merhaba arkadaşlar
benim kızım 25 eylül doğumlu 3 aylıkken 5.1 kilo 58 cm di 1000-800-600 gr aldı sırayla.sadece anne sütü aldı.merak ettiğim şey su vermeye başladınızmı?
birde gördüğüm kadarıyla resimlerde bebeklerinizi oturtmaya başlamışsınız ben daha hiç oturtmadım hala korkuyorum beline falan bişey olcak diye.
kızlarr çok uykusuzm..oğluşum 2 gecedir uyumuyor ya..gündüz uyuyor gece uyumuyor.tam emiyor uyudu diye yatırıyorum arkamı dönüyorum ağlayarak uyanıyor.mememi veriyorum susuyor böle sabaha kadar devam etti.mama verdim acaba doymuyor mu diye mama bile yarım saat anca uyuttu.şimdi gece uyumadığı için uyuyor.ateşi falan da yok.ağrısı olsa hiç duramaz gaz problemimiz de yok çok şükür kendi çıkartabiliyor.geceler gündüz oldu :-( böle olan var mı ? birde şu demir damlasından bende vermedim 1 hafta sonra 4 aylık olucak kısmetse.
merhaba arkadaşlar
benim kızım 25 eylül doğumlu 3 aylıkken 5.1 kilo 58 cm di 1000-800-600 gr aldı sırayla.sadece anne sütü aldı.merak ettiğim şey su vermeye başladınızmı?
birde gördüğüm kadarıyla resimlerde bebeklerinizi oturtmaya başlamışsınız ben daha hiç oturtmadım hala korkuyorum beline falan bişey olcak diye.
oyyy şu kara göz kara kaş kara saça bak biiallah bağışlasın cnmm oğluşunu
merhaba arkadaşlar
kızlarr çok uykusuzm..oğluşum 2 gecedir uyumuyor ya..gündüz uyuyor gece uyumuyor.tam emiyor uyudu diye yatırıyorum arkamı dönüyorum ağlayarak uyanıyor.mememi veriyorum susuyor böle sabaha kadar devam etti.mama verdim acaba doymuyor mu diye mama bile yarım saat anca uyuttu.şimdi gece uyumadığı için uyuyor.ateşi falan da yok.ağrısı olsa hiç duramaz gaz problemimiz de yok çok şükür kendi çıkartabiliyor.geceler gündüz oldu :-( böle olan var mı ? birde şu demir damlasından bende vermedim 1 hafta sonra 4 aylık olucak kısmetse.
benim oğlumda 7 eylül doğumlu. sadece anne sütü içiyor. doktor 6 aylık olana kadar su vermeyin demişti. emdiğinde ilk gelen sulu süt bebeğin su ihtiyacını karşılıyormuş. bende daha hiç oturtmadım. sadece başkaları kucaklarına aldığında severken kısa süreliğine oturtuyorlar. allahtan kısa tutuyorlar. ben oturtmak için erken olduğunu düşünüyorum.
aynen ben de...böyle özel zamanlarda sorun yaşatan herkese acayip nefret duyuyorumama Allah sabrını vermiş anladığm kadarıyla akıllı bdkta annesini yormamış
yalnız yıkamak zor olur şimdi, oturmaya başlayınca bi elimiz boşalır,o zaman anca ben yapabilirm. şimdi ben yıkıyorum eşim su döküyor...dediğin doğru canım, şimdi filesiz yıkayamıycam...biz de fileyle yıkıyoruz ayakları küvetin sonuna eriyor,bide işin komiği biz üç kişi yıkıyoruz annem,ben, bide babası ne zaman yanlız yıkayabilicem bilmiyorum banyo yaparken çok debeleniyor birşey olcak diye korkuyoruz..senin dediğin gibi yapmak için sanırım kendi başına oturmasını beklemek gerek....
biz de pisiz :) ben de haftada 1 yıkıyorum, napim üşütür diye kokrkuyorum :)))ayyyyyy en pis biziz sanırımhaftada 1 yıkıyorum ben.üşütürüm diye korkuyorum. ev sıcak aslında ama ne bileyim korkuyorum işte. eşimnle beraber yıkıyoruz. file kullanmıyorum.
