2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

Amın ınsaallah canım
çok güzel görünüyor afıyet olsun

tskler teyzesı



Ahanda çakma mini mouse
bence çok sevımlı görünüyorlar kırmızılı sarılı yapsan karışık oda hoş olur

Eylülüme çok sevindimanası iyi baktı allahın izniyle iyileşti çok şükür
Allahım onları korusun
amın canım cümlemızın evladını

canım belkı patates kızartması rahatsız etmıstır mıdesını ıkı gün önce bmizde gezmeye gıtmısdık ortada Eylül süt ıcerken bır kadın sevdı maşallah da dedı ya eylul onun üstüne bır öksürükle kusmaya başladı oluk oluk sırtına kadar arabasının ıcı berbat oldu dışarıda ınsanlar görüyor nefısde çektiyor nazara gelıyor kuzucuklarımızaa canım bununla gecmıs olsun

Dün gece bızımde uykusuzluk maceramız var öyle ağladı hıc bırseye gelmedı oturduk ona ağladı kalktık ona ağladı karında tokdu tok olmasına rağmen az bırsey süt yapım dedım onunla uyduklar gribi olup gerı kalktı baya bır perısandık öyle ağladı damaklarına merhem sürdüm banamısın demedı bunun yanı sıra dualarımızda okudum bıraz sakınlesıyor gerı uyanıyor sonra Internet'ten gece uyumayın bebekler ıcın özel bır dua varmı dıye baktım ayet el kürsı fatıha fln dışında bır sayfada amme suresının 8,9,10ayetlerını okuyun dıye yazmışlar

Sızınlede paylaşım üstüne okuyup yada besıgne bır kağıda yazıp asabılırsınız denemek ısteyenler ıcın

“Bismillahirrahmanirrahim.Ve cealna nevmeküm sübata ve cealnalleyli libasa veceelnannehara meaşa birahmetike ya erhamerrahim.”

Mealıde
Amme suresinde geçer 8,9 ve 10 ncu ayetlerdir.”Sizleri biz çifter çifter yarattık” Uykunuzu bir dinlenme yaptık”
” Geceyi bir örtü yaptık”
Bız faydasını gördük rabbımın ıznıyle
 
Kızım 11 aylık olmuş cızelgede gördüm daha yenı ayın 5 i olduğunu tamamen unutmuştum
 
Son düzenleme:

sizin içinde zor bi geceymiş nesi vardı acaba kuzunun.ah bi dile gelseler şu sebepten ağlıyorum annecim deseler.böle hem onlar için hem bizim için zor oluyo.
duayı yazdım hemen bi kağıda işe yaradı demek sizde bende deneyim.
sağlıkları yerinde olsunda bu günlerde geçicek elbet geçen sürekli kustuğu gece bende oturdum onla ağladım korktum bişeymi oldu acaba diye.ağzından burnundan oluk oluk kusuyordu.patatesi daha öncede yiyordu ama neden olduğunu bilemedim arabayla giderken klima açmak istemedim camı açtım ondanmı üşüdü acaba diyorum esyodu arabanın içi.klima hasta eder diye korktum bu seferde böle hasta edicektim galiba.belki de dediin gibi sadece yediği bişey dokunmuştur.

Kızım 11 aylık olmuş cızelgede gördüm daha yenı ayın 5 i olduğunu tamamen unutmuştum

kocaman oldu bebişlerimiz ya sölerken bile inanamıyorum 11 aylık olduklarına bizimde 14 eylül.zaman çabuk geçiyo yaaa büyüyecekler okullara gdip evlenip gidecekler yanımızdan.şu zamanları daha yavaş geçse keşke.
 
gerçekten nerde topik annelerimiz geliyorum gidiyorum kimse yok.özledim sohbetlerimizi
 
gerçekten nerde topik annelerimiz geliyorum gidiyorum kimse yok.özledim sohbetlerimizi

herkesi bayram telaşı sardı galiba. çarş yola gidicez evi temizleyeyim çamaşırlar yıkansın dedim sadece çamaşırlar yıkanabildi
çocukla cam silip perde yıkayan marji nerde bana yol göstersin:26:
 
