2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

canım kusura bakma görmemişim bana yazdığını
önceden beyaz kısmını bırakıyordum korkuyordum ve ilerde kızımın güzel tırnaklarının şekli bozlur diye dipten kesmiyordum ama baktım olacak gibi değil burnunu kanattı ve 50 günlükken parmağını gözüne koydu gözümün önünde beyazına değdi taa, çizebileceğini duyduktan sonra artık dipten kesiyorum..
ayak tırnaklarına gelince oyyy küçüçük parmakları tutmak çok zor kesmemiştim ama baktım kuşumun tırnağı gibi olmuş:)))) hemen kestim uyuyunca uyanıyor diye uyankken kesiyorum
ihmal etme derim ben yoksa etinin şekli değişiyor

Son düzenleme:
günaydın günaydınnn herkese bebelerimiz bir gün daha büyüdüler ne güzelllll
dışarda kar gördüm şaşırdımm dün, bugünde çatılardan buz sarkıtları gördümm sıcak memleket dememek lazımmış:)))
üşütüpte hasta etmesek bari yavrularımızı
uzun bi aradan sonra ilk defa süt dolu uyandım :)) çok mutluyumm

uyumadan bala çörek otu ve susam katıp bir tatlı kaşığı yedim o süt yaptı herhalde

vee bugünn ilk kez 8 saaattttt uyudummmmmmmmm gece:)))))

düzenleyemedim bende alıntı yaptım
çook önemli bir soru sormayı unutmuşum

sizinde parmaklar ağzında bu normal, emerek tanıyor diye izin veriyordum ama farkettim ki o TIRNAK UZAMIYOR
sizde de var mı bu durum gelişmemesinden korkuyordum zaten başıma mı geldi normal mi acep??????

merhabalar,
bende MEB mensubuyum:)ÜCRETSİZ İZİN dogum izni bittikten 24 ay içinde mi sonra mı alınabiliyor??
meslektaşız :) doğum iznin bittikten sonra alabiliyosun, benim d.iznim bitti,rapor alıyorum şimdilik, alamadığım zaman artık ücretsiz izne ayrılıcam, öyle düşünüyorum...
törpüyle törpülenebilir mi ki o incecik tırnaklar, çok ince ya törpülerken sağa sola süner o tırnakcıklar,dene bakalım :) uyanıkken bravo valla, ben yapamazdım, benimki iyiy uyuyor, rahatça kesiyorum...
hayırlı olsun ataman :) evet göreve başlamış görünüyorsun ama bunda sorun olur mu bilmem, benim atandığım köy okulunda ücretli öğr. görev yapıyor şu an, rapora geçtiğim günü mdr başlamış rapor almış göstermeliyiz demişti.

hmm mdr yardımcı olacaksa sorun değil. benimd e eski okulum sabahçı-öğleciydi, sabahçıydım ben branş olduğum için. çok rahat oluyordu...

sekos önemli değil :) ben farketmedim hiç tırnağının uzamadığını, zaten tam parmağını alamıyo benimki, yumruk şeklinde sokuyor, nadiren başparmağı denk getiriyor. bişey farketmedim açıkçası...:44:

kızlar bebişleri evde ve dışarıda nasıl giydiriyorsunuz?

evdeyken uzun kollu çıtçıtlı badi altında patikli alt ve üstüne birde pijama şeklinde giydiriyorum uykudan uyanınca hemen yelek giydiriyorum. dışarda alttakiler aynen kalıyo üstüne bir takım henüz mont almadım ama fermuarlı polar ceket ve bir ince bir kalın battaniye ile sarıyorum başına vecihi şapkası ( kulaklı olanlardan) takıyorum malum kar var heryer çok soğuk..

evde çıtçıtlı kısa kollu veya kolsuz badi, atlet niyetine.üstüne de uzun kollu badilerden. alt kısımda ayağına çorap üstüne de ayaklı tulum pantolon, üstüne giydiği badini takımı oluyor genelde :) bazen örme yelek de giydiriyorum...

