en sonunda bana bunu da yaptırdı
çorbasını biberona koymak zorunda kaldım
utanıyorum ama napiim kaşıkla olmuyo yetişemedim açlığına, en azınan biberondan içti bayağ,ı zorla da olsa
3 saattir öğle yemeği yedirmeye çalıştım,saat 4ü geçti, akşam öğünü geldi, hala direniyordu
masallahkızlar ben oğluma bugüne kadar şunları verdim
yayla çorbası pirinçli bulgurlu nohutlu tabi rondoda çektim hafif yoksa pirinçleri ağzında biriktirdi ilk denediğimde.aslında patatesi falan yemeklerin içinden alıp verdiğimde yiyordu bütün bütün ama çoranın içindeki malzemeleri yutamadan ağzıma birikiyor bi kısmı.
mercimek çorbası buda bulgurlu ve pirinçli birazda tavuk suyu ve patates ve havuçlu tabi bunu çok vermedim sadece tattırdım gaz yaparsa mercimek diye. ama karam arkadaşımıza doktoru mercimek verebilirsiniz demiş bende iç rahatlığıyla verebilirim artık.
tavuklu patatesli bezelyeli yemek içine pirinçte haşladım az bişey rondoda çektim verdim.
meyveyi rondoda çekip içine bebe bisküvisi koydum çektim tekrar buna bayılıyo :)
prinç unlu yulaflı irmikli muhallebi yaptım içinede kayısı kurusu incir kurusu muz elma kivi ne bulursam koyuyorum çekiyorum.meyveli muhallebi veriyorum.bunu genelde yatmadan emdikten 1 saat sonra veriyorum bu onu baya tok tutuyo 5-6 saat acıkmıyor.
patatesli havuçlu kayısılı pirinçli irmikli çorba yaptım
meyveli yoğurt veriyorum arada sade olarakta tabi.
somon çipra falan yediğimizde balıkta tattırdım balığıda sevdi somon özellike eti çok yumuşak oluyo çok kolay yutabiliyor.
kahvaltı olarakta bi kaç kere yumurta ve peynir denedim daha kahvaltı oalyına çok girmedim bu ara kahvaltı yapmayada başlıycaz sanırım
ıspanak bal kabağı pırasa pazı bunları sizlerden duydum bunların tarifi varsa yazarmısınız kızlar sebze çorbası olarak çeşit güzel olur herşeyden yesin kuzucuklar. 1 aya kadarda et suyuna kıymaya falan başlamayı düşünüyorum.
bunların içinde sevmediği olmadı meyveli yoğurdu çok yemek istemedi.
birde kzılar bişeyler tattırmaya başlayınca başta ilk tatığı şeylere surat buruşturuyor ama bi kaç kaşıktan sonra alışıp yemeye devam ediyo ek gıdaya başladığınızda yemiyo diye hemen bırakmayın bazen sırf oyun olsun diye yemek istemeyebiliyor.tv izlemeleri zararlıymış ama ben bazen yemek yemediği zaman reklam açıyorum onu izlerken koca kase mamayı bitirmiş oluyo
ya arkadaşlar yardım lütfen ben bebelac ile yoğurt yapamadım bir türlüsıvı oluyo sırf su hatta..dayanamadı batın görünce çıldırdı biberona koydum içti çocuk ama neden olmuyo...sizler nasıl yapıyonuz..bugün bakkala süt sipariş ettim günlük bulursa getircek bakalım bide onla denicem ama bana tarif verin ne olur her türlü..
masallah
bazıları için erken gibi geldi bana balık nohut tavuk vs. :26:
ben kendimize yaptığımız yemeklerden vermemeye calışıyorum çünkü tuz var
bir kereden bişi olmaz canım bozma moralini yavaş yavaş alışırlar inş..yılmadan verelim zafer bizim olacaken sonunda bana bunu da yaptırdı
çorbasını biberona koymak zorunda kaldım
utanıyorum ama napiim kaşıkla olmuyo yetişemedim açlığına, en azınan biberondan içti bayağ,ı zorla da olsa
3 saattir öğle yemeği yedirmeye çalıştım,saat 4ü geçti, akşam öğünü geldi, hala direniyordu
balkabagı iyi hoş da küçücük bir parça için koca balkabagı yazık olmaz mı sizce ne yapılabilinir?iyi bari yesin de
ama kaşığa da alışması lazım :26:
cook yorucu yahu
kızlar bi bilgi daha corbasına balkabagı da koyabiliriz hem tadını güzel yapar hemde cok faydalı
kızlar ben oğluma bugüne kadar şunları verdim
yayla çorbası pirinçli bulgurlu nohutlu tabi rondoda çektim hafif yoksa pirinçleri ağzında biriktirdi ilk denediğimde.aslında patatesi falan yemeklerin içinden alıp verdiğimde yiyordu bütün bütün ama çoranın içindeki malzemeleri yutamadan ağzıma birikiyor bi kısmı.
