2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

geçmiş olsun maşallah efeyeohh yaptır bakalım bakımını canım

bizimkide otururken hep ayaklarını eğilip tutuyor doğru dürüst oturamıyor maalesef.

maşallah ya daha şimdiden desteksiz oturuyormuşçok erken oturtmaya başlamışsın sanki:26:en erken 4 aylıkken diye biliyorum ben 5 aylıktan sonra günde 5 dk kucağımda oturttum şimdi çok oturtuyorum ama alışamadı daha otururken hep ayaklarını emme peşinde o yüzden denge kuramıyor.

selam kızlar...
bizimki de 45 derecelik açıyla oturuyo hep, 90 derece bazen, arkasından hop ayaklara eğiliyor ya da benim eşofmanım renkli olduğu için ona. destekli de oturtmuyorum ben pek,yamulup duruyo korkuyorum :)kucağımızda oturuyo ama bayağı...

yürüme alıştırmalarını da sık yapmuyoruz, ayaklarını bazen zıplıycak gibi sertt basıveriyor,onun harici basmıyor,herhalde normaldir.

çorba tariflerinizi ve neler veriyosunuz ya da hemşireniz neler verin dedi, yazarsanız çok bilgilenicem valla :) ben bugün pazı,havuç,brokoli, z.yağı ve irmikten oluşan çorba ahzırladım, bi kısmını da ayırdım yarın vericem, 2 güne bölebilrisin demişti hemşiremiz...

ben çorbaya başlamadım henüz.yoğurt bile yemior benim cadı, bu çorbaları nasıl içecek çok merak ediyorum:)))

hemen yazıp çıkıcam, işler yığın yığın

bizim oğlan da oturunca hooop elleri ayaklara ama elinde daha ilgi çekici bişey varsa (mesela kumanda ayakları unutuyo.
ayaklara daldıysa yatırmaya çalışsam da eller ayaklarda, aynen :)

kuru domates bende de var. denesek mi ki?
ama domates alerjik bi şey, az verin bacılar ilk seferde. vucut tepki veriyo mu diye bi gözlemlemek lazım.

anne sütünde yeterli su var ama ek gıda almaya başladıkça su ihtiyacı da oluyormuş. o yuzden atlamamak lazım sanırım.

ben çorbaya başlamadım henüz.yoğurt bile yemior benim cadı, bu çorbaları nasıl içecek çok merak ediyorum:)))

öyle mi hmmm, yer annesi merak etme, yoğurtta benim kız da yüzünü çok ekşitiyor buruşturuyor :) artık kendim yğurt mayalayıp vermem lazım, her akşamüstü ver dedi hemşire :44:

çorbayı kaşıkla mı vericez acaba ya, biberonda da olmaz ki, o kadar şeyi kaşık kaşık aboo vakit mi dayanır

ben kendim mayalıyorum cnm.tadı da güzel oluyor ama yemiyor. yine de pes etmiyorum. ara ara deneyeceğim yine:)))
çorbayı kaşıkla vereceksin biberonla olmaz kızzz:))) tadını severse ve açsa 5 dk lık iş ama sevmezse o uzun sürer işte:))

selam kızlar her bebeğin gelişimi farklı farklı. oğlum döneli baya oldu şimdi yuvarlanarak odayı geziyo kafasını vuruyo bi yerlere ağlıyo sonra. yattığı yerde uyur kalırdı dönmeye başlayalı uyuyamıyo, dönüyo çünkü sürekli.
ek gıdaya 2 haftadır tam anlamıyla başladık, sonradan zor olmasın diye pütürlü de veriyorum ama daha az emiyo sanki. memeyle ek gıda arasındaki dengeyi ayarlaması zormuş.
demir çok kabız yaptı bıraktım, kafama takılıyo bu konu.
oturma konusunda ben de oturmuyodum en fazla kucağımda oturuyodu. bikaç haftadır oturtuyorum destekli tabi. oturtmaya başladıkça daha iyi oturmaya başladı. sanırım yaptırmadıkça öğrenemiyodu. ikiye katlanmıyo artık, sağa sola yıkılıyo tabi :)
kilosu normal ama zayıf duruyo, vücut tipi öyle, yakın kiloda aynı boyda başka bi bebek daha pofuduk duruyodu oğlumdan. sanırım daha kaslı bi yapısı var babası gibi ve o kasları çalıştırıyo sürekli :) yakında emeklicek o zaman bittiğimiz andır :)

ben de bi kez mayaladım daha,annem yapıp gönderiyo bana da, taze yapmak lazım artık, ben yoğurt 3 günlükkene kadar veriyodum, şimdi günlük süt alıp boş kavanoz mamalrına mayalıycam 3 tane bi seferde, her gün birini yediricem :)

ay ne bilim kızzz bilemedim ben onu benimki yiyo da gene de 5 dk dan uzun sürüyo, diliyle püskürtüveriyo bazen eğlenirken

su konusu sıkıntı bizde. biberonu ısırıyo içmiyo o sırada ağzına geleni de çıkarıyo. bardakla da bi yudum en fazla. sulu rezene veriyorum onu bikaç yudum alıyo en azından. ama baştan hiç su vermediğimden tadın alışamadı galiba

yoğurt yiyodu yemez oldu. çok açsa 3-4 kaşık yiyo sonra da kusuyo onları. yoğurt gaz yaparmış. zaten çok kusmalıydı yoğurt tetikliyo sanırım. vermiyodum ben de son günlerde ama hergün vermek lazımmış:26:

demir konusu benim de kafamı çok karıştırıyor. ben de vermiyorum.haftaya aşısı var. doktor kızacak belki ama kullanmıyorum.

evet cnm günlük olacak. ben de küçük cam kaba yapıyorum.yaptığım gün dolapta bekletiyorum.ertesi gün yediriyorum.
o püskürtme yok mu:)))benimki de pütürlü şeyleri diliyle dışarı itiyor. meseela elma suyunu içiyor ama püresini yemiyor.
bu arada ben çorbaya başlamadım ama aaştırmalarıma göre sen hergün bir mevsim sebzesi ekleyerek devam et istersen

yarın bi deneyeyim bakalım

canım hayırlı geceler inşallah uyanmazda sende uyursun ben bi yandan yazıyorum diğer elimle beşiği sallıyorum uyudu bakalım benim oğlan uyanmassa bende yatıcam
anacım 12.30 da bi kalktı 2 ye kadar haşatım çıktıbenimkisi bozulan bebelerden
korkak korkak kız ee seni korurdu be rahat olaydın

sanada günaydın canım bizimki bu diş çıkarmadan beri hiç uyumuyor ki
marji ahmette kaç gündür öyle dişte yok senle benimki aynı doğum ya ne oluyor bunlara

geçmiş olsun canımmaşallah efe ye huysuz muysuz ama bak sağlıklı

2. kase lafınada çok güldüm kız efede o potansiyelimi gördü senin havandanda geçilmez kuaför felan
çıtı pıtı mı

bende yazın yapılmış dometesi bugün ilk olarak koydum inşallah allerji olmaz:18:

benimkide dik oturaramıyor yere dik basıyor ama hiç adım atmıyor

gaz mı yaparmış,bunu bilmiyordum ... vet her gün ikindi ver dendi bize de. bıkmadan vermeyi deniycez artık

ben demiri başından beri kullanıyorum 9 damla, tadı berbat ama içiyo allahtan suyla beraber
bak nerdeyse 1 saat olucak çorbasını içirmeye başlayalı, dilini çıkartıp gülüyo, hepsi üstüne,temiz önlük yok zaten,lekeleri de çıkmıyo kaseden daha 1 parmak eksiltebildik çorbayı, biberon istiyo lık lık yutuvermek istiyor benimki de... püreyi yiyor benimki, önce itiyo diliyle ama yiyor sonra.

sağol cnm, sebzelere yenisi eklenicekmiş doğru, un ve tarhana da deniycem bakalım, kavurma işlemi yok galiba, öyle eklenice z.yağı dediler ama bakalım

selammmmmmmmmmmmmm kızlarrr uzzuuuuuuunnnn bi aradan sonra tekrar döndüm bu arada isim değiştirdim eskiden fatoş2 dim hatırlarsanız unutuldummu acaba neyse ıkızlar benim cimcime kızım hasta bu aralar öksürük grip hepsi var, 6 aylık olduk kilomuz 6.900 kg boyumuz 67 cm baş çevremiz yine küçük 41cm çıktı

canım benim oğlanda gündüzleri yarımşar saatten 3 kere uyuyo bazen şanslıysam son uykusunu 1-1.5 saat uyuyo.gecede bazen saat başı yada yarım saatte bi uyanıp sallanmak istiyo bazen de bi yattımı 6 saat uyuyo bende anlamıyorum ama sanırım gazdan dolayı uyumuyo uyumadığı zaanlar ıkıldadığında bazen kaldırıyorum gaz çıkarıyo sonra koyuyorum uyuyo uzun süre.

canıım banada erken geldi ama benim oğla durmadı yatmıyordu sürekli kendini kaldırmaya çalışıp ağlıyordu doktorumuzda hazır olmasa istemez dedi bende oturtmaya başladım destekli bi şekilde kuağımda falan sonra otura otura alıştı desteksizde oturuyor şuan ama yana düşebiliyor bişeye fala uzanmak isterken.ama tabi ben desteksiz çok oturtmuyorum bazen oturtup eline oyuncak veriyorum kendi kendine oynamayı seviyo ama genelde bende destekli oturtuyorum.bizimkide elinde bişey olmassa direk ayalklara saldırıyo hele ayağında ayakkabı falan varsa çıkarıp öyle ağzına alıyo.ama elinde kumanda telefon kendi oyuncakları falan varsa onlarla oyalayabiliyorum ayaklara saldırmasın diye.

aynen canım benimki tam bi kumanda canavarı gördüğü an deli oluyo onu almak için herşeyi yapıyo gittim ona kumanda aldım artık oyuncak telefon aldım.domates alerjik olabilir diye duymuştum bende ama geçen tavuklu domatesli patatesli bezelyeli yemek yaptım kendimize onada rondodan geçirip verdim onunkinin içine bide pirinç haşladım bi güzel yedi.bi sorunda yaşamadık.

geçmiş olsun inşallah atlatırsınız kısa zamanda

en sonunda bana bunu da yaptırdı
çorbasını biberona koymak zorunda kaldım
utanıyorum ama napiim kaşıkla olmuyo yetişemedim açlığına, en azınan biberondan içti bayağ,ı zorla da olsa
3 saattir öğle yemeği yedirmeye çalıştım,saat 4ü geçti, akşam öğünü geldi, hala direniyordu

iyi bari yesin de
ama kaşığa da alışması lazım :26:
cook yorucu yahu
kızlar bi bilgi daha corbasına balkabagı da koyabiliriz hem tadını güzel yapar hemde cok faydalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…