2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

Kızlar küçük bir yardıma ihtiyacım var?

ilk gebeliğinizi öğrendiğinizde yapılan toxoplazma, rubella ve sytomegalavirus ( SMV ) testlerinde isimlerinin sonlarında IgG mi yazıyor, IgM mi yazıyor? Lütfen bakabilecek olanlar bakıp bana söyleyebilir mi?

HBS Ag, Anti HBS, Anti HCV, Anti Toxoplazma IGG, Anti Toxoplazma IGM, Anti Rubella IGG, Anti Rubella IGM, Anti CMV IGM, Anti HSV-2 IGM.

kızlar merhaba,

bu toxoplazma testi aklıma takıldı. bende yapılmadı. bakıyorum şimdi tahlil sonuçlarıma yok. bu testin kısaltması nedir? belki ben görememişimdir.

ben çiğ ürün tüketmiyorum ama, eşimin ofisinde kedisi var. üstünde kıl-tüy ile geliyor ister istemez. ben de iş yerine gittiğimde sürekli üstümde kedisi. korktum şimdi. nedir bu testin kıslatması kızlar?

ay canım ben hiç hatırlamıyorum test sonuçlarımda evde yanımd aolsa bakar söylerdimmm netten bir araştır istersen

Benim çocuğum bakıcıyla büyüyecek başka şansı yok... Ben de çalışan bir annenin çocuğu olarak halamın elinde ve bakıcıyla büyüdüm. 3 yaşında da mecbur kreşe başladım. Annem ben 40 günlükken çalışma hayatına dönmüş. Bir şekilde büyüdüm işte... Çocuğum da bu yollardan geçecek.

ne ben de bakıyorum hatta bi kaç tane buraya eklemiştim resim cinsiyetini bilmiyoz ama ben cogunlukla beyaz yeşil gidiyorum :52:

:)))))) minickler dimi insan eşyayı severmi bakıpseviyorum bebiş sever gibi:) bana hediye gleiyor şimdilik, bir çöp almadım daha:D
beyaz çok güzell,sarıda olabilir, yeşil gelmedi aklıma hiç:D

.
Bu durumda ben d e bakıcıyı tercih ederim.

evet şartlar onu gösteriyor:DD
aslında kendi annem gelicek ama nekadar kalır bilemiyorum o arada eşimi askere gitmeye ikna edersem annemler çok rahat kalırlarrr bebişide büyütürlerr :DD ama bebişten ayrılma gönlü elverecekmi bilemiyorum

e sinir oldum şimdi ben. neredeyse 11. haftaya geldim. ne aile hekimim ne jinekoloğum söylemedi. bakıyorum tahlillerime, tam idrar tahlili, hepatit HBsAg, kan tahlili (demir, tsh,glukoz.....vb.). zaten benim doktorum beni tartmadı, kilomu sormadı, bebeğin durumu şu bu... diye anlatmadı hiç... ben de hem acemiyim hem de kanamama düşüğe odaklıydım bir sürü şeyi sormadım.

peki başka ne testi var yaptırmam gereken? ikili taramamı 10gün içinde düşünüyorum.

Ufff Ya benimki zaten bakmaz, hayatta bakmaz. Ama haftada bir çocuğumu görmelerini çok isterim. Ben gidemesem bile eşim alsın götürsün. Çocuğum akraba sevgisi ile büyüsün istiyorum. Bir de çocuğunu kıskanan bir anne olmak istemiyorum. O zaman kayınvalidemin eleştirdiğim huylarını kendimde bulacağım. O yüzden mantıklı düşünmeye çalışıyorum.
.
neden bakmaz canımmmmm
benimki bakar ama ben istemyiroummmmmmmmmmmmmm sevmiyor değilim kayınvalidmei severim ama çocuk yüzünden gerilemk istmeiyorum açıkcası, muhtemelen çok eski yöntemler uygulayacak bebek üstünde bende gıcık olucam çatışıcak falan aramızı bozmayayım:D ben dayanamam söylerim surat asarım en güzeli sevmelik olsunnn bebik

e sinir oldum şimdi ben. neredeyse 11. haftaya geldim. ne aile hekimim ne jinekoloğum söylemedi. bakıyorum tahlillerime, tam idrar tahlili, hepatit HBsAg, kan tahlili (demir, tsh,glukoz.....vb.). zaten benim doktorum beni tartmadı, kilomu sormadı, bebeğin durumu şu bu... diye anlatmadı hiç... ben de hem acemiyim hem de kanamama düşüğe odaklıydım bir sürü şeyi sormadım.

peki başka ne testi var yaptırmam gereken? ikili taramamı 10gün içinde düşünüyorum.

hımsss canım istersen sen başka hekim araştırrrrr korkma içinden kötü birşey geçirmee birşey çıkmaz çok nadir oluyor bağışıklılığın olmaması, ama sen bence hekimini değiştir sonrada değiştrince gittiğin dr lar ilgilenmiyor baştna sona aynı dr takip etmek istiyor genelde daha başındasın şimdilerde başka bir dr aşartır derim içine sinsin.

ancusha cnm bende yanlış düşündüğümün farkındaym evet.
Eminimki kayınvalidemde çok güzel bakacak çok hevesleniyorda şimdiden.
Ama ne bilim içten içe kıskanırım gibide geliyor açıkçası..
Normalde bana evime asla karışamaz ve müdahale edemez zaten.
Ama bebek konusunda şöle yap böle yap die bütün büyükler diyorlar zaten normaldede.Umarım fazla abartmazlar korkum bu yönde.Bizimde arabayla 15 dk falan aramız var ve şuan arabamız yok ben her sabah bebeği getirip akşamda alamam.
Evimde kimseninde kalmasını istemem belki baştan kalabilirler ama sonra istemem yatılı olarak.Ki herkesinde düzeni eşi çocuğu var zaten olmaz.Mecbur bebek haftaiçi orada kalacak bende rahat edeceğim çalıştığım için.ama bebeğini insan çok özlerr hafta içi gidip göreceğim bende mecbur..
Bu arada kayınvalidem beni el üstünde tutar anlaşıyordukta çok gerçekten.
ama eşimin babasıyla çalışıyordu sonra ayrıldı falan bazı maddi konulardan ötürü kırgınım içimden sadece..