mercimek çorbası buda bulgurlu ve pirinçli birazda tavuk suyu ve patates ve havuçlu tabi bunu çok vermedim sadece tattırdım gaz yaparsa mercimek diye. ama karam arkadaşımıza doktoru mercimek verebilirsiniz demiş bende iç rahatlığıyla verebilirim artık.
tavuklu patatesli bezelyeli yemek içine pirinçte haşladım az bişey rondoda çektim verdim.
meyveyi rondoda çekip içine bebe bisküvisi koydum çektim tekrar buna bayılıyo :)
prinç unlu yulaflı irmikli muhallebi yaptım içinede kayısı kurusu incir kurusu muz elma kivi ne bulursam koyuyorum çekiyorum.meyveli muhallebi veriyorum.bunu genelde yatmadan emdikten 1 saat sonra veriyorum bu onu baya tok tutuyo 5-6 saat acıkmıyor.
somon çipra falan yediğimizde balıkta tattırdım balığıda sevdi somon özellike eti çok yumuşak oluyo çok kolay yutabiliyor.
kahvaltı olarakta bi kaç kere yumurta ve peynir denedim daha kahvaltı oalyına çok girmedim bu ara kahvaltı yapmayada başlıycaz sanırım
ıspanak bal kabağı pırasa pazı bunları sizlerden duydum bunların tarifi varsa yazarmısınız kızlar sebze çorbası olarak çeşit güzel olur herşeyden yesin kuzucuklar. 1 aya kadarda et suyuna kıymaya falan başlamayı düşünüyorum.
birde kzılar bişeyler tattırmaya başlayınca başta ilk tatığı şeylere surat buruşturuyor ama bi kaç kaşıktan sonra alışıp yemeye devam ediyo ek gıdaya başladığınızda yemiyo diye hemen bırakmayın bazen sırf oyun olsun diye yemek istemeyebiliyor.tv izlemeleri zararlıymış ama ben bazen yemek yemediği zaman reklam açıyorum onu izlerken koca kase mamayı bitirmiş oluyo
her doktor farklı söylüyor işte onlar bile hemfikir olamıyor biz nasıl olalaım..canım doktorum bana herşeyi verebilirsin dedi ama yemeklerine ya zeytinyağı yada tereyağı koy dedi ve tuzsuz yap siz tuzunu sonradan koyun dedi ve salçalı vermemeye çalışıyorum.sadece bunlara dikkat ediyorum zaten genelde oğlana ayrı yapıyorum.
Hanimlar nasilsiniz umarim iyisinizdir ?
Biz hastayiz kizim 3gündür mama icerken agliyordu bir baktim pamukcuk olmusss 6 aydan sonra biraz sasirtici geldi bana ama herseyi agzina soktugu icin dokotor olabilir dedi aksama dogru ateslendi cook kustu kizim cok perisandi kucagimda oturdugu yerde ici gidiyordu kizim sallanmadan hayatta uyumazdi gece 4 e kadar acil deydik bügünde kendi doktoruna götürdüm idrar testi yapildi tükürük örnegi alindi onlar temiz cikti cok sükür
birde kan aldilar teyzeleri kizimcok agladi damar bulamadilar kaninda virüs veya mikrop varmi diye bakicaklar atesin neyden oldugunu ögrenmeden ilac vermediler fitil disinda aksama sonuclarini alcaz simdidee uyuyor melegim salgin var burda cok soguk yavrum buramda agriyor diyemiyor masum masum yatiyor!
Sizde keyfler nasil insaallah iyisiniz gecmis yapamadim umarim sizde hersey yolundadir
Hanimlar nasilsiniz umarim iyisinizdir ?