dışarda bunların aynısını giyiyor, üstüne montu var peluş. kafasına şapka ve montunun şapkasını örtüyorum, ayak kısmına da kalın battaniye örtüyorum bebek arabasının içindeyken.

bizim ev bazen buz gibi oluyor bi ayarını tutturamıyoruz korkuyorum hasta olacak diye,
evde kısa kollu çıtçıtlı ayağına kalın çorap üstüne tulum bide kazak giydiriyorum, dışarı çıkarken bunlardan farklı olarak bi külotlu çorap giydiriyorum kazağını çıkartıp yelek geçiriyorum üstüne de astronot mont giydiriyorum bende..

o vecihi şapkası bizimde favorimiz :) atkı kullanmıyorum ama..
annemler falan çocuğun ağzını yüzünü lahana gibi sarıyorlar bende merak ettim ben mi az giydiriyorum diye.

annemler falan çocuğun ağzını yüzünü lahana gibi sarıyorlar bende merak ettim ben mi az giydiriyorum diye.

haklısın korkmakta ben de korkuyorum, bilemioruz ki nasıl hissediyor. ama iyi gibi senin giydirdiğin, eğer ev soğuksa braz kazak normal, bizimki iyi, kazak giyerse terler. ayaklı tulum bile giydirmiyorum ben normalde, evin sıcaklığı iyi, sadece çorap ve pantolon giyince yetiyor. bebeğin boynu bile yok ki atkı saracak kadar, bence gerek yok atkıya :)

altına külotlu çorap üzerine çorap ya da patik üstüne pijama.
üst kısmında da çıtçıtlı badi onun üzerine uzun kollu badi.
uykudan kalkınca örgü yeleklerim var onları giydiriyorum.
dışarıda da örgü hırka-şapka ve kalın battaniyeyle de sarıyorum.
ahanda bu kadar:))))

evde uzunkollu cit citli bady üstüne ince polar kazaklardan veya uzun kollu bady altinada ayakli esfman icinede bir cift corap
disarida üstümüz yine aynisade altta birde kilotlu corap birde üstüne yumusak bot bebislere göre veya patik birde kalin polar ceket yada boydan ici elyafli tulum keyfimize havanin sogukluguna göre ana kucagin icindede battaniye bukadar:)

kızlarr yaa benim kızımın uykusu biraz tuhaf.yani akşam 8 ya da 9 gibi uyuyup 1 saat kadar uyuduktan sonra uyanıyor ve gece 2-3 e kadar uyumuyor.oynuyor konuşuyor. gece de 2 saatte bir kalkıyor. hele dün saat başı kalktı aşağıdaki yazıyı buldum. fikriniz nedir?

Bebek Hastanesi sitesinden

BEBEKLİK ÇAĞINDA UYKU SORUNLARININ ÖNLENMESİ

Bence çoğumuz bebeklik döneminde geleneksel yöntemlerle büyütüldük ve büyüklerimizden hâlâ geleneksel yöntemlerle çocuk bakımını öğreniyoruz, bu yöntemlerin doğruluğuna inanıyoruz… Oysa özellikle yenidoğan döneminden itibaren yapılan hatalar, bebeklerde alışkanlıklara ve bu hataların devamı olan zorunluluklara yol açıyor. Söyle ki:

Öncelikle yenidoğan bebekten başlayalım: İlk 3 ayında bebek acıkınca ağlar, emzirilir, doyar, susar. Altı kirlenince ağlar, temizlenir, susar. Gazı olunca ağlar, sırtı sıvazlanır, gazı çıkarılır….SUSMAAAZ! Gaz nedeniyle uzun uzun ağlar ve bu dönemde sallanmaya alıştırılır (-ki sallama dışında da bebeği rahatlatan yöntemler vardır,ama bu sallama en kolayı ve “geleneksel” olanıdır). İşte ilk 1-3 aylık bebeğin ihtiyaçlarının karşılanacağını görüp ağlayarak kendini ifade ettiği ve annenin de bebeğin ağlama sesini tanıyarak sorunlarını giderme tecrübesini edindiği döneme “bağlanma” dönemi denir.

