evt cnm ben ekim annesi olarak olarak yola cıktım ama oglum erkenci davrandı 18 eylülde geldi
tesekkür ederim cok şükür iyiyz
siz nasılsınız
oooo romantik olmayanımız böyleyse romantik olanımız nasıldır acabakıymalı makarna da iyiymiş hem sevmesi hem pratik oluşu tadımlık canım çok az vermişsin ondandır mama yiyişi
kızlar armut suyu veriyorsunuz ya her mevsim de meyvesini verin diyorlar..yaz meyvesi degil mi armutben hiç vermedim
ya romantik dediğim hani gül yapraklarıyla koridoru süslerler falan, balonlara kağıtlar saklayıp,oda oda dolaştırıp hediyeyi buldururlar ya öyle şeyler sevmem
az mı diyosun, yarım elmadan az vermiştim, bana çok gibi gelmişti... :44:
kış armutları var, onlardan verilebilir... bizim annemler yetiştiryor köyde kış armuduyeni yumuşadı,bitmek üzere...
ilk defa muhallebi verdim az önce, çok sevdidr tarifini vermişti fotokopi kağıdında, tarife göre yaptım ama boza kıvamı nasıl oluyor ? kek hamuru gibi mi yoksa daha mı sıvı olmalı ?
oooo sen resmen benim gözümde romantik ötesi bir insansın filmlerdeki gibiayyy kafasına ne vuruyon adamın ayol
ben de romantik değilimdir fazla ama elinde hediye veya çiçekle gelirse de kafasına çarpmam, heheee alemsin kızz
biz de evdeyiz sanırım, kalpli kurabiyeler yaptım kocişime, baş harflerimizden de 2 tane kurabiye var
masayı da ahzırladım şimdiden,mumlar falan hazır, kıymalı makarna yapıcam, çok sever
ben de ek gıdayı ne kadar vereceğimi bilemiyorum, başlayalı 3. haftadayız, sorun yaşamadım henüz ama ne zaman çoğaltıcam falan bilemiyorum. dün yarımdan az daha az elma püresi verdim arkasına mamasını verdim ama mamada azalma olmuyor, azcık da olsa doyurmaz mıydı ne bileyim :44:
anne sütüyle karnı doyduğu için almıyordur ek gıdayı ben koca bebek olup ek gıdada zorlananları çok gördüm çünkü hemen memeye yapışıyolar o yüzden aç olduğu zaman azar azar verirsen belki rahat alır:26:bugünde armut suyu verdim,fazla zorlamadım,ama yine isteksiz içtibir kaç gün daha böyle deneyeyim,olmazsa bide sütle karıştırarak veririm canım.
maşallah kuzucuğa ,inşallah hep böyle güzelce yemeye devam eder,darısı benim bebişimin başına :)
emdikten 2 saat sonra verdim canım. hatta meyve suyunu zorla verdikten sonra mememi verdim,öyle bi yapışıp emdi ki,aç olmasa mememide emmezdi,neyseki sütüm iyi,aç kalmıyo ama insan diğer şeyleride iştahla yesin istiyo
armut hem yaz hem kış meyvesi değilmi çünkü yazın yumuşak ööyle sarılı kırmızılı oluyor kışında ankara armutu denen şu yamuk yumuk olan armut olmuyormu ay benmi yanlış biliyorum bilen varsa lütfen yazsınkızlar armut suyu veriyorsunuz ya her mevsim de meyvesini verin diyorlar..yaz meyvesi degil mi armutben hiç vermedim
kekten kafif daha cıvık yani kaşığı çevirince akacak gibiya romantik dediğim hani gül yapraklarıyla koridoru süslerler falan, balonlara kağıtlar saklayıp,oda oda dolaştırıp hediyeyi buldururlar ya öyle şeyler sevmem
kış armutları var, onlardan verilebilir... bizim annemler yetiştiryor köyde kış armuduyeni yumuşadı,bitmek üzere...
