2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

kızlar benim doğum iznim bitti. sigortadan parasını alan var mı? izniniz bittikten ne kadar sonra aldınız?

Doğru söylüyosun canım da bende uğraşmak istemedim açıkçası,onlarında zor durumda kalmalarına gönlüm razı olmadı,bide 3 gün olduğu için evimde okula yakın olduğu için kabul ettim çalışmayı,en kötü şey Mira'nın biberon tutmaması.ona alışınca sorun kalmıcak zaten.

kızlar benim doğum iznim bitti. sigortadan parasını alan var mı? izniniz bittikten ne kadar sonra aldınız?
ben aldım.belgelerini zaten hastane gönderiyor ama ben yine de kendim arayıp gelip gelmediğini sordum onlar da baktılar yaklaşık 1 ay sonra paranızı herhangi bir ziraat şubesinden alabilirsiniz dediler.2 hafta sonra aldım emzirme parasını henüz almadım 89 tl yi.yatmıştır fakat fırsat bulup gidemedim.onun içinde herhangi bir sgk dan bir dilekçe doldurup veriyorsunuz.

4.ay kontrolümüzden geldik kızlar.aşılarımızı da olduk,çok ağlamadı kuzucum. inşallah ateşlenmez:18: 650g almış.dr az dedi,ek gıdaya yavaş yavaş geçelim dedi. sinir oluyorum dra. sütüm var kendine yettiği kadar emiyo kızım,zorlarsam mutlaka ağız dolusu kusuyo,söylüyorum dra,anlamıyo beni,sanki ek gıdaya geçince kilo alıcak. bide sütü daha da az içicek karnı dolu olunca. bende dinlemicem onu 1 ay daha sadece sütle devam edicem. eğer sütümün azaldığını hissedersem azar azar takviye yaparım belki. moralimi bozuyo dr. değiştirmeyi düşünüyorum. sanki kilolu bebek sağlıklı bebekmiş gibi davranıyo. boyu çok güzel uzuyo,uykusu düzenli,keyfi yerinde,çok da hareketli,daha nolsun. ben 50 kiloyum,eşim 60 kilo. bizden nasıl kilolu bi bebek olabilirki zaten,bebekken bende eşimde şişman bebek değilmişiz. dr sadece literatüre göre konuşuyo,bireysel farklılıkların farkında değil.sizin yazdıklarınızı da okuyorum,kimisi 500g normal diyo kimisi 600ga test yaptırıyo. tıp fakültesinde farklı şeyler öğretiyolar bunlara heralde.

mrb canım...oğluşuna öncelikle maaşallh.benim oğlumda şuan 3,5 aylık bende sofraki yemeklerden yani sularından az az tattırıyorum.ek gıdalar için 4.ayın bitmesini beklicem.ataman da hayırlı olsun.bende izmirde oturuyorum.ama şuan geçici olarak başka şehirdeyim eşim görevde yanına geldim.sana tavsiyem benim doğum yaptığım egepol hastanesindeki çocuk doktoru neşe hanım.çok methini duydum izmire dönünce ona devam edicem.ama kendim gitmedim gidenlerden duydum yani göreceli tabi.uçakta da bagaja alıyorlar bebek arabası.ama şirketine göre belki değişir canım.bebekler için suya izin var.söylüyorsun bebek için kaynamış su diye..kilolara gelince acaip depresyondayım aldığım kilolardan. hamilelikte 20 kilo aldım sadce 8 kilosunu verebildim.herhalde emzirdiğim sürecede veremem çünkü çok acıkıyorum ..spor yapmayada hiç zamanım yok.hiç bir kıyafetim olmuyor inş.yaza kadar veririz..

Maasallahi kuzuna Allah nazarda saklasın

Vallah hayırlısı olsun insaallah uçak konusunda bizde kızım bir aylikken baya şey yasadık taşınma konusunda otdan oraya hatta biz yurt dısına çıktık 3 saatlik bir uçak yolculugu yaptık bebek arabasını biz uçağa kadar götürdük Orda teslim aldılar çıkışda malesef vermediler ama birde ben yanlız uçtum kizimla Allahtan kangurumuzu aldım yanımıza kızımı bagaj yerine gidene kadar onun icinde taşıdım yanin neolur ne olmaz bir kanguruyu tavsiye ederim yanliz ucacaksan bebisinle ben iyiki almisim dedimsizinki yurt ici olduğu için belki alırlar termosu ben mamasını polis kontrolünden geçmeden hazırladım sade öyle aldılar içeriye bizi sonra uçakta kaynamış su verdiler uçak kalkarken basınç için çok faydasını gördüm çünkü yutkunmasi lazım basınç olmaması için biz çok rahat uçduk kızım çok akılıydi İnşallah sizde rahat bir yolculuk gecirisiniz

