2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

diş çıkarıyor olabilirrr benim arkadasım da senin dedğin gibi bir olay yasamıs tam 8 gün sonra diş patlamışş

slm kzlar.4.ayı bitiripte ek gıdaya başlayan anneler bi sorum olacak şu milupanın ya da bebelac.ın kaşık mamasından verdiniz mi.sütlü pirinçli yazıyor kutuda.ben düşünüyorum.ama bilemedim.daha 3,5 aylık oğlum.

bi evim olsa
şu borçlarımda olmasa hemen izne ayrılırdım ya 2 yıl bakardım bebeme
evimde yok borcumda çok:))) ama kızıma bakacak kimsem yok((( bu konuda şanslısın aslında unutma önemli olan çocuğunla kaliteli zaman geçirmek..
bana gelince......keşke annem yakınımda olsa da kızıma baksa diyorum.üniversitedeyken öyleee hayallerim,ideallerim vardı ki...şu an hiçbirinden eser yok.
ama kızım için herşeye değer evlat sevgisinin tarifi yok. bazen ona bakarken duygulanıp ağlıyorum.bir kere gülümsüyor yaaa bana, bütün hayallerim, kariyer planlarım boşmuş diyorum. iyi ki var,iyi ki Rabbim bana nasip etmiş bir evlat vermişneredeyse her dk şükrediyorum onun varlığına
KPSS ye hazırlanacağım bu yıl.bakalım o zamana kadar kzımda biraz büyür.inşallah kamuya da atanırsam en azından düzenli olurum.
ayy ne doluymuşum
slm kızlar nasılsınız?
herşey yolunda mı?
biz kızımla ii sayılırız ,,,onun mızmızlıkları tam gaz devam ediyoo hala....
cnmmm nerdesin? uğrayamıyorsun galiba cimcimeden dolayı.:))))

arkadaşımın kızı da 3.ayından sonra kolik olmuştu. olabiliyormuş sanırım.
o da diş mi çıkarıyor acaba diye gitti kolik çıktı.
benim kzımda ellerini öyle bir emiyorki anlatamam.şapur şupur ağzında. sürekli siliyorum kollar üst baş hep tükürük.

ay sağol canım bilgi verdiğin için. milli eğitimler uyuz yerler malum, ne yapacakları belli olmaz,gıcık oluyorum d ilekçe örneğini milli eğitimde yazdırırlar de mi, yönlendirirle yani nasıl yazacağımız konusunda ?
sen aldın mı izin naptın ???

umutluay,
kariyer planlarına devam edersin inşallah kaldığın yerden,ben de öyle asla evde duramam derdim de evden çıkamıyorum şimdi, ne saç baş bakımı ne kilo derdi he biri kaldı öylece... şükürler olsun ellerini ağzına sokan şapur şupur emmeye çalışan ve hala dönmeye çalışmayan bebeklerimiz var seneye eylülde başlıycam artık çalışmaya ben de, bakalım izin alabilirsem tabi...

kaşık mama veren arkadaşlar, o mamalar fazla geliyodur, günde 1 kaşık falan veriliyor bebeklere, kalanı ziyan mı oluyor

bende 1 sene çalışmam,kızıma bakarım diyodum ama kısmet değilmiş,maalesef başladım,inşallah sende kamuya atanırsın canım.

dilekçeyi okula yazıp veriyosun canım,onlar üst yazıyla milli eğitime gönderiyolar,en az 15 gün önceden de dilekçeyi vermiş olman gerekiyo okula. dilekçenin nasıl yazılacağını okuldan öğrenebilirsin.

pearlshine,
teşekkür ederim canım. okuluma nasıl gideceksem artık çoook uzak köy okuluna çıktı tayinim, bakalım artık halletmeye çalışıcam, sağol...

mrb kizlar
biz iyiz cimcimemle kizima havuc suyuyla ve azar azar havuc mamasiyla basladigimizi söylemistim kizim cok seviyordu ve dün aksam kakasini yaptiginda turuncu turuncu yerleri vardi kakasinin korktum ama sonradan dank etti havuctan oldugu aklima geldi
bu durumla karsi karisiya kalan havuc suyu veya mamasindan azar azar veren oldumu hic ?
bizde durumlar böyle cimcimem uyuyor bende size bi bakim dedim bebisler ve tabiki hanimlar keyfler yerindedir insaallah?