ilk defa muhallebi verdim az önce, çok sevdidr tarifini vermişti fotokopi kağıdında, tarife göre yaptım ama boza kıvamı nasıl oluyor ? kek hamuru gibi mi yoksa daha mı sıvı olmalı ?
hiimm süper romantik onlar canımm..o kadarı beni bile sıkar ki balık burcuyummarketlerde hep koca koca armutlar var hormonluyum diye bagırıyor sen şanslıymışsın kış armutu bulmam zor
ya romantik dediğim hani gül yapraklarıyla koridoru süslerler falan, balonlara kağıtlar saklayıp,oda oda dolaştırıp hediyeyi buldururlar ya öyle şeyler sevmem
merhaba bayanlar nasılsınız bebişleriniz nasıl? iyidir inşallahh... bzim emre çığlık çığlığa bağrıyor 3 haftadır offff birde söyleniyor sağır olacağım sanırım... kim bilir ne zaman bırakacak bu bağırışları
ahahaha bu aylarda normal aslında da insan başa gelince bir tuhaf oluyorbizimki de öyle bir bagırıyo ki her bagırmanın sonu öksürükle bitiyor öksürükten sonra buuvvv tükürük
herkes nerde yaa huu komşularsevililer günü kutlamasında gaba eşim yine beni unutmamış güzel bir papatya buketiyle gelmiş,en sevdigim çiçekle ben kocamı çok seviyorum yaa
Nasilsiniz hanimlar biz iiyizz sevgililer gunune gelince tlfda kutladikocacigimm gecen senede kizimiz oluyor dedi böylelikle gecistirdikk hattaa evlilik yildönümümüzü bile unuttukk ozamannn logusaydimm ve gectikten 10 gun sonra hatirladim kizim bizee herseyii unutturduu iyikii gelmisss bu dünyaya ooo benim icin en büyükk hediyeeeeee cokk sükürr rabbime
Ek gidalardann bahsedilmissbiz sebze agirlikli besleniyoruz doktorumuz bizee meyve icin erken dmisti 6aydan sonra meyve püresi ver dedii tabiki kendi yediklerimizden yalatiyorum sofradaki herseyden tadiyor
Sizdee tatlimi tatli bebislerde iyidir insaallah ?
bende kaptlm çiçeği bir kucak dolusu kırmızı çiçek ama çiçeklerin adı neydi unuttumherkes nerde yaa huu komşularsevililer günü kutlamasında gaba eşim yine beni unutmamış güzel bir papatya buketiyle gelmiş,en sevdigim çiçekle ben kocamı çok seviyorum yaa
armut konusu için teşekkürlerArmut olayına bir açıklık getireyim kızlar,armut, çeşitleri olan bir meyve.kışın da yazın da yetişen çeşitleri var. mesela deveci armudu kışın yetişiyor,iri bir armut cinsi,hormonlu değil yani :) elmada yaz meyvesi aslında ama buzhanelerde saklanıp kışın satılıyor,buzhanede saklandığı için yani serada yetişmediği için kışın tüketilmesinde bir sakınca yok.
