2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

sorumu yineliyorum...

bugün medipole gittim,Bebeğim maşallah çoook iyi kıpır kıpırdı,haftasıyla uyumlu dedi drumuz.
elevit vitamin verdi ben almıyordum daha önce
Bahar hn.a gittim ben ilgili,konuşkan bi doktor ilk izlenimlerim iyi
bişeyi atlamadı,tavsiyeler verdi
2li test yaptırdım
195 TL+ 45 TL dr ücreti girdi bize
neyse ,bebeğimin CD görüntülerini,usg resimlerini falan verdiler...
Bahar hn.da ayrıntılı usg yok 2li test için Hakan beye sevk ediyor onun sekreteri de
ona ayrıca vizite ödemeniz için çok yoğunuz sizi 1 hafta sonra alalım:44:
ve hatta Bahar hn. acil dediği halde 2 li tets zamanınız gelmemiş haftaya
gelseniz tam zamanı olur gibisinden manevralarla sizi haftaya gelmeye
zorluyor inanmayın,yoğunluk falan yok yani bekleme süresi 15dk. Hakan beyde çok tatlı,çok ilgili bi dr.
medipolü tavsiye ediyorum yani....

Fİlizcim bebişine

Hııı bu arada dr,emin değilim henüz ama erkek gibi dedi
inşallahhhhh,daha da önemlisi hepimizin bebekleri
sağlıkla,pembiş yanaklarla,lüle saçlarla,kiraz dudaklarla gelsin,dedim içimden

lynnn benikinde o ilk yapılan testlerde iMg yazıyor canım o neymişkine?:44::44:

IgM halihazırda geçirilmekte olan bir enfeksiyonu gösterirken, IgG genellikle daha önceden geçirilmiş bir enfeksiyonu gösterir. IgG'nin belli bir süre sonra alınan kanda arttığının gösterilmesi de yeni geçirilmiş, ya da geçirilmekte olan bir enfeksiyona işaret eder. diyor cnm

ne aldınız acaba??

karın ve kalçayı anladım da, göğüste de mi çatlak oluyor muş???:26:

frei oel beniim yağın adı.......ama önemli olan nemli tutmak devamlı.......cildi kurutmamak.......kesinlikle genetik kısmı doğru birde aşırı kilo almakla da çok alakalı.......

slm kızlar bende bir hafta sonra 2 li test yaptıracam.çok şükür hamileliğim sorunsuz devam ediyor.geçen hafta bebeğimi gördüm çok güzel bir duygu hareketlerini izlemek anlatılmaz birşey.

eski tahlillerimizi kontrol ediyorduk eşimle. bahsettiğim 3 test, rubella, toxoplazma, Smv lerin hepsinin sonucu negatif bende. Eşimde kontrol ediyordu merakından bunlar ne diye bana o söyledi, Igm şu an o hastalığı geçirip geçirmediğini gösteriyor, bağışıklığının olup olmadığını IgG gösteriyor onu yapmamış doktorun dedi.

Bende şok oldum. Ama eğer herkesinki böyleyse bu yolla da anlaşılabiliyor demek ki. Doktora sormadım çünkü unutmuşsa bile bana diğer testleri yapmayı evet unuttum demeyecekti ve beni ikna edecekti, o yüzden sizlerinkini öğrenmek istedim. Dediğim gibi demekki IgM ile bakıyor doktorlar genel olarak ama ilginç. Bana bu testler 2 ay önce yapıldı, testlerden 1 hafta sonra virüsü kapmayacağımın garantisi yok ki... Ben yine de teşekkür ederim ilgilenenlere.

Son düzenleme:
Rubella taraması
Çocukluk çağı hastalıklarından bir olan rubella (kızamıkçık) hamilelik sırasında geçirildiğinde bebekte anomalilere neden olabilen bir hastalıktır. Bu nedenle hamilelikten önce ya da ilk kontrolde bu hastalığa karşı bağışıklık olup olmadığı araştırılmalıdır. Erişkinlerin çoğu ya çocukluklarında geçirdikleri ya da aşılandıkları için bu hastalığa karşı bağışıklık kazanmışlardır. Böyle bir durumda gebelik sırasında kızamıkçık geçiren birisi ile temas etmeleri kendi sağlıkları ya da bebeklerinin sağlıkları açısından bir risk yaratmaz. Kanda yapılan incelemede Rubella IgG pozitifliği bağışıklığı gösterir. Gebelik öncesinde Rubella IgG negatif olarak saptandığında aşı yapılabilir ancak böyle bir durumda en az 3 ay süreyle gebelikten korunmak gereklidir. Hamilelik sırasında rubella aşısı yapılamaz.

CMV taraması
Sitomegalovirus adı verilen bir virusun neden olduğu enfeksiyonlar da bebeklerde anomaliye neden olabileceğinden hamileliğinin başında anne adayının bu enfeksiyona karşı bağışıklığının olup olmadığının araştırılması önemlidir. Kanda yapılan incelemede CMV IgG pozitif olması bağışıklığı gösterir. Rutin incelemelerde yapılıp yapılmaması konusunda fikir birliği yoktur.

Toksoplazma taraması
Toksoplazma enfeksiyonları düşük, ölü doğum ve anomalili bebek gibi istenmeyen sonuçlar doğurabilen bir hastalıkdır. Bu nedenle hamileliğin başlangıcında daha önceden geçirilip geçirilmediği ve bağışıklık olup olmadığı araştırılmalıdır. Kanda yapılan incelemede Toksoplazma IgM aktif enfeksiyonu gösterirken IgG geçirilmiş enfeksiyon ve bağışıklığı ifade eder. Gebelik sırasında aktif enfeksiyon saptandığında uygun şekilde antibiyotikler ile tedavisi gerekir. Başlangıçta IgG negatif olarak saptandığında belirli aralıklarla tekrarı gerekebilir.

