bu arada kızlar balk maceram tam bir fiyaskobalıkla birlikte bol soğanlı salata yedim üstünede 5 tane fıstıklı baklava(yuhhh d'yorum kend'me) y'nede gece uyandim ayni sabah uyandim ayni yani oda olmadı olmadı derken her zamanki gibi
1) doktor kontrolünde bebeğin tartıya koyulduğu an basan heyecan
2) göğüsler şişmi sönükmü diye gün içinde elle sürekli yoklama
3) her emzirmede yutkunma sesine konsantre olma,acaba kaç ml içti diye hesap yapma
4) göğüs pedlerinin dolu olup olmamasını kontrol etme
5) az uyuduğunda acaba sütmü az geldi diye kuşkulanma; çok uyuduğunda acaba aç kaldığı için halsizliktenmi uyuyo diye panik olma
6) çiş miktarını,bez ağırlıklarını,kaka sayısını ve miktarını takip etme,4 kez yapıyodu,niye 3 kez yaptı gibi kuruntulara kapılma
7) türlü sebepten dolayı huzursuzlanan bebeğin her huysuzluğunu açmı kaldı acaba diye yorumlama
...... daha da gider bu liste böyle.
büyük bi kısmımız sütten muzdarip bu aralar,6 ayı tamamlasak hayırlısıyla,derin bi oh çekicez hepimiz...
hele ben iyice paranoya oldum. geçen gün kaka sorunumuz yok dedim burda ve o günden beri sorunumuz var artık. 3 güne bir yapıyo o da zeytinyağıyla.
bişey sormaya sütüm var sütüm yok demeye korkar oldum, yanlış anlamayın sizler iyi ya da kötü düşüneceğinizden değil, bazı şeyler kendine bile dile getirince bozulur ya öyle olduğunu düşünüyorum. annelik zormuş ya sürekli evde olunca böyle evhamlanıyorum sanırım.
ah canım aynı beni anlatıyo. yutkunma sesi gelince bi rahatlıyorum. ve bugün sabahtan bu yana süt az. tam doymuyo oyalıyorum oğlumu. hurma incir ne bulursam yedim biraz önce işe yarar umarım.
geçen gün ilk defa sabah göğüsler sert uyandım. niye olmuştu anlamadım farklı bişey yoktu, 2 gündür de fıs resmen memeler. yine farklı bişey yok. kafasına göre mi artıp azalıyo anlamadım. bugün biraz canım sıkıldı ondan da iyice azaşdı heralde
ben 4 aylıkken çıkarmışım..şuan oğluşumda özellikle geceleri çok huysuz acaba diş mi?
3) her emzirmede yutkunma sesine konsantre olma,acaba kaç ml içti diye hesap yapma
5) az uyuduğunda acaba sütmü az geldi diye kuşkulanma; çok uyuduğunda acaba aç kaldığı için halsizliktenmi uyuyo diye panik olma
6) çiş miktarını,bez ağırlıklarını,kaka sayısını ve miktarını takip etme,4 kez yapıyodu,niye 3 kez yaptı gibi kuruntulara kapılma
7) türlü sebepten dolayı huzursuzlanan bebeğin her huysuzluğunu açmı kaldı acaba diye yorumlama
büyük bi kısmımız sütten muzdarip bu aralar,6 ayı tamamlasak hayırlısıyla,derin bi oh çekicez hepimiz...
hele ben iyice paranoya oldum. geçen gün kaka sorunumuz yok dedim burda ve o günden beri sorunumuz var artık. 3 güne bir yapıyo o da zeytinyağıyla.
bişey sormaya sütüm var sütüm yok demeye korkar oldum, yanlış anlamayın sizler iyi ya da kötü düşüneceğinizden değil, bazı şeyler kendine bile dile getirince bozulur ya öyle olduğunu düşünüyorum. annelik zormuş ya sürekli evde olunca böyle evhamlanıyorum sanırım.
Arkadşlar galiba guatr oldumboynumda 2 gündür kocaman bir şişlik sestellerimin arkasında.. acba doğumla bir alakası var mı kaç gündür soracağım unutuyorum. ben en iyisi yarın hastaneye gideyim :26:
4 yıl önce benim boğazımda aniden bir şişlik çıkmıştı doktora gittik o zaman 18 yaşındaydım. amelyat olman lazım dedi inanmadık 4 doktora daha gittik hepsi aynı şeyi söyledi biyopsi istediler yaptırdım sonuç kötü çıktı tiroid kanseriymiş, amelyat oldum ve radyoterapi gördüm şimdi 6 ayda bir kontrole gidiyorum,allahtan yayılma filan yapmıyormuş bu hastalık.seninki aynı olucak diye yada korkutmak için yazmadım ama bir an önce doktora git canım ihmal etme.ya guatrdır yada tiroid bezleriyle ilgili birşey belkide önemsiz bir şeydir.
