2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

geçmiş olsun kuzum ya

alemsin valla dr niye fırşalıyor tombiş mi senin huysuz
he bacım he hem de ne tombiş fıtık teşisi kondu da bana heyet roporu aldık bir ay :94: indir kaldır 20 kg nasıl verdim sanıyosun kol kaslarım sarkmadı bile o kadar kilo verdim niye bir sor bakalım kuçakçı oglum sagolsun doktor resmi bulamadım idare et artık :94: fırçalar hele bizimkii oo bi de minyon adam efe kadar kilolu haa coştum
o halde gördukleri için sanırım bize acıyorlar oğlum uyumuşken bende yatayım hepinizle tanıştığıma memnun oldum hayırlı geceler görusmek uzere..

iyi gecelerr..

benim biri yatıyor diğeri kalkıyor iyisimi ben usul usul uzayayım kokumu mu alıyor bunlar ne
karam sana iyi nöbetler inşallah senin obur bugün uyurda sende yazık adamcağızda bir gece uykusu çekersiniz
iyi geceler

kullanılmıyorsa kapat askeriye sözü heehee anladım orayı,yapıları bozuk anacım bunların
he burdayım

çizelgede yazıyor yahu ahmet mert ama biz kısaca zahmet mert diyoruz

ahmet desem mert marjinalin oglu ya karımaşın sonra tev tev

ben de diyecektim sen bana bakma benim gece uzun git uyu canım öptm bol uykular

Emzik resmen bizim kurtarıcımız :)

Biraz daha zaman ayıra bilsem yukluycem inşallah. Bu arada senin oğluşunda pek tatlı. Gerçi bu topikteki tüm bebeklerin maşallahı var.

maşallah diyelim böyle kaynana dostlar başına
hayal rüya değil dimi anlattıkların gerçek

0 numara saç mı yaptın niyeki

Sacları çok uzamıştı, özellikle ense kısmı, yanlarda da dökülmeler vardı. Canım sıkıldı düzelteyim dedim. Güzel olmayınca 0 numara yaptım. Çok şükür hızlı bir sekilde çıkmaya başladı oğluşumun saçları ...

günaydın arkadaşlar dün 5. ay kontrolümüz wardı 6250 olmuş kilosu 750 gr kadar almış doktor iyi dedi ama benim sütüm 10 günden beri azaldığı için aptamil 1 veriodum azar azar meyve püreleri ve muhallebi şimdi ek gıdaya başlayalım dedi doktor dün havuçlu patatasli ve prinçli çorba yaptık yarım çay bardağı yedi zorla beğenmedi pek peki şimdi ben günde ne kadar ne vermeliyim siz nasıl veriyosunuz mesela sabah kalktı meme emdi ama çok az birazdan meyve püresi veriyim diyorum ama onu ne kadar tutar bebe bisküvisi falan alayımmı çorbayı ne kadar ya da kaç kere vereyim doktor bi kağıt verdi ama ne ne kadar yazmıyor kendisi biraz aceleci ne sorcağımı unutuyorum gittiğimde şaşırdım kaldım :S
hı bide doktor biberondan bişey vermeyin diyo :S napayım ben aptamil 1 i keseyyimmi acaba ??

arkadaşım yazdığın herşeye baştan aşağı katılıyorum doktorun çok güzel aydınlatmış.. bizi de aydınlattığın çok iyi olmuş..

Rica ederim arkadaşım ne demek,bende buradan çok şey öğrendim,öğrenmeyede devam ediyorum,birbirimize faydalı olabiliyorsak ne mutlu bize :)

Buzluktan çıkan sütün tadı ve kokusu tuhaf oluyor gerçekten. dün muhallebi yaparak değerlendirdim,yedi kuzucuğum,çok mutlu oldum,hippin pirinçli kaşık maması anne sütüyle yapılabiliyo canım,arkasında tarifi var,yoğurdu mamayla şöyle yapıyorum. 90 ml suyu 50dereceye kadar ılıt(serçe parmağını hafif yakacak şekilde)3ölçek mama ekle,yoğurdu bir çay tabağına al,mamadan biraz içine dök,çırp,mamayı küçük bir kavanoza dök,peteğin üstüne koy,yerini hiç değiştirmeden yoğurdu ekle,küçük bir havluyla sar,4-5 saat petekte dursun,1-2 saatte buzdolabında,ohh mis :)
benim kayınvalidemlerde aynı senin anlattığın gibi canım, numuneler bize denk gelmiş valla çok şanslıyız gerçekten,Allah bozmasın

Ay kızımın erkek benzeri gelmiş,hoşgelmiş sık ve sıvı kaka,hafif şiddette atopik dermatit,hepsi benim kızımda da var yahu,kilo alımı nasıl,benim kızım 5.ayında 6700g,67 cmdi. eğer kilo ve boyda birbirine yakınsa tam benzerini bulmuş olucaz galiba

bende hippin yulaflı annesütüyle yapılabilen kaşık mamasından aldım onunla yapıcam,buzluktan çıkan süt grçekten berbat kokuyor ama bebeğe faydası olur illa ki.

bu da benım kuzum kuzey :)
13 eylul dogumlu

5.ayımız bitti ve ek gıdaya basladık. Dr umuz ilk hafta sütlü pirinçli ve sütlü tahıllı mamaları 20-30 cc vererek baslamamı ve her gun arttırarak gunluk toplam 150-180 cc ye cıkarmamı soyledı.

sonrakı hafta meyve suları ve bır sonrakı hafta da meyve puresı ekleyelım dedı ama gunluk toplam mıktar 150-180 cc olacak dedı.

yogurt, sebze vs bır sonrakı ay baslanacakmıs.

şu anda oğlum çok istekli görünmüyor gibi. 20-30 cc mama yedıkten sonra öğün miktarını tamamlamak adına ardından süt ya da formul mama verdıgımde ıstemıyor.

Son düzenleme:
masalahh cnm .. ardından devam sutu ıstemıyorsa.. yarım saat sonra vermeyı dene bırde.. ozaman emınım yıcektır gıtgıde ek gıdamıktarı artıkca ogun araları uzuycak

slm kızlar nasılsınız?bebişileriniz nasıl?ya bugün oğluma elma verdim yhanakları kıpkırmızı oldu sadece yanaklarıda değil hemen hemen tüm yüzü.sonra geçti.acaba alerjimi yaptı ? yarın kontrolümz vaar sorarım doktora.ama inş.bişey yoktur

geçmiş olsun canım alerji yaptı demek ki,bir daha verme sakın.

:) kilo alımı gayet iyi sadece 3. ayda az aldı o da o ara stress den kaynaklı sutum azalmıştı evet herşey uyumlu kilo hariç benim oğlum 1 ay önce 7.400 du

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…