Öykücüm tadını begenmene sevindim gerçekten şerbeti söylemeyi unutmasaydım
Hazırlardan bile güzel oluyor

Bayram hazırlıgı tam gaz devam ediyor
Alışverişe bugün gitcez yarın da temizlik yapılacak ve geleneksel bayram çöreginyapacam
Ha bir de kuaför var onu da şıkıştırmam lazım bir yere
Efenin 4 benim 1 bayramlıgım varbabasının hiç yok
Bu bayram kısmetli ogluşumbakalım harçlıklardan yana da öyle olacak mı
Harçlık için hesap nomuz 0900900500
 
Mattika gece beslenmesini kestin mi canım merak ettim ha bir de tuvalet egitimi vericem diyodun nasıl oldu
Hep sormayı unutuyordum
Öykü acaba çok gazlı bişi mi veriyorsun ya da çok mu yiyo efe çok yiyince yani günlük miktarı aşınca karnı agrıyo aglıyo
 
herkesi bayram telaşı sardı galiba. çarş yola gidicez evi temizleyeyim çamaşırlar yıkansın dedim sadece çamaşırlar yıkanabildi
çocukla cam silip perde yıkayan marji nerde bana yol göstersin:26:

ben gün içinde mutfağı toplayıp yemeğimi yapıp evi süpürebilirsem kendimi şanslı hissediyorum.arasıra çamaşır yıkayıp asmak bile zor geliyor.kendi başına yürüse bile kendikendine oynamıyor odada illaki ben olucam odadan çıktığım an peşimden geliyo beni bulamazsa basıyo yaygarayı.zatenb yalnızda bırakamıyorum heran hiç ummadığım yerden kendine zarar vericek uğraşlar bulabiliyor.ne iş yapsam dibimde zaten bi süre oyalanıyor sonra başlıyor mızırdanmaya benimle ilgilen diye.bazen ağlata aplata iş yapıyorum.
marjicim bize bi el at kız nasıl beceriyosun bu işleri bi sırrın varmı.


hala yiyoruz canım 3. gün oldu bugün gerçekten çok güzel oldu.
oğluşumunda 1 bayramlığı var senin oğlan baya şanslı herkezden hediye geldi galiba.bakalım ne kadar harçlık toplayacak keratalar.ben oğlana el öpmeyide öğrettim biri önğüne elini getirirse tutup öpüyo öp deyince.ama ağzını kapatmadamn öpüyo


bende anlamadımki canım gazlı bişey yediklerimizden vermiyorum artık deneme amaçlı bayadır bıraktım vermeyi.yoğurt vermiyorum.bu sıcakta ayağında hala çorap var.korkuma çıkartmıyorum.geceleri pijama tşörtle yatırıyrum herşeyi deniyorum hala gazı var hala gazı var anlamadım.
 
biz 20 gündür falan gece beslenmesini bıraktık kızlar 11-12 saat bişey yemiyo geceleri.çok sık uyansada uyku saatimizde oturttuk akşam 9 gibi yediriyorum en son.10 gibi yatıyoruz sabah 9 a kadar bişey yemiyoruz emmiyoruz.9 da tekrar emip öğlen 12 gibi kahvaltı yapıyruz 1 de tekrar uyuyoruz.

tabi gece emmese bile gaz çıkartmak için çok kez kalkıyoruz.gidiyorum yanına kucağıma alıp pışpışlayoum yada ayağıma alıyorum o sıra gazını çıkarıyo alttan geri yatıyoruz.bu işlem şanslıysam 4 kez şanslı değilse sabaha kadar yarım saat 1 saat aralıklarla devam eidyor.bazen sadece 2 kez kalkıyor ama bu çok az oluyor.

akşam erken yatırmaya alıştırmak için iftar sonrası gezmelerini bile bıraktık.kışın neysede yazın akşam erken evde olunmuyo ya zor oluyo.tabi bazen şaşabiliyoruz.
 