Son düzenleme:
kızlar yaaa benim dün öğleden beri ensemin kökü ağrıyo ilaç almadım dr.um sinüzt oldğu için parol verdi ama almak istemiyorum sizlerde baş ağrısı yaşıyomusunuz?

ancusha cnm bende yanlış düşündüğümün farkındaym evet.
Eminimki kayınvalidemde çok güzel bakacak çok hevesleniyorda şimdiden.
Ama ne bilim içten içe kıskanırım gibide geliyor açıkçası..
Normalde bana evime asla karışamaz ve müdahale edemez zaten.
Ama bebek konusunda şöle yap böle yap die bütün büyükler diyorlar zaten normaldede.Umarım fazla abartmazlar korkum bu yönde.Bizimde arabayla 15 dk falan aramız var ve şuan arabamız yok ben her sabah bebeği getirip akşamda alamam.
Evimde kimseninde kalmasını istemem belki baştan kalabilirler ama sonra istemem yatılı olarak.Ki herkesinde düzeni eşi çocuğu var zaten olmaz.Mecbur bebek haftaiçi orada kalacak bende rahat edeceğim çalıştığım için.ama bebeğini insan çok özlerr hafta içi gidip göreceğim bende mecbur..

Allah şimdiden kolalyık versin sana canım bebişinden epey süre ayrı kalacak gibisin :( ama çok üzüldüm keşkeeee geceleir bırakmasan yada sizde kalın orada:D

bun anlattıkların pek normal değil. Her gittiğinde sağlık ocağı ya da kadın doğum uzmanından biri kilona ve tansiyonuna baksın, çizelgene eklesin. Yukarda en son filizyavuzun bahsettiği antikor bağışıklık testlerini de yapsın. Demir ve mineral desteğine ihtiyacının olup olmadığına baksın, testlere ekleyerek bakabiliri veya rutin 1 hafta sonra vitamin mineral desteğine başlayabiliri. elevit, ferretin gibi bir ilaçla. 5. ayında rutin şeker yükleme testinin yapılması lazım. Ayrıca yine 5 ay sonra sanırım, sağlık ocağından sana gün vermiş olmalılar, tetanoz aşın var.

Şekere hassasiyetin, şeker düşmesi ani acıkma , el ayak titremesi gibi rahatsızlıkların varsa açlık tokluk şekerini şimdiden de isteyebilirsin.

Veya tuzlu gidalara aşırı hassasiyetin, ellerde yüzde ödem oluşumu varsa da sodyum ölçümü yaptırabilirsin.

Doktorunu da konuşmaya zorla.. Hatta karşısında dur ve heeey aklın nerede de.. ( sinirlendim )

:)))))) minickler dimi insan eşyayı severmi bakıpseviyorum bebiş sever gibi:) bana hediye gleiyor şimdilik, bir çöp almadım daha:D
beyaz çok güzell,sarıda olabilir, yeşil gelmedi aklıma hiç:D

evet kıyafetleri görünce insan cıldırıyor bana daha gelmedi hediye :27:

don alın kızlar ilk hediyesini :34:

kızlar yaaa benim dün öğleden beri ensemin kökü ağrıyo ilaç almadım dr.um sinüzt oldğu için parol verdi ama almak istemiyorum sizlerde baş ağrısı yaşıyomusunuz?

Ben hiç yaşamadım ama hipofiz bezi süt salgılamak için büyüyor ve o da tam ense kökünde, çok fazla okudum senin haftalarında iken orada ağrı olabilir diye. Parol için de endişelenme hamilelikte kullanılabilen tek ağrı kesici zaten.

Allah şimdiden kolalyık versin sana canım bebişinden epey süre ayrı kalacak gibisin :( ama çok üzüldüm keşkeeee geceleir bırakmasan yada sizde kalın orada:D

cnm hiç bilmiyorum belki bi gün biri gider biri gelir kalma olmadan...
sanıırm kış bitene kadar öyle olur zaten.yazında haftaiçi arada kalabilir hem elede gelmiş olur bebişlerimiz ozamana:)
cnm ev kredim başlayacak o olmasa bi süre çalışmazdım aslında ama yapacak bişi yok.bi 3-4 sene çalışmam gerek.
eşimde evimizden başka bi yerde kalmaz bende öyleyim:)

kızlarr bu aradabenim memişlerden minicik süt gelmeye başladı uçlarıda ıslaıklar varrr ben süte yoruyorum beyazımsı bir ıslaklık

Ben hiç yaşamadım ama hipofiz bezi süt salgılamak için büyüyor ve o da tam ense kökünde, çok fazla okudum senin haftalarında iken orada ağrı olabilir diye. Parol için de endişelenme hamilelikte kullanılabilen tek ağrı kesici zaten.

cnm benim dünde bugünde boynumda ağrı var biraz ondanmı acaba?

Back
X