2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

bu arada kızlar balk maceram tam bir fiyasko balıkla birlikte bol soğanlı salata yedim üstünede 5 tane fıstıklı baklava(yuhhh d'yorum kend'me) y'nede gece uyandim ayni sabah uyandim ayni yani oda olmadı olmadı derken her zamanki gibi

afiyet olsun ,demek ki kişiden kişiye değişiyor canım bana bayağı yarıyor balık.umarım sende deneye deneye sütünün çoğalmasını sağlıycak bir şey bulursun.bazıları sütün çok olması genetik diyorlar ne yersen ye değişmiyormuş.bilmem ne kadar doğru.hepimize bol sütlü günler inşallah.

1) doktor kontrolünde bebeğin tartıya koyulduğu an basan heyecan
2) göğüsler şişmi sönükmü diye gün içinde elle sürekli yoklama
3) her emzirmede yutkunma sesine konsantre olma,acaba kaç ml içti diye hesap yapma
4) göğüs pedlerinin dolu olup olmamasını kontrol etme
5) az uyuduğunda acaba sütmü az geldi diye kuşkulanma; çok uyuduğunda acaba aç kaldığı için halsizliktenmi uyuyo diye panik olma
6) çiş miktarını,bez ağırlıklarını,kaka sayısını ve miktarını takip etme,4 kez yapıyodu,niye 3 kez yaptı gibi kuruntulara kapılma
7) türlü sebepten dolayı huzursuzlanan bebeğin her huysuzluğunu açmı kaldı acaba diye yorumlama
...... daha da gider bu liste böyle.
büyük bi kısmımız sütten muzdarip bu aralar,6 ayı tamamlasak hayırlısıyla,derin bi oh çekicez hepimiz...

ah canım aynı beni anlatıyo. yutkunma sesi gelince bi rahatlıyorum. ve bugün sabahtan bu yana süt az. tam doymuyo oyalıyorum oğlumu. hurma incir ne bulursam yedim biraz önce işe yarar umarım.
geçen gün ilk defa sabah göğüsler sert uyandım. niye olmuştu anlamadım farklı bişey yoktu, 2 gündür de fıs resmen memeler. yine farklı bişey yok. kafasına göre mi artıp azalıyo anlamadım. bugün biraz canım sıkıldı ondan da iyice azaşdı heralde

hele ben iyice paranoya oldum. geçen gün kaka sorunumuz yok dedim burda ve o günden beri sorunumuz var artık. 3 güne bir yapıyo o da zeytinyağıyla.
bişey sormaya sütüm var sütüm yok demeye korkar oldum, yanlış anlamayın sizler iyi ya da kötü düşüneceğinizden değil, bazı şeyler kendine bile dile getirince bozulur ya öyle olduğunu düşünüyorum. annelik zormuş ya sürekli evde olunca böyle evhamlanıyorum sanırım.

Yanlış anlayacak birsey yok canım aynısı bende oluyor birsey deyince sanki değişiyor hep günleri günlerini tutsun istiyoruz ama olmuyor bizim bile tutmuyor böyle böyle buyuceklerrr
Süt konusunda bana en çok faydası olan seyler hurma incir denemissin zaten insaallah. Bol bol sütler olur onun dısında soğan bulgur pilavı taze üzüm kuru üzüme hosaf kuru kara erik caciiik maden suyu DEREOTU yikayip yiordum gazinada çok faydası var
Aklıma gelen olursa yazarım insaallah sanda fayda edecek birseyler vardır arasında boll sütler diliyorum emziren annislereBaya baya oburrrr musum

ben 4 aylıkken çıkarmışım..şuan oğluşumda özellikle geceleri çok huysuz acaba diş mi?

Al damağına elini sür bkalım sertleşme pütürlük varmı?
2 hafta daha sürebilir.. gerçi seninki çizelgeye göre 4 aylık görünüyor.. :) hadi hayırlısı sağlıklı olsunlarda ilkokula kadar

bunların 1 -2 tanesi bende de var bende bir de şey var bazen uykuda benimki boğuluyor gibi sesler çıkarıyor ilk doğduğunda daha sıktı şimdi azaldı... alamıyrduk nedenini doktor arkadaşta normal dedi.. ama ben hiç bir hastada ratlaadım şimdi bzen uykuda tükürüğü boğazına kaçıyor öksürüyor ben çok korkuyorum panik atak olcemmm yaa.. gelde ayrı yatır işte (

benimkide 3 veya 2 günde bir yapıyor 4 güne kadar sıkıntı yok bazen çok rahatsızoluyor o zamangliserin fitili inceltip uyarıyorum pödöööövvv diye bir yapıyor üst baş batıyor

Arkadşlar galiba guatr oldum boynumda 2 gündür kocaman bir şişlik sestellerimin arkasında.. acba doğumla bir alakası var mı kaç gündür soracağım unutuyorum. ben en iyisi yarın hastaneye gideyim :26:

Arkadşlar galiba guatr oldum boynumda 2 gündür kocaman bir şişlik sestellerimin arkasında.. acba doğumla bir alakası var mı kaç gündür soracağım unutuyorum. ben en iyisi yarın hastaneye gideyim :26:

4 yıl önce benim boğazımda aniden bir şişlik çıkmıştı doktora gittik o zaman 18 yaşındaydım. amelyat olman lazım dedi inanmadık 4 doktora daha gittik hepsi aynı şeyi söyledi biyopsi istediler yaptırdım sonuç kötü çıktı tiroid kanseriymiş, amelyat oldum ve radyoterapi gördüm şimdi 6 ayda bir kontrole gidiyorum,allahtan yayılma filan yapmıyormuş bu hastalık.seninki aynı olucak diye yada korkutmak için yazmadım ama bir an önce doktora git canım ihmal etme.ya guatrdır yada tiroid bezleriyle ilgili birşey belkide önemsiz bir şeydir.

aynen ama ilginç olan hi çbir belirti bna uymuyor bu hafta gideceğim kesin..

aynen canım bu süt olayı kafasına göre
hamilelik bazı rahatsızlıklar tetiklermiş ama önemsiz bir şeydir inşallah bir ara dr a görün için rahatlasın

benimde aklıma gelmedi değil valla
sütüm kaynadığından değil canım çok şükür hiç yok değil ama tek bebeği zor beslermis öyle düşün yanisanırım iki bebek emdiği için meme diğer bebeği istiyor
süt sağma makinası kullanıyorum bazen oğlumun biri mıymıylanarak emiyor adil olsun onada biberonla veriyorum arada işte o zaman akmıyor ikisinede takıyorum makinayı ziyan olmadan çekiyorum şükür
ama hepte makina olmaz tabi bebek duygusu gibi deelll

ahanda aynı beni anlatmışın bacımmmmm

o bizde oluyordu tükrük kaçırıyordu oğlumun biri panikle fırlardık yerimizdençok şükür şu aralar yok sanırım büyüdükçe düzeliyor
ben hep ayrı yatırdım tabi aynı odada yatıyorum hep berabercek onlar beşiklerinde biz koltuğun üstünde
yatağımızı özledik valla beşiklerde oraya sığmıyor hemde ısınma sorunumuz oluyor oda da yaz gelsede rahatlasak

bana süt yapan şeyleri sıralıyorum bunlar olurda geceleri göğüslerim doluyor

1. ve vazgeçilmezim humana süt çayı yatmadan mutlaka 1 büyük fincam içiyorum kurtarıcım
2. bulgur pilavı
3.balık yapıyormu bilmiyorum ama yanında bol yeşillik olması sanırım daha çok işe yarıyor
4. bol bol ottt dereotu maydanoz yeşil soğan yıkıyorum bol bol her sofrada başköşemde duruyor
5.yeşil mercimek mucize gibi diyim size
6. muhallebi hergün 2 kase yiyorum 2-3 günde bir yapıyorum bitince tekrar yapıyorum
çeşit çeşik meyvalı bademli fındıklı pekmezli aklıma ne gelirse o an ne varsa onla yapıyorum

işte bunlar bana süt yapıyor denemenizi tavsiye ederim

ben de uzun aradan sonra beşiğine yatırınca o kadar üzüldüm ki (( ağlıycaktım yemin ederim, böyle yanımda kollarını aça aça yatsın, arada bi hıhıhık diye içini çeksin istedim, sürekli kafamı kaldırıp baktım hep... neyse ki uyku düzenine bişey olmadı, alışmaya bakalım bence, yoksa hep aramızda olucak sıpacıklar
benimkinin beşiği de hemen yanımda... içimi rahatlatamadım pek, mecburuz ama, ona oda yaptık, boşa gitmesin, kalabilsin orda...
ben ilk doğduğu zaman 1-2 hafta eşimle aramda yatırdım ama şimdi beşikte yatıyor.beşiğine alışsın diye.yoksa ilerde beşikte yatmak istemiyorlarmiş diye duydum cnm..

ben ilk zamanlar kuyamadım minicikti, beşiğinde kaldı hep, evet alışmakta zorlanıyolarmış, yeğenimden biliyorum...

Kizlar selam benim oglus bugun donmeye basladi ama hala uyku sorunumuz gecmedi bu arada sizde dogumdan sonra hemoroid ve kanama oldu mu

benim de dün dönmeye başladı:))) çok komik:)) ben oturma odasında kanepeyi açtım öyle yatırıyorum ne yapayım
hemeroid bende oldu cnm. şu an hala da var. benim ki çok fena. açık açık söylemek gerekirse çiçek açmış gibi. doğumdan sonra ilaç verdi doktorum ama hala kullanamadım.hoşşş o ilaçlar o hemoroidleri iyileştiriri mi bilmiyorum. ağrı ve kanama yok bende.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…