günaydınnnnnn
biz sevgililer gününü kuru kuru kutlayanlardanız. zaten ben pek fazla bu günü kutlamayı çok sevmiyorum.
az önce geçmişe baktım. ek gıdalardan bahsedilmiş. benim oğlum emmekten daha çok sevdi ek gıdaları:) doğduğundan beri çok zor emiyordu. ama hiç mama vermedim. kilo alımı iyiydi. son 2 aydır az kilo alıyor. doktor daha geçen ay geçmemi söylemişti. ama ben biraz ertelemiştim. bu ay ki kontrolden sonra iyice ek gıdalara başladık. ilk hafta elma suyu, ikinci hafta ek olarak yoğurt, 3. hafta ek olarak çorbaya başladık. bu hafta sabah 10,30-11,30 gibi elma suyu veriyorum. 2-3 gibi sebze çorbası veriyorum. 7-8 gibi yoğurt veriyorum. yatmadan önce de muhallebi yapıyorum. aralarda da her istediğinde emziriyorum. hepsinden 3-4 kaşıkla başladık.1 haftada 1 çay bardağına çıkardım.( doktor tavsiyesi ile) maşallah hepsi çok hoşuna gidiyor. hiç zorlanmıyorum verirken.
şu büyük sarı olan mı deveci armudu ..eskiden yerli malı yapılırdı ögrenmiştik,ama şimdi hangi meyve ne zaman karışıklık oluyor yahu pasta börek,kolayla yerli malı olursa olacagı bu:
arada iyi oluyor degişiklik,insan kendine geliyorkocana hayran oldum canım,bir keresinde çiçeği kafasına çarpmana rağmen yine çiçek almış adamcağız
,
valla uzun zamandır eşimle yemeğe çıkmamıştık,evde sürekli günlük kıyafetlerle,saç baş dağınık oturmaktan çok sıkılmıştım zaten,eşim arayıp yemeğe çıkalım istersen dedi bende Mira huysuzluk yaparsa napıcaz dedim,erken döneriz dedi,bende şık giyindim,makyaj yaptım,eşimin gözleri parladı beni öyle görünce,unutmuş o halimitahminimde yanılmadım,kızım huysuzluk yaptı gerçekten ama yinede güzel bi geceydi
evet canım,o iri olanlar deveci armudu,sapı küçük,kendi tombul :) yerli malı,yurdun malı herkes onu kullanmalıbencede sebze ve meyvelerin hangi zamanda yenmesi gerektiği ders programlarına alınıp güzelce öğretilmeli saçma sapan bilgiler var kitaplarda,en azından günlük hayatta kullanılabilen bi bilgi olur :)
Nasilsiniz hanimlar biz iiyizz sevgililer gunune gelince tlfda kutladikocacigimm gecen senede kizimiz oluyor dedi böylelikle gecistirdikk hattaa evlilik yildönümümüzü bile unuttukk ozamannn logusaydimm ve gectikten 10 gun sonra hatirladim kizim bizee herseyii unutturduu iyikii gelmisss bu dünyaya ooo benim icin en büyükk hediyeeeeee cokk sükürr rabbime
Ek gidalardann bahsedilmissbiz sebze agirlikli besleniyoruz doktorumuz bizee meyve icin erken dmisti 6aydan sonra meyve püresi ver dedii tabiki kendi yediklerimizden yalatiyorum sofradaki herseyden tadiyor
Sizdee tatlimi tatli bebislerde iyidir insaallah ?
bende kaptlm çiçeği bir kucak dolusu kırmızı çiçek ama çiçeklerin adı neydi unuttum
gerçi ben 2 çocuğun yorgunluğundan kocamın yüzüne bile bakmadım ama bende onu çok seviyorum
herkes nerde yaa huu komşularsevililer günü kutlamasında gaba eşim yine beni unutmamış güzel bir papatya buketiyle gelmiş,en sevdigim çiçekle ben kocamı çok seviyorum yaa
insanın hatırlandığını bilmek güzel bir duygu canım bu yönden şanslıyız.
nasılsınız kızlar?Hayırlı cumalar...bende oğluma yoğurt mayalamak istiyorum ama.anne sütünden yapabilir miyim ki bilmiyorum? birde hazır yoğurttan ve paket sütten mayalasam olur mu?
muhallebi tarifini yazmaniz mumkunmu acaba? merak ettim
evett hem de çookk..bebegim zor bir bebek bana göre huysuzo olmasa ne yapardım bilmiyorum..her şeyini yapar bebegimin bir emziremez e o da allah vergisi bana verilmiş,azmetse onu da yapar oo kapmışssın yüzügü güle güle iyi günlerde kullan canım :118: :118: :122:
Eki Görüntüle 633814
Eki Görüntüle 633815
kızlar buda yüzüğüm ben çok beğendim merak edersiniz diye yüklüyorum.
