2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

ayy böcük g ibi olmuştur, gözleri açık sadece :))) sarılsa bişey olmaz, alır gene nefesi, dışarda çok durulacaksa sarılması da uygun aslında...

uyku düzeni bizim oturdu az çok, 1,5 aylık olduğundan beri beni yormuyor gece,ağlamaz da hiç maşallah. şu an 3,5 aylık, şükür gece uykumu alıyorum, gece 12 gibi uyuyor genelde, bazen 10da da uyur. sabah 9da uyanır. eğer 12de uyumuşsa 4 veya 5ten sonra uyanır ama gözleri açılmaz,kafasını sağa sola çevirir durur emzik ya da meme arar, emziğini veririm, öyle dalar yine, durmazsa emziririm yataraktan, yanımızda yatıyor çünkü :) sonra 7-8 gibi bi daha aynısını yapar,öteki memeyi veririm, uyuyr yine. aslında 10 buçuğa kadar uyuyordu bu şekilde de sütüm geceleri de yetmemeye başlaynca sanırım doymuyor tatmin etmiyor onu , uyandıktan sonra doyururum ,yine dalar uykuya salonda...sallama olayı yok geceleri bizde, bakalım değişir mi belli olmaz ki ..

maşallahumarım bizimde oturur bizimki 4,5 aylık hala oturmadı.

maşallahumarım bizimde oturur bizimki 4,5 aylık hala oturmadı.

evet canım maşallah gerçekten... ben tek baktığım için belki de büyük sözü dinleyemedim. 1 haftaklıkken yalnız kaldım ben, ne annem gelebildi yanıma, ne ben gidebildim, eşimle sorunluyduk k.validem yüzünden. geceleri hep kızımla tek yattık, eşim kalmadı bile bizle, çok zor günler geçirdim ama şükür ki eksiklik hissetmedim ... kızım anladı beni herhalde, annemi üzmeyeyim dedi

umarım hayatı boyuncada üzmez annesi hep uslu olur.zor durumlar yaşamışsın canım allah bir daha yaşatmasın.

evet cnm aynen öyle. uykuya dalmada sorun yaşıyoruz biz de..

maşallah cnm ben de yalnızdım cnm ama kaka problemi yaşadık ve o zaman uyku düzenimiz bozuldu işte. şimdi de oturtmaya çalışıyorum ama bakalım nasıl becereceğim...

selam kızlar ben arada bı yazıyorum ama sizi takipediyorum 3 buçuk ayık oğlum 1 aydır uyanıkken memeyi reddediyordu dra götürdük gaz dedi önceden hıc aglamayan bebegım bayadırda hep huzursuz kucagımdan ınmıyordu hos kucaktada mızırdanıyordu dun aksam daha cok huysuzlandı acıle gıttık yıne gaz dedı ben memmeyıde reddedıyor dıyınce tahlıl yaptı ıdrar yolu enfeksıyonuymus antıbıyotık yazdı bı akrabamız hastanede calısıyor uzmana sormus oda bizim hastamız olsa hastaneye yatırırdık demıs yada pazartesıye kadar ılacı kullanıp takıp etsınler pazartesı bakalım demıs sımdıde hafta sonu gırıyor napsam acaba bugünmü götürsem takipmi etsem kararsız kaldım:18:

umarım hayatı boyuncada üzmez annesi hep uslu olur.zor durumlar yaşamışsın canım allah bir daha yaşatmasın.

inşallah canım,amin, allah kimseye yaşatmasın, çok zor gerçekten, bebeğimin zevkine varamadım hiç, her gece ağlardım, neyse ki geçti biraz...senin de miniğin hep uslu olur inşallah annesi bu arada oğluşun çoook tatlı maşallah, resimde çok yakışıklı görünüyor :)))

kamelya06,
geçmiş olsun arkadaşım bebeğine başıma hiç gelmedi valla, ne desem bilmiyorum, dr a da götürülebilir bugün ama evde takip de yapılabilir ne bileyim, bişey diyemiyorum ben de...:44:geçer inşallah bu akşam da gerek kalmaz , haftasonu da iyileşir inşallah.

