koyar demişim kayar olacaktı..
peki kızlar kaç güne bir banyo yaptırıyorsunuz ??
ben üşütürüm havalar soğuk diye 3- 4 güne bir yaptırmaya başladım
hasta etmeyimde bu şehirde tekim bakmak zor olur
biz hala babamız olmadan banyomuzu yapamıyoruz filede önünü babamızın elinde de başını ve sırtını yıkıyoruz.. off bi nisan gelseydi oturturdum küvetine ördeğini de koyardım ohh köpüklerle oynardık üşüme korkusu olmadan..
bilemedim eli kolu durmuyor yarıya kadar yatarsa koyar suyla tekrardan buluşur annekarnındaki gibi
daha küçükler sanki
devit kullanıyormusunuz?biz sadece bir kaç defa kullandık doktor kestirdi bıngıldağı küçük erken kapanabilir dedi.bir de çocuklarınızın boyu kilosu kaçtır sizlerin.benim oğlum 17 eylül doğumlu 65 cm 6.5 kilo.çok kustuğu için az kilo almış son 2 ay.900 gr almış 2 ayda.doktor elma havuç armut suyu ver yavaş yavaş.ama ben hala vermedim anne sütüne devam şimdilik.zaten aç kalsa ağlar öyle bir durumu yok ama sanırım iştahsız azıcık emiyor bırakıyor gece iyi emiyor ama.
haftada 2 kezz yıkıyorum bende tek basımaayım kımsem yok ama banyoyu uyku saatıne yakın yaptırınca rahat uyuyorr
canım inek sütü yoğurt haline gelince formu değiştiği için hiç zararı yokmuş ama paket süt ve hazır yoğurt yasak bilginiz olsunmerhaba kızlarnasılsınız bebişlerin keyfi yerinde gördüğüm kadarıyla.. Allah neşelerini arttırsın benim bir kaç sorum var..gerçi ek gıdaya 5. ay dolduktan sonra başlicam ama yine de sorayım.. meyve püresini rendeleyip mi elde ediyosunuz yoksa haşlıyo musunuz? cam rendenin normal rendeden farkı nedir? gıdaları mutfak robotundan geçirsek olmaz mı?hem inek sütü 1 yaşına kadar yasak diyolar ama ek gıdaya yoğurtla başlayın diyolar:44:burda bir tezat yok mu? önceden çok dert ederdim bebeğim burda katkılı şeylerle büyüyecek diye ama tayinimiz bir köye çıktığı için bize doğal ürünlerin kapısı açılmış oldu.. napiyimm kendimi böyle avutuyorum
çok geçmiş olsun canım.2013ün uğursuz başladığını,mecburen işe başladığımı yazmıştım,ama uğursuzluk bununla bitmedi maalesefkicuma günü okula giderken yolda buz olduğu için düştüm ve sol bileğim kırıldı,alçıya alındı,6 hafta alçıda kalıcak,ağrısı bi taraftan,kızımı emzirmenin zor olması,kucağıma alamamak bi taraftan,çok zor günler geçiriyorum,ama her şerrin bir hayrı vardır derler dr 60 gün heyet raporu verdi,en azından kızımın yanında olucam 2 ay daha. halinize şükredin kızlar,bebişleriniz kucağınıza gelmek istiyosa hiç şikayet etmeyin,bebeğimi kucaklayamamak çok zoruma gidiyo (
fileyi başta 1-2 defa kullandık, çocuk suyun dışında sevmedim ben. nette video gördüm ordaki gibi yıkıyorum. sol koluma yatırıyorum oğlumu. kolumu da küvetinin içine koyuyorum. diğer elimle yıkıyorum. en son eşim su döküyo. su hoşuna gidiyo ayaklarıyla oynuyo. ağlamıyo da. artık sıçratmaya da başladı tabi. büyüse de oturtup yıkasam diye bekliyorum ben de.kızlar, bebeğinizi banyo yaptırırken küvet filesini kullanıyo musunuz hala? biz kullanıyoruz da artık içine şöyle az yatıraraktan gövdesini yarıya dek su içine bıraksak,daha rahat olucak gibi. sizler nasıl yapıyosunuz?
benmki hemen ağzını açıyo bişey vercem diye, sonra tadını alınca püskürüyoayy devit-3ü vermek artık çook zorr cadımm anlıyor elimde görür görmez kilitliyor ağzını mümkün değil 3 damla
5 eylü doğumluyuz 2 hfta önce 5900 gr 62 boy .. ek gıda konusunda beklemeyi düşnyorum ilk 6 ay aanne sütü ama elma tattırıyorum arada (sütüm olduğu takdirde)
şu damlayı nasıl veriyorsunuz sizinkilerde anlıyormu artık kızlar??
