2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

evt cnm ben ekim annesi olarak olarak yola cıktım ama oglum erkenci davrandı 18 eylülde geldi
tesekkür ederim cok şükür iyiyz
siz nasılsınız

Benim kizcede eylulde geldi sabirsiz kuzular.. Bizlerde iyiyiz cok sukur oglusunda cok tatliymis annesi masallah

oooo romantik olmayanımız böyleyse romantik olanımız nasıldır acaba kıymalı makarna da iyiymiş hem sevmesi hem pratik oluşu tadımlık canım çok az vermişsin ondandır mama yiyişi

kızlar armut suyu veriyorsunuz ya her mevsim de meyvesini verin diyorlar..yaz meyvesi degil mi armut ben hiç vermedim

ya romantik dediğim hani gül yapraklarıyla koridoru süslerler falan, balonlara kağıtlar saklayıp,oda oda dolaştırıp hediyeyi buldururlar ya öyle şeyler sevmem
az mı diyosun, yarım elmadan az vermiştim, bana çok gibi gelmişti... :44:
kış armutları var, onlardan verilebilir... bizim annemler yetiştiryor köyde kış armudu yeni yumuşadı,bitmek üzere...

ilk defa muhallebi verdim az önce, çok sevdi dr tarifini vermişti fotokopi kağıdında, tarife göre yaptım ama boza kıvamı nasıl oluyor ? kek hamuru gibi mi yoksa daha mı sıvı olmalı ?

Son düzenleme:

hiimm süper romantik onlar canımm..o kadarı beni bile sıkar ki balık burcuyum marketlerde hep koca koca armutlar var hormonluyum diye bagırıyor sen şanslıymışsın kış armutu bulmam zor

oooo sen resmen benim gözümde romantik ötesi bir insansın filmlerdeki gibi

ayrıca 3 haftadır ek gıda alıyorsa 1 elmaya yakın yemeli diye biliyorum ama zaten meyve doyurmuyor illa arkasından benimkide ya emer ya mamasını içer
anne sütüyle karnı doyduğu için almıyordur ek gıdayı ben koca bebek olup ek gıdada zorlananları çok gördüm çünkü hemen memeye yapışıyolar o yüzden aç olduğu zaman azar azar verirsen belki rahat alır:26:

kızlar armut suyu veriyorsunuz ya her mevsim de meyvesini verin diyorlar..yaz meyvesi degil mi armut ben hiç vermedim
armut hem yaz hem kış meyvesi değilmi çünkü yazın yumuşak ööyle sarılı kırmızılı oluyor kışında ankara armutu denen şu yamuk yumuk olan armut olmuyormu ay benmi yanlış biliyorum bilen varsa lütfen yazsın

kekten kafif daha cıvık yani kaşığı çevirince akacak gibi

kizlar bu yogurt konusunda emin olamiyorum ben yogurdu evde mayaliyorum, tabi inek sütü ile..
bebek için 1 yasindan önce doktorlar tavsiye etmiyor
yoksa gidip magazadan hazir mi almali ?
deneyen var mi?

hiimm süper romantik onlar canımm..o kadarı beni bile sıkar ki balık burcuyum marketlerde hep koca koca armutlar var hormonluyum diye bagırıyor sen şanslıymışsın kış armutu bulmam zor

antiromantik kızlar
evet şanslıyım o konuda...

merhaba bayanlar nasılsınız bebişleriniz nasıl? iyidir inşallahh... bzim emre çığlık çığlığa bağrıyor 3 haftadır offff birde söyleniyor sağır olacağım sanırım... kim bilir ne zaman bırakacak bu bağırışları

muhallebi tarifini yazmaniz mumkunmu acaba? merak ettim

bizimki de öyle bir bagırıyo ki her bagırmanın sonu öksürükle bitiyor öksürükten sonra buuvvv tükürük

herkes nerde yaa huu komşular sevililer günü kutlamasında gaba eşim yine beni unutmamış güzel bir papatya buketiyle gelmiş,en sevdigim çiçekle ben kocamı çok seviyorum yaa

bizimki de öyle bir bagırıyo ki her bagırmanın sonu öksürükle bitiyor öksürükten sonra buuvvv tükürük
ahahaha bu aylarda normal aslında da insan başa gelince bir tuhaf oluyor
herkes nerde yaa huu komşular sevililer günü kutlamasında gaba eşim yine beni unutmamış güzel bir papatya buketiyle gelmiş,en sevdigim çiçekle ben kocamı çok seviyorum yaa

ahahah bizimkide hiç s
​ürpriz bişi yapmadı.. kutlamadı bileee yaaauuu du kafasına vuriiim.. :)

Nasilsiniz hanimlar biz iiyizz sevgililer gunune gelince tlfda kutladi kocacigimm gecen senede kizimiz oluyor dedi böylelikle gecistirdikk hattaa evlilik yildönümümüzü bile unuttukk ozamannn logusaydimm ve gectikten 10 gun sonra hatirladim kizim bizee herseyii unutturduu iyikii gelmisss bu dünyaya ooo benim icin en büyükk hediyeeeeee cokk sükürr rabbime