Cvp biraz uzun oldu

Anladm canım, öyle 3 gün olsa başlanır tabi. Alışır kızın da yakında

bebeklerini ayakta ya da battaniyede vs. de sallayanınız varsa geçenlerde bir yazı okudum sarsılmış bebek sendromu diye bir şey varmış.bebeklerin özellikle 2 yaş öncesi beyinlerini sarsacak şekilde sallamalrın veya hırpalamaların buna neden olduğunu ve ölümlere sakatlıklara neden olabileceğini yazıyordu.biz 15 günlükten beri sallıyorduk sarstığımızı düşünmüyorum ama 2 gündür sallamıyoruz kusmaları azaldı.(bizimki çok kusuyordu)

ben çok pimpirikli anne oldum dr ek gıdalara başlattı ya şimdi bize acaba kaşık maması da alıp wersemmi karar weremedim ne dersiniz kaşık mamaları besleyecimi sizce

hayırlı olsun cnm.emziriyorsan 6 aydan önce diyet falan düşünme ama dikkat et öğünlerine. bir de tabii ki bollll hareket bollll su.6 aydan sonrada biraz daha diyet programı uygularsın.
uçak konusunda bir fikrim yok ama kuzenim hostes senin için öğrenebilirim tüm ayrıntıları.
benim kızımda inanılmaz salyalı. o tükürükleriyle oynamaya bayılıyor. ağzında oynuyor sonra hoooppppp kıyafetlerine kollarına benim üzerime...... eller zaten genelde ağızda. ama çoookkkk tatlılar:)))

canım bitince sgk ya gidiyorsun işe başladığına dasir bildiride bulun iş yerinden sonra parayı alman 1 ayı buluyor

teşekkürler kızlar. ben iznim bittiğinde ikametgahının olduğu PTT şubesinden alabiliyorsunuz diye biliyordum. az önce muhasebeciyi aradım o da doğruladı.süt parasını da gidip sgk ya dilekçe vereceğim artık.
90 TL 90 TL dir:)))
cnm bence de kilo alımı gayet normal. doktorlar kadar okumuşumdur bu konuyu:)))) tabii ki her bebek farklı bunun kesin çizgileri yok sonuçta.anlattığına göre bebeğin de maşallah gayet sağlıklı.zaten annelik öyle bir şey ki aksi bir durumu hemen hissediyorsun, anlıyorsun..ben de zorlarsam kusuyor. seni anlıyorum.dediğin gibi kilolu bebek sağlıklı bebek demek değil.ek gıdaya geçme bence de.

MAASALLAH canim cok sevindim sükür temiz cikmis sonuclariniz kilosunuda alir insallah
siz nasil bir ek gida programina gectiniz?
bizde bugun itibariyle basladik bize doktorumuz havuc püresiyle baslasin sade dedi oda öglen mamasinin önünden 4 ila 6 kasik arasi ben 4 verdim sade cok sevdi cadii havuc püresini ellerini tabaga sokmaya calisiyordu cok zaten yaklasik 3 haftadir iyicene agzimiza götürdügümüz seyleri takip eder oldu sanki banada ver dermiscesine rabbim esirgesin cümlemizin yavrularini insaallah :)

cnm yaa kendi kendine uyumuyor ki benim kız da maalesef. çok uğraşıyorum. ya kucağımda sallıyorum ya ayağımda mecburen. beşiğinde de sallanıyor:(( ama ben öyle sarsmıyorum. sallama bile denmez aslında benimkide hafif hafif getir götür yapıyorum:)))
doktorlar da ne fenaaa yaaa:))) önceden duvarlara kurulan beşikler varmış..ya da bahçelerde ağaçlara kurarlar. salla bakalım sallayabildiğin kadar. sarsılmış bebek sendromu da olmamaışlardır herhalde ki önceki nesiller bizlerden çok çok daha sağlıklı:)))))

ben aylık kontrole götürmüyorum, sağlık ocağında tartılıyo çok çok az alırsa sıkıntı var diye götürürüm.
dr.lar illa bişey buluyolar.
benimki de kusuyo kusmasa tombiş olurdu ama kusuyo demek ki midesi o kadar alıyo. zorla değil ya. her insanın metabolizması farklı. mesela kaka sorunu yaşıyo kızlar burda bizim günde 2-3 ten az olmadı hiç. bence bu metabolizmasının hızlı olduğunu gösteriyo nasıl alsın fazla fazla kiloyu.
1-2 defa döndü oğlum son günlerde. tombiş bi yeğenim var 7 aylıkken dönmeye başladı. bence böyle iyi.