canom uyku süt yapmıştır ben senin yaznı okuduktan sonra 2 gün denedim bende işe yaramadıgünaydın günaydınnn herkese bebelerimiz bir gün daha büyüdüler ne güzelllll
dışarda kar gördüm şaşırdımm dün, bugünde çatılardan buz sarkıtları gördümm sıcak memleket dememek lazımmış:)))
üşütüpte hasta etmesek bari yavrularımızı
uzun bi aradan sonra ilk defa süt dolu uyandım :)) çok mutluyumm
uyumadan bala çörek otu ve susam katıp bir tatlı kaşığı yedim o süt yaptı herhalde
vee bugünn ilk kez 8 saaattttt uyudummmmmmmmm gece:)))))
bende kıyp ağlatamamben baya araştırdım.doktorların bir çoğu ağlatma yöntemini tavsiye ediyor.tabii bunun bir yöntemi var.belli aralıklarla yanına gidip sakinleştiriyorsun mesela.kucağına almıyorsun pışpışlıyorsun falan gibi..... ama ben dayanamam ağlamasına. küçücük yavruyu ağlatamam.ben de alışkanlık yapmasından endişeleniyorum:18:
böyle özel zamanlarda sorun yaşatan herkese acayip nefret duyuyorumevet canım maşallahgerçekten... ben tek baktığım için belki de büyük sözü dinleyemedim. 1 haftaklıkken yalnız kaldım ben, ne annem gelebildi yanıma, ne ben gidebildim, eşimle sorunluyduk k.validem yüzünden. geceleri hep kızımla tek yattık, eşim kalmadı bile bizle, çok zor günler geçirdim ama şükür ki eksiklik hissetmedim ... kızım anladı beni herhalde, annemi üzmeyeyim dedi
geçmiş olsun canım dr deseydin muayene ücretini de sana geri ödeseymiş nede olsa teşhisi zorla sana koydurtmuş bu dr lar anlamak ve güvenmek çok zorselam kızlar ben arada bı yazıyorum ama sizi takipediyorum 3 buçuk ayık oğlum 1 aydır uyanıkken memeyi reddediyordu dra götürdük gaz dedi önceden hıc aglamayan bebegım bayadırda hep huzursuz kucagımdan ınmıyordu hos kucaktada mızırdanıyordu dun aksam daha cok huysuzlandı acıle gıttık yıne gaz dedı ben memmeyıde reddedıyor dıyınce tahlıl yaptı ıdrar yolu enfeksıyonuymusantıbıyotık yazdı bı akrabamız hastanede calısıyor uzmana sormus oda bizim hastamız olsa hastaneye yatırırdık demıs yada pazartesıye kadar ılacı kullanıp takıp etsınler pazartesı bakalım demıs sımdıde hafta sonu gırıyor napsam acaba bugünmü götürsem takipmi etsem kararsız kaldım:18:
kızlar, bebeğinizi banyo yaptırırken küvet filesini kullanıyo musunuz hala? biz kullanıyoruz da artık içine şöyle az yatıraraktan gövdesini yarıya dek su içine bıraksak,daha rahat olucak gibi. sizler nasıl yapıyosunuz?
geçmiş olsıun cnm gercekten dogru soylediğin acil şifalarrr
ay çok geçmiş olsunallah daha beterinden korusun, ne diyelim, hepimizin başına gelebilir...
çok geçmiş olsun tatlım görünmez kaza allah beterinden korusun
çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum.
çok geçmiş olsun canım.
benimkide dönemiyor 4,5 aylkmerhaba kızlar keyifleriniz yerindedir umarım.size bi sorum olacaktı 4. ayını doldurupsa bebekleri dönemeyeyn varmı bu internet kafamı çok bulandırıyo 4. ayında bebekler dönebilir diyo ama benimki hala dönemiyo bide bişey verince uzamıp alabiliyormu? bunları merak ettim paylaşırsanız sevinirim.
gece çok emdiği için muhtemelen gün içinde ihtiyaç duymuyor kilosu iyiyse demek düzeni böyoglum gunduzlerı benı asla ama asla emmıyor..
medela mını elektrıklı makıne ıle sagmaya basladım. meme ucunun cevresıne sagmadan once earth mama&angel baby meme bakım kremını suruyorum. sagdıktan sonra da aynı sekılde uyguluyorum. su ana kadar tahrısı onleyebıldım sanıyorum.