ek gıda denemelerim devam ediyor,dün akşam üstü yoğurt denedim. 1nolu hipp mamayla pınarın organik yoğurduyla yaptım,güzel oldu,kızım elma ve armut suyuna göre daha bi güzel yedi,en azından yerken ağlamadı,4-5 mama kaşığı yedi,ama ilk defa yediği için bu bile başarı bence
dün akşam eşim ve kızımla yemeğe çıktık,yemeğin başında herşey çok güzeldi,kızım arabasında etrafı izliyodu,yemeğin sonlarına doğru çığlıklarla ağlamaya başladı,susturamayınca doğru emzirme odasına gittim ,bide elbise giymiştim,elbiseyle emzirene kadar canım çıktısanırım fazla kalabalık ve tanımadığı insanlar huzursuz etti miniğimi :26:
bide akşam eve gelince çok kustu,yoğurttanmı,yoksa dışarı çıktığımız için üşümesindenmi,yoksa çok fazla emmesindenmi anlayamadım :44:,inşallah bugün kusmaz
şu büyük sarı olan mı deveci armudu ..eskiden yerli malı yapılırdı ögrenmiştik,ama şimdi hangi meyve ne zaman karışıklık oluyor yahu pasta börek,kolayla yerli malı olursa olacagı buArmut olayına bir açıklık getireyim kızlar,armut, çeşitleri olan bir meyve.kışın da yazın da yetişen çeşitleri var. mesela deveci armudu kışın yetişiyor,iri bir armut cinsi,hormonlu değil yani :) elmada yaz meyvesi aslında ama buzhanelerde saklanıp kışın satılıyor,buzhanede saklandığı için yani serada yetişmediği için kışın tüketilmesinde bir sakınca yok.
ek gıda denemelerim devam ediyor,dün akşam üstü yoğurt denedim. 1nolu hipp mamayla pınarın organik yoğurduyla yaptım,güzel oldu,kızım elma ve armut suyuna göre daha bi güzel yedi,en azından yerken ağlamadı,4-5 mama kaşığı yedi,ama ilk defa yediği için bu bile başarı bence
dün akşam eşim ve kızımla yemeğe çıktık,yemeğin başında herşey çok güzeldi,kızım arabasında etrafı izliyodu,yemeğin sonlarına doğru çığlıklarla ağlamaya başladı,susturamayınca doğru emzirme odasına gittim ,bide elbise giymiştim,elbiseyle emzirene kadar canım çıktısanırım fazla kalabalık ve tanımadığı insanlar huzursuz etti miniğimi :26:
bide akşam eve gelince çok kustu,yoğurttanmı,yoksa dışarı çıktığımız için üşümesindenmi,yoksa çok fazla emmesindenmi anlayamadım :44:,inşallah bugün kusmaz
bende kaptlm çiçeği bir kucak dolusu kırmızı çiçek ama çiçeklerin adı neydi unuttum
gerçi ben 2 çocuğun yorgunluğundan kocamın yüzüne bile bakmadım ama bende onu çok seviyorum
bende kaptlm çiçeği bir kucak dolusu kırmızı çiçek ama çiçeklerin adı neydi unuttum
gerçi ben 2 çocuğun yorgunluğundan kocamın yüzüne bile bakmadım ama bende onu çok seviyorum
armut konusu için teşekkürler
stresten çok emmiştir ondan kusmuştur tatlı bebişin annesi bu arada sende yemeği kapmışsın biz çiçekle kaldık benimki dışarda ekstra huysuz kucağa alınca duruyorda arabasında asla
günaydınnnnnn
biz sevgililer gününü kuru kuru kutlayanlardanız. zaten ben pek fazla bu günü kutlamayı çok sevmiyorum.
az önce geçmişe baktım. ek gıdalardan bahsedilmiş. benim oğlum emmekten daha çok sevdi ek gıdaları:) doğduğundan beri çok zor emiyordu. ama hiç mama vermedim. kilo alımı iyiydi. son 2 aydır az kilo alıyor. doktor daha geçen ay geçmemi söylemişti. ama ben biraz ertelemiştim. bu ay ki kontrolden sonra iyice ek gıdalara başladık. ilk hafta elma suyu, ikinci hafta ek olarak yoğurt, 3. hafta ek olarak çorbaya başladık. bu hafta sabah 10,30-11,30 gibi elma suyu veriyorum. 2-3 gibi sebze çorbası veriyorum. 7-8 gibi yoğurt veriyorum. yatmadan önce de muhallebi yapıyorum. aralarda da her istediğinde emziriyorum. hepsinden 3-4 kaşıkla başladık.1 haftada 1 çay bardağına çıkardım.( doktor tavsiyesi ile) maşallah hepsi çok hoşuna gidiyor. hiç zorlanmıyorum verirken.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?