:119: :119: :119: güzelmiş hayırlı olsun tekrar..
o olayın üstüne çok çok çiçek almışlığım varşu büyük sarı olan mı deveci armudu ..eskiden yerli malı yapılırdı ögrenmiştik,ama şimdi hangi meyve ne zaman karışıklık oluyor yahu pasta börek,kolayla yerli malı olursa olacagı bu
iyi adamın kafasına geçirmedin bu sefer
kocam iyidir be yakocana hayran oldum canım,bir keresinde çiçeği kafasına çarpmana rağmen yine çiçek almış adamcağız
,
valla uzun zamandır eşimle yemeğe çıkmamıştık,evde sürekli günlük kıyafetlerle,saç baş dağınık oturmaktan çok sıkılmıştım zaten,eşim arayıp yemeğe çıkalım istersen dedi bende Mira huysuzluk yaparsa napıcaz dedim,erken döneriz dedi,bende şık giyindim,makyaj yaptım,eşimin gözleri parladı beni öyle görünce,unutmuş o halimitahminimde yanılmadım,kızım huysuzluk yaptı gerçekten ama yinede güzel bi geceydi
ılık dene istersen yine yemezse biraz ara vergünaydın ben kızıma yoğurt yediremiorum kusuo ne yapmam lazım bebe bisküvisi koydum yemedi çorbayla yedirdim onlada yemedi
bizler bile unuttuk gerçekten eskiden hep yerli malları hatırlatılırdıevet canım,o iri olanlar deveci armudu,sapı küçük,kendi tombul :) yerli malı,yurdun malı herkes onu kullanmalıbencede sebze ve meyvelerin hangi zamanda yenmesi gerektiği ders programlarına alınıp güzelce öğretilmeli saçma sapan bilgiler var kitaplarda,en azından günlük hayatta kullanılabilen bi bilgi olur :)
nasılsınız kızlar?Hayırlı cumalar...bende oğluma yoğurt mayalamak istiyorum ama.anne sütünden yapabilir miyim ki bilmiyorum? birde hazır yoğurttan ve paket sütten mayalasam olur mu?
doğum hediyesini bende yılbaşında kaptım ancahaklısın canım bize en büyük hediye bebeklerimiz.
eşin çiçek istememene rağmen yine seni düşünmüş canımşanslısın
bizimkide bana altın yüzük almış kalpli çok şaşırdım ve utandım ben ona bir iğne almadım kutlamadık ama bende hediyeyi kaptım.
doğum yaptığımda bana hiç birşey almamıştı onun için aldım dedi.
bende deniycem güzelmiştabi canım, dr un yazdığı tarif şöyle :
3 tatlı kaşığı pirinç unu 1 çay bardağı suyla iyice karıştırılıp ezilir. buna 1 çay bardağı daha su ilave eidlir, kısık ateşte boza kıvamına gelinceye dek pişirilir. elin dayanabileceği ısıya kadar (40-50 derce) soğutulur ve buna 6 ölçek mama eklenerek karıştırılır.
ben yarısını yaptım bunun...
internetteki tarifler de bunun gibiydi, baktım ben
çok güzel hayırlı olsun güle güle kuullan canımEki Görüntüle 633814
Eki Görüntüle 633815
o olayın üstüne çok çok çiçek almışlığım var
kocam iyidir be ya
ılık dene istersen yine yemezse biraz ara ver
bizler bile unuttuk gerçekten eskiden hep yerli malları hatırlatılırdı
hepsinden de oluuur
doğum hediyesini bende yılbaşında kaptım anca
bende deniycem güzelmiş
çok güzel hayırlı olsun güle güle kuullan canım
arada iyi oluyor degişiklik,insan kendine geliyorben hafta sonlarını iple çekiyorum bu yüzden her hafta format atmak lazım,bazen eşime bırakıp arklarla çıkıyoruz bazen k.valideme bırakıp eşimle çıkıyoruz hem ziyaret hem ticaret k.validemler de torun hasreti gideriyor
:
[
insan kendine zaman ayırıp arkadaşlarıyla yada eşiyle güzel vakit geçirdiğinde bebeğiylede daha güzel ilgilenebilyo canım,hepimizin yenilenmek için arada bir küçük kaçamaklara ihtiyacı var ,kvlerin yakında olması bu açıdan çok iyi,benimde hem kvler,hemde annemler yakınız,bebeğimi evde onlara bırakınca gözüm arkada kalmıyo
Yüzüğünü güle güle kullan canım,güzelmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?