Son düzenleme:

sağol canım avartaki resimde yüzü pek belli değil ama albümde resimleri var teyzesi.eminim senin prensesinde çok güzeldir.

sağol canım avartaki resimde yüzü pek belli değil ama albümde resimleri var teyzesi.eminim senin prensesinde çok güzeldir.

evet, bana göre çok güzel prensesim :) baktım albüm fotolarına, yorum da yaptım, allah bağışlasın çok tatlı...

merhaba kızlar keyifleriniz yerindedir umarım.size bi sorum olacaktı 4. ayını doldurupsa bebekleri dönemeyeyn varmı bu internet kafamı çok bulandırıyo 4. ayında bebekler dönebilir diyo ama benimki hala dönemiyo bide bişey verince uzamıp alabiliyormu? bunları merak ettim paylaşırsanız sevinirim.

oglum gunduzlerı benı asla ama asla emmıyor..
medela mını elektrıklı makıne ıle sagmaya basladım. meme ucunun cevresıne sagmadan once earth mama&angel baby meme bakım kremını suruyorum. sagdıktan sonra da aynı sekılde uyguluyorum. su ana kadar tahrısı onleyebıldım sanıyorum.

goguslerımden oglen 12 gibi çok ama çok az süt çıkıyor. 40 cc kadar ne yazık kı

fakat saat 15:30 gibi 120 cc sut cıkarabılıyorum. o yuzden sutun yetmedıgı ogunlerı aptamıl mama ıle tamamlıyorum.

bu arada ; sanırım bebegımın damakları kasınıyor ve acıyor. cunku bır kac gundur ellerını yumruk yapıp agzına sokuyor ve hırslı bır sekılde alt ve ust damagına surtuyor, bunu yaparken bazen aglamaya baslıyor ya da huzursuzlanıyor bırden bıre. zaten salyalar da cabası ...

yalnız aklıma takılan bır sey var bu hususta ; eger dıs cıkarıyor olsa ve damakları acıdıgı ıcın benı emmek ıstemıyor olsa, gece uykulu ıken de bu durumun aynı olması gerekmez mı ??

meme reddi ile ilgili tüm yazılanları neredeyse okudum. annelerin çoğu bebegı memeyı agzına aldıktan sonra reddettıgını, ya da cok kısa bır sure emıp ondan sonra reddettıgını yazmıs. bızım durumumuz cok farklı, memeyı asla agzına almıyor. belkı alsa emmeye baslayacak refleks olarak fakat kesınlıkle memeyı kavramıyor. dun yataga uzandık bırlıkte, belkı yatarak emer dıye, güldük oynadık ama memeyı agzına yaklastırdıgım anda yıne aglamaya basladı.

diş çıkarıyor ve damakları acıyor olsa, medela calma bıberon ıle bu kadar rahat emer mı ???

dr ıle konustuk, eger sutunuzun tadını begenmıyor olsa bıberon ıle dahı olsa asla ıcmez dedı.

deodorant vs kullanıyorsanız degısıklık olduysa eger bundan hoslanmamıs olabılır dedı, zaten sadece roll-on kullanıyorum ve hep aynı markayı tercıh edıyorum. sabun vs gıbı urunlerde de degısıklık olmadı. tum ıhtımallerı eledık sanıyorum.

emmedıgı zamanlarda duzenlı olarak 3 saatte bır sagıyorum, su anda sıskınlık olusmuyor goguslerımde. sagdıgım ıcın sanırım.

bebegıme hıc tepkı gostermıyorum bu durumdan dolayı, aksıne hıc zorlamıyorum. zorlayınca daha cok aglıyor cunku.

gecelerı emmesı cok ıyı. akşam 22:00, gece 12, 3 , 5.30 ve 7.30 gibi emiyor. sonra sabah uykusu acılınca kesınlıkle emmıyor. en son emmesı 7.30 gıbı genelde ve aksam derın uykuya gectıgı saatlere kadar, ki genelde saat 22:00 yi buluyor, bu zaman dılımı aralıgında asla emmıyor.

bu sekılde devam edecegını dusunursek eger ; sutumde azalma olur mu ?

gece bazen 4-5 saat uyudugu da oluyor, o zaman kalkıp sagmıyorum gogsumu.