Oysa 3. aydan itibaren bebekte biyolojik 2 önemli değişim başlar: 1- Gece kakaları azalır veya biter, 2- Gece acıkmamaya başlar ! (Evet, doğru okudunuz; acıkmaz) Uyku sırasında bebek hareket etmez, vücut sıcaklığı düşer, kalp ve solunum hızı yavaşlar, yani bazal metabolizma hızı tümden azalır. Son aldığı anne sütü veya mama ona 7-8 saat aralıksız uyumaya yetecektir.

Oysa bebekte bu dönemde aralıksız uyuyabilmesine engel olan ve aşılmasında yardımımıza ihtiyaç duyduğu iki de önemli hususu bilmek gerekir:

1- EEG ile yapılan araştırmalar göstermektedir ki bebeklerin beyinleri erişkinden farklı işler. Bebek her 50 – 60 dakikada 1 derin uykudan yüzeysel uykuya geçer, hatta uyanır. (Bu süre erişkinde 120 -150 dakikadır: Düşünün gecede 2-3 kez uyanıp sağdan sola döner, eşinizi görür, belki de saçını okşayıp gene dalarsınız. Ama bu sırada tekrar dalmanız için size kim yardım eder?) (1)

2- Bebek henüz varlığının farkında değildir: Anneyi kendisinin, kendisini annesinin bir parçası sanır. Cee oyunu sırasında yüzünüzü kapattığınızda sizi görmeyince endişelenişini, hattâ oyunu uzatırsanız ağlayışını düşünün! Bebek görmediği annenin var olduğunu idrak edemediği bir dönemdedir. Annesinin sesini bile duysa illâ temas edecek veya emecektir. İşte bu algı sorununa seperasyon anksiyetesi, tam karşılığı olmamakla beraber “kaybetme fobisi” denir.

Bu algı sorunu ve gece 50-60 dakika aralarla uyanmasını bir arada düşünürsek;

İlk 3 ayında ihtiyaçları karşılanan, ağladıkça doyurulan, hattâ maalesef sallanan bebek, 3 aydan sonra da gece uyanıp ağladığında annelerin yanlış yorumu devreye girmekte: "Acıktı, emzirmeliyim" Ama hayır, emzirmek bu dönemden sonra bebeğin kendi kendine uyuma yeteneğiNİ geliştirmesine engel olur.

Çözüm:

Emzirme, sallama, emzik, mama vs her türlü uykuya dalmayı kolaylaştırıcı yönteme uyku yardımcısı denir. Bunlarsız, bebeğin kendi kendine uyuması için ona fırsat tanımalı ve yüreğinize taş basıp biraz ağlamasına izin vermelisiniz.(2) İlk gece birkaç defa 3-5 dakika fasılalarla ağlayan ve yardım edilmeden dalan bebek daha sonra da kendi başına uyuma yeteneğini sürdürebilir. Her 3-5 dakikalık ağlamanın ardından bebeği alıp sadece 1 dakika kadar emzirmeksizin, kucaklayıp tekrar yatağa koyun. Bunu art arda birkaç kez yaparsanız bebek bundan iki mesaj çıkarır: 1- Annem burada 2- Kendi başıma uyumalıyım. Birkaç gecelik sabrın sonunda gece aralıksız uyuyan ve daha huzurlu bir bebeğiniz olur. Bana da dua edersiniz.( Doğumundan itibaren izlediğim ve bu yöntemi öğrenip uygulayabilen çok sayıda anne var, hepsi de başarılı olmalarını elerine ve büyüklerini dinlememelerine borçlular)

