2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

canım, o haberi eşim de söyledi bana. ama şimdi ben sürekli o hastaneye gideceksem, doğumu oarada yapacaksam böyle şey yapamam ki... korkarım yani. üff para farkı olabilir derdim o değil ama yeterli bilgi vermiyorlar. yani ben açıkçası şundan şüphelendim, doktorum bana dedi ki "bu ikili test iyi yere yaptırmak gerek. durumun varsa özelde yaptır. ya da zeynep kamilde. bu erdemde yapıyolar ama 300 tl civarı, koşuyolu iyi yapıyor 150 tl civarı adımı verirsen inirim yaparlar" o zaman şüphelenmedim. şimdi acaba günahı boynuna anlaşmalı yerden primi var oraya mı göndermek istiyor diye geçti aklımdan. telefondaki yetkili çok bilgisizdi.... yani kan tahlilli 290tl tahlilsiz 180tl nasıl cevap? kan tahlilinin detayını sorduğumda cevap yok... yani dedim "bu tahlilde zaten benim evvelden yaptırdığım testlerin sonucu ise gerek yok neye bakılıyor ben bakayım yaptıdıklarıma, ense kalınlığı ultrasondan ölçülebiliyorsa kan tahlilinde teyit mi ediliyor başka bir şeye mi bakılıyor" açıkça sordum. cevap yok... kendi de bilmiyor.

canım, o haberi eşim de söyledi bana. ama şimdi ben sürekli o hastaneye gideceksem, doğumu oarada yapacaksam böyle şey yapamam ki... korkarım yani. üff para farkı olabilir derdim o değil ama yeterli bilgi vermiyorlar. yani ben açıkçası şundan şüphelendim, doktorum bana dedi ki "bu ikili test iyi yere yaptırmak gerek. durumun varsa özelde yaptır. ya da zeynep kamilde. bu erdemde yapıyolar ama 300 tl civarı, koşuyolu iyi yapıyor 150 tl civarı adımı verirsen inirim yaparlar" o zaman şüphelenmedim. şimdi acaba günahı boynuna anlaşmalı yerden primi var oraya mı göndermek istiyor diye geçti aklımdan. telefondaki yetkili çok bilgisizdi.... yani kan tahlilli 290tl tahlilsiz 180tl nasıl cevap? kan tahlilinin detayını sorduğumda cevap yok... yani dedim "bu tahlilde zaten benim evvelden yaptırdığım testlerin sonucu ise gerek yok neye bakılıyor ben bakayım yaptıdıklarıma, ense kalınlığı ultrasondan ölçülebiliyorsa kan tahlilinde teyit mi ediliyor başka bir şeye mi bakılıyor" açıkça sordum. cevap yok... kendi de bilmiyor.
bende snein gibi düşünüyorum, ama hakaten çok yükske para istersele istiraz ederim.
bu konudaa dr un sana bilgi vermesi gerekiyor canımm dr una sor senden tam olarak ne istiyor bu testler standartmı diye sor, özellikle yaptıracağım testin içeriğinde olacak diye seni aydınlatsın oradaki kişiler bilgisiz sanırım çok bilgi vermiyorlar diye dr unla görüşüp öyle yaptır tahlillerini

kızlar, doktorumun ikili test için önerdiği görüntüleme merkezini aradım. doktorum bu test hem ultrason hem kan tahlili demişti, bu görüntüleme merkezi iyi bizim gönderdiğimiz hastalara 150tl fiyat... neyse aradım şimdi. bilgi almak istedğimi söyledim. kan tahlili yoksa 450 ... bilmem ne dedi. dedim kan tahlili ve ultrason dendi bana ikili tarama için, sadece ultrason da olabiliyor deniuor şimdi. işte anlaşmalı foktor ile ultrason artı kan tahlili 290 tl imiş. sadece ultrason 180 tl imiş. kan tahlilinin içeriğini sordum söylemiyor. iyi de ben kendim karar veremem ki kan tahlili lazım mı değil mi, içeriği nedir bu tahlililin kızlar?

kendi doktorumun olduğu erdem hastanesini aradım, orada da doçent bakıyorsa 330 tl imiş porfosör bakıyorsa 350 tl imiş. kan tahlili içeriğini sordum doktoruma danışmamı önerdiler.

ben bir hasta olarak şu test bu test... diye araştırmak zorunda değilim. bir insan kendi uzmanlık alanı dışında herşeyi bilmek zorunda değil. ben bebeğim için araştırıyorum ve araştırdıkça öğreniyorum, peki bunlar bana niye doktorlar tarafından söylenmiyor? niye detaylı bilgi alamıyorum. bir söyledikleri fiyat... tamam diyat da önemli tabiki ama neymiş kan tahllilsiz 180tl kan tahlilli 290 tl.... ya gömlek almıyorum ki kan tahlili opsiyonel mi? neye bakıylıyor niye yapılıyor? ya bunlar bizi iyice müşteri olarak görüyor.