aynen canım bu süt olayı kafasına göreah canım aynı beni anlatıyo. yutkunma sesi gelince bi rahatlıyorum. ve bugün sabahtan bu yana süt az. tam doymuyo oyalıyorum oğlumu. hurma incir ne bulursam yedim biraz önce işe yarar umarım.
geçen gün ilk defa sabah göğüsler sert uyandım. niye olmuştu anlamadım farklı bişey yoktu, 2 gündür de fıs resmen memeler. yine farklı bişey yok. kafasına göre mi artıp azalıyo anlamadım. bugün biraz canım sıkıldı ondan da iyice azaşdı heralde
hamilelik bazı rahatsızlıklar tetiklermiş ama önemsiz bir şeydir inşallah bir ara dr a görün için rahatlasınArkadşlar galiba guatr oldumboynumda 2 gündür kocaman bir şişlik sestellerimin arkasında.. acba doğumla bir alakası var mı kaç gündür soracağım unutuyorum. ben en iyisi yarın hastaneye gideyim :26:
4 yıl önce benim boğazımda aniden bir şişlik çıkmıştı doktora gittik o zaman 18 yaşındaydım. amelyat olman lazım dedi inanmadık 4 doktora daha gittik hepsi aynı şeyi söyledi biyopsi istediler yaptırdım sonuç kötü çıktı tiroid kanseriymiş, amelyat oldum ve radyoterapi gördüm şimdi 6 ayda bir kontrole gidiyorum,allahtan yayılma filan yapmıyormuş bu hastalık.seninki aynı olucak diye yada korkutmak için yazmadım ama bir an önce doktora git canım ihmal etme.ya guatrdır yada tiroid bezleriyle ilgili birşey belkide önemsiz bir şeydir.[/QUOTE
Allah seni sevdiklerine bağışlamış canım çok uzun sağlıklı ömür diliyrum
benim ilk oğlan 11 aylıkken üstten patlattı dişini ama bende patlamıştım yani hatırlamak bile istemiyorum o günleriinşallah küçük oğlumunki o kadar zor olmaz
canım beşiğine şimdiden alıştır ama muhakkak aynı odada yatın uzmanlar 6 ay aynı oda diyor
canm sütün kaynyo demekki ama bu olay sütü bol olanda görülen bir şey sen mamada kullanıyorum diyorsun belkide göğüs şeklinle alakalı:26:eşin evdeyken diğer göğsüne bardak tutsun sütlerin damlası ziyan olmasın
bunların 1 -2 tanesi bende de var bende bir de şey var bazen uykuda benimki boğuluyor gibi sesler çıkarıyor ilk doğduğunda daha sıktı şimdi azaldı... alamıyrduk nedenini doktor arkadaşta normal dedi.. ama ben hiç bir hastada ratlaadımşimdi bzen uykuda tükürüğü boğazına kaçıyor öksürüyor ben çok korkuyorum panik atak olcemmm yaa.. gelde ayrı yatır işte (
aynen canım bu süt olayı kafasına göre
hamilelik bazı rahatsızlıklar tetiklermiş ama önemsiz bir şeydir inşallah bir ara dr a görün için rahatlasın
4 yıl önce benim boğazımda aniden bir şişlik çıkmıştı doktora gittik o zaman 18 yaşındaydım. amelyat olman lazım dedi inanmadık 4 doktora daha gittik hepsi aynı şeyi söyledi biyopsi istediler yaptırdım sonuç kötü çıktı tiroid kanseriymiş, amelyat oldum ve radyoterapi gördüm şimdi 6 ayda bir kontrole gidiyorum,allahtan yayılma filan yapmıyormuş bu hastalık.seninki aynı olucak diye yada korkutmak için yazmadım ama bir an önce doktora git canım ihmal etme.ya guatrdır yada tiroid bezleriyle ilgili birşey belkide önemsiz bir şeydir.[/QUOTE
Allah seni sevdiklerine bağışlamış canım çok uzun sağlıklı ömür diliyrum
sağol canım bende hepimize sağlıklı ve güzel ömürler diliyorum allah bizi yavrularımıza bağışlasın.
ben de uzun aradan sonra beşiğine yatırınca o kadar üzüldüm kimerhaba bende benimkini uyuttum yaa bizimki hala bizim ortamızds yada benim yanımda yatıyor eşi sabaha kadar çizim yapmak zorunda kalınca bende oğlumlauyuyoumlakin onu beşiğine alıştrmam gerek ama ben alışmalıyım sanırım önce :S bu da nasıl olack bilmiorum sanki orada yalnız başşına bişi olacak sanıyorum halbuki yatağı hemen yanımda :) sen naısl içini rahatlatıyorsun yardımmmmm :26:
ben ilk doğduğu zaman 1-2 hafta eşimle aramda yatırdım ama şimdi beşikte yatıyor.beşiğine alışsın diye.yoksa ilerde beşikte yatmak istemiyorlarmiş diye duydum cnm..
Kizlar selam benim oglus bugun donmeye basladi ama hala uyku sorunumuz gecmedi bu arada sizde dogumdan sonra hemoroid ve kanama oldu mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?