Biz hastayiz kizim 3gündür mama icerken agliyordu bir baktim pamukcuk olmusss 6 aydan sonra biraz sasirtici geldi bana ama herseyi agzina soktugu icin dokotor olabilir dedi aksama dogru ateslendi cook kustu kizim cok perisandi kucagimda oturdugu yerde ici gidiyordu kizim sallanmadan hayatta uyumazdi gece 4 e kadar acil deydik bügünde kendi doktoruna götürdüm idrar testi yapildi tükürük örnegi alindi onlar temiz cikti cok sükür
birde kan aldilar teyzeleri kizimcok agladi damar bulamadilar kaninda virüs veya mikrop varmi diye bakicaklar atesin neyden oldugunu ögrenmeden ilac vermediler fitil disinda aksama sonuclarini alcaz simdidee uyuyor melegim salgin var burda cok soguk yavrum buramda agriyor diyemiyor masum masum yatiyor!
Sizde keyfler nasil insaallah iyisiniz gecmis yapamadim umarim sizde hersey yolundadir
eylülnaz cnm gecmiş olsun kuzuya
karam kızz pazarda dilim dilim satılıyo bal kabağı öyle alırsın koca kabagı ne yapıcan
ayy ben tatlısınıda cok severimtatlı da yapabilirsin seviyosan
bu arada kızlar yemek yarışması var oyları verdiniz mi süper yemekler var
şehriye çorbası yedirdim bugün, maşallah yuttu şehriyeleri de. ilk denediğimde boğazına falan yapıştırmıştı nasıl yutacağını bilememişti. bence yutabileceği büyüklükteki taneleri ver rondodan geçirme sonra çok zorlanırsın.kızlar ben oğluma bugüne kadar şunları verdim
kansızlıktan iyidir dedi öyle mi. ya ek kıdaya başlamadan önce 3-4 günde yapıyodu kakasını şimdi de çok katılaştı yapamıyo. su içmeye alıştırmaya çalışıyorum. su içse kabız olmaz gibi geliyo. ah suyu baştan vermedim hep ondan oluyo. ayran içti bardaktan ama su içmiyo. yarın kakasını yapsın vereyim demiri de napalım.sekos canım azmine hayranım çıtır kız olcan hee platesciidomates alerjik olabilirmiş
testen sonra verecem,k.validem sagolsun yazdan hazırlamış domates bir kavanoz kaptımm
ayakta durmayı sormuşsun durur canım merak etme zaten şüpheli bir durum olsa doktor kontrolünde illa ki
farkedilir allah korusun..yapar hiyda kızımızbenim ki de döndmüyo napim..altı dönse üstü dönmüyor üstü dönse altı
canı istemiyor ama yürümeye gelincekoşar gibi
bliss şekerim..muz kabız yapar dogrudur,atopik tetikler mi bilmem ama efenin başında üç beş tane konak çıktı
bugün farkettim doktordan sonra muz mu yoksa sıcak mı anlamadım..arayıp soracam ilk fırsatta doktorumuza..
sünneti düşünüyoruz fazla ayaklanmadan olsun bitsin diye hem benim k.validemler gerdir deriyi temizle dio doktor yapma enfeksiyon kapar dio onun için deri gitsin bu dert bitsin
master canım önerin güzelmiş deneyecem,ben bir de şunu düşünüyorum kendim evde yapacam bugday ekmegini
sonra dilim dilim yapıp difrize atacam hergün bir dilim çıkaracam..doktora sordum bişi olmaz dedi..
eliföykü,mercimek gaz yapar ama bebeginin genel gaz sorunu yoksa az az verebilirsin bence
ateşimiz olmadı çok şükür şimdilikgitmeden önce calpol verdik daha vermedim bişi ama
takipteyim..inş siz de sorunsuz atlatırsınız..bu üç aylık igne etkili mi yani saglam mı kulaga hoş ve rahat geliyor sanki
48 ve 58 canım biberonla verme bence alışsın zor evet saatlerimizi alacak ama napalım sıvıya çok alışır,kaşıgı reddederler bir süre
sonra
stress bilmem doktor öyle dedi ne kadar istiyorsa o kadar ver dedi ben de sınırsız mı dedim ee bi kase bitirdi daha istiyorsa da vermeyin dedi gülerekhe kız bacımm kuaföre gittim tertemiz oldum,efeye bahar alışverişi yaptım..bir de yorgunluk kahvemi içtim ohh rahatladım..akşamda k.validedeyiz yan gel yat yapıyorum
demiri sordum ıkınıyor ama kaka yapamıyor dedim demir kabız yapar alışır mı dedim yok dedi
hep yapar 8 aylık falan olunca portakal suyuyla verilir emilimi daha rahat olur dedi..ama kansızlıktan iyidir dedi
yan etkisi olsa da verecem ben demiri napayım
su konusunda ise benim fikrim,salya akıtıyorlar,arada terliyorlar ve hareket halindeler ya istiyorlar bence ben abartmadan verecegim hem sindirime de yardımcı
vay be amma konuşmuşum breee çocuk oynuyor ya benim kafa rahat şimdilik
ve finali peynirle yapıyorum labne ve lor dedi ben de pınarın minik peynirlerinden
aldım 8 li her gün bi tane yedirecem tosunuma
ve bittii
çok geçmiş olsun kızınaHanimlar nasilsiniz umarim iyisinizdir ?