Son düzenleme:
arkadaslar,
bebegıne mama destegı yapanlar ıcın soyluyorum ;
mlupa aptamil 1 in bir de "conformıl" olanı var
sımdı ona gectık, gaz sorunu ve kabızlık kalmadı
cok rahat kendı kendıne gaz cıkarıyor ve aynı zamanda zorlanmadan yapıyor kakasını
bı de bıberonu degıstırdım, avent ve medela vardı
dr brown's aldım, gaz sancısını onleyen dunyadakı tek bıberonmus
tavsıye ederım

benimki her iki yanada dönebiliyor canım.4.ayını bitirdikten sonra tam dönebilmeye başladı 3 aylık olduğu sıralarda sadece dönmeye uğraşıyordu.yüzüstüyken sırt üstüde dönebiliyor artık,altı açıkken daha rahat dönebiliyor.birşeylerede kendi uzanıp alabiliyor ağzına götürüyor.her bebeğin gelişimi farklıdır diye biliyorum canım canını sıkma.altı açıkken rahat bir yere koy bakalım belki dönebilir.

conformili bende denedim ve süperdi biz sonra fazla kusmadan sonra degistirmek zorunda kaldik ama kabizli ve fazlasiyla gazliydi benim kizimda ama conformil süperdi bide bizim sisemiz kolik bebekler icin özel k

benim kizim 4. ayini gecti yarim zor zahmet arada bir dönüyor bu bebekten bebege degisir kafana takma bence bana doktorumuz hanfendi briaz tembel egzersiz yapin evde simdi belli bir saatimiz var karin üstü yatiyoruz yan yatiyoruz sitrini sivazliyorum bir sag bir sol oyun oynuyoruz cok hosuna gidiyor sagina soluna dikkatini cekecek seyler koyuyorum kafasiyla resmen daireler ciziyor dönerler yakinda merak etme

MAASALLAH KUZUNA benim cadi kizimda dogudugundan beri sakin bir bebisdi karni tok olunca ve gazi olmadigi zamanlar biz 1 ay uykuyusuzluk cektik ondan sonra hersey düzeldi sükürki hatta benim kizim son 2 aydan beri geceler 10 11 de yatardi sabah 6 ya kadar sonra mamasini icip 10 kadar tekrar uyurdu gece uykumuzun MAASALLAHI VAR ama 3 günden beri hafif kirginlikmi desem damaklarini cok kasiyor parmagimla üstünden sürdüm sanki birseyler varmis gibi geldi cözemedim ama 3 günden beri uyku düzenimiz hafif bozuldu gece 1 kadar oturmak istiyor tam dalamiyor gözünden saat 10 da uyku akiyor ama direniyor uykuya dün biraz aksama dogru aksam sporu yaptik oyun oynadik yorgun düsüp uyudu bu seferde emzigine gittim 1 saat boyunca 5 dkikaya bir atiyordu bakalim bu aksam nasil olacak :)

benım kı de dönmüyor ama normal diye düşünüyorm :26: her bebeğin gelişimi farklı

mrb bende arada bir yazanlardanım. ama sürekli sizi takip ediyorum. sütünü sağan annelere bir soru sormak istiyorum. sütümün rengi 2,5-3 ay sarımtrak ve daha yağlıydı. şu anda ise beyaza yakın . aynı pastörize sütlerin rengi gibi. sizlerde durum nasıl? b

mrb , benmki de beyaz ilk 3-5 gün sarıydı ağız sütü denilen süt... ondan sonra hep beyaz bnm ve yag oranı cocuk buyudukçe artar bence bebeği doyurmak için diye düşünüyorum :)

bence 3 ay sonrası cogu bebekte meme reddi oluyo bnm oğlumda 1 ay sürdü şuan 4,5 aylığız geçti çok şükür bnmki bi tek ayakta gezerken emiodu beyefendi umarım seninkide düzelir buarada agzı pamukçuk oldugu için emmıo olabilir mi gerci gece ememezdi belki o zaman.. bi de buyume atagı olabilir .. ama sutunu sagman durumunda azalacağını sanmıorum hatta coğalır bıle .. bol sütlerr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…