Buna göre ilk gittiğimde doktorumdan IgG leri de yapmasını isteyeceğim ve sitemlerimi ileteceğim..

Herkese günaydııın

2012 eylül bebekleri ve anneleri iyidir inşaallah

Biz iyiyiz çok şükür de sürekli ağlayasım geliyor,en ufak şeylere bile

Evet canım bildigim kadarıyla bu ihtimal için sık sık kan tahlili veriyor tokso bagısıklıgı olmayanlar. Bunu doktoruna söyle muhakkak.İçine sinmiyorsa degiştir hatta doktorunu..

Herkese günaydııın

2012 eylül bebekleri ve anneleri iyidir inşaallah

Biz iyiyiz çok şükür de sürekli ağlayasım geliyor,en ufak şeylere bile

Benim de aynı sekilde.Herseye aglıyorum.Bazen sacma sapan seylere bile Son zamanlarda mutlulugumu bile aglayarak yaşamaya başladım

oh ne güzel kilo da vermişsin.

Merhaba ben ilk hamileliğimde çatlaklar için lireac kullandım. Hiç çatlak olmadı[/QUOTE]

Lireacı bir kere daha duymuştum.Kullananlar genellikle memnun.Ben de deneyeceğim.Teşekkürler canım

Günaydın herkese

Günaydın pufycim..Günaydın herkese..Kızlar asermeler ne zaman gececek yahu..Sabah resmen burnuma kokular geldi ona uyandım. Gece rüyamda bile birsürü yemekle ugrastım.Yesil soğan ayıkladım durdum.Bu ne yahu

Paticim bu çok önemli bir konu. Ben de hamile kalmadan önce doktor IgG ve IgM ye baktırdı. İkisi de negatif çıktı. Hamileliğimin 7. haftasında gittiğimde IgM nin rutin olarak tekrarlanması gerektiğini söyledi aynen tiroit formonları gibi. Yarın yaptıracağım tekrar. CmV ıgG ve IgM me bakılmamıştı benim de. Yarın onları da TSH, T3 ve T4 ile birlikte yaptıracağım.

Günaydın kızlar....
Dün burada geçen hamburger muhabbetinden sonra dayanamadım, pis boğazlığım tuttu ve balık yerine yemeksepetinden hamburger menüsü ısmarladım... Çoook lezzetliydi ama sonra ağır geldi sanırım feci bulantı başladı. Dün geceden beri böğürüyorum, Sabah ta klozete zor yetiştim ama istifra edemiyorum. YAlnızca safra geliyor. İşin tuhafı neredeyse 9. haftalık olacağım, yani mide şikayetlerinin azalması gerekirken benimki hızlandı.Zencefil çayı, ayva, tuzlu kraker... Hiç bir şey kar etmedi.
Yarın da zeynep kamile gideceğim testler için. Bir de becerbilirsem ikili test için randevu alacağım.
Çatlaklar için aklıma birşey daha geldi. Yurtdışında bio-oil diye bir yağ çok yaygın. Ben geçen yaz dermaroller yapıyordum o yüzden almıştım ve gerçekten çok güzel bir yağ. Sonra bir baktım Gebelik forumlarında herkes o yağı kullanılıyor çatlaklar için. Türkiyede marketlerde yok ama gittigidiyor ya da hepsiburada da gördüğümü hatırlıyorum. Aklınızda bulunsun.

Son düzenleme:

günaydın güzel anneler nasılsınız bugun

afiyet bal seker olsun canım benimde canım pizza cekiyor bende dün rüyamda annem buraya geldiğini börek yaptıgını gördüm

anchusa şiddetlenmesi normal zaten bende hep safra cıkartıyordum sabahları cok şükür sende yemek geri gönderme yok olmasında ben nisanda türkiyeye gelcem isterseniz getirebilirim yağı eger varsada freshoplarda da bakarım

merhaba arkadaşlar bende inşaallah bir eylül annesi olacağım 9 haftayı geride bıraktık. ben daha önce düşük yaşadığım için şuan progesteron kullanıyorum, elevitide en başından beri kullanıyorum. benimde mide bulantılarım yoğun şekilde devam ediyor. sabah kahvaltı yapamıyorum, kabızlık sorunum var. bahsettiğiniz testlerden bana yapmadı doktorum kızamıkçık bağışıklık için olanlardan neden acaba? bugün doktora gideceğim, yalnız benim cildim şu aralar çok kuruyor normal nemlendirici sürüyorum. çok fazla şu aralar su içemiyorum çünkü midemi bulandırıyor. hayırlısı olsun inşaallah sağlıklı bir şekilde doğum yaptığımızı da görürüz inşaallah bu benim ilk bebeğim olacak inşaallah

Evet canım bildigim kadarıyla bu ihtimal için sık sık kan tahlili veriyor tokso bagısıklıgı olmayanlar. Bunu doktoruna söyle muhakkak.İçine sinmiyorsa degiştir hatta doktorunu..

Kızlar günaydın,

Sürekli aynı konuyu çeviriyorum forumda ama, görmeyenler varsa da kendileri için dikkat etsinler istiyorum.

Aslında merak ettiğim buydu. Sende IgM yazıyor bendekilerde demişsin, yani benim edindiğim bilgiye göre sana da bağışıklık testi yapılmamış. Ama bağışıklığın olduğu söylenmiş, şu an öyle biliyorsun. Umarım hepimizde hiiiiç birşey yoktur, fakat bizlerin testlerinin de anchusanın ki gibi olması gerekiyordu....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…