paylaşımın için çok teşekkürler çok faydalı oldu benim içinDaha önceki cevabimda mamalarin cok güvenilir oldugunu söyledim sonra bu habere rastladimcok celiskili oldu sizinlede paylasim dedim
Bakterili bebek maması alarmı!-HABERTÜRK
Gerci sade belli bir tarihde üretilen mamalarda bulunmus ve pre mamasinda haftaya doktorumuza gidecegiz bir sorim bilgisi varmi bu haberle ilgili alman haberlerindede cikmis
canım arkadaşlarımdip boya fön 1-2 saat sürmedide koşturmam bitmiyor anacım
biran girdim sonra çıkmak zorunda kaldım şimdide siz yoksunuz
katılmadığın nokta neresi anlayamadım
aksi bir şey söylemedim kızları yerip erkekleri yüceltmedim sadece bir kız evladı olrak çocukken babama daha düşkün olduğumu büyüyünce anne ve baba sevgisinin eşitlendiğini söyledim seniin babanla sıkıntı yaşamış olman seni etkilemiş belli ama lütfen yazılanları ve ne demek istendiğini doğru anlayalım
[/QUOTE]Canim hosgeldin
Neler yaptin kuaforde fistik olup geldin mi
Canim su sana katilmiyorumla baslayan yaziyi ben yazmadim niye oyle cikti
Bu arada ne renk yaptirdin sacini mersk ettim kiz
bazı aileler evet işin kolayına kaçıyor ama bazende çocuklar engellenemiyor gibi birşeyYaşamın ilk yıllarında dil ve zeka gelişimi çok hızlıdır. Araştırmalara göre beyin gelişiminin %70’i yaşamın ilk yılında %90’i ise ilk 5 yılda tamamlamaktadır. TV ise beynin gelişim mekanizmasına aykırı prensiplerle çalışır. Bir bebeğin görsel olarak derinlik, boyut, perspektif farklılıklarını anlaması beyin gelişimi adına attığı en önemli adımdır. Oysaki TV’deki görüntüler bebeklerin boyut farklılıklarını anlamasına yardım etmez: iki boyutlu bir çizim ile üç boyutlu gerçek bir nesne arasındaki farkı bebekler TV’den öğrenemezler. TV’de derinlik yoktur: bebekler TV’de hangi nesnenindaha uzak hangisinin daha yakın olduğuna karar veremez. Erken yıllarda tamamlanan diğer önemli bir beyin gelişimi aşaması da, nesnelere farklı açılardan bakınca onları farklı şekillerde göreceğimiz bilgisidir. Oysaki TV’deki görüntülere hangi açıdan bakarsak bakalım aynı şeyi görürüz. Yetişkin beyin TV’deki bu yanılsamayı ayırt edebilir ama bebek beyni yanılır. Hatta bebekler TV ekranında gördükleri şeyleri ayrı ayrı figürler olarak değil bir bütün olarak algılarlar. O sebeple de figürleri takip edip izlemek yerine, ekranın tamamına adeta hipnotik bir etkiyle ve boş gözlerle dalıp giderler.
Çocuklarda dil gelişiminin nasıl ortaya çıktığını öğrendiğimizde TV’nin sadece zeka gelişimini değil dil becerilerini de neden olumsuz etkilediğini kolayca anlarız. Erken yıllarda dil gelişimi yüz ifadesi, ses tonu, işaret gibi pek çok sosyal ipucuna bağlıdır. Çocuklar kelimelerin anlamlarını söylediklerimizden çok nereye baktığımız, nasıl bir ses tonuyla söylediğimiz, neye işaret ettiğimizi gibi sosyal ipuçlarından yola çıkarak çözerler. Ayrıca çocuklar için dili öğrenmenin en iyi yolu, konuşmanın tanıdık bir kişi tarafından ve kendisiyle soru-cevap gibi karşılıklı olarak yapılması durumudur. TV’de ise bu sosyal ipuçları ve karşılıklı etkileşimden eser yoktur. O sebeple, çocuklar TV izleyerek dil öğrenemezler.