wc eğitiminide annem yaşına girince başla yavaştan diyor biz 1.5 yaşında falan öğrenmişiz kardeşlerimle.annem sende başla diyo ama ben nasıl yapılır bilmiyorum.annem çalışıyomuş biz bebekken allah ona yardım etmişte zorlanmamış wc eğitimi konusunda ama 3 yaşına kadar falan bezlenen bebekler oluduğunu biliyorum.
bi araştırmak lazım bu konuyu naısl başlamalı napmalı.annem lazımlık alalım diyor otursun arada poposu açıkken falan.çiş çiş diyerek pipisine dokun diyor falan.ama ben olacağını sanmıyorum.
 
sağolun kızlar..hep birlikte nice seneler olsun inş...
karam
ahh ahh 30 a merdiven dayadık artık yaşlandım 28 bitti

geç oldu ama doğumgünün kutlu olsun canım.

herkesi bayram telaşı sardı galiba. çarş yola gidicez evi temizleyeyim çamaşırlar yıkansın dedim sadece çamaşırlar yıkanabildi
çocukla cam silip perde yıkayan marji nerde bana yol göstersin:26:

yaptım ama nasıl yaptım birde bana sor cnım
yürüteçle biraz oyalanıyorda o sayede yapabildim ,insan mecbur olunca bir yolunu bulmak zorunda allah yardımcımız olsun.
 
sağolun kızlar..hep birlikte nice seneler olsun inş...
karam
ahh ahh 30 a merdiven dayadık artık yaşlandım 28 bitti

herkesi bayram telaşı sardı galiba. çarş yola gidicez evi temizleyeyim çamaşırlar yıkansın dedim sadece çamaşırlar yıkanabildi
çocukla cam silip perde yıkayan marji nerde bana yol göstersin:26:


benimkininde yanlız kalmaya tahalmülü yok tuvalete bile peşimden gelip kapıda bekliyor2dk çıkmazsam basıyor yaygarayı
bir sırrım yok canım olan varsa bana versin kah yürüteçle kah ağlata ağlata yapıyorum ne yapayım mecburum
demek kaan el öpmeyide öğrendi
mert elimi uzatırsam ya yalıyor yada dişlerini geçiriyor
 

maşallah maşallah
bizimki 1de bile emzirim yatırsam tıka basa tok bile olsa, bu emme işini gece bir türlü azaltmadı en az dört defa emer
uyandığında sadece pışpışmaşlamayla mükünü yok uyumuyor illa emecek
 

annemde bizi çok erken alıştırmış wc eğitimine ama ben bizimkiler için erken diye düşünüyorum:26:
daha yürüyemiyor bile ama belki kaan alışır o yürüyebiliyor gidiip lazımlığına oturabilir.
 
herkese selam kızlar
bizde yarın yola çıkıyoruz en 5-6 gün buralara uğrayamam
o yüzden şimdiden herkese iyi bayramlar diliyorum
otobüsle gidicez bakalım yolculuk nasıl gececek allahtan 4-4,5 saat filan
bide mert doğdundan beri kimseye yatılı misafirliğe gitmedik
çoçuğun düzeni mahvolucak yadırgıycak
kaç gündür bende alışverişteyim ne çok eksiğimiz varmış al al bitmiyor
biryandada yavaş yavaş temizliğe devam kaç gündür haşatım çıktı
buralarda pek sessiz herkes bayram hazırlığında sanırım umarım bayramdan sonra eski kalabalık halimize döneriz.
 