Uzm. Dr Erdem UZUNOĞLU

03,12,2006

geçenlerde atkıyı boynuna değilde burnunu kapatmak için sardı annem, babamda gözlerine kadar çekti yazık yavrum bi yumağın içinde kayboldu :)

yazanlar mantıklı aslında 1-2 haftadır bende aynı şeyi gözlemliyorum saat başı uyanıyo ama memeyi istemiyo çoğu zaman yatağında sallayınca geri dalıyo bende yatıyorum yatar yatmaz tekrar ağlıyo sallııyorum susuyo kısır döngü işte gece boyu böyleyiz, bende pes edip yanıma alıyorum daha az ağlıyor o zaman

Son düzenleme:
termosum var benımdee ılık suyumu hazır edıyorum mamayıdaa olcerak bıberonunaa koyuyorumm genelde gerek kalmıo ama yanında olmasındaa fayda varr.. gezerkenn bakınmaktann meme aramıoo zıllı kızım :)) sogur tabıkıde ole hem saglıksız olurr.. uzun sure bekletmek ıı deıl..
bende aptamılın tahıl karısımlı mamasını aldım zatenn anne sutu 3 ay aldı sonra hep mama yedı.. bıkez verdımyedıı amaa sankı zor sındırdı bana ole geldı sımdılık vermıyorum 5 . ay dolsun baslıycam gene..
Merhabalar...
Uzun zamandır topiğe uğramamıştımNasılsınız, bebişler nasıl
Bir şey sorucam kızlar bebişlerinizde diş çıkarma belirtileri var mı:26:
vuslatcımm hgg cnm uzun zamandırr denk gelemedık ozledım senı.. bızımde salyalar arttı kasınıoo yavrumm sınırlenıoo.. parmagımızı agzınaa sokunca cok hosuna gıdıo hersyı agzına goturuyor artıkk buyuduler masalahh..
cok gecmıs olsun cnmm ıcım parcalandıı kan alınmasınaa ben hıc dayanamıyorummm allahh yardım etsın sımdı nasılsınızz..ekgıdaya bızde gecmedıkk hala..
benımdee ole cnmmm yazdıgı gıbıı tam yatıyorum uyuyoo dıee hoopp aglıoo sallıyorum yatıyorumm hoopp aglıoo bu donemde cogu bebek aynı atlatıcaz ınsssssss

ben evde uzun kollu cıtcıt ,pattıklı alt altında corap,ustune alt ust penye takımm uyurken cok ortmuyorum ınce bı battanıyelee kundak kollar acık ama :)) baglatmıo artık... ustunee orgu cok kalın olmayan battanıyee.. ev sıcak odası 25 26 derece arasında..

gece 1 gibi uyuyup( bu gece erken uyudu:))) 2 saatte bir uyandı yine. kesinlikle meme istedi. emzirmeden uyutamadım.sonrada iyice uykusu dağılacak diye korkup emzirdim.

güzel bir yöntemmiş ama uygulamaya gelince başarabileceğimi pek sanmıyorum,bizimki gecede 4,5 kere uyanıyor ve ortalığı ayağa kaldırıyor 2 dk kendi başına bıraksam komşular başımıza toplanır.illa ya emziricem yada sallıycam hep böylemi olacak diye korkmaya başladım.:18:

evdeyken uzun kollu çıtçıtlı badi altına patikli alt üstlerine takım veya tulum giydiriyorum.dışarıya çıkarken bu giydirdiklerime ek olarak mont veya hırka altına bir külotlu çorap,şapka.bide herzaman kadife patiklerini ayağına giydiriyorum.

ben baya araştırdım.doktorların bir çoğu ağlatma yöntemini tavsiye ediyor.tabii bunun bir yöntemi var.belli aralıklarla yanına gidip sakinleştiriyorsun mesela.kucağına almıyorsun pışpışlıyorsun falan gibi..... ama ben dayanamam ağlamasına. küçücük yavruyu ağlatamam.
ben de alışkanlık yapmasından endişeleniyorum:18:

aynen bende ağlamasına dayanamıyorum eşimde dayanamaz bu yöntemi uygulamama izinde vermez bu gidişle biz ağlıycaz.küçükbey geceleri bizi uyutmuyor tam dalması 3-4 ü buluyor tam uyudu derken hop yine uyanmış ağlıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…