hatırladım sanki önceki nickini. çok tatsız tuzsuz yapıyosan yemeyebilir çorbayı. hafif koyuyorum ben tuz vs.kızlar yaa benim kızım çorbaları cicicbe bisküviyi falan yemiyo ne yapıcam zaten emmiyo devamlı mama bide pirinçunu mu yediricem nasıl sevdiricem çorbayı bilmiyorm
maşallah kuzuya canımkızlar ben oğluma bugüne kadar şunları verdim
günlük market sütünü alıp orta ateşte ılıtıyorum şerçe parmağımı sokup 7-8 kadar sayıyorum hafif yakacak sıcaklıktayken içine 2 yemek kaşığı yoğurtu ılık sütle sulandırıp döküp bi karıştırıp kımıldatmadan polar battaniyeye sarıp 4 saat bekliyorum sonra yine kımıldatmadan dolaba koyup ertesi güne kadar ellemiyorumya arkadaşlar yardım lütfen ben bebelac ile yoğurt yapamadım bir türlüsıvı oluyo sırf su hatta..dayanamadı batın görünce çıldırdı biberona koydum içti çocuk ama neden olmuyo...sizler nasıl yapıyonuz..bugün bakkala süt sipariş ettim günlük bulursa getircek bakalım bide onla denicem ama bana tarif verin ne olur her türlü..
balık için erken diye biliyorum bendemasallah
bazıları için erken gibi geldi bana balık nohut tavuk vs. :26:
ben kendimize yaptığımız yemeklerden vermemeye calışıyorum çünkü tuz var
çok çok geçmiş olsun canımHanimlar nasilsiniz umarim iyisinizdir ?
kelin ilacı olsa başına sürer tatlım banada anlatsın biri lütfenkızlar yaa benim kızım çorbaları cicicbe bisküviyi falan yemiyo ne yapıcam zaten emmiyo devamlı mama bide pirinçunu mu yediricem nasıl sevdiricem çorbayı bilmiyorm
nerde nerdeeylülnaz cnm gecmiş olsun kuzuya
karam kızz pazarda dilim dilim satılıyo bal kabağı öyle alırsın koca kabagı ne yapıcan
ayy ben tatlısınıda cok severimtatlı da yapabilirsin seviyosan
bu arada kızlar yemek yarışması var oyları verdiniz mi süper yemekler var
he burdayım geldimKarAAAAAAM
streeeeeesss
suçlama kendini canım ben 10 günlükten beri su içiriyorumda ne oluyo hep kabız hep kabızşehriye çorbası yedirdim bugün, maşallah yuttu şehriyeleri de. ilk denediğimde boğazına falan yapıştırmıştı nasıl yutacağını bilememişti. bence yutabileceği büyüklükteki taneleri ver rondodan geçirme sonra çok zorlanırsın.
maşallah herşeyden yiyomuş senin kuzu
kansızlıktan iyidir dedi öyle mi. ya ek kıdaya başlamadan önce 3-4 günde yapıyodu kakasını şimdi de çok katılaştı yapamıyo. su içmeye alıştırmaya çalışıyorum. su içse kabız olmaz gibi geliyo. ah suyu baştan vermedim hep ondan oluyo. ayran içti bardaktan ama su içmiyo. yarın kakasını yapsın vereyim demiri de napalım.
ben sütten lor yaptım bayılarak yiyo
çok geçmiş olsun kızına
hatırladım sanki önceki nickini. çok tatsız tuzsuz yapıyosan yemeyebilir çorbayı. hafif koyuyorum ben tuz vs.
ben geldim topik bomboştune haber kızlar sesiniz çıkmıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?