goguslerımden oglen 12 gibi çok ama çok az süt çıkıyor. 40 cc kadar ne yazık kı
fakat saat 15:30 gibi 120 cc sut cıkarabılıyorum. o yuzden sutun yetmedıgı ogunlerı aptamıl mama ıle tamamlıyorum.
bu arada ; sanırım bebegımın damakları kasınıyor ve acıyor. cunku bır kac gundur ellerını yumruk yapıp agzına sokuyor ve hırslı bır sekılde alt ve ust damagına surtuyor, bunu yaparken bazen aglamaya baslıyor ya da huzursuzlanıyor bırden bıre. zaten salyalar da cabası ...
yalnız aklıma takılan bır sey var bu hususta ; eger dıs cıkarıyor olsa ve damakları acıdıgı ıcın benı emmek ıstemıyor olsa, gece uykulu ıken de bu durumun aynı olması gerekmez mı ??
meme reddi ile ilgili tüm yazılanları neredeyse okudum. annelerin çoğu bebegı memeyı agzına aldıktan sonra reddettıgını, ya da cok kısa bır sure emıp ondan sonra reddettıgını yazmıs. bızım durumumuz cok farklı, memeyı asla agzına almıyor. belkı alsa emmeye baslayacak refleks olarak fakat kesınlıkle memeyı kavramıyor. dun yataga uzandık bırlıkte, belkı yatarak emer dıye, güldük oynadık ama memeyı agzına yaklastırdıgım anda yıne aglamaya basladı.
diş çıkarıyor ve damakları acıyor olsa, medela calma bıberon ıle bu kadar rahat emer mı ???
dr ıle konustuk, eger sutunuzun tadını begenmıyor olsa bıberon ıle dahı olsa asla ıcmez dedı.
deodorant vs kullanıyorsanız degısıklık olduysa eger bundan hoslanmamıs olabılır dedı, zaten sadece roll-on kullanıyorum ve hep aynı markayı tercıh edıyorum. sabun vs gıbı urunlerde de degısıklık olmadı. tum ıhtımallerı eledık sanıyorum.
emmedıgı zamanlarda duzenlı olarak 3 saatte bır sagıyorum, su anda sıskınlık olusmuyor goguslerımde. sagdıgım ıcın sanırım.
bebegıme hıc tepkı gostermıyorum bu durumdan dolayı, aksıne hıc zorlamıyorum. zorlayınca daha cok aglıyor cunku.
gecelerı emmesı cok ıyı. akşam 22:00, gece 12, 3 , 5.30 ve 7.30 gibi emiyor. sonra sabah uykusu acılınca kesınlıkle emmıyor. en son emmesı 7.30 gıbı genelde ve aksam derın uykuya gectıgı saatlere kadar, ki genelde saat 22:00 yi buluyor, bu zaman dılımı aralıgında asla emmıyor.
bu sekılde devam edecegını dusunursek eger ; sutumde azalma olur mu ?
gece bazen 4-5 saat uyudugu da oluyor, o zaman kalkıp sagmıyorum gogsumu.
oğluşun saşlarıda kendi gibi yakıyo valla kocaman maşallahcanım bunların hepsi melek hepsi çok tatlılar
canım bu diş muhabbeti malesef aylarca sürüyorKızlar oğlumun deli gibi salyası akıyo 3 gündür. Yanakları tahriş oldu kırmızı kırmızı hep. Yatarken bile salya sızıyo ağzından. Diş çıkarırken böyle olurmuş erken değil mi ya. Bi de huzursuz 2 gündür.