ben çok pimpirikli anne oldum dr ek gıdalara başlattı ya şimdi bize acaba kaşık maması da alıp wersemmi karar weremedim ne dersiniz kaşık mamaları besleyecimi sizce
bence doğal olmayan hiçbişeyi vermemeliyiz bebeklere

aynen benimki de uyumuyor sabahtan beri karşıklı direniyoruz bakalım kim galip gelecek.az önce bir yerde de okudum bebekleri en çok sallayan japonlarmış.sallanan bebekte ritim duygusuda geliştiğinden daha zeki oluyorlarmış.senin yaptığın gibi sakin sakin sarsmadan sallamakla bir şey olmaz sanırım.ama ben çok özeniyordum hep kendi kendine beşine koyar koymaz uyuyan bebeklere ama maalesef olmadı.hayırlısı onlar bir şey olmasında gerisi önemli değil.

ben de çok özeniyordum cnm yaa..hatta hamileyken emzirip yatıracağım nasıl alıştırırsam öyle gider diyordum ama olmadı....aslında ilk bir kaç hafta istediğim gibi oldu ama sonradan huy değiştirdik..
canları sağolsun dediğin gibi.öyle güzel bir duygu ki annelik.ben de inanılmaz sabırlıyım çok şükür.uyumadığı beni uğraştırdığı zamanlarda bile kızmıyorum hiçç..

çok tesekkür ederim canım.. bize 6. aya kadar püre verme suyunu ver dedi.. yarım çay bardağı kadar elma ile başla 4 gün sonra 3 gün ara wer sonra armut wer 3 gün ara havuç suyu 3 gün ara yumurtanın sarısının çeyreğini anne sütü yada maması ile karıstırıp iyice az yine ara bunların hepsinin içinee de çay kaşığının ucu ile pekmez koy dedi.. bu şekilde alerjisi olmadığını anlayınca bunların hepsini yemeğe başlayacağız bizimki bide artık atılıyor yani daha da bilinçlendi 24 ocakta 5 olucaz yani 5 bitip 6 başlıyor oluyor mama sandalyesi alıp içine koyup bizim yemeklere dahil etmeye çalışıcağım

kızlar ek gıdalardan bahsetmişsiniz benım için erken mi acaba :26:
dr 6.aya kadar bısey verme sütün yetiyo diyor
bende emzırme taraftarıyım ama yenı seyler tadsın alışsın istiyorm
bi de biz yerken agzıma bakması yok mu dayanamıyorm

cnm bence de kilo alımı gayet normal. doktorlar kadar okumuşumdur bu konuyu:)))) tabii ki her bebek farklı bunun kesin çizgileri yok sonuçta.anlattığına göre bebeğin de maşallah gayet sağlıklı.zaten annelik öyle bir şey ki aksi bir durumu hemen hissediyorsun, anlıyorsun..ben de zorlarsam kusuyor. seni anlıyorum.dediğin gibi kilolu bebek sağlıklı bebek demek değil.ek gıdaya geçme bence de.[/QUOTE]

bende sürekli okuyorum araştırıyorum canım,normal olduğunun farkındayım,ille tombiş olsun diyede takıntım yok,ama her seferinde dr sinir ediyo beni,mama taraftarı bi dr zaten,bi dahaki ay başka dra götürürüm belki.

benim bebeğiminde hiç kaka sorunu olmadı,doğduğunda günde 6-7kez yapıyodu,şimdi 3-4 kez mutlaka yapıyo,metabolizması hızlı dediğin gibi. psikomotor gelişimi ve zihinsel gelişimi de çok iyi maşallah, daha dönmeye başlamadı ama dönmek için hamle yapıyo,ana kucağının kenarlarına tutunup doğruluyo,oturmaya çalışıyo,ayaklarını yakalayıp ağzına götürmeye çalışıyo,yüzüstü bırakınca hem kafasını hem omuzlarını çok rahat kaldırıyo,200g eksiği olsa nolur. sen en iyisini yapıyosun bencede,en azından kafan rahat,drlar mutlaka bişey söylüyo. bende mama karşıtıyım, ek gıdaya ne kadar geç başlarsak o kadar iyi diye düşünüyorum. 6 aydan sonra bu kadar çok anne sütü alamıcak zaten,ne kadar alabilirse kardır.

Masallah kuzuna
bende havucun suyunu iciriyordum onuda cok seviyordu vermeyince kiziyordu bu sefer püresini verdim doktorun önerisiyle tabiki cok doyurcak kadar degil tadimlik bizim doktor özellikle havucla basla tadi saf oldugu icin armutu bende sordum ama tatli oldugu icin hemen önermemisdi tatsiz seylerle baslayin tatliyi her cocuk yer diye bakalim haftaya kontrole gidecegiz .
doktorunuzda size önerdigi gibidaha agirlikli meyvenin sularinda kalcam kizim kabizligina cünki iyi geldi sanki püreyide haftada 2 defa felan alissin diye verecegim dotkorumuz baska birsey haftaya önermesse bakalim bi hayirlisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…