yok bunlara dikkat ettiğimiz sürece korkulacak birsey yok.
Bir şey daha unuttum sokak hayvanlarından da uzak duracağız. Ama ben kedisi köpeği olan arkadaşlarımın da evine gitmeyeceğim hamileliğim boyunca.
annemlerde kedı var:))napcaz
allahım korusun artık...sagsalım ınsallahh
tsk ederım arkadasım bılgılerın ıcın cok ıyı geldın..
kedi dışarı çıkıyormu hep evde mi?ev kedisiyse ve aşıları tamsa problem olmaz sanırım. Ben yıllarca hayvanlarla çalıştım yine de kapmamışım toksoplazma, sonucu görünce şok oldum.
annemlerı evı bahcelı genelde orda durur...ne olur ne olmaz yaa ben buna onlem alırım...ama toksoya bagısıklık %80 kadında yokmus yaygın bısı deılmıs yanı...
işte bunun aşısı var. Ben çok büyük aptallık ettim aşı olmamakla hamilelikten önce. Aşılansak daha rahat ederdik ama yine de çözümü olan bir şey. Dikkat edeceğiz çok yediğimize içtiğimize. Sen kediden uzak durmaya bak dışarıyla teması varsa kedinin...
ne bılelım guzelım ya o kadar dr a gıttık kımse demedı kı bole bole....sımdı cıkıyor
yok arastırmalarım sonucu cıg olan hıc bısı tuketmıyordum zaten ayrıca kokorec falanda kesınlıkle koymam agzıma cok severım ama sımdı yasak...ben yesııllıgı cok sevıyorum onuda sırkye bastırıp ole yıyorum..allahın ıznıyle bısı olmaz...kedı ısıne cozum bulucez gerekırse annemler bana gelsın:)))
emotion kokoreç, sakakat tarzı seyleri seviyorsan onlar da yasak.. Aklıma geldikçe yazıyorum....
drun tahlıl sonucundan sonra yorumu ne oldu pekı?
bana dr. Demişti. Ama toxo testini yaptırdıktan 2 gün sonra hamile kaldığımı öğrendim. önlem almaya fırsat kalmadı hiç. Tamamen benim ihmalkarlığım. Ama korkulacak birsey değil. Dediklerimi yapman yeterli. Dr ama evde pişirirsen sucuk pastırma falan yiyebilirsin dedi. Iyi piştiğinden eminsen.. Ama yine de içim el vermiyor benim..
sana bu dediklerimi dedi dr.fikkat edeceğiz dedi.ve açıkladı ne yememem gerektiğini.. Bende hepatit de negatif çıktı. Benim hepatit aşım da yokmuş... özellikle ilkokul çoocuklarından uzak dur dedi hepatit için, onlar arasında çok yaygın hepatit dedi. Ve hamileyken hepatit aşısını tavsiye etmiyorum ama gebelikten hemen sonra hemen aşı ol dedi.umumi tuvalet kullanmamaya çalışıyorum hepatit kapmamak için bir de. Ama ablama toxo ve hepatiti söyleyimce çok fena fırça yedim. (dr. Kendisi de) bu ne ihmalkarlık diye kızdı.
ınsan dusunemıyorkı bu tarz seylerı toplum olarak henuz bu konularda cok bılınclenmedıgımızı dusunuyorum..aıleden doktoruna kadar ufacık cocukken takıp edılmesı gereken seyler bunlar bızı bılınclendırmelerı gerekıyor
Kedi dışarı çıkıyormu hep evde mi?Ev kedisiyse ve aşıları tamsa problem olmaz sanırım. Ben yıllarca hayvanlarla çalıştım yine de kapmamışım toksoplazma, sonucu görünce şok oldum.
hepatit nasıl çıktı emotion? Senin aşın var mıydı?
rahat olmak lazım. Köylerde insanlar hayvanlarla iç içe hamilelik geçiriyorlar bu dediklerimizi yapmıyorlar yine de sağlıklı çocuk doğuruyorlar. Biz önlemimizi alırsak bir problem yaşamayacağız diye düşüneceğiz.
onda bı sorun yok sanırım yaa..onu ılk tahlılde yaptırmıstım dr tahlıllerın super demıstı..bısı olsa soylerdı heralde dımı
öyle dediyse öyledir herhalde. Ama yine de bir bak sen de...
tmm cnm tekrar degerlendırırız...hakkımızda herseyın hayırlısı olsunnn...1 martta randevum o zamana kadar 3 ay bıtecek nasıpse daha cok varyaaa ayda bır kere gormek az deıl mııı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?