Ek gidalardann bahsedilmiss biz sebze agirlikli besleniyoruz doktorumuz bizee meyve icin erken dmisti 6aydan sonra meyve püresi ver dedii tabiki kendi yediklerimizden yalatiyorum sofradaki herseyden tadiyor

Sizdee tatlimi tatli bebislerde iyidir insaallah ?

doğru demişsin şükürler olsun rabbime bize unutturmuyor ama bende ilk evlilik yıl dönümümü yalnız karnım burnumda geçirmiştim :) malum kocam iş için yurtdışındaydı o oralarda ben buralarda berbat bir yıldı.. doğum günümüde kıl payı yetişmişti oluyor demekki bu bana özel şanssızlık değil :)

Armut olayına bir açıklık getireyim kızlar,armut, çeşitleri olan bir meyve.kışın da yazın da yetişen çeşitleri var. mesela deveci armudu kışın yetişiyor,iri bir armut cinsi,hormonlu değil yani :) elmada yaz meyvesi aslında ama buzhanelerde saklanıp kışın satılıyor,buzhanede saklandığı için yani serada yetişmediği için kışın tüketilmesinde bir sakınca yok.
ek gıda denemelerim devam ediyor,dün akşam üstü yoğurt denedim. 1nolu hipp mamayla pınarın organik yoğurduyla yaptım,güzel oldu,kızım elma ve armut suyuna göre daha bi güzel yedi,en azından yerken ağlamadı,4-5 mama kaşığı yedi,ama ilk defa yediği için bu bile başarı bence
dün akşam eşim ve kızımla yemeğe çıktık,yemeğin başında herşey çok güzeldi,kızım arabasında etrafı izliyodu,yemeğin sonlarına doğru çığlıklarla ağlamaya başladı,susturamayınca doğru emzirme odasına gittim ,bide elbise giymiştim,elbiseyle emzirene kadar canım çıktı sanırım fazla kalabalık ve tanımadığı insanlar huzursuz etti miniğimi :26:
bide akşam eve gelince çok kustu,yoğurttanmı,yoksa dışarı çıktığımız için üşümesindenmi,yoksa çok fazla emmesindenmi anlayamadım :44:,inşallah bugün kusmaz

bende kaptlm çiçeği bir kucak dolusu kırmızı çiçek ama çiçeklerin adı neydi unuttum
gerçi ben 2 çocuğun yorgunluğundan kocamın yüzüne bile bakmadım ama bende onu çok seviyorum

armut konusu için teşekkürler

stresten çok emmiştir ondan kusmuştur tatlı bebişin annesi bu arada sende yemeği kapmışsın biz çiçekle kaldık benimki dışarda ekstra huysuz kucağa alınca duruyorda arabasında asla

şu büyük sarı olan mı deveci armudu ..eskiden yerli malı yapılırdı ögrenmiştik,ama şimdi hangi meyve ne zaman karışıklık oluyor yahu pasta börek,kolayla yerli malı olursa olacagı bu
bende kaptlm çiçeği bir kucak dolusu kırmızı çiçek ama çiçeklerin adı neydi unuttum
gerçi ben 2 çocuğun yorgunluğundan kocamın yüzüne bile bakmadım ama bende onu çok seviyorum

iyi adamın kafasına geçirmedin bu sefer

günaydınnnnnn

biz sevgililer gününü kuru kuru kutlayanlardanız. zaten ben pek fazla bu günü kutlamayı çok sevmiyorum.

az önce geçmişe baktım. ek gıdalardan bahsedilmiş. benim oğlum emmekten daha çok sevdi ek gıdaları:) doğduğundan beri çok zor emiyordu. ama hiç mama vermedim. kilo alımı iyiydi. son 2 aydır az kilo alıyor. doktor daha geçen ay geçmemi söylemişti. ama ben biraz ertelemiştim. bu ay ki kontrolden sonra iyice ek gıdalara başladık. ilk hafta elma suyu, ikinci hafta ek olarak yoğurt, 3. hafta ek olarak çorbaya başladık. bu hafta sabah 10,30-11,30 gibi elma suyu veriyorum. 2-3 gibi sebze çorbası veriyorum. 7-8 gibi yoğurt veriyorum. yatmadan önce de muhallebi yapıyorum. aralarda da her istediğinde emziriyorum. hepsinden 3-4 kaşıkla başladık.1 haftada 1 çay bardağına çıkardım.( doktor tavsiyesi ile) maşallah hepsi çok hoşuna gidiyor. hiç zorlanmıyorum verirken.

kocana hayran oldum canım,bir keresinde çiçeği kafasına çarpmana rağmen yine çiçek almış adamcağız
,

valla uzun zamandır eşimle yemeğe çıkmamıştık,evde sürekli günlük kıyafetlerle,saç baş dağınık oturmaktan çok sıkılmıştım zaten,eşim arayıp yemeğe çıkalım istersen dedi bende Mira huysuzluk yaparsa napıcaz dedim,erken döneriz dedi,bende şık giyindim,makyaj yaptım,eşimin gözleri parladı beni öyle görünce,unutmuş o halimi tahminimde yanılmadım,kızım huysuzluk yaptı gerçekten ama yinede güzel bi geceydi

günaydın ben kızıma yoğurt yediremiorum kusuo ne yapmam lazım bebe bisküvisi koydum yemedi çorbayla yedirdim onlada yemedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…