yaa ben de giremiyorum kızlar yaaa. benim kuzucuk hep onunla ilgilenmemi istiyor.
doğum günüyle ilgili hazırlıkları bayramdan sonra yapacağım.daha çok var zaten.
yarın temizlik ve alışverişi sıkıştıracağım. ev temiz gerçi ama illaki süpürge toz alımı ister.
bayramlığım yok(( yarın bakacağım alabilirsem bakalım. kızımın 2 tane:)))
biz de tuvaleti çok erken öğrenmişiz kardeşimle.ama sanki daha benim kızım küçük.kışın denemelere başlarım sanırım. ben de 3 yaşında hala bezli olsun istemiyorum
geceleri sürekli uyanmalarımız devam. ve yatmadan doyurmama rağmen doyduğuna kesinlikşle emin olmama rağmen her uyandığında kesinlikle ve kesinşlikle emmeden tekrar uyumuyor.ayağıma alıyorum. basıyor ağlamayı.kucağıma alıyorum. kucağımda şekilden şekile giriyor.resmen savaşıyoruz gece boyunca.elimden geleni yapıyorum ama o kazanıyor.
şekerpareyi ben de deneyeceğim bir gün inşallah. çok severim. tarifi aldım ama deneyemedim henüz.şerbetin tarifi ne şimdi tam olarak
 

seninki mecburiyetten çok titizlik be canım.ben senede 2 kere yıkıyorum ütülüyorum perdeleri camlarıda 2 kere siliyorum.sen çok sık yapıyosun.hem marifetli hem titizsin maşallah.

kaanda öpücük kondurmuyor canım ağzı açık öpüyor yanağımızda öle ağzını kapatmıyor öperken.


alışkanlık bu birazda canım benimki 3 aylıkken bile 5-6 saat emmeden yatabiliyordu gece.aslında mertin durumu daha iyi en azından daha çok anne sütü alıyor.benimki zaten kalkıyor çok sık kalkmışken emmesi daha iyi aslında.


kaanı öyle düşündümde bi an
ahh ahh daha çok yolumuz var wc eğitimi falan zor işler.


nereeye gidiyordun canım bayramı değerlendirip tatilmi yapıcaksınız akraba ziyaretleri falanmı kaçırmışım ben orayı
inşallah yolculuk güzel geçer bizde bayramdan sonra pazartesi yola çıkıcaz.ben sabah 5 gibi çıkarız diyorum hem uyku saati uyur yol boyu.bizim için daha kolay olur.

inşallah bayram sonrası yine toplanırız tüm kızlar.sanırım yaz bitene kadar eski kalabalık hallerine dönemeyecek topik


aynen canım ne zaman uyursa o zaman girebiliyorum.yoksa netbookumu parçalayacak.zaten yanımdan ayrılmıyor başka yerdede giremiyorum.sürekli ilgi istiyor.

annem baklavamla sarmamı yaptı bana bişey kalmadı ev temiz zaten tadilattan dolayı boya yapıldı halılar yıkamaya verildi perdeler yıkandı camlar silindi mutfak dolapları indirilip silindi falan.1 ay olmadı daha sanırım.sadece seninki gibi süpür sil yaparım.

canım yapabileceğin bişey yok galiba sütten kesinceye kadar böle devam eder sonra düzleir uykusu.
benim bi tanıdğımın bebeğide öyleydi kız kafayı yiycekti ama sütten kesince uykusu düzeni girdi.

yap canım çok güzel oluyor gerçekten.şerbet 3 su bardağı şeker 5 su bardağı su karam bunun hepsini koymuyormuş şekerpareye.ama söylemeyi unutmuş.ne kadarını koyuyor bilmiyorum ama hepsi biraz tatlı oluyo.2 su bardağı şekere 3.5 su bardağı su iyi olur sanırım.
biaha böle deniycem.

biraz araştırdımda 18 aylıkken başlanmalı diyor.ama tabi çocuğun gelişimine göre daha erken yada daha geç olabliyor.yürümesine konuşmasına anlamasına bağlı olarak falan.sonuçta her bebek aynı olmuyor.kimi erken yürüyor kimi erken konuşuyor.sanırım doğru zamanın geldiğini anlarız bi şekilde.
 
11 Aylık Bebeğiniz Şunları Yapabilir

Bebeğiniz bu ayda, sizinle top oynayabilir. Her yaptığınızı taklit eder ve artık günlük işler de bunun bir parçası olur. Oyuncaklarını rafına koyar ve toplamaya çalışır.

