek gıda konusunda ne düşünüyosunuz.
şunu bunu ezip bi arada vermeyi düşünmüyorum ben tabi tam araştırmadım daha.
oğlum 3 ay 15 günlük, bi süredir elma falan yalatıyorum bugün portakal yalattım, nasıl sevdi. bi yalasın yeter dedim çektim elimdeki portakala bakıp nasıl ağladı
parçası kopar diye vermedim ben de.

cnm portakal mıdesıne zarar veriyomuş haberin olsun asitli olduğu için

cnm portakal mıdesıne zarar veriyomuş haberin olsun asitli olduğu için

evet okudum alerjen olabilir falan da diyodu.
suyunu sıkıp verirken elma havuç vericez zaten de portakalın da tadına baksın, yaladı zaten sadece.

saol canım seninde bebişini Allah nazarlardan saklasın bnde gidicem haftaya tekrar öğrendiklerimizi paylaşalım birbirimizle iyi oluyor

kızlar oğlum 2 eylül doğumlu
geçen hafta doktora ek gıdaya başlayalım mı dedim
altıncı ay bittikten sonra başla dedi.
meyve suları ve çorba sularından başla dedi.
bana bi mesaj gelmişti en uygun besin pirinçtir diye.
altıncı aya yaklaşırken ara ara pirinç unu mu versem.
çünkü hazır mamalara güvenemiyorum.koruyucu maddeler katkı maddeleri olabilir;(bahsettiğim şu kavanozlardaki mammalar)

gnydın kızlar sizin bebeklerin emmesi nasıl düzenlimi saati mi var yoksa her istediğinde mi veriyorsunuz? ha bir de iki memeyide veriyormusunuz?
benim ki saat başı, ikisini de versem öyle.. bu konuda cnm çok sıkılıyor. sütüm yetmiyor diye üzülüyorum ağlıyorum
ek gıda içinde erken galiba 4 ay 3 günlük
beni bilgilendirirseniz sevinecem

canım benimkide emiyor ama memeye sürekli saldırma eğlemi gösteriyordu bundan 2 ay önce falan doktor günde 1 kere mama wer dedi su an 4.5 aylık ve gece 1 kere mama weriyoruz sende deneyebilirsin 1 kere mama vermeyi dene onu yemesi nasıl bak bakalım onada saldırıyor ve mamasını bitiriyor ise doymuyordur eğer yemiyor ise emme refleksi istiyordur doktor bize öyle demişdi haklı çıktı mamayı öyle bir yiyorki sanki elinden alacakmısım gibi heyecanla.. bu arada sütünü sağıp 1 seferde ne kadar sütün çıkıyor bakmanda da fayda war doktorumuz 1 öğünde alması gereken 150-180 ml kadar dedi.. bizim kızda 4.5 aylık suan biz ek gıdaya başladık yavasdan

benim kızım tembelmidir nedir 4.5 aylık hala dönmüyor dönmeye çalışmıyor bileee

benim ki de dönmeye çalışmıyor bu tembellikle nasıl emekleyecek bilmiyorum

ek gıdaya yavştan başlayan anneler neler veriyorsunuz nasıl veriyorsunuz azcık paylaşalım ne dersiniz

ben meyve suyu veriyordum artık meyveleri püre yapıyorum elma havuç ayva armut ve muz denedik
daha sonra sebze çorbası yapmayı planlıyorum,
dün ilk defa yoğurt mayaladım bugün yediricem bakalım ne tepki verecek

bende canım meyve suyu veriyorum elma ve havuç armuta da başlıycam haftaya içine de çay kaşığının ucuyla pekmez koyuyorum.. muz için erken değilmi sindirimi çok zor biliyorsun... ayy eli kolu hiç durmuyor ama dönmek gibi bir niyeti yok karın üstü yatmayı da hiçç sewmiyor emeklemez sanırım bizimki:)

6 aya kadar doyumluk vermeyi düşünmüyorum ben, sadece tatsın yabancılamasın diye..