şu anda hem eksik testlerim yüzünden hem bu görüntüleme merkezinden aldığım yetersiz cevaplar yüzünden çok sinirliyim.

kızlar, ikili test de kan tahlili+ultrasın diye bir ayrım mı var? var ise sebebi nedir? lütfen bana anadolu yakasında, çok pahalı olmayan bir yer önerir misiniz? ben bu koşuyolu görüntüleme merkezinden vazgeçtim hiç yeterli bilgi vermediler.

İkili test papp-a ve free Bhcg (iki kan testi) olarak yapılır. Ayrıca bebeğin ense kalınlığı ölçülür. Çıkan bu 3 değer bir bilgisayar programında işlenerek sonuç verir. Gittğin yerde bu 3 işlemden 1 tanesini de yaptırabilirsin diğer ikisini başka yerde yaptırabilirsin. ama sonuçta bir yere gidip üç sonucu birleştirtmen lazım. Anadolu yakasında nene hatun var kadın doğum hastanesi ve arkadaşım gitti pendik şifa hastanesine. Devlet olarak da zeynep kamil var ama orada randevu bulman zor. 7. hafta randevu veriyor.

doktorunu arayabiliyorsan senin gönderdiğin yere de :47: bi cacıkdan anlamıyorlar imkanın varsa doktorunu da değiştir hastene de neden yapılmıyor

evet öle bir haber bende okudumda özel hasteneler onu kabul etmiyor bize öle bir bilgi gelmedi diyorlar

kabul etmeme gibi bir lüksü yok sena yrıntılı fatur aisteyinc epaşa gibi verecek kuruma şikayettede bulunursan sorun çözülür, ama şu varki elimizi kolumuzu bağlayan hepimiz orada bu sürece devam edeceksek olumsuz şeyler yaşamamak için giden paramız olsun diyip katşanıyoruz. Sonuçta o dr un elindesi ters düşmeyede gelmez diyoruz bebiş ii olsun bizler sağlıklı başarılı bir süreç geçirelim diye el mahkum çekiyoruz.

kabul etmeme gibi bir lüksü yok sena yrıntılı fatur aisteyinc epaşa gibi verecek kuruma şikayettede bulunursan sorun çözülür, ama şu varki elimizi kolumuzu bağlayan hepimiz orada bu sürece devam edeceksek olumsuz şeyler yaşamamak için giden paramız olsun diyip katşanıyoruz. Sonuçta o dr un elindesi ters düşmeyede gelmez diyoruz bebiş ii olsun bizler sağlıklı başarılı bir süreç geçirelim diye el mahkum çekiyoruz.

bizi bu duruma düşürenler utansn cok dogru diyorsun doktorlar hasta değilde müşteri olarak görüyor artık

Biz bugu gidiyoruz ikili test için..Tandevumuz 11,30 da..Güzel haberlerle gelmek dilegiyle
hayırlı haberlerini bekliyoruz tatlım...

günaydın kızlar :3:
gece uyuyamadım bi türlü, karnıma sanki bişey batıyo gibi oldu sürekli sırtüstü ve sağa yatınca acıyodu solda biraz rahat ettim..
ben de hep solda rahat ediyorum ya en sağlıklısı da oymuş zaten...
merhaba arkadaşlar

pazartesi günü kontrole gittiğimde bebeğin kal atışları durmuştu...

dün kürtaj işlemi de yapıldı...şimdi boşlukta geziyorum sanki...

rabbim kimseye yaşatmasın çok acı...dayanılmaz ve tesellisi olmayan bir durum...
çok üzüldüm ya :( başın sağolsun rabbim en kısa sürede yeni sağlıklı bir gebelik nasip etsin inallah... kendini üzme herşey allahtan... biz ne desek boş acın büyük tabiki :(

bir de ben bebeği hep sol tarafımda hissediyorum hep orada batma oluyo, gerçekten ordamı yoksa uyduruyomuyum bilmem.
aranızda yerini hissedenler var mı benim gibi?
dr soldan bakıo solda demekki ama ilk ay kasık sancım hep sağa giriodu :D

kayınvalidem şimdiden heveslenmiş iyice dün eşimin teyzesi aradı anneside yanında ayyy yavrum benim die bebeği seviyo doğmayan bebeği:)
ay ben bebeğimi kıskanırımda ne yapıcam bilmiyorummm...
bide çalışacağım annemle dönüşümlü bakacaklar hep görüşmek zorunda kalıcaz buda beni korkutmuyor değil...pek içli dışlı da olmak istemiyorum ama torunları yapacak bişi yok
sıkma canını sen ayaralayacksın aranızdaki mesafeyi hergün gelir bir mesafen olur arada bir gelir vıcık vıcık olur... sıkma kendini şimdiden...

