2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

bizim tickerlar nereye kayboldu ya kimsenin ki görünmüyor

yeni fark etim ben de nerede :)

bu test kesnlik açısından nasıl
yoksa sadece riskmi belirliyor anlamdım ben bu testi

Son düzenleme:
Ben de senin gibi düşünüyorum ama kafam karışıyor yaptırmalımıyım yaptırmamalımıyım diye. Eğer bir sorun varsa bunu bilip ona göre hazırlıklı olmak faydalı olur. hem anne baba hem bebek için.

Ama bilmeden mutlu bir gebelik geçirmek de var.
Kafam karışık benim. Büyük ihtima yaptırıcam. Çarşamba randevum var. Doktor tarih verecek inşallah.

yeni fark etim ben de nerede :)

bu test kesnlik açısından nasıl
yoksa sadece riskmi belirliyor anlamdım ben bu testi

KL TEST - KL TARAMA TEST (11-14 Hafta Testi) Hera Klinik: (312) 426 85 25 bu sitedeki uzman doktorun yazısını okuyabilirsin. Ama kısaca risk belirliyor tabiki. Bir kaç değer alıyor senden, bir istatistik programına giriyor, olan yüzdeliği veriyor. Sonucu kötü çıktıktan sonra diğer detayları düşünmek lazım, yazıda da dediği gibi ailede genetik tanı bozukluğu olanlar riskli gebelikler.... de falan sonuç kötü çıkabilir diyor. Ama yine de kimse sana sonuç kötü demiyor riskinin yüzdesini söylüyor, o yüzdeye göre istersen ülkendeki ki tüm doktorları gez bir de onlardan yorum al, aile genetik geçmişini incelet, istersen de bu riski bile alamam de bebeğini aldır. İkincinin kararını vermek imkansız gibi ama riskin boyutu belirler bunu.

ben size şöyle söyleyim kan alacaklar ve orada size bir değer çıkaracaklar 300 bin de 1 250 1 vs diye olasılık değeri çıkacak. Ama bunda akraba evliliği genetik bir rahatsızlık down sendromu vs sigara içiyor musun yasin 35üstümü bunlar etkileyen faktörler. Ve Usg de ense kalınlığı ölçecekler orada ki değer de down sendromu ve genetik bir bozukluk var mi onun hakkında grubu veriyor. Ayrıca benim kızımda 2li test te değer yok denecek kadar iyi çıktı ama 3lu testi bana gene yaptırdılar ve devlet hastanesinde yapmıştım hep bu size bu testin ne kadar önemli olduğunu gösterir.hatta bir kadın vardı 4.çocuğu imiş ama 7ayında sadece cinsiyet öğrenmeye gelmiş doktor ona bir kızdı var ya ne sorumsuzluk diye ve cinsiyet falan söylemedi. Ya durumun o da anne biz de

kızında deeğr ne çıktı canım ???

tam hatırlamıyorum ama 700 000de 1 miydi neydi canım. Bir ara bulurum o dosyayı size tam rakam veririm.

Kızlar Mrb
BENİMDE PERŞEMBE RANDEVUM VAR,
2'Lİ TEST YAPTIRCAM
BENCE KESİNLİKLE ÖNEMLİ YAPTIRILMASI GEREKEN Bİİ TEST
KESİNLİKLE AKLIMIN UCUNDAN BİLE GEÇMEDİ ACABA YAPTIRMASAM MI DİYE

ya kızlar bir de bulantı bebeğin varlığını belirler falan demeyin lütfen:) ben her ne kadar bunun doğru olmadığını bilsem de sizin yazılarınızı görünce, "hamilenin hiç bulantısı olmayabilir bu da normaldir" yazılarını bulup okuma ihtiyacı hissediyorum... Çünü benim sadece 6. haftamda birazcık bulantım oldu ve bitti :) Ama tam 1 hafta önce gördüm bebeğimi keyfide yerindeydi :)

