2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

inşallah hep öyle devam eder yemesi canım. ben ek gıda konusunda dertli olanlardanım ama sanırım hızlı bi giriş yaptım,3-4 kaşığı benimkide yiyo,sonrasını istemiyo,sanırım aşamalı olarak arttırmalıyım. benim kızımda tam aksine emmeyi çok seviyo,sanırım birazda o yüzden ek gıdaları iştahla yemiyo

şu büyük sarı olan mı deveci armudu ..eskiden yerli malı yapılırdı ögrenmiştik,ama şimdi hangi meyve ne zaman karışıklık oluyor yahu pasta börek,kolayla yerli malı olursa olacagı bu :

evet canım,o iri olanlar deveci armudu,sapı küçük,kendi tombul :) yerli malı,yurdun malı herkes onu kullanmalı bencede sebze ve meyvelerin hangi zamanda yenmesi gerektiği ders programlarına alınıp güzelce öğretilmeli saçma sapan bilgiler var kitaplarda,en azından günlük hayatta kullanılabilen bi bilgi olur :)

arada iyi oluyor degişiklik,insan kendine geliyor ben hafta sonlarını iple çekiyorum bu yüzden her hafta format atmak lazım,bazen eşime bırakıp arklarla çıkıyoruz bazen k.valideme bırakıp eşimle çıkıyoruz hem ziyaret hem ticaret k.validemler de torun hasreti gideriyor

himm sagol canım bilgi için..gerçekten de egitim şart

nasılsınız kızlar?Hayırlı cumalar...bende oğluma yoğurt mayalamak istiyorum ama.anne sütünden yapabilir miyim ki bilmiyorum? birde hazır yoğurttan ve paket sütten mayalasam olur mu?

haklısın canım bize en büyük hediye bebeklerimiz.

bende kaptlm çiçeği bir kucak dolusu kırmızı çiçek ama çiçeklerin adı neydi unuttum
gerçi ben 2 çocuğun yorgunluğundan kocamın yüzüne bile bakmadım ama bende onu çok seviyorum

eşin çiçek istememene rağmen yine seni düşünmüş canımşanslısın

bizimkide bana altın yüzük almış kalpli çok şaşırdım ve utandım ben ona bir iğne almadım kutlamadık ama bende hediyeyi kaptım.
doğum yaptığımda bana hiç birşey almamıştı onun için aldım dedi.

herkes nerde yaa huu komşular sevililer günü kutlamasında gaba eşim yine beni unutmamış güzel bir papatya buketiyle gelmiş,en sevdigim çiçekle ben kocamı çok seviyorum yaa

insanın hatırlandığını bilmek güzel bir duygu canım bu yönden şanslıyız.

insanın hatırlandığını bilmek güzel bir duygu canım bu yönden şanslıyız.

evett hem de çookk..bebegim zor bir bebek bana göre huysuz o olmasa ne yapardım bilmiyorum..her şeyini yapar bebegimin bir emziremez e o da allah vergisi bana verilmiş,azmetse onu da yapar oo kapmışssın yüzügü güle güle iyi günlerde kullan canım :118: :118: :122:

nasılsınız kızlar?Hayırlı cumalar...bende oğluma yoğurt mayalamak istiyorum ama.anne sütünden yapabilir miyim ki bilmiyorum? birde hazır yoğurttan ve paket sütten mayalasam olur mu?

bende anne sütüyle hiç denemedim. doktorum bana günlük şişe pastörize sütlerden mayala dedi. ama ben günlük köy sütü getirtiyorum. hazır yoğurtla da mayalanıyor. .

muhallebi tarifini yazmaniz mumkunmu acaba? merak ettim

tabi canım, dr un yazdığı tarif şöyle :
3 tatlı kaşığı pirinç unu 1 çay bardağı suyla iyice karıştırılıp ezilir. buna 1 çay bardağı daha su ilave eidlir, kısık ateşte boza kıvamına gelinceye dek pişirilir. elin dayanabileceği ısıya kadar (40-50 derce) soğutulur ve buna 6 ölçek mama eklenerek karıştırılır.

ben yarısını yaptım bunun...

internetteki tarifler de bunun gibiydi, baktım ben

teşekkürler canım.seninki kendini aşmış bizimkide yardım eder ama seninki kadar değil.

kızlar buda yüzüğüm ben çok beğendim merak edersiniz diye yüklüyorum.

