Kızlar küçük bir yardıma ihtiyacım var?
ilk gebeliğinizi öğrendiğinizde yapılan toxoplazma, rubella ve sytomegalavirus ( SMV ) testlerinde isimlerinin sonlarında IgG mi yazıyor, IgM mi yazıyor? Lütfen bakabilecek olanlar bakıp bana söyleyebilir mi?
evet canım tokso bagışıklıgı var şükür.Olmasa kedilerle ne yapardık bilmiyorumafıyet olsunn..ohhh ıı yapmıssın valla..sende toxo bagısıklıgı var mıydı?
sorumu yineliyorum...
Medipolde leyla hanim cok meshur diye biliyorum ama bir ay onceden randevu almak gerekiyormus.ben sali gunu bi dr denicem begenmez birdahaki ay leyla hanimi denicem.benim dogumu kurum karsiladigi icin ucret sorun olmuyor.medipol dogum 1750 mis sanirim.yeni dogan yogun bakim uniteside mevcutmus.onemli olan o zaten ve ssk. Kuvoz ucretini tamamen karsiliyormu o cok onemli acil bisey icin.umraniyede erdemin muayenesi 55 sur hastanesi 22 lira bildiklerim.
ne aldınız acaba??
ılk hamılelıgımde almıs ve ılk zamanlar kullanmıstım ama sonra bır kenara bırakıp hıc kullanmamıstım neredeyse
hıc catlagım olmadı cok sukur
ama ıkıncı gebelıklerde daha cok olabılıyormus bunda henuz doktorum bırsey tavsıye etmedı ama bır sonrakı kontrolumde sorar ve alırım dıye dusunuyorum
benımde aynı zamanlara soyledı
ınsa allah sorunsuz gelır bebısler
bu arada çatlaklarla ilgili mart annelerinin forumuna girdim geçen hafta onlarda doğumlar olmaya başlamış artık her gün 2-3 kişi doğuma gidiyor:) Yani çatlayan çatlamıştır diyerek:):) ne kullandıklarını sordum.
Çoğunluk; 1- bitkisel yağ karışımları, susam, badem, kayısı, fındık... gibi
2- Bepanthene MERHEM
3- Mustela krem
Senin veya diğer arkadaşların deneyimlediği başka önerileri var mı. Ben şimdi 2-3 günde bir bebe yağı sürüyorum, vazelin falan da var elimin altında ama, bebe yağı daha kolay sürülüyor diye onu tercih ediyorum. Bir de çok su içiyorum.
karın ve kalçayı anladım da, göğüste de mi çatlak oluyor muş???:26:
IgM halihazırda geçirilmekte olan bir enfeksiyonu gösterirken, IgG genellikle daha önceden geçirilmiş bir enfeksiyonu gösterir. IgG'nin belli bir süre sonra alınan kanda arttığının gösterilmesi de yeni geçirilmiş, ya da geçirilmekte olan bir enfeksiyona işaret eder. diyor cnm
Var. Benim çoğu arkadaşım onu kullandı. Bir sorayım çatlamışlarmı diye..
eski tahlillerimizi kontrol ediyorduk eşimle. bahsettiğim 3 test, rubella, toxoplazma, Smv lerin hepsinin sonucu negatif bende. Eşimde kontrol ediyordu merakından bunlar ne diye bana o söyledi, Igm şu an o hastalığı geçirip geçirmediğini gösteriyor, bağışıklığının olup olmadığını IgG gösteriyor onu yapmamış doktorun dedi.
Bende şok oldum. Ama eğer herkesinki böyleyse bu yolla da anlaşılabiliyor demek ki. Doktora sormadım çünkü unutmuşsa bile bana diğer testleri yapmayı evet unuttum demeyecekti ve beni ikna edecekti, o yüzden sizlerinkini öğrenmek istedim. Dediğim gibi demekki IgM ile bakıyor doktorlar genel olarak ama ilginç. Bana bu testler 2 ay önce yapıldı, testlerden 1 hafta sonra virüsü kapmayacağımın garantisi yok ki... Ben yine de teşekkür ederim ilgilenenlere.
Herkese günaydııın
2012 eylül bebekleri ve anneleri iyidir inşaallah
Biz iyiyiz çok şükür de sürekli ağlayasım geliyor,en ufak şeylere bile
oh ne güzel kilo da vermişsin.
Günaydın herkese
eski tahlillerimizi kontrol ediyorduk eşimle. bahsettiğim 3 test, rubella, toxoplazma, Smv lerin hepsinin sonucu negatif bende. Eşimde kontrol ediyordu merakından bunlar ne diye bana o söyledi, Igm şu an o hastalığı geçirip geçirmediğini gösteriyor, bağışıklığının olup olmadığını IgG gösteriyor onu yapmamış doktorun dedi.
Bende şok oldum. Ama eğer herkesinki böyleyse bu yolla da anlaşılabiliyor demek ki. Doktora sormadım çünkü unutmuşsa bile bana diğer testleri yapmayı evet unuttum demeyecekti ve beni ikna edecekti, o yüzden sizlerinkini öğrenmek istedim. Dediğim gibi demekki IgM ile bakıyor doktorlar genel olarak ama ilginç. Bana bu testler 2 ay önce yapıldı, testlerden 1 hafta sonra virüsü kapmayacağımın garantisi yok ki... Ben yine de teşekkür ederim ilgilenenlere.
Günaydın kızlar....
Dün burada geçen hamburger muhabbetinden sonra dayanamadım, pis boğazlığım tuttu ve balık yerine yemeksepetinden hamburger menüsü ısmarladım... Çoook lezzetliydi ama sonra ağır geldi sanırım feci bulantı başladı. Dün geceden beri böğürüyorum, Sabah ta klozete zor yetiştim ama istifra edemiyorum. YAlnızca safra geliyor. İşin tuhafı neredeyse 9. haftalık olacağım, yani mide şikayetlerinin azalması gerekirken benimki hızlandı.Zencefil çayı, ayva, tuzlu kraker... Hiç bir şey kar etmedi.
Yarın da zeynep kamile gideceğim testler için. Bir de becerbilirsem ikili test için randevu alacağım.
Çatlaklar için aklıma birşey daha geldi. Yurtdışında bio-oil diye bir yağ çok yaygın. Ben geçen yaz dermaroller yapıyordum o yüzden almıştım ve gerçekten çok güzel bir yağ. Sonra bir baktım Gebelik forumlarında herkes o yağı kullanılıyor çatlaklar için. Türkiyede marketlerde yok ama gittigidiyor ya da hepsiburada da gördüğümü hatırlıyorum. Aklınızda bulunsun.
Evet canım bildigim kadarıyla bu ihtimal için sık sık kan tahlili veriyor tokso bagısıklıgı olmayanlar. Bunu doktoruna söyle muhakkak.İçine sinmiyorsa degiştir hatta doktorunu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?