canım ayaklarının altına bişeyler koy ve uzan
kendini yorma bence ihtiyacın olmadığı sürece ayağa dahi kalkma
geçmiş olsunnn

tabi canım o öenmli değil ben de yok bulantı
yok denecek kadar az

sıkma canını
ben de hep kafama takıyorum her giidşimde iii maşallhhh

canım benim biz bulantısi olanların bir tesellisi bu :) senin durumunda olmak isteyen kaç hamis vardır biliyo musun. :) benim görümcem de hiç olmadı bulantı vs bebeği 3 ay oldu doğali annenin bünyesine genetigine bağlı birşey bu. Keyfini çıkar kızım bak beni sinir etme burda Sen bize değil biz sana özeniyoruz

paticim arkadaşın yazısını bende okudum.. sen daha şanslı hamilelerdensin anlaşılanki arkadaşımızın ne demek istediğini anlamamışsın. bende 6. haftamdan beri şiddetli bulantı çekiyorum her yediğim çıkıyo okadar zorki. dr a söylediğimde mide bulantıları nı sev bulandıkca bebeğini getir aklına dedi. tabiki herkesin bulanacak diye bişey yok.. isterdim yerinde olmak.. :)

Kızlar
benim bulantılarım baya azaldı , gün içinde çok nadir oluyor
Çok acıkıncaya kadar beklemeyincede istifra etmiyrmm
Fakat sanırım aş ermeye başlıyrmmm
Canım hergün bişey istiyor
dün sabah gözlerimi bi açtım KAVUNNNNN mis gibi kokusu geldi burnuma
Ama malesef bu köy gibi yerde bulamadık
Annameler göndercek artık
Sizde varmı aş erme falan????

Kızlar
benim bulantılarım baya azaldı , gün içinde çok nadir oluyor
Çok acıkıncaya kadar beklemeyincede istifra etmiyrmm
Fakat sanırım aş ermeye başlıyrmmm
Canım hergün bişey istiyor
dün sabah gözlerimi bi açtım KAVUNNNNN mis gibi kokusu geldi burnuma
Ama malesef bu köy gibi yerde bulamadık
Annameler göndercek artık
Sizde varmı aş erme falan????

Benimde hiç bulantımın olmadığı zamanlarda okuyordum nternetten aynı senin gibi. Olmaması normalmiş. 9 ay sürekli kusmak da normalmiş. Yani her bünyeye göre değişiyor. Ultrasonda bebeğin iyi görünüyorsa keyfini çıkar bulantı olmamasının. Oh ne güzel :)

Sanırım bende yok. Geçen gün canım tantuni çekiyor hatta kokusunu alıyorum demiştim yazmıştım buraya da fakat öğle yemeğinde arta kalan köfteyi sokak hayvanlaırna veririm diye bardağın içine koymuştum meğer onun kokusuymuş tantuni gibi gelen. Aslında canım garip zamanlarda garip şeyler istiyor fakat ben hamile olduğumu öğrenir öğrenmez sigara içmedim bir daha, günde 1 paket içiyordum. dolayısıyla tat alma duyumda bazı gelişmeler olmuş olabileceğini düşünüyorum mesela ondan dolayı da yemek ve atıştırmak ihtiyacı da duyuyorum, Tatlar ve lezzetler de daha farklı ve anlamlı oluyor. Peki aşermek günler sürüyor mu? hani kavunu annemler gönderecek demişsin ya, hala mı canın istiyor, yoksa yemen gerektiğini düşündüğün için mi.

Marulları evde sirkeli suda yıkadıktan sonra etsiz çiğ köfte yemenin bi sakıncası var mı sizce? Düşündükçe ağzım sulanıyor ama cesaret edemedim

Son düzenleme:
kizlar Gamze akbaş anne yi duydunuz mu evladi için yazdığı itiraf mektubu okudum geberdim aglamaktan seyahate giden bir anne gibiyim adı bir google yazın bulun okuyun kızlar. Kan kanseri imiş hep yerden kan bağışı yapılıyormuş ilık nakli yapılacakmis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…