ayy hafat da 2 ye çıkarayım bari
oy maşallah fıstığa suyla oynamayı sevmesi ne güzel, biz henüz suya sokmayınca bilemiyorum. ama filede yıkarken ağlamıyorr :)Biz yaklasik bir aydan beri file kulanmiyoruz kendim yikiyorum ama birisini sampuan döktürmek icin yanimda bulunduriyorum yoksa baya zorlaniyorum sampuan dökmede ama mevbur kalinca bir sekilde oda hal oluyor fileyi birakip tek yikamaya gecis yapinca ilk basta anneme yanimda sadece dur bak bize dedimyardima ihtiyacim olursa diye sol kolumun üstüne yatirip yikiyorum cooooooooooooooooooooook fazlasiyla suyu seviyor benim ördegim o ayaklarla cup cup vuruyor suya her yanimiz su icinde oluyor birde güliyor MAASALLAH diyim cok hosuna gidiyor tabiki cirpinirken kaymamasina cok dikkat etmem lazim cok hareketli:
ay geçmiş olsun...belim tutluyor benim de yıkarken napcaz artık...slm kızlar
dün oglumu banyo yaptırırken belim tutuldu üşütmicem diye ters bi hareket yaptım sanırım
cok fena agrıyo yavrumu kucagıma alamıyorum ya emzırırken bıle dayanamıyorum inş. ciddi bişey değildir :26:
merhaba arkadaşlar
kızlarr çok uykusuzm..oğluşum 2 gecedir uyumuyor ya..gündüz uyuyor gece uyumuyor.tam emiyor uyudu diye yatırıyorum arkamı dönüyorum ağlayarak uyanıyor.mememi veriyorum susuyor böle sabaha kadar devam etti.mama verdim acaba doymuyor mu diye mama bile yarım saat anca uyuttu.şimdi gece uyumadığı için uyuyor.ateşi falan da yok.ağrısı olsa hiç duramaz gaz problemimiz de yok çok şükür kendi çıkartabiliyor.geceler gündüz oldu :-( böle olan var mı ? birde şu demir damlasından bende vermedim 1 hafta sonra 4 aylık olucak kısmetse.[/QUOTE
merhabalar..
benim oglum 4 ay 1 haftalık..dr.demir vermeden önce kan tahlili yaptı ve oglumun demiri 20 çıktı!!en az 45 olmalı ..7 damla sabah 7 damla aksam demir basladı.
Demir damlası kullananların dikkatine!!!emzirmeden yada mamadan en az 1 saat sonra verilmeli.Kalsiyum demirin emilimini azaltıyor.DR.uyardı..
ayrıca bende tırnak batması oldu-dermatologa gittim ve dogum sonrası sık görülürmüşşhaydaaa...güvenli bi antibiyotik ve krem verdi..yürüyemiyorum önü açık terlikle gezdim dısarda..Anneler dikkatli olun sizde tırnak batıgı iltahap yapıyor ve çoook acıyor..
kızlarr çok uykusuzm..oğluşum 2 gecedir uyumuyor ya..gündüz uyuyor gece uyumuyor.tam emiyor uyudu diye yatırıyorum arkamı dönüyorum ağlayarak uyanıyor.mememi veriyorum susuyor böle sabaha kadar devam etti.mama verdim acaba doymuyor mu diye mama bile yarım saat anca uyuttu.şimdi gece uyumadığı için uyuyor.ateşi falan da yok.ağrısı olsa hiç duramaz gaz problemimiz de yok çok şükür kendi çıkartabiliyor.geceler gündüz oldu :-( böle olan var mı ? birde şu demir damlasından bende vermedim 1 hafta sonra 4 aylık olucak kısmetse.[/QUOTE
merhabalar..
benim oglum 4 ay 1 haftalık..dr.demir vermeden önce kan tahlili yaptı ve oglumun demiri 20 çıktı!!en az 45 olmalı ..7 damla sabah 7 damla aksam demir basladı.
