2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

kızlarr çok uykusuzm..oğluşum 2 gecedir uyumuyor ya..gündüz uyuyor gece uyumuyor.tam emiyor uyudu diye yatırıyorum arkamı dönüyorum ağlayarak uyanıyor.mememi veriyorum susuyor böle sabaha kadar devam etti.mama verdim acaba doymuyor mu diye mama bile yarım saat anca uyuttu.şimdi gece uyumadığı için uyuyor.ateşi falan da yok.ağrısı olsa hiç duramaz gaz problemimiz de yok çok şükür kendi çıkartabiliyor.geceler gündüz oldu :-( böle olan var mı ? birde şu demir damlasından bende vermedim 1 hafta sonra 4 aylık olucak kısmetse.

merhaba arkadaşlar
benim kızım 25 eylül doğumlu 3 aylıkken 5.1 kilo 58 cm di 1000-800-600 gr aldı sırayla.sadece anne sütü aldı.merak ettiğim şey su vermeye başladınızmı?
birde gördüğüm kadarıyla resimlerde bebeklerinizi oturtmaya başlamışsınız ben daha hiç oturtmadım hala korkuyorum beline falan bişey olcak diye.

cnm benim olumda 21 eylül doğumlu 3 aylıkken 5.400 60 cm.di..bakalım bu ay nasıl olmuş..bende çoğunluk anne sütü veriyorum cnm arada gece mama verdiğim oluyor.ama mama vermeden su vermiştim.2 çay kaşığı kadar.şimdide günde 2 çay kaşığı veriyorum..arkadaşım bebeğini emzirdiği halde çocuk susuz kalmış bağırsakları kurumuş bunu duyunca vermeye başadım.bikere oğlum da ishal olmuştu ozaman doktorumda ver demişti..oturtmaya gelince bende daha oturttamıyorum cnm korkuyorum

muhtemelen diş huzursuzlukları başlamıl olmalı benim ufaklıkta 29unda 4 aylıkolacak o da geceleri huzuruzlanıyor... sen bol bol emzirmeye bak işmiz şu aşamadad bir kaç ay daha zor olacak Allah sabır versin. kan ilacına gelince aşağıda bir merin dizisi yazmıştım okumak istersen alt satırlarda.. sağlık ocakkları üceretsiz ayı dolunnca veriyor..

anne sütünün %80 su dur bu yüzden extra süt vermeye gerek yok sen bol su i. sütün kalitesi artsın. oturtmaya gelince benim bebeğim ile aalarında 4 gun var yarı oturur gibi belden desteklikucaüına dayatabilirsin..

benim oğlumda 7 eylül doğumlu. sadece anne sütü içiyor. doktor 6 aylık olana kadar su vermeyin demişti. emdiğinde ilk gelen sulu süt bebeğin su ihtiyacını karşılıyormuş. bende daha hiç oturtmadım. sadece başkaları kucaklarına aldığında severken kısa süreliğine oturtuyorlar. allahtan kısa tutuyorlar. ben oturtmak için erken olduğunu düşünüyorum.

benimki de uyumuyor valla ne yapıcamı şaşırıyorıyorum.

evet bizdede oluyor ben uyarıyrum kırıcı olmadan oturtmak içinerken yaslayabilirsiniz. zaten bebeklerin çok hoşuna gidiyor. :)

bugün doktora gittim ne zaman oturtayım diye sordum,kucağında oturur pozisyonda tutabilirsin dedi.1-2 dakika oturttuğumu söyledim emniyet kemeriyle bağlayıp oturtabilirsin dedi.tam olarak kendi başına destekli oturtmak için 6.ayı beklemeliymiş.oğlum bu ay kilo almamış 8 kg 69cm kilosunun yeterli olduğunu gelişiminin önde gittiğini söyledi sadece anne sütüyle besleniyor,verebildiğin kadar anne sütü ver ek gıdaya ne kadar geç başlarsak iyi dedi.demir damlası bize kabızlık yapmıştı bırak verme 6.aydan sonra devam edersiniz dedi.bir sürü bağırsak düzenleyici verdi.demir damlasının o kadarda gerekli olmadığını söyledi.

böyle özel zamanlarda sorun yaşatan herkese acayip nefret duyuyorumama Allah sabrını vermiş anladığm kadarıyla akıllı bdkta annesini yormamış
aynen ben de...
yalnız yıkamak zor olur şimdi, oturmaya başlayınca bi elimiz boşalır,o zaman anca ben yapabilirm. şimdi ben yıkıyorum eşim su döküyor...dediğin doğru canım, şimdi filesiz yıkayamıycam...
biz de pisiz :) ben de haftada 1 yıkıyorum, napim üşütür diye kokrkuyorum :)))
oy maşallah fıstığa suyla oynamayı sevmesi ne güzel, biz henüz suya sokmayınca bilemiyorum. ama filede yıkarken ağlamıyorr :)
ay geçmiş olsun...belim tutluyor benim de yıkarken napcaz artık...

benim kızım da 25 eylül adı ne, o da aynı olurmuş
benimki mamayla besleniyor, su veriyorum o yüzden her gün 30 cc civarı. 3 aylıkken 6990 kilo 61,5 cmdi.
ben de öyle oturtmuyorum ama kucağımıza aldığımızda karşıya dönük tutunca hafiften oturur gibi oluyor.

marjinal79,
ya senin bu bebişinin saçları ne öyle maşallah, 1 ay sonra bizimki de mi uzayacak acaba? çoook tatlı

48ve58 , canım doğustan saçlı doğdu,senikininde de saçları varsa uzar tabi o kadar uzar mı bilmiyorum ne yapıcan prensesine taç, toka filan mı takıcan?

yaklaşk 2 ay önce aynısı bana oldu banyo yaptırcam derken belim tutuldu ilaçta kullanamadım üç hafta korse kullandm halada belim kötü sayılır dr da gitmrdim ben kesin ftık oldum inşallah seninkisi böyle değildir canım geçmiş olsun

:))) yok kız, heveslendim, büyümüş hissi veriyor da, saçlı olunca büyümüş hisseder sevinirim benimki de saçlı doğmuştu kara saçlı, döküldü işte bayağı,keli görünüyor, sadece ensesinde var uzunca. ne zaman çıkar yeni saçları onu merak ettim, 4. aydan sonra çıkacak belki

bu demir damlasına ben de geçmedim, 10 gün var 4 aylık olmasına, ferro sanol kustururmuş bebkelri, sevmezlermiş. ferrum diye bişey varmış o o kadar değilmiş diye okudum netten. sizinkilerin adı ne? bizim sağlık ocağı da ferro sanol verecekmiş.

SENİNKİ DAHA KÜÇÜK ANNESİ HAFİF HAFİF EĞİMLİ OTURTUYORUZ
OĞLUŞA MAŞALLAH
HER DR AYRI SÖYLÜYOR BENDE DEMİRE DAHA BAŞLAMADIM

maltana,
çok geçmiş olsun tırnak batması hiç yaşamadım. inşalah geçer kısa zamanda...

bizede sağlk ocağndan ferro sanol yazdılar eczanede sordum hiç bir yerde bulamadım toplatılmış diye duydum doğruluk derecesini bilemiyorum

bizim tosuncuğunkiler dökülmedi.canım bizimkide ferrum fort ama yine de yaramadı bide verirken dikkat et bir yere bulaşmasın lekesi çok kötü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…