Son düzenleme:
o olayın üstüne çok çok çiçek almışlığım var

kocam iyidir be ya

günaydın ben kızıma yoğurt yediremiorum kusuo ne yapmam lazım bebe bisküvisi koydum yemedi çorbayla yedirdim onlada yemedi
ılık dene istersen yine yemezse biraz ara ver

bizler bile unuttuk gerçekten eskiden hep yerli malları hatırlatılırdı

hepsinden de oluuur
doğum hediyesini bende yılbaşında kaptım anca

bende deniycem güzelmiş

Eki Görüntüle 633814

Eki Görüntüle 633815

çok güzel hayırlı olsun güle güle kuullan canım

sağol canım daha iyileri sizin olsun ben bunu doğum hediyesinden saymadığımı söyledim,bekliyorum bakalım alıcak
ne kadarda aç gözlüyüm ben ya

insan kendine zaman ayırıp arkadaşlarıyla yada eşiyle güzel vakit geçirdiğinde bebeğiylede daha güzel ilgilenebilyo canım,hepimizin yenilenmek için arada bir küçük kaçamaklara ihtiyacı var ,kvlerin yakında olması bu açıdan çok iyi,benimde hem kvler,hemde annemler yakınız,bebeğimi evde onlara bırakınca gözüm arkada kalmıyo

[

Yüzüğünü güle güle kullan canım,güzelmiş

Slm kizlar
Biraz once ogluma elma ve havuc suyu karisimi verdim hic begenmedi resmen tiksindi bi de ayri ayri veryim bi ara bari

teşekkürler canım,daha iyileri sizin olsun.

merhabalar. benim kızım 5. ayını doldurdu 5 gün önce çok şükür. Bugün doktor kontrolüne götürdük. Kilomuz 6,6 kg boyumuz 66,5 cm geldi. Biraz kilomuz az ama şükür sağlıklı,keyifli bir bebeğim var. 2-3 haftadır ek gıda alıştırmaları yapıyordum zaten bugün doktorumuz da başlamamızı söyledi ve bazı tarifler ve listeler verdi. Ben kızıma sebze püresi de meyve püresi de zaten vermeye başlamıştım bir kaç kez yoğurt yaptım verdim, akşamları sütüm azaldığı için gece öğünü olarak yatırmadan önce milupanın kaşık mamasını (sütlü pirinçli) veriyorum ayrıca. Kızım ekşimsi tatları hiç sevmiyor:) yoğurt yerken biraz isteksiz o nedenle yüzünü buruştura buruştura bir kaç kaşık yiyor, onun dışında maşallah pek hevesli ne versem yedi bebeğim. sütümün azalmasıyla humana still-tea içmeye başladım sanırım işe yarıyor şükür daha iyi gibi. beni biraz endişelendiren kızımın henüz sağına-soluna dönememesi, yüzüstü yatırdığımdabaşını kaldırıyor tutuyor ama hemen yorulup yere koyuyor,ayaklarının üzerine dik tuttuğumda gevşek gevşek duruyor kendini bırakıveriyor basmıyor. Bunları paylaştım doktorumuzla, o da hareketlerinde hiç bir anormallik olmadığını gayet iyi olduğunu söyledi, beni pimpiriklendirme boş yere dedi:) her bebeğin gelişimi farklıdır dedi. kızım hiç yalnız kalmak istemiyor, sürekli kendisiyle konuşulmasını istiyor. Bazı anneler bebişlerinin bağırdığından bahsetmiş, bizde de aynı durum bir süredir söz konusu; bağıra bağıra söyleniyor kendince geçenlerde film izlettirmedi bize:) herkese kolaylıklar diliyorum, bebişlere de sağlık..

marjinalcim,
söylemeyi unuttum yüzüğünün güzel günlerde kullan inşallah

benim kız da sesini incelterekten çığlıklar atıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…