Kesin komutları algılar ve yapmaması gerekenleri anlar. Sevdiği oyuncağı elinden alındığında itiraz eder. Sizinle birlikte kitaba bakar, resimlere bakmaktan hoşlanır. Taklit yoluyla öğrenir. Televizyonun uzaktan kumandasını kullanarak açıyormuş gibi yapabilir.

Ters çevrilmiş bir kabın içindeki oyuncağı bulur. Sakla bul tarzı oyunlardan hoşlanır. İstediği bir şey işaret parmağıyla gösterebilir.

Yardım ettiğinizde bardaktan su içebilir. Resimli kitaplar ilgisini çeker.


Bebeğim Paylaşmıyor

Bebeğiniz yaşıtı bir bebekle oyun halindeyken elindeki oyuncağı arkadaşının istemesi durumunda kızabilir, bağırabilir, ağlayabilir ve vermemek için elinden geleni yapabilir. Siz ise arkadaşı ile oyuncaklarını sorunsuz bir şekilde paylaşmasını bekliyor olabilirsiniz.


Bebeğinize oyuncakları sırayla oynaması gerektiğini, diğer çocukların oynadığı oyuncağı ellerinden almaması gerektiğini anlatmalısınız. Çocuklar deneme-yanılma yöntemi ile ve diğerleri ile iletişime geçerek öğrenirler. Şimdi onların meraklarının peşinden koşma ve dış dünyayı keşfteme zamanlarıdır. Bu da oyun ile gerçekleştirilir.


Paralel Oyun Nedir

Çocuklar birbirleri ile oynamadıkları halde yan yana oturarak birbirlerinin oyuncaklarla ilişkisini inceler ve bunları kendi kendilerine kelimelere dökerek diğerinin düşüncelerinden öğrenirler. Aileler için ipucu, onların hassas oyunlarındaki dengeyi gözlerken bir oyuncağın kavgasız paylaşılmasını sağlamaktır.

Bunun bir yolu bir grup oyun arkadaşına ev sahipliği yaparken kamyon, top ve yap-boz gibi birden fazla oyuncağı onlara sunmaktır. Çocuklar yavaş yavaş paralel oyundan birlikte oynanan oyunlara geçerler ve paylaşma ve iletişim kavramlarını anlamaya başlayarak inatlaşmaktan vazgeçerler.



11 Aylık Bebeğinizin Gelişimini Nasıl Destekleyebilirsiniz?

Ona takıp çıkarabileceği oyuncaklar verin. Günlük hayattaki eşyalar ilgisini çeker. Şişeler, kırılmayacak kavanozlar ve kapaklarıyla oyun oynayabilirsiniz. Bu, becerisini geliştirirken, günlük hayatı öğrenmesine de yardım eder.


Büyük, resimli ve hareketli kitaplar alın. Resimler ilgisini çeker, ona “Kedi nerede? Evet, buradaymış. Peki ya top?” gibi sorular sorarak kitabı birlikte inceleyin. Gün içindeki aktivitelerinize kitap okumayı da ekleyin.


Çok hareketli çocuklar bile annenin veya babanın kucağında oturup kitap okunması için zaman ayırabilirler. Çoğu zaman onların kitap okuma yöntemi sayfaları çevirme, resimleri işaret etme, sayfa kenarlarını kıvırararak katlama, parmağını deliklere sokma ve hatta kitabı ısırma şeklinde olabilir. Siz sabırla okumaya devam edin. Onun ileride kitapları sevmesi için bu ilk adımlarınız çok değerlidir.

Kitaplara tüm ilgisinin sadece birkaç dakika sürmesi onun bu tecrübeden faydalanmadığını göstermez. Onun ilgisini yoğunlaştırma süresi şimdilik bu kadardır, zamanla daha sakin ve daha uzun süre dinleyecektir.

Büyük ihtimalle o ilgisini çeken bazı masallardan hoşlanacak ve sizin defalarca okumanızı isteyebilir. Bