2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

salgılanan sütün değeri yağ oranı falan çocuğun ihtiyaçlarına göre her ay farklılık gösteriyormuş yani her ay aynı süt salgılanmıyormuş Rabbim nekadarda ince düşünüp yaratmış bizleri...şükürler olsun

bnmde uyku ile ilgili cok buyuk sorunum var gece 00.00-01.00 arası uyur 3 gibi uyanıp emer 6 da emer 9 da emer uyanır .. gündüz boyu uyumaz ne yapmam gerek hiç bilmiyorum gündüzleri 5 dk uyuo tracy hogg yöntemi de var hişşt pat ama deneyemedim bi türlü .. buarada ayakta sallamaya alıştırmadıgım için ayakta uyumuo kırk yılda bir uyusa da ayaktan indiği gibi uyanıyor ne yapıcamı sasırdım

Kızlar oğlumun deli gibi salyası akıyo 3 gündür. Yanakları tahriş oldu kırmızı kırmızı hep. Yatarken bile salya sızıyo ağzından. Diş çıkarırken böyle olurmuş erken değil mi ya. Bi de huzursuz 2 gündür.

maşallah diyelim kızlarımıza, bebekler değişiklik gösterebiliyor bu aylarda, güzel uyuyan beeğin uykusu bolzulup, uyuyamayanınki düzene girebiliyor. ilk 1 yıl uyku düzenini unutun diyordu bi sitede okumuştum. bakalım neler olucak :)

benimki 3.5 aylık tembel ehrhalde seninki gibi, çünkü hiç döneyim demiyor :) aylara göre bebek gelişimi yazılarını okuyorum da bazen, 3 ve 4. aylardaki gelişimde dönme yönemlerine başlar diyor, 5. ay bilgisinde ise tam olarak dönme gerçekleşir diyor. sanırım 3 aylıkken başlayabiliyor bebekler, geç kalanlarsa 5. 6. ayı bulabiliyor. bekleyelim bakalım. egzersizleri ben de mi denesem acaba ? ben yan yatırınca yay gibi kıvrılıyor kafa ve poposunu geri çıkarıyor, sıvazlayamam ehrhalde :))) en son 2 aylıkken gitmiştik dr kontrolüne, 4. ayda gideyim bakayım bi...

huuuuuu kızlarrr merhaba... girmeyeli uzun zaman oldu yahu.. bizde 3.5 aylık olduk kısmetse ayın 24. ünde 4 ü dolduracaz artık sürekli oyun istiyoruz dönüyoruz kalkmaya çalışıyoruz sesli kahkaha atıyoruz :) uykumzda düzenli şuan şükür gece 12 gibi yatsa 6 da kalkıyo sonra emip tekrar 10 na kadar uyuyo tabi bu şimdilik böle diş falan çıkarırken kesin bozulur uykumuz... kızım sadece anne sütü alıyo ilk ay 1100 gr aldı 2. ay 500 gr aldı 3. ay yine 1 kilo aldı bu ay bakalım kaç alacak ufak ufak meyve sularıı tattırmaya başladım elma armut havuç falan... bizden haberler böle güzelliklerrr... öpüyoruz kızımla sizi kocaman bide foto koyalım:)

cnm her salya akışı dişin habercisi değil bnm kızın önü sırılsıklam oluyo resmen o kadar salya akıtıyoki .. bu aylarda olurmuş herhalde baloncuk falan yapmayı seviyolarmış tükürükle:) diş için erken daha... huzursuzluğu başka bişeyden de olabilir cnm

cnm bu bebekten bebeğe değişir her bebek farlıdır kimisi erken döner kimisi geç.. biz 3.5 aylığız başladık yavaş yavaş dönmelere.. çok karıştırma kafanı yakında başlar kuzun dönmeye annesi.. bide eline sürekli bişeler verki kavramyı öğrensin.. ben poşet çıngırak ıslak mendil poşeti ve hatta kendi yastığını bile veriyorum çok güzel oynuyo:) elinden tutup kaldır mesela bi kaç kere .. yana dönmesine destek ol oyuncak koy yan tarafına böle böle başlar...

esila askin,
bebeğin çoook tatlı maşallah, tüm bebekler gibi

bebeişler dönmeye başlamış maşallah. benimki nesne tutmaya çalışmıyor daha, çıngırağını tutup sallıyor da bilinçsiz olarak yapıyor, uzanmaya çalışmıyor bişeyi henüz :)

