- 19 Haziran 2012
- 30.174
- 38.361
- 598
- 35
Bizden haberler
Aşımızı olduk agladık baya kontrole gittik büyğmüşüz kilo almışız boyumuz uzamış
Her şey güzelaz tembelligin dışında dönmüyo ya benimki
Şöyleki muz verilebilirmiş, mercimek çorba tarhana ver en önce şehriye ve un öorbası salçayla degil
Domatesle yap dedi..alerji testinden sonra..yumurta bliss için bu yesin günde bi tane her gün dedi se
Viyorsa sorun yok..sünnet genel sedasyonla yap dedi ..ne kadar yerse yesin dedi zaten şimdi heveslenir
Sonra seçici olur dedi..ama bir kase yedi istiyo ikinciyi verme dedi..su içir isterse aç degilken dedi..bayagı
Sordum cevapladı çıkarken de artık iki ayda bir gelin demez mieşimle gülüştük biz de..
Şuanda kvalidemlerdeyim..on birde efeyi emzirip kuaföre kişisel bakımaa..yarın tartı günü ya az agırlıgımız
Kalksın ayol
benim hivda da dönmüyor teyzeleri bir şey soracam,
benim kızı ayakta tuttuğumuzda ayaklaırnı yere tam basamıyor hala, çoğunlukla kırıyor hemen, arada tatttiii diiyorum bir iki atıyor adım, ama ayakta duramıyor normal mi bu bizim canımızı çookk sıkıyorrrr
sizinkiler nasıl??? tabi her çocuk birolmaz biliyorum..
birde oturttuğum zaman hemen ayaklarına eğilip onları tutuyor belini kaldırdığımda da aykları da kalkıyor yani o açı hiçç bozulmuyorr.. anlatabildim mi bilmiyorum ama mesela 45derecelik
açısı hiç bozulmuyor
ne yapabilirim
selam kızlar...
bizimki de 45 derecelik açıyla oturuyo hep, 90 derece bazen, arkasından hop ayaklara eğiliyor ya da benim eşofmanım renkli olduğu için ona. destekli de oturtmuyorum ben pek,yamulup duruyo korkuyorum :)kucağımızda oturuyo ama bayağı...
yürüme alıştırmalarını da sık yapmuyoruz, ayaklarını bazen zıplıycak gibi sertt basıveriyor,onun harici basmıyor,herhalde normaldir.
çorba tariflerinizi ve neler veriyosunuz ya da hemşireniz neler verin dedi, yazarsanız çok bilgilenicem valla :) ben bugün pazı,havuç,brokoli, z.yağı ve irmikten oluşan çorba ahzırladım, bi kısmını da ayırdım yarın vericem, 2 güne bölebilrisin demişti hemşiremiz...
ben çorbaya başlamadım henüz.yoğurt bile yemior benim cadı, bu çorbaları nasıl içecek çok merak ediyorum:)))
öyle mi hmmm, yer annesi merak etme, yoğurtta benim kız da yüzünü çok ekşitiyor buruşturuyor :) artık kendim yğurt mayalayıp vermem lazım, her akşamüstü ver dedi hemşire :44:
çorbayı kaşıkla mı vericez acaba ya, biberonda da olmaz ki, o kadar şeyi kaşık kaşık aboo vakit mi dayanır
ben kendim mayalıyorum cnm.tadı da güzel oluyor ama yemiyor. yine de pes etmiyorum. ara ara deneyeceğim yine:)))
çorbayı kaşıkla vereceksin biberonla olmaz kızzz:))) tadını severse ve açsa 5 dk lık iş ama sevmezse o uzun sürer işte:))
hemen yazıp çıkıcam, işler yığın yığın
bizim oğlan da oturunca hooop elleri ayaklara ama elinde daha ilgi çekici bişey varsa (mesela kumandaayakları unutuyo.
ayaklara daldıysa yatırmaya çalışsam da eller ayaklarda, aynen :)
kuru domates bende de var. denesek mi ki?
ama domates alerjik bi şey, az verin bacılar ilk seferde. vucut tepki veriyo mu diye bi gözlemlemek lazım.
anne sütünde yeterli su var ama ek gıda almaya başladıkça su ihtiyacı da oluyormuş. o yuzden atlamamak lazım sanırım.
ben de bi kez mayaladım daha,annem yapıp gönderiyo bana da, taze yapmak lazım artık, ben yoğurt 3 günlükkene kadar veriyodum, şimdi günlük süt alıp boş kavanoz mamalrına mayalıycam 3 tane bi seferde, her gün birini yediricem :)
ay ne bilim kızzzbilemedim ben onu benimki yiyo da gene de 5 dk dan uzun sürüyo, diliyle püskürtüveriyo bazen eğlenirken
demir konusu benim de kafamı çok karıştırıyor. ben de vermiyorum.haftaya aşısı var. doktor kızacak belki ama kullanmıyorum.selam kızlar her bebeğin gelişimi farklı farklı. oğlum döneli baya oldu şimdi yuvarlanarak odayı geziyo kafasını vuruyo bi yerlere ağlıyo sonra. yattığı yerde uyur kalırdı dönmeye başlayalı uyuyamıyo, dönüyo çünkü sürekli.
