kızlar ben kaçtım yarın büyük oğlanın ögretmeniyle randevum var sabahtan yokumda öğleden sonra görüşürüz inşallah
iyigeceler
yatırmadan az muhallebi verip açlık mı huzursuzlukmu ayırt edebilirsin belki:26:5 ay 1 haftalık.
dediğin gibi başka derdi de olabilir bazen uyanıyo bazen uyanmıyo çünkü. kaka sorunu da var zaten
Cnm benim butun gun yollarini gozledi iksi de
Gelirler Simdi
yatırmadan az muhallebi verip açlık mı huzursuzlukmu ayırt edebilirsin belki:26:
bende onları gözledim ama yoklar işte
sbostos bugün burası pek sessiz bizim gevezeler yok
misal mi cem yılmaz nuray sayarıarkalarından konuşmadan rahat etmiycektim oh rahatladım
6.aydan sonra herkes kesecek mi gece beslenmelerini ben kararsız kaldım ya gerçekten açsa :44:gece beslenmesini bırakmak gerekiyomuş bu aylardan sonra, bizimki yeni huy edindi:26: alışkanlık olmasını istemiyorum. artık bilinçleniyolar hemen alışır bıraktıramayız sonra.
hiç hazır bişey vermedim nasıl olcak ki muhallebi olayı. siz veriyo musunuz
sen kuaförlerde gezCnm benim butun gun yollarini gozledi iksi de
Gelirler Simdi
biz hem gözledik hem de özledikyatırmadan az muhallebi verip açlık mı huzursuzlukmu ayırt edebilirsin belki:26:
bende onları gözledim ama yoklar işte
Beni begenmiyomusun : (
benimkine bir el at canım yaa çok özledim bakımı,süsü püsüHuhu ben geldim bayan stresscim kuaföre gitmissin saatler olsuun bana söyleseydin ben yapardim sacini:108:
Herkese kocaman günaydınnnn :) bugunde biz açtık topiği ama kimse yok :)
bütün gün burdaydık da sen yoktun bacım
6.aydan sonra herkes kesecek mi gece beslenmelerini ben kararsız kaldım ya gerçekten açsa :44:
sen kuaförlerde gezbiz de seni bekledik ammaa sen yoktun canım
biz hem gözledik hem de özledik
benimkine bir el at canım yaa çok özledim bakımı,süsü püsü
günaydın canımm günaydınn
günaydın hanımlar
gece beslenmesi konusu olmasa iyi ama benim oğlum öyle bi aç uyanıyo ki nerdeyse göğsümü yiyecek:26:
mama sandalyesi aldık daha doğrusu kocam ben görmeden almış
babyway diye bişey fena değil de sanki cok gerekli değil mi ne :26: ev de kalabalık yaptı yakında yürüteçde gelirse
Yaşamın ilk yıllarında dil ve zeka gelişimi çok hızlıdır. Araştırmalara göre beyin gelişiminin %70i yaşamın ilk yılında %90i ise ilk 5 yılda tamamlamaktadır. TV ise beynin gelişim mekanizmasına aykırı prensiplerle çalışır. Bir bebeğin görsel olarak derinlik, boyut, perspektif farklılıklarını anlaması beyin gelişimi adına attığı en önemli adımdır. Oysaki TVdeki görüntüler bebeklerin boyut farklılıklarını anlamasına yardım etmez: iki boyutlu bir çizim ile üç boyutlu gerçek bir nesne arasındaki farkı bebekler TVden öğrenemezler. TVde derinlik yoktur: bebekler TVde hangi nesnenindaha uzak hangisinin daha yakın olduğuna karar veremez. Erken yıllarda tamamlanan diğer önemli bir beyin gelişimi aşaması da, nesnelere farklı açılardan bakınca onları farklı şekillerde göreceğimiz bilgisidir. Oysaki TVdeki görüntülere hangi açıdan bakarsak bakalım aynı şeyi görürüz. Yetişkin beyin TVdeki bu yanılsamayı ayırt edebilir ama bebek beyni yanılır. Hatta bebekler TV ekranında gördükleri şeyleri ayrı ayrı figürler olarak değil bir bütün olarak algılarlar. O sebeple de figürleri takip edip izlemek yerine, ekranın tamamına adeta hipnotik bir etkiyle ve boş gözlerle dalıp giderler.
