2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

yok bunlara dikkat ettiğimiz sürece korkulacak birsey yok.

Bir şey daha unuttum sokak hayvanlarından da uzak duracağız. Ama ben kedisi köpeği olan arkadaşlarımın da evine gitmeyeceğim hamileliğim boyunca.

annemlerde kedı var:))napcaz

allahım korusun artık...sagsalım ınsallahh

tsk ederım arkadasım bılgılerın ıcın cok ıyı geldın..

annemlerde kedı var:))napcaz

allahım korusun artık...sagsalım ınsallahh

tsk ederım arkadasım bılgılerın ıcın cok ıyı geldın..

Kedi dışarı çıkıyormu hep evde mi?Ev kedisiyse ve aşıları tamsa problem olmaz sanırım. Ben yıllarca hayvanlarla çalıştım yine de kapmamışım toksoplazma, sonucu görünce şok oldum.

kedi dışarı çıkıyormu hep evde mi?ev kedisiyse ve aşıları tamsa problem olmaz sanırım. Ben yıllarca hayvanlarla çalıştım yine de kapmamışım toksoplazma, sonucu görünce şok oldum.

annemlerı evı bahcelı genelde orda durur...ne olur ne olmaz yaa ben buna onlem alırım...ama toksoya bagısıklık %80 kadında yokmus yaygın bısı deılmıs yanı...

annemlerı evı bahcelı genelde orda durur...ne olur ne olmaz yaa ben buna onlem alırım...ama toksoya bagısıklık %80 kadında yokmus yaygın bısı deılmıs yanı...

İşte bunun aşısı var. Ben çok büyük aptallık ettim aşı olmamakla hamilelikten önce. Aşılansak daha rahat ederdik ama yine de çözümü olan bir şey. dikkat edeceğiz çok yediğimize içtiğimize. Sen kediden uzak durmaya bak dışarıyla teması varsa kedinin...

Bak aklıma birsey daha geldi. yumurtayı da iyi pişiriyorsun. Katı yumurta yiyorsun , özellikle sarı kısmı iyi pişmiş oluyor.

Son düzenleme:

ne bılelım guzelım ya o kadar dr a gıttık kımse demedı kı bole bole....sımdı cıkıyor

yok arastırmalarım sonucu cıg olan hıc bısı tuketmıyordum zaten ayrıca kokorec falanda kesınlıkle koymam agzıma cok severım ama sımdı yasak...ben yesııllıgı cok sevıyorum onuda sırkye bastırıp ole yıyorum..allahın ıznıyle bısı olmaz...kedı ısıne cozum bulucez gerekırse annemler bana gelsın:)))

Bana Dr. demişti. Ama toxo testini yaptırdıktan 2 gün sonra hamile kaldığımı öğrendim. Önlem almaya fırsat kalmadı hiç. Tamamen benim ihmalkarlığım. Ama korkulacak birsey değil. Dediklerimi yapman yeterli. Dr ama evde pişirirsen sucuk pastırma falan yiyebilirsin dedi. İyi piştiğinden eminsen.. Ama yine de içim el vermiyor benim..

drun tahlıl sonucundan sonra yorumu ne oldu pekı?

Sana bu dediklerimi dedi Dr.Fakat edeceğiz dedi.ve açıkladı ne yememem gerektiğini.. Bende hepatit de negatif çıktı. benim hepatit aşım da yokmuş... Özellikle ilkokul çoocuklarından uzak dur dedi hepatit için, onlar arasında çok yaygın hepatit dedi. Ve hamileyken hepatit aşısını tavsiye etmiyorum ama gebelikten hemen sonra hemen aşı ol dedi.Umumi tuvalet kullanmamaya çalışıyorum hepatit kapmamak için bir de. ama ablama toxo ve hepatiti söyleyimce çok fena fırça yedim. (Dr. kendisi de) Bu ne ihmalkarlık diye kızdı.

Son düzenleme:

tmm cnm cvbımı aldım..cok tskler..cok guzel ızah ettın.ınsallah hersey cok guzel olacak

ınsan dusunemıyorkı bu tarz seylerı toplum olarak henuz bu konularda cok bılınclenmedıgımızı dusunuyorum..aıleden doktoruna kadar ufacık cocukken takıp edılmesı gereken seyler bunlar bızı bılınclendırmelerı gerekıyor

rahat olmak lazım. Köylerde insanlar hayvanlarla iç içe hamilelik geçiriyorlar bu dediklerimizi yapmıyorlar yine de sağlıklı çocuk doğuruyorlar. Biz önlemimizi alırsak bir problem yaşamayacağız diye düşüneceğiz.

Kedi dışarı çıkıyormu hep evde mi?Ev kedisiyse ve aşıları tamsa problem olmaz sanırım. Ben yıllarca hayvanlarla çalıştım yine de kapmamışım toksoplazma, sonucu görünce şok oldum.

Kızlar aşılı hayvanlardan çekinmenize gerek yok..Tabi sahipleri gercekten hakkını vererek bakıyorsa..Benim küçüklüğümden beri kedim hatta kedilerim oldu.Şuanda da evimde 2 annemlerde 3 tane kedim sokakta baktıgım sayısız hayvanım var. Hamileliğimi öğrendiğim anda hemen toksoplazma testim yapıldı.Ayrıca kedilerimden de kan alındı ve hersey normal çıktı şükürler olsun.Bu süreçte sadece sokaktakilerle temas kurmayacagım. Tabi yine mamalarını bırakacağım ama sadece dokunmayacagım. Doktorum da veterinerimle hemfikir.Hayvan evden dışarı cıkmıyor, çiğ et yemiyorsa ve aşıları düzenli yapılıyorsa hiçbir sorun teşkil etmiyor.

tmm cnm tekrar degerlendırırız...hakkımızda herseyın hayırlısı olsunnn...1 martta randevum o zamana kadar 3 ay bıtecek nasıpse daha cok varyaaa ayda bır kere gormek az deıl mııı

Yok normal. Bana Dr. kalp atışlarını duyduktan sonra ayda bir geleceksin dedi son aya kadar. son ay haftada bir çağırıyorlar. Problemli gebeliklerde 15 te ya da haftada bir çağırılıyormuş gebelik boyunca. Ayda bir çağırılman risksiz bir gebelik geçirdiğinin göstergesi.
Zaten ultrasona sık girmek bebek için iyi değil, radyasyona maruz kalıyor bebek. yutdışında bu kadar sık ultrason yasak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…