Bu bilgiler doğrultusunda, çocuğunuzu 2 yaşın altında ekrandan kesinlikle uzak tutmanızı tavsiye ederim. Siz yokken çocuğunuzla ilgilenen bakıcı, büyükanne gibi kişileri de TV’nin gelişimsel sakıncaları konusunda bilgilendirin. Düşük sosyo-ekonomik koşul ve eğitim düzeyinden gelen kişiler, TV’nin gün boyunca açık olmasını normal ve doğru görebilmektedir. Özellikle ülkemizde, bakıcıların çocukları TV’nin karşısına oturtup günün büyük kısmını bu şekilde geçirdikleri bilinmektedir. Benim tavsiyem yaşamın ilk yıllarında mümkün olduğunca çocukla birebir zaman geçirmeye, karşılıklı etkileşim ve oyunlara, özellikle de resimli kitaplara, öncelik vermeniz olacaktır. TV’yi 2-3 yaşından sonra çocuğunuzla birlikte seyretmek koşuluyla günde yarım saati geçmeyecek şekilde çocuğunuzun yaşamına sokabilirsiniz. Yaşamın ilk yıllarında çocuğunuzun gelişimine yapacağınız yatırım geri dönüşü en yüksek ve en değerli katkıdır. Bu verimli dönemi TV ile boşa harcamayın. Yaşamın ilk yıllarındaki gelişimi destekleyici ebeveynlik yaklaşımları, beyin geliştiren oyun fikirleri ve diğer sorularınız konusunda uzmanlara başvurup profesyonel destek almaktan çekinmeyin.
televizyon izlemekle ilgili konuşulmuş nette biraz araştırayım dedim bunu okudum paylaşmak istedim.
çocuk büyütmek zor işmiş ya
hahhaaaa kız öyle çıkmış alıntı biliyorum benim cevapta bi tuhaf çıkmış
röflem vardı ta önceden kalma işte dip attırıyorum yaz gelsin yenileneli tekrardan
aynen bende enson 17-18 ay öncemiydi neydi işte hamilelikten önce yaptırmıştım sonra diple idare ediyoruz normalde senede 3 yaptırırdım röfle[/QUOTE]Benim de milattan kalma bi roflem var habire dp boya yaptiriyorum normal insan kilosuna inersem kendimi odullendirip yaptiricam
bazı aileler evet işin kolayına kaçıyor ama bazende çocuklar engellenemiyor gibi birşey
aynen bende enson 17-18 ay öncemiydi neydi işte hamilelikten önce yaptırmıştım sonra diple idare ediyoruz normalde senede 3 yaptırırdım röfle
selamsız dalmışım pardon kızlar.
telefondan okuyorum ama yazmaya pek fırsat olmuyo, huy değiştirdi oğlum iyice yanında olmazsam mızlanıyo. e uyurken de ancak işler yapılıyo.
gece 12 de ancak uyuyo oğlum ama 5-6 saat uyurdu uyanmadan. şimdi süt doyurmuyo mu acaba geceleri emmeye kalkar oldu. gece emmesine alışkın değil tabi memeler sık emdiği için süt de birikmiyo, saat başı kalkıyo.
ne yapsam acaba
ne kadarlık oldu doymuyo da olabilir huzursuzluğuda olabilir ayırmak çok zor bunuselamsız dalmışım pardon kızlar.
telefondan okuyorum ama yazmaya pek fırsat olmuyo, huy değiştirdi oğlum iyice yanında olmazsam mızlanıyo. e uyurken de ancak işler yapılıyo.
gece 12 de ancak uyuyo oğlum ama 5-6 saat uyurdu uyanmadan. şimdi süt doyurmuyo mu acaba geceleri emmeye kalkar oldu. gece emmesine alışkın değil tabi memeler sık emdiği için süt de birikmiyo, saat başı kalkıyo.
ne yapsam acaba
hürremden vazgeçmem bi izlediğim o kaldı benim ufaklık pek ilgilenmiyo tv le biz kucakçıyızişte o yüzden zor işmiş dedim ya, televizyon açıksa izlememesi mümkün değil, ses nerden geliyo diye illa buluyo kırk şekle girip
tv keyfinden de vazgeçicez anlaşılan
hürremi izleyemedim mesela bu akşam, kaç haftadır yarım yarım bakıyodum koptum iyice
çok yıpratıyor ama ben muhakkak bakım kremi kullanırdım doğumdan önce zaten kuförde kullanıyor o yüzden çok yıpratmadım bide saçın kalitesi önemli ben bu konuda şanslıyım birazRofle cok kurutuyo ve yipratiyo sacimi uzatamiyorum bu yuzden
Ama cok da yakisiyor valla
Artik buyuduler sut gece boyu yetmiyo galiba
Muhallebi tarzi biseyler yedirmeni oneririm gece
5 ay 1 haftalık.ne kadarlık oldu doymuyo da olabilir huzursuzluğuda olabilir ayırmak çok zor bunu
hürremden vazgeçmem bi izlediğim o kaldı benim ufaklık pek ilgilenmiyo tv le biz kucakçıyız
sbostos bugün burası pek sessiz bizim gevezeler yok
misal mi cem yılmaz nuray sayarıarkalarından konuşmadan rahat etmiycektim oh rahatladım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?