Demir damlası kullananların dikkatine!!!emzirmeden yada mamadan en az 1 saat sonra verilmeli.Kalsiyum demirin emilimini azaltıyor.DR.uyardı..
ayrıca bende tırnak batması oldu-dermatologa gittim ve dogum sonrası sık görülürmüşşhaydaaa...güvenli bi antibiyotik ve krem verdi..yürüyemiyorum önü açık terlikle gezdim dısarda..Anneler dikkatli olun sizde tırnak batıgı iltahap yapıyor ve çoook acıyor..
geçmiş olsun...benimkine tahlil yapmadan vermiştiler sağlık ocağından ,bugün kendi özel doktoru kabızlık yaptığı için kesti.6 aylıktan sonra ver yada düzene girince ver dedi.
yaklaşk 2 ay önce aynısı bana oldu banyo yaptırcam derken belim tutuldu ilaçta kullanamadım üç hafta korse kullandm halada belim kötü sayılır dr da gitmrdim ben kesin ftık oldum inşallah seninkisi böyle değildir canım geçmiş olsunslm kızlar
dün oglumu banyo yaptırırken belim tutuldu üşütmicem diye ters bi hareket yaptım sanırım
Cok fena agrıyo yavrumu kucagıma alamıyorum ya emzırırken bıle dayanamıyorum inş. Ciddi bişey değildir :26:
48ve58 , canım doğustan saçlı doğdu,senikininde de saçları varsa uzar tabi o kadar uzar mı bilmiyorum ne yapıcan prensesine taç, toka filan mı takıcan?
SENİNKİ DAHA KÜÇÜK ANNESİ HAFİF HAFİF EĞİMLİ OTURTUYORUZmerhaba arkadaşlar
OĞLUŞA MAŞALLAHbugün doktora gittim ne zaman oturtayım diye sordum,kucağında oturur pozisyonda tutabilirsin dedi.1-2 dakika oturttuğumu söyledim emniyet kemeriyle bağlayıp oturtabilirsin dedi.tam olarak kendi başına destekli oturtmak için 6.ayı beklemeliymiş.oğlum bu ay kilo almamış 8 kg 69cmkilosunun yeterli olduğunu gelişiminin önde gittiğini söyledi sadece anne sütüyle besleniyor,verebildiğin kadar anne sütü ver ek gıdaya ne kadar geç başlarsak iyi dedi.demir damlası bize kabızlık yapmıştı bırak verme 6.aydan sonra devam edersiniz dedi.bir sürü bağırsak düzenleyici verdi.demir damlasının o kadarda gerekli olmadığını söyledi.
:))) yok kız, heveslendim, büyümüş hissi veriyor da, saçlı olunca büyümüş hisseder sevinirimbenimki de saçlı doğmuştu kara saçlı, döküldü işte bayağı,keli görünüyor, sadece ensesinde var uzunca. ne zaman çıkar yeni saçları onu merak ettim, 4. aydan sonra çıkacak belki
bu demir damlasına ben de geçmedim, 10 gün var 4 aylık olmasına, ferro sanol kustururmuş bebkelri, sevmezlermiş. ferrum diye bişey varmış o o kadar değilmiş diye okudum netten. sizinkilerin adı ne? bizim sağlık ocağı da ferro sanol verecekmiş.
:))) yok kız, heveslendim, büyümüş hissi veriyor da, saçlı olunca büyümüş hisseder sevinirimbenimki de saçlı doğmuştu kara saçlı, döküldü işte bayağı,keli görünüyor, sadece ensesinde var uzunca. ne zaman çıkar yeni saçları onu merak ettim, 4. aydan sonra çıkacak belki
bu demir damlasına ben de geçmedim, 10 gün var 4 aylık olmasına, ferro sanol kustururmuş bebkelri, sevmezlermiş. ferrum diye bişey varmış o o kadar değilmiş diye okudum netten. sizinkilerin adı ne? bizim sağlık ocağı da ferro sanol verecekmiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?