2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

paylaşımın için çok teşekkürler çok faydalı oldu benim için
ben pre aptamil kullanıyorum bu saatten sonra güvenemem milupaya hipp arayıp bulucam

Canim hosgeldin
Neler yaptin kuaforde fistik olup geldin mi[/QUOTE][/QUOTE]

Canim su sana katilmiyorumla baslayan yaziyi ben yazmadim niye oyle cikti
Bu arada ne renk yaptirdin sacini mersk ettim kiz

Canim hosgeldin
Neler yaptin kuaforde fistik olup geldin mi
[/QUOTE]

Bu arada ne renk yaptirdin sacini mersk ettim kiz[/QUOTE]

hahhaaaa kız öyle çıkmış alıntı biliyorum benim cevapta bi tuhaf çıkmış

röflem vardı ta önceden kalma işte dip attırıyorum yaz gelsin yenileneli tekrardan

Bu arada ne renk yaptirdin sacini mersk ettim kiz[/QUOTE]

röflem vardı ta önceden kalma işte dip attırıyorum yaz gelsin yenileneli tekrardan[/QUOTE]

Benim de milattan kalma bi roflem var habire dp boya yaptiriyorum normal insan kilosuna inersem kendimi odullendirip yaptiricam

Yaşamın ilk yıllarında dil ve zeka gelişimi çok hızlıdır. Araştırmalara göre beyin gelişiminin %70’i yaşamın ilk yılında %90’i ise ilk 5 yılda tamamlamaktadır. TV ise beynin gelişim mekanizmasına aykırı prensiplerle çalışır. Bir bebeğin görsel olarak derinlik, boyut, perspektif farklılıklarını anlaması beyin gelişimi adına attığı en önemli adımdır. Oysaki TV’deki görüntüler bebeklerin boyut farklılıklarını anlamasına yardım etmez: iki boyutlu bir çizim ile üç boyutlu gerçek bir nesne arasındaki farkı bebekler TV’den öğrenemezler. TV’de derinlik yoktur: bebekler TV’de hangi nesnenindaha uzak hangisinin daha yakın olduğuna karar veremez. Erken yıllarda tamamlanan diğer önemli bir beyin gelişimi aşaması da, nesnelere farklı açılardan bakınca onları farklı şekillerde göreceğimiz bilgisidir. Oysaki TV’deki görüntülere hangi açıdan bakarsak bakalım aynı şeyi görürüz. Yetişkin beyin TV’deki bu yanılsamayı ayırt edebilir ama bebek beyni yanılır. Hatta bebekler TV ekranında gördükleri şeyleri ayrı ayrı figürler olarak değil bir bütün olarak algılarlar. O sebeple de figürleri takip edip izlemek yerine, ekranın tamamına adeta hipnotik bir etkiyle ve boş gözlerle dalıp giderler.

Çocuklarda dil gelişiminin nasıl ortaya çıktığını öğrendiğimizde TV’nin sadece zeka gelişimini değil dil becerilerini de neden olumsuz etkilediğini kolayca anlarız. Erken yıllarda dil gelişimi yüz ifadesi, ses tonu, işaret gibi pek çok sosyal ipucuna bağlıdır. Çocuklar kelimelerin anlamlarını söylediklerimizden çok nereye baktığımız, nasıl bir ses tonuyla söylediğimiz, neye işaret ettiğimizi gibi sosyal ipuçlarından yola çıkarak çözerler. Ayrıca çocuklar için dili öğrenmenin en iyi yolu, konuşmanın tanıdık bir kişi tarafından ve kendisiyle soru-cevap gibi karşılıklı olarak yapılması durumudur. TV’de ise bu sosyal ipuçları ve karşılıklı etkileşimden eser yoktur. O sebeple, çocuklar TV izleyerek dil öğrenemezler.

Bu bilgiler doğrultusunda, çocuğunuzu 2 yaşın altında ekrandan kesinlikle uzak tutmanızı tavsiye ederim. Siz yokken çocuğunuzla ilgilenen bakıcı, büyükanne gibi kişileri de TV’nin gelişimsel sakıncaları konusunda bilgilendirin. Düşük sosyo-ekonomik koşul ve eğitim düzeyinden gelen kişiler, TV’nin gün boyunca açık olmasını normal ve doğru görebilmektedir. Özellikle ülkemizde, bakıcıların çocukları TV’nin karşısına oturtup günün büyük kısmını bu şekilde geçirdikleri bilinmektedir. Benim tavsiyem yaşamın ilk yıllarında mümkün olduğunca çocukla birebir zaman geçirmeye, karşılıklı etkileşim ve oyunlara, özellikle de resimli kitaplara, öncelik vermeniz olacaktır. TV’yi 2-3 yaşından sonra çocuğunuzla birlikte seyretmek koşuluyla günde yarım saati geçmeyecek şekilde çocuğunuzun yaşamına sokabilirsiniz. Yaşamın ilk yıllarında çocuğunuzun gelişimine yapacağınız yatırım geri dönüşü en yüksek ve en değerli katkıdır. Bu verimli dönemi TV ile boşa harcamayın. Yaşamın ilk yıllarındaki gelişimi destekleyici ebeveynlik yaklaşımları, beyin geliştiren oyun fikirleri ve diğer sorularınız konusunda uzmanlara başvurup profesyonel destek almaktan çekinmeyin.

televizyon izlemekle ilgili konuşulmuş nette biraz araştırayım dedim bunu okudum paylaşmak istedim.
çocuk büyütmek zor işmiş ya

Bu arada ne renk yaptirdin sacini mersk ettim kiz

röflem vardı ta önceden kalma işte dip attırıyorum yaz gelsin yenileneli tekrardan[/QUOTE]