Bende toxo ve rubella bağışıklığı varmış. Rahatladım bunu öğrenince :)
hadi geçmiş olsun rahatla rahatla...

ben oyuncak almak istiyorum,o doğana kadar ben oynarım :1: :37:
hahahah süper dişlik al şimdiden kemir yada çıngırak haha :D

kızlarr bu aradabenim memişlerden minicik süt gelmeye başladı uçlarıda ıslaıklar varrr ben süte yoruyorum beyazımsı bir ıslaklık
ay benim de gelio geçen banyo yaparken tüm delikleri açmak zorunda kaldım tıkanmış... tabi ben tecrübeli olduum için anladım... sinir bir şeydi... ama çok anlamlıydı aptal aptal sırıtodum...

şimdi bir arkadasım söyledi malı mülkü cok olurmus don ilk hediyesi olursa

güzel bir düşünce neden olmasın

Polly Magic Mama Sandalyesi

böyle bir şey buldum türkiyeye gelince inceleme yapıcam burda hep nette satıs yapıyorlar
ay ben çorap ve emzik aldım o ne demekki :D

kızlar bir kitap okuyoruz eşimle, bebeğinizin mutlu gelişimi diye 0-4 yaş aralığı için çok güzel bilgiler var uyku epitiminde wc eğitimine, oyuncak alışkanlığından beslenmesine birçok faydalı bilgiler veriyor tavsiye ederim daha başlarında sayılırım ama okuduğum kadarıyla çok hoş, gerçekçi veyapılması gerken şeyler çok kitabi eğitimler değil günlük sıradan sorunlarla nasıl baş edileceğini anlatıyor.

Bebeğinizin Mutlu Gelişimi
[Optimist Yayınları]
Teach Yourself
teşekkür ederim ben de bakayım kitaba çok severim ben kitap okumayı ev kitap doldu taştı çocuk bebek bakımı üzerine :) ama çok zevk alıorum okurken...:49::emir_bebek::nazar:

Son düzenleme:
canım ya senin söylediğin mama sandalyesine baktım ama altı tekerlekli mi onun ??? tekerlek yapısı önünde yedek masanın üzerine takılan ekstra aparatı olmasına dikkat edin kızlar çok pratik oluo.... inanın hiç düşünemeyeceğiniz kadar çok kullanacaksınız... mesela 1 yaşında sevdii çizgi filmi izlemek isteyecek ama öğlen yemeği vaktidir onu hemen tvnin oraya götürüosunuz veriosunuz önüne yada siz yediriosunuz... :) benden tavsiyeler:49:

canım ya senin söylediğin mama sandalyesine baktım ama altı tekerlekli mi onun ??? tekerlek yapısı önünde yedek masanın üzerine takılan ekstra aparatı olmasına dikkat edin kızlar çok pratik oluo.... inanın hiç düşünemeyeceğiniz kadar çok kullanacaksınız... mesela 1 yaşında sevdii çizgi filmi izlemek isteyecek ama öğlen yemeği vaktidir onu hemen tvnin oraya götürüosunuz veriosunuz önüne yada siz yediriosunuz... :) benden tavsiyeler:49:

canım netten baktım ama sanırım tekerliği yok ama hafif bişey olursa ben tasırım :37: sen nasıl bişey düşünüyorsun peki

$lKRA-2360-T_1.webp
bendeki bu 2.5 3 sene önce almıştım canım hem tekerlekli hem aparatı var...

hahahah süper dişlik al şimdiden kemir yada çıngırak haha :D

yok ben ışıklı sesli şeylerden istiyorum :27:

ya ben de şu ana kucağı olayını araştırıyordum da,ben almak istemiyorum onu açıkcası,pek gerekli görmüyorum,ama aklıma şey takılıyor,misafirliğe gittiğimizde falan mesela orda nasıl bakıcaz,sürekli kucağımızda olmaz heralde :44:

Bi de şu yeni doğan bebekleri koydukları çanta gibi taşınan şey var ya,onun adı ne :9:

dur ben sana bir tane tavsiye edeyim o zaman fiyatı ne kadar düşünüosun....

alayım tabi tecrübeli anneden 400 liraya kadar cıkabilirim ama benim burda bulmam gerek

ya ben de şu ana kucağı olayını araştırıyordum da,ben almak istemiyorum onu açıkcası,pek gerekli görmüyorum,ama aklıma şey takılıyor,misafirliğe gittiğimizde falan mesela orda nasıl bakıcaz,sürekli kucağımızda olmaz heralde :44:

Bi de şu yeni doğan bebekleri koydukları çanta gibi taşınan şey var ya,onun adı ne :9:

chicco ya bakıyorum da ben ısıklı ısıklı bir sürü oyuncak var tam senlik :9:

biz bi yere gidermiyiz bilmiyorum ama sanırım hep arabasında olur :27:

onun adı port bebe... ana kucağı almayabilirsin tabiki onsuz da yapan anneler vardır... misafirlikte falan arabnız varsa araba taşıma koltuğu varya onunla gezdiriosun zaten bebeği misafirlkte de onda yatabilir... araba tipi ana kucağı gibi bişi...

Back
X