biz de iyiyiz eylülnaz, benim kız da uyuyor kakasına da rengini veriyo muymuş havuç, vay be .) havuçlu mama kaşık maması denilen de mi ?

merhabalar,
bende MEB mensubuyum:)ÜCRETSİZ İZİN dogum izni bittikten 24 ay içinde mi sonra mı alınabiliyor??

ayyy bu tırnaklara bende yetişemiyorum, kessem bile jilet gibi habire çiziyo bi yerlerini bugün mantar törpü aldım onla törpülücem bakalım faydası olcakmı??ayaklarınıda bir kere kestim geçen hafta uzamıştı artık bayağı...ve uyurken mümkün değil bizim oğlanı ellemek acaip kızıyo uyanıyo ben hep uyanıkken kesiyom..karnını iice doyurunca sakinleşiyo bi müddet o ara ne kesersem

ben yeni öğpretmen oldum bana rapor alamayacağımı sölediler???ücretliden sonra rapor alırsam işe başlamış sayılırsın sonrada ücretsize çıkamazsın dediler??
ücretlinin son gününde ellerinde olması lazımmış dilekçenin ??ben şimdi ücretsizdeyim..ama hiç göreve başlamadım ölede bir durumum var.. bankadaydım eylülde atandım babam vekalet ile kayıt yaptırdı sinde aynı gün izne ayrıldım ücretli...şimdide ücretsizle devam ediyom bankadan sonra yaşasın özgürlük oldum resmen rapor bile aramadım

bebeğin 24 aylık olana kadar ücretsz izin alma hakkın var, ister parça parça alırsın ister ara verirsin.
rapor alabilirdin yani arada. geçen seneki torba yasayla değişti bu.
sen yeni atanmışsın ama meb değişik uygulamalarıyla ünlüdür, yeni yasadan falan haberleri olmaz. araştırıp benim hakkım bu demen lazım dayanaklarıyla.
onların dediğine kalırsa oo işimiz zor

ne saçı ne başı:))) ayyynennn öyle cnm.çok şükür nasıl tatlı oluyorlar eller ağızda ama
bende 1 sene çalışmam,kızıma bakarım diyodum ama kısmet değilmiş,maalesef başladım,inşallah sende kamuya atanırsın canım.
amin cnm inşallah senin içinde hayırlısı budur inşallah..

merhaba kızlarnasılsınız bebişlerin keyfi yerinde gördüğüm kadarıyla.. Allah neşelerini arttırsınbenim bir kaç sorum var..gerçi ek gıdaya 5. ay dolduktan sonra başlicam ama yine de sorayım.. meyve püresini rendeleyip mi elde ediyosunuz yoksa haşlıyo musunuz? cam rendenin normal rendeden farkı nedir? gıdaları mutfak robotundan geçirsek olmaz mı?hem inek sütü 1 yaşına kadar yasak diyolar ama ek gıdaya yoğurtla başlayın diyolar:44:burda bir tezat yok mu? önceden çok dert ederdim bebeğim burda katkılı şeylerle büyüyecek diye ama tayinimiz bir köye çıktığı için bize doğal ürünlerin kapısı açılmış oldu.. napiyimm kendimi böyle avutuyorum

Bu soruların cevaplarını ben de merak ediyorum. Cam rende besin değerini koruyomus heralde.
Süt yoğurt olunca başka bişey oluyo, yetişkinlere de süt yerine yoğurt peynir tüketin diyolar artık. inek sütünün sindirmm zormuş ama yoğurt olunca hem sindirimi kolay hem faydalı olmus oluyo

Son düzenleme:

yok canım bende raporla idare ediyom şimdilik. ikinci dönemde okulda norm fazlası olduğum için müdür bey başla öğlenden sonra süt izni yazarım gidersin öğlene kadar gel maaşından olma boşuna dedi ama yinede oğlumu bırakmak istemiyorum çok zor herşey Allah tan müdürüm anlayışlı bi insan..

ben meyve suyu çıkartırken peynir rendesinde rendeleyip tülbentten süzüyorum, cam rende besin değerini koruyor diyorlar ama almadım. peynir rendesinde rendeleyince elma havuç vs hafif püre gibi oluyor zaten birazını öyle veriyorum bazen de elma havuç ayva armut vs buharda haşlayıp suyuyla blendırdan geçiyorum. ilk başta yoğurdu devam sütünden maya dedi doktorum öyle yapıyorum daha sonra inek sütünden deneyeceğim yoğurt olunca sanırım sütün yapısı değişiyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…