Çocuklarda dil gelişiminin nasıl ortaya çıktığını öğrendiğimizde TVnin sadece zeka gelişimini değil dil becerilerini de neden olumsuz etkilediğini kolayca anlarız. Erken yıllarda dil gelişimi yüz ifadesi, ses tonu, işaret gibi pek çok sosyal ipucuna bağlıdır. Çocuklar kelimelerin anlamlarını söylediklerimizden çok nereye baktığımız, nasıl bir ses tonuyla söylediğimiz, neye işaret ettiğimizi gibi sosyal ipuçlarından yola çıkarak çözerler. Ayrıca çocuklar için dili öğrenmenin en iyi yolu, konuşmanın tanıdık bir kişi tarafından ve kendisiyle soru-cevap gibi karşılıklı olarak yapılması durumudur. TVde ise bu sosyal ipuçları ve karşılıklı etkileşimden eser yoktur. O sebeple, çocuklar TV izleyerek dil öğrenemezler.
Bu bilgiler doğrultusunda, çocuğunuzu 2 yaşın altında ekrandan kesinlikle uzak tutmanızı tavsiye ederim. Siz yokken çocuğunuzla ilgilenen bakıcı, büyükanne gibi kişileri de TVnin gelişimsel sakıncaları konusunda bilgilendirin. Düşük sosyo-ekonomik koşul ve eğitim düzeyinden gelen kişiler, TVnin gün boyunca açık olmasını normal ve doğru görebilmektedir. Özellikle ülkemizde, bakıcıların çocukları TVnin karşısına oturtup günün büyük kısmını bu şekilde geçirdikleri bilinmektedir. Benim tavsiyem yaşamın ilk yıllarında mümkün olduğunca çocukla birebir zaman geçirmeye, karşılıklı etkileşim ve oyunlara, özellikle de resimli kitaplara, öncelik vermeniz olacaktır. TVyi 2-3 yaşından sonra çocuğunuzla birlikte seyretmek koşuluyla günde yarım saati geçmeyecek şekilde çocuğunuzun yaşamına sokabilirsiniz. Yaşamın ilk yıllarında çocuğunuzun gelişimine yapacağınız yatırım geri dönüşü en yüksek ve en değerli katkıdır. Bu verimli dönemi TV ile boşa harcamayın. Yaşamın ilk yıllarındaki gelişimi destekleyici ebeveynlik yaklaşımları, beyin geliştiren oyun fikirleri ve diğer sorularınız konusunda uzmanlara başvurup profesyonel destek almaktan çekinmeyin.
televizyon izlemekle ilgili konuşulmuş nette biraz araştırayım dedim bunu okudum paylaşmak istedim.
çocuk büyütmek zor işmiş ya
gnydın master..
ben mama sandalyesi ni bilmemm ama yürüteç almaıyacam kendi kendine yürümeyi öğrensin çocuğum.. dengede durması için ilerde tahtadan yapılan 3 tekerli arabamıdır adı nedir bilmiyorum yeğenler hep onla yürüdüler ondan alacam,,
benim kız bu gece bombaydı 3 30 da uyandı emdi 4 de uyudu 5 de uyandı emdi uyudu 6 da mızmızlandı salladım 7 de salladım 8 30 da uyandı off offf
minnacık kızıma uyu emme açıkma diyemem ama sütüm yoktu sanırım doymadı tam doyduğunda da 6 7 saat uyur
2 kez 8 saat uyumuştu
dün canım çok sıkılmıştı olmaması normal bugün de öyle yüzümden düşen bin parça
sbostos bugün burası pek sessiz bizim gevezeler yok
misal mi cem yılmaz nuray sayarıarkalarından konuşmadan rahat etmiycektim oh rahatladım
günaydın hanımlar
gece beslenmesi konusu olmasa iyi ama benim oğlum öyle bi aç uyanıyo ki nerdeyse göğsümü yiyecek:26:
mama sandalyesi aldık daha doğrusu kocam ben görmeden almış
babyway diye bişey fena değil de sanki cok gerekli değil mi ne :26: ev de kalabalık yaptı yakında yürüteçde gelirse
bu emzik başıma bela olucak demiştim oldu dün akşam bizimki emziği ters çevirip ağzına sokmuş emzik nerdeyse boğluyordu o yüzden foruma pek giremedim çok korktum çok.:18::18::18:
geçmiş olsun cnım meyve fileleri var içine meyve koyuyorsun boğazına kaçma riskide yok hem oyalanıyor hem dişlerinin kaşıntısı içinde iyi hem de meyvenin suyundan emmiş oluyor ben aldım memnunum resim paylaşmayı becebilsem koyardım resmini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?