Benim de milattan kalma bi roflem var habire dp boya yaptiriyorum normal insan kilosuna inersem kendimi odullendirip yaptiricam[/QUOTE]
aynen bende enson 17-18 ay öncemiydi neydi işte hamilelikten önce yaptırmıştım sonra diple idare ediyoruz normalde senede 3 yaptırırdım röfle

bazı aileler evet işin kolayına kaçıyor ama bazende çocuklar engellenemiyor gibi birşey

röflem vardı ta önceden kalma işte dip attırıyorum yaz gelsin yenileneli tekrardan

Benim de milattan kalma bi roflem var habire dp boya yaptiriyorum normal insan kilosuna inersem kendimi odullendirip yaptiricam[/QUOTE]
aynen bende enson 17-18 ay öncemiydi neydi işte hamilelikten önce yaptırmıştım sonra diple idare ediyoruz normalde senede 3 yaptırırdım röfle[/QUOTE]

Rofle cok kurutuyo ve yipratiyo sacimi uzatamiyorum bu yuzden
Ama cok da yakisiyor valla

Benim de milattan kalma bi roflem var habire dp boya yaptiriyorum normal insan kilosuna inersem kendimi odullendirip yaptiricam
aynen bende enson 17-18 ay öncemiydi neydi işte hamilelikten önce yaptırmıştım sonra diple idare ediyoruz normalde senede 3 yaptırırdım röfle[/QUOTE]

Ama cok da yakisiyor valla[/QUOTE]
çok yıpratıyor ama ben muhakkak bakım kremi kullanırdım doğumdan önce zaten kuförde kullanıyor o yüzden çok yıpratmadım bide saçın kalitesi önemli ben bu konuda şanslıyım biraz

selamsız dalmışım pardon kızlar.
telefondan okuyorum ama yazmaya pek fırsat olmuyo, huy değiştirdi oğlum iyice yanında olmazsam mızlanıyo. e uyurken de ancak işler yapılıyo.
gece 12 de ancak uyuyo oğlum ama 5-6 saat uyurdu uyanmadan. şimdi süt doyurmuyo mu acaba geceleri emmeye kalkar oldu. gece emmesine alışkın değil tabi memeler sık emdiği için süt de birikmiyo, saat başı kalkıyo.
ne yapsam acaba

bazı aileler evet işin kolayına kaçıyor ama bazende çocuklar engellenemiyor gibi birşey

işte o yüzden zor işmiş dedim ya, televizyon açıksa izlememesi mümkün değil, ses nerden geliyo diye illa buluyo kırk şekle girip
tv keyfinden de vazgeçicez anlaşılan
hürremi izleyemedim mesela bu akşam, kaç haftadır yarım yarım bakıyodum koptum iyice

aynen bende enson 17-18 ay öncemiydi neydi işte hamilelikten önce yaptırmıştım sonra diple idare ediyoruz normalde senede 3 yaptırırdım röfle

Ama cok da yakisiyor valla[/QUOTE]
çok yıpratıyor ama ben muhakkak bakım kremi kullanırdım doğumdan önce zaten kuförde kullanıyor o yüzden çok yıpratmadım bide saçın kalitesi önemli ben bu konuda şanslıyım biraz[/QUOTE]

Nasil bi krem kullaniyodun cnm markasi falan aklinda mi
Ben sacim cok kuru rofle iyice mahvediyor ben sanssizim malesef

sbostos bugün burası pek sessiz bizim gevezeler yok
misal mi cem yılmaz nuray sayarı arkalarından konuşmadan rahat etmiycektim oh rahatladım

Artik buyuduler sut gece boyu yetmiyo galiba
Muhallebi tarzi biseyler yedirmeni oneririm gece

ne kadarlık oldu doymuyo da olabilir huzursuzluğuda olabilir ayırmak çok zor bunu
hürremden vazgeçmem bi izlediğim o kaldı benim ufaklık pek ilgilenmiyo tv le biz kucakçıyız

Ama cok da yakisiyor valla
çok yıpratıyor ama ben muhakkak bakım kremi kullanırdım doğumdan önce zaten kuförde kullanıyor o yüzden çok yıpratmadım bide saçın kalitesi önemli ben bu konuda şanslıyım biraz[/QUOTE]

Nasil bi krem kullaniyodun cnm markasi falan aklinda mi
Ben sacim cok kuru rofle iyice mahvediyor ben sanssizim malesef[/QUOTE]
ben swarskof ipeksi yumuşaklık bakım kremi
elidor bakım kremi
bu ikisinden hangisi denk gelirse onu alıyorum yumuşacık ve parlak yapıyolar

Artik buyuduler sut gece boyu yetmiyo galiba
Muhallebi tarzi biseyler yedirmeni oneririm gece

gece beslenmesini bırakmak gerekiyomuş bu aylardan sonra, bizimki yeni huy edindi:26: alışkanlık olmasını istemiyorum. artık bilinçleniyolar hemen alışır bıraktıramayız sonra.
hiç hazır bişey vermedim nasıl olcak ki muhallebi olayı. siz veriyo musunuz

Son düzenleme:
ne kadarlık oldu doymuyo da olabilir huzursuzluğuda olabilir ayırmak çok zor bunu

hürremden vazgeçmem bi izlediğim o kaldı benim ufaklık pek ilgilenmiyo tv le biz kucakçıyız
5 ay 1 haftalık.
dediğin gibi başka derdi de olabilir bazen uyanıyo bazen uyanmıyo çünkü. kaka sorunu da var zaten

kızlar ben kaçtım yarın büyük oğlanın ögretmeniyle randevum var sabahtan yokumda öğleden sonra görüşürüz inşallah
iyi geceler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…