kavanoz mama olarak evde yapamadığı zamanlar hipp kullanacağım diğerlerine göre daha güvenilir olduğunu düşünüyorum çünkü baya bi araştırmıştım kavanoz maması konusunu.

ben çok pimpirikli anne oldum dr ek gıdalara başlattı ya şimdi bize acaba kaşık maması da alıp wersemmi karar weremedim ne dersiniz kaşık mamaları besleyecimi sizce
direk kaşık mamasıyla başlama bence sebzelere falan alışınca verirsn, benim doktor 6 ayda akşam öğününe muhallebi yerine tahıllı kaşık maması koyarsın gece tok tutar az uyanır demişti.

muzu püre şekline vermiyorum :) biz yerken ucundan ağzına tutuyorum yumuşak olduğu için biraz emiyor o kadar ama ağzından çekince ağlıyor yine de çok vermemeye çalışıyorum, kabız olmasın diye de armut suyu kullanıyorum canım bir de yazmayı unuttum kayısıyı kaynatıp kayısıyı yalatıp azcık suyundan veriyorum

benim oğlan yüz üstü yatınca direk yattığı yeri yada ellerini emiyo hiç bi emekleme belirtisi yokk

Son düzenleme:
slm kızlar bende aranıza yeni katıldım oğlum 22 eylül doğumlu adı çınar herkesin evladı adıyla yaşasın inşallah...
hoşgeldin :) amin inşallah.
benim kızım tembelmidir nedir 4.5 aylık hala dönmüyor dönmeye çalışmıyor bileee

ne zaman dönecekler acaba, ben de merakla bekliyorum, benimki daha 3,5 aylık :) her bebeğin gelişimi farklı, varsın geç dönsün boşver, döner zamanla nasılsa takmayalım :)

ya herkes ek gıdaya başlıyo yavaştan, eylül sonu doğduğu için kızım, 1 ay fark var çoğunuzla aramızda, biz geçten geliyoruz yetişemiyorum size önceki sayfaları okurum artık ben he heee bilgim olsun diye okuyorum ama aklımda kalmıyo ki :44:

kızlar cam rend demiştiniz ya bi ara, geçen kipada gördüm de minik ama çook ağır ve tırtıklı kısmı çok az hani rendelesen rendelenmez gibi duruyor, onla mı rendelememiz gerek meyveleri ? suyunu nasıl yapıyorsunuz meyvelerin ?

benim oğluş da eylül sonu, 21 eylül doğumlu.
başına neler geleceğini bilmek iyi oluyo arada ağustos annelerine bakıyorum, düşmüş bikaç bebek dönüp. dikkat etmek lazım, her an yeni bişey yapıyolar çünkü

25 eylül benimki de. evet başımıza gelecekleri öğrenmiş oluyoruz o da kötü :))) ay yazık, ne yapacağı belli olmuyor bebeklerin, ben de çok yalnız bırakmamaya çalışıyorum koltukta...

benim oğluşumda 21 eylül doğumlu..daha dönmüyor ama dönme eğilimi var yalnız bırakmaya korkuyorum koltukta.allah korusun.bir an da ne olacağı belli olmaz.yüzüstü yatırdığım da ayaklarına destek verince ittiriyo kendini tosbağa gibi çok komik yaa

yere minder koydum onun üstünde bırakıyorum. bikaç döndü kolunu alttan çıkaramayınca çok kızdı
sırt üstü yatarken kendi ekseninde dönüyo bi de.
ayaklarından ittirmeyi bizimki de yapıyo, bi de ellerinden tutunca doğrulmaya çalışıyo ıh ıh diye diye, allah sağlık versin bebişlerimize hepsi çok tatlı yaa

ayy ne tatlı tosbalar yaa

ya bunların tırnakları jilet gibi, kesiyorum bi kaç günde bir ama çok dipten kesemiyorum etini de keserim diye korkuyorum, hemencik uzuyor , yüzü gözü çizik içinde yaaeldiven giydirdim yine bu sefer onu da ıpıslak ediyor şımarık tosba...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…