Kimi bebegin huzursuzlugu erken başlarmış bikac ay surebilirmiş. Bi de ailede hep 4 aylikken cıkmış dişler. Bi huzursuzlugu var ama diş mi acaba dedim ben de.
Yavrum kendi tam kaşıyamıyo da ben elimde bastrdm dislerine memnun oldu. Bakalım zamanla belli olur diş mi değil mi

Kixlar merhaba perisan durumdayim oglum son 3 gundur gece uykusu uyumuyor surekli uyanio aglayarak dun gece 2 de uyandi uyumadi 4 e kadar salya zaten deli gibi akiyor .4 aylik olduk bebegin huyu degistii sizdedevar mi

Kixlar merhaba perisan durumdayim oglum son 3 gundur gece uykusu uyumuyor surekli uyanio aglayarak dun gece 2 de uyandi uyumadi 4 e kadar salya zaten deli gibi akiyor .4 aylik olduk bebegin huyu degistii sizdedevar mi

benimkide 4 aylığı 16 gün geçti ve dahada huysuzlaştı bide demir damlasına başladık o da etki ediyor heralde çoçuk 4 ay hergün büyüğünü yapabiliyorken artık fitille zor yaptırıyoruz.ne olduysa 4.aydan sonra oldu geceleri 6-7 kere kalkıyor...eskiden 2-3 kere kalkıyordu bende çözüm arıyorum ....

arkadaşlar merhaba benimoğlumda 4. ayında ve şörükleri şnanılmaz bir çoşku ile akıyor. bbileniniz mutlaka vardır ki 3 ayın sounda artık diş çıkarma evrelerine girdiği için ağız ısltatmalar, huzursuzluk ellerini ağızına alıp hiddetli kaşımaya çalışşmalar bu aylarda başlar bazıbebeklerkollarını kulağına doğru götürür.. ancak ne yazıkkii bu bu acıların sonu olan 1minik diş malesef 6 ayın başlarında görülebiliyor.. 2 ay kadar çekiyorlar. he tabişöyle bir durumda var bazı bebişlerin dişlerii 4 ayın sonunda patlayabiliyor erkende çıkabilyor anne ve babanin geçmişinde erken diş çıkaran varsa bence bu sürprize hazırlıklı olsun derim.
Bir sağlıkçı olarak size tavsiyem bol bol emzirin, aranızda emziremeyen annelerde olabilir bu arkadaşlarda biraz erken olacak ama dişkaşıyıcı alabilirler şu soğuk olan buzdolabına konan slikon kaşıyıcılar çok faydasını göreceksiniz birde jel olanlar varlakin onlar her bebekten olumlu tepki alamıyoruz. sonuç itibariyle ben de dahil biraz sabredeceğiz kolay gelsin :)

skphotographer,
teşekkürler fikirlerin için. biz soğutulabilen çıngırak ve dişliğimizi çoktan almıştık ama şimdilik sadece oyuncak olarak kullanıyoruz :)

Mrb kızlr nasılsnz uzun zmndr gremydm ısten ayrıldm evdeyım kızımla vakıt gecyrm ınankı okdr mutlymkı ısten cıktgma her anını her yenı harktnı gormek cok guzel artık sureklı aguluo susmak nedr bılmıo:)bırde dıs sorunumz var sureklı eller agzında dıslık aldım ama pek ıse aramıo sızın bebısler nasıl

cnm selam..bebişine fitil vermektense debritad şurubunu kullan..benim oğlum 1 aylıkdan sonra kaka yapamıyodu fitil yerine bu şurubu içti çok iigeldi..şimdi bile hala günde 1 çay kaşığı veriyorum.sorunluyken yarım ölçek günde 3 kere idi. doktorun varsa yada sağlık ocağına gidiyorsan sor ve kullan mutlaka fayda görürsün..zararlı değilmiş 2-3 yıl bile kullanabilirsin dedi doktorumuz..

sağol canım yakında kontrole gidicez doktora sorarım mutlaka......

benim oğluşum canı isterse dönüyo..uzanma , ağzıyla köpük yapma, salya, çok yiyip kusma konusunda üstüne yok..
istediği olmadığı an bas bas bağırıyo çok fena olucak galiba...

bu esnada bende takip çizelgesi yapmak istiyom nasıl oluyo???

Ne oldu face deki grubu hep mi kapattınız yoksa kafanıza göre adam mı çıkardınız yine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…