oy oy maşallahhuuuuuu kızlarrr merhaba... girmeyeli uzun zaman oldu yahu.. bizde 3.5 aylık olduk kısmetse ayın 24. ünde 4 ü dolduracaz artık sürekli oyun istiyoruz dönüyoruz kalkmaya çalışıyoruz sesli kahkaha atıyoruz :) uykumzda düzenli şuan şükür gece 12 gibi yatsa 6 da kalkıyo sonra emip tekrar 10 na kadar uyuyo tabi bu şimdilik böle diş falan çıkarırken kesin bozulur uykumuz... kızım sadece anne sütü alıyo ilk ay 1100 gr aldı 2. ay 500 gr aldı 3. ay yine 1 kilo aldı bu ay bakalım kaç alacak ufak ufak meyve sularıı tattırmaya başladım elma armut havuç falan... bizden haberler böle güzelliklerrr... öpüyoruz kızımla sizi kocaman bide foto koyalım:)
Eki Görüntüle 602849 Eki Görüntüle 602847 Eki Görüntüle 602848
canım bırak yardım etsinler ama kendi kurallarını koy inan çok yoruluncada insan kaliteli bir şekilde bebeğine vakit ayıramıyorgünaydın herkese.. uzun zamandır ilk defa gece 4-5 saat uyudum kayınvalidem uyuttu oğlumu. ama pek uzun sürmez çünkü oğlumun üzerindeki hakimiyetimi kaybettiğimde çok üzülüyorum yani benim dediklerim dikkate alınmayınca anlarsınız işte olmuyor ben sanki annesi deilmişim gibi davranılması sen bişi bilmezsin gibi konusulması sadece al emzir sonra geri ver olayına dönüşmesi çok üzücü. dinlenmek için olsa bile buna katlanamam yorgunluktan ölürüm ama yinede oğlumu kendim kendi bildiğim gibi büyütürüm ama bunu nasıl yapıcam bilmiyorum...
çok çok geçmiş olsun2013ün uğursuz başladığını,mecburen işe başladığımı yazmıştım,ama uğursuzluk bununla bitmedi maalesefkicuma günü okula giderken yolda buz olduğu için düştüm ve sol bileğim kırıldı,alçıya alındı,6 hafta alçıda kalıcak,ağrısı bi taraftan,kızımı emzirmenin zor olması,kucağıma alamamak bi taraftan,çok zor günler geçiriyorum,ama her şerrin bir hayrı vardır derler dr 60 gün heyet raporu verdi,en azından kızımın yanında olucam 2 ay daha. halinize şükredin kızlar,bebişleriniz kucağınıza gelmek istiyosa hiç şikayet etmeyin,bebeğimi kucaklayamamak çok zoruma gidiyo (
kızlar, bebeğinizi banyo yaptırırken küvet filesini kullanıyo musunuz hala? biz kullanıyoruz da artık içine şöyle az yatıraraktan gövdesini yarıya dek su içine bıraksak,daha rahat olucak gibi. sizler nasıl yapıyosunuz?
haftada 2 kere yaptırıyorumkoyar demişim kayar olacaktı..
ben d viti aklıma geldikçe kullanıyorum yani haftada 3-4 felandevit kullanıyormusunuz?biz sadece bir kaç defa kullandık doktor kestirdi bıngıldağı küçük erken kapanabilir dedi.bir de çocuklarınızın boyu kilosu kaçtır sizlerin.benim oğlum 17 eylül doğumlu 65 cm 6.5 kilo.çok kustuğu için az kilo almış son 2 ay.900 gr almış 2 ayda.doktor elma havuç armut suyu ver yavaş yavaş.ama ben hala vermedim anne sütüne devam şimdilik.zaten aç kalsa ağlar öyle bir durumu yok ama sanırım iştahsız azıcık emiyor bırakıyor gece iyi emiyor ama.
banyo süngerleri var içine yatırıyorsun sıcak sıcak yıkıyorsun ama kulağına su kaçmamasna dikkat tabikideben de tek yaptıramam, imkansız sayılır :) filede ben de önünü yıkıyorum,sonra kendi elimde ters çevirip sırtını yıkıyorum,sonra tekrar fileye yatırıp saçını yıkıyorum. en son da elime alıyorum,eşim su döküyor bol bol.
evet suyla buluşuverir belki :)))
su yarıya kadar olmasa da biraz olsa yeter, bi elimle tutmam gerkir zaten,bakalım denersem yazarım.
biz 1 haftada bi yıkıyoruz, malum kış diye
işte benim yaramaz oğlum nesneleri tutabiliyor
2013ün uğursuz başladığını,mecburen işe başladığımı yazmıştım,ama uğursuzluk bununla bitmedi maalesefkicuma günü okula giderken yolda buz olduğu için düştüm ve sol bileğim kırıldı,alçıya alındı,6 hafta alçıda kalıcak,ağrısı bi taraftan,kızımı emzirmenin zor olması,kucağıma alamamak bi taraftan,çok zor günler geçiriyorum,ama her şerrin bir hayrı vardır derler dr 60 gün heyet raporu verdi,en azından kızımın yanında olucam 2 ay daha. halinize şükredin kızlar,bebişleriniz kucağınıza gelmek istiyosa hiç şikayet etmeyin,bebeğimi kucaklayamamak çok zoruma gidiyo (
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?