ek gıdaya 2 haftadır tam anlamıyla başladık, sonradan zor olmasın diye pütürlü de veriyorum ama daha az emiyo sanki. memeyle ek gıda arasındaki dengeyi ayarlaması zormuş.
demir çok kabız yaptı bıraktım, kafama takılıyo bu konu.
oturma konusunda ben de oturmuyodum en fazla kucağımda oturuyodu. bikaç haftadır oturtuyorum destekli tabi. oturtmaya başladıkça daha iyi oturmaya başladı. sanırım yaptırmadıkça öğrenemiyodu. ikiye katlanmıyo artık, sağa sola yıkılıyo tabi :)
kilosu normal ama zayıf duruyo, vücut tipi öyle, yakın kiloda aynı boyda başka bi bebek daha pofuduk duruyodu oğlumdan. sanırım daha kaslı bi yapısı var babası gibi ve o kasları çalıştırıyo sürekli :) yakında emeklicek o zaman bittiğimiz andır :)
ben de bi kez mayaladım daha,annem yapıp gönderiyo bana da, taze yapmak lazım artık, ben yoğurt 3 günlükkene kadar veriyodum, şimdi günlük süt alıp boş kavanoz mamalrına mayalıycam 3 tane bi seferde, her gün birini yediricem :)
ay ne bilim kızzzbilemedim ben onu benimki yiyo da gene de 5 dk dan uzun sürüyo, diliyle püskürtüveriyo bazen eğlenirken
bizim oğlan da oturunca hooop elleri ayaklara ama elinde daha ilgi çekici bişey varsa (mesela kumandaayakları unutuyo.
ama domates alerjik bi şey, az verin bacılar ilk seferde. vucut tepki veriyo mu diye bi gözlemlemek lazım.
anne sütünde yeterli su var ama ek gıda almaya başladıkça su ihtiyacı da oluyormuş. o yuzden atlamamak lazım sanırım.
anacım 12.30 da bi kalktı 2 ye kadar haşatım çıktıcanım hayırlı geceler inşallah uyanmazda sende uyursun ben bi yandan yazıyorum diğer elimle beşiği sallıyorum uyudu bakalım benim oğlan uyanmassa bende yatıcam
korkak korkakherkese günaydın sevgili anneler ve bebekleri
dün gece 3 e kadar uyuyamadım çünkü eşimin çalıştığı şirkete yurtdışından müşteri gelmiş oda o işten sorumlu olduğu için mecbur mesaideydi bende korkağım zaten o gelene kadar gözümü kırpmadım:18::18::18::18:mert beyde 2 de anca uyudu haşatım çıktı yani
marji ahmette kaç gündür öyle dişte yok senle benimki aynı doğum ya ne oluyor bunlarasanada günaydın canım bizimki bu diş çıkarmadan beri hiç uyumuyor ki
geçmiş olsun canımBizden haberler
Aşımızı olduk agladık baya kontrole gittik büyğmüşüz kilo almışız boyumuz uzamış
Her şey güzelaz tembelligin dışında dönmüyo ya benimki
Şöyleki muz verilebilirmiş, mercimek çorba tarhana ver en önce şehriye ve un öorbası salçayla degil
Domatesle yap dedi..alerji testinden sonra..yumurta bliss için bu yesin günde bi tane her gün dedi se
Viyorsa sorun yok..sünnet genel sedasyonla yap dedi ..ne kadar yerse yesin dedi zaten şimdi heveslenir
Sonra seçici olur dedi..ama bir kase yedi istiyo ikinciyi verme dedi..su içir isterse aç degilken dedi..bayagı
Sordum cevapladı çıkarken de artık iki ayda bir gelin demez mieşimle gülüştük biz de..
Şuanda kvalidemlerdeyim..on birde efeyi emzirip kuaföre kişisel bakımaa..yarın tartı günü ya az agırlıgımız
Kalksın ayol
çıtı pıtı mısekos çok imreniyorum senin gibi seve seve temizlik yapanlara. ben yapınca günüm böyle bitti diye sinirleniyorum, moralim bozuluyo. ama bi yandan da içine sinen bi şekilde temizlendiği için güzel oluyo. temzilikçi ne kadar iyi olsa da benim %100 içime sinmiyo aslında ama şartlar mecbur bırakıyo..
geçmiş olsun efeciğime,maşallah kilosuna boyuna :)
o da mı hala dönmüyo, bizimkinin de hiç öyle bi gayreti yok teyzesi.
ben de şehriye deneyeyim ama bize domates de yasak olablr, araştırmam lazım.
muzu da bize kabızlık için demiştir belki, artık öyle bi problemimiz yok şimdilik. ben de muzla tanıştırayım oğlumu.
sağol canım, yumurtayı da sormuşsun. biz aynen devam o zaman kahvaltıya.
sünnet mi düşünüyosunuz??
ben arada, uykudan yeni uyanınca, süt içeli çok olduysa ve ek gıdadan sonra su veriyorum biberonla. gittikçe daha güzel içmeye başladı. hatta bazen gece ağladıgında da veriyorum, hem susamış oluyo hem de emzirmeden tekrar uykuya daliyo bazen. başucunuzda bi biberonla su bulundurmanızı tavsiye ederim
kendine geldin artık karam. kuaföre de gidersen tam olacak. havan yerine gelir artık. ohhh evli, mutlu, çocukluyuz biz ohhh. hemi de çıtı pıtı salıncaz yakında oohhhh
bende yazın yapılmış dometesi bugün ilk olarak koydum inşallah allerji olmaz:18:temizlikçi benimde hiç içime sinmez, ama ben de çalışıyor olsam sürekli yani( ücreli öğretmenlk yapıyordum) ben de mecburiyeten çağırırdım birini, çalışırken tüm gün olmadığı için gelir yine temizlik yapardım..
sendeki şartlar belli canımm
peki ben bu mevsimde domatesi nerde bulacam, yazında hamile olduğum için yapamamıştımm diyecektim kiibeniim kv yazdan kendi bahçesinden domates güneşte kurutmuş bana vermişşti bende hiç kullanmadım buzdolabında duruyor onu kullansam olur mu ???
su iyi fikirmiş bende deneyim bakalım bugece
benimkide dik oturaramıyor yere dik basıyor ama hiç adım atmıyorbenim hivda da dönmüyor teyzeleri bir şey soracam,
benim kızı ayakta tuttuğumuzda ayaklaırnı yere tam basamıyor hala, çoğunlukla kırıyor hemen, arada tatttiii diiyorum bir iki atıyor adım, ama ayakta duramıyor normal mi bu bizim canımızı çookk sıkıyorrrr
sizinkiler nasıl??? tabi her çocuk birolmaz biliyorum..
birde oturttuğum zaman hemen ayaklarına eğilip onları tutuyor belini kaldırdığımda da aykları da kalkıyor yani o açı hiçç bozulmuyorr.. anlatabildim mi bilmiyorum ama mesela 45derecelik
açısı hiç bozulmuyor
ne yapabilirim
gaz mı yaparmış,bunu bilmiyordum ... vet her gün ikindi ver dendi bize de. bıkmadan vermeyi deniycez artıkyoğurt yiyodu yemez oldu. çok açsa 3-4 kaşık yiyo sonra da kusuyo onları. yoğurt gaz yaparmış. zaten çok kusmalıydı yoğurt tetikliyo sanırım. vermiyodum ben de son günlerde ama hergün vermek lazımmış:26:
demir konusu benim de kafamı çok karıştırıyor. ben de vermiyorum.haftaya aşısı var. doktor kızacak belki ama kullanmıyorum.
evet cnm günlük olacak. ben de küçük cam kaba yapıyorum.yaptığım gün dolapta bekletiyorum.ertesi gün yediriyorum.
o püskürtme yok mu:)))benimki de pütürlü şeyleri diliyle dışarı itiyor. meseela elma suyunu içiyor ama püresini yemiyor.
bu arada ben çorbaya başlamadım ama aaştırmalarıma göre sen hergün bir mevsim sebzesi ekleyerek devam et istersen
kızlar yaa benim kız geceleri en fazla 2 saatte bir uyanıyor tamam ona alıştım da gündüzleri de hala 20-30 dk uyuyor( inanın hiçbirşeye yetişemiyorum. uyanıkkende hep benimle oynamak ya da kucağımda durmak istiyor.
noırmalde 1-2 saat uyuması gerekmez mi?
2 saat uyusa ooooooooo tüm evi temizler yemek yapar buraya bile girerim:))) ama şimdi bir uyuduğunda kahvaatı yapıyorum diğerinde evi topluyorum diğerinde akşama yemek yapıyorum falan filan....
böyle olupta çözüm bulan var mı?
akşam uzun uyusun diye pirinç unuyla muhallebi yaptım ne yapayım:26::26::26: 80cc muhallebi + beni emdi. 3 saat sonra uynadı yine.iyice şaşırdım kaldım artık ben....
maşallah ya daha şimdiden desteksiz oturuyormuşçok erken oturtmaya başlamışsın sanki:26:en erken 4 aylıkken diye biliyorum ben 5 aylıktan sonra günde 5 dk kucağımda oturttum şimdi çok oturtuyorum ama alışamadı daha otururken hep ayaklarını emme peşinde o yüzden denge kuramıyor.
selammmmmmmmmmmmmm kızlarrr uzzuuuuuuunnnn bi aradan sonra tekrar döndüm bu arada isim değiştirdim eskiden fatoş2 dim hatırlarsanız unutuldummu acabaneyse ıkızlar benim cimcime kızım hasta bu aralar öksürük grip hepsi var, 6 aylık olduk kilomuz 6.900 kg boyumuz 67 cm baş çevremiz yine küçük 41cm çıktı
en sonunda bana bunu da yaptırdı
çorbasını biberona koymak zorunda kaldım
utanıyorum ama napiim kaşıkla olmuyo yetişemedim açlığına, en azınan biberondan içti bayağ,ı zorla da olsa
3 saattir öğle yemeği yedirmeye çalıştım,saat 4ü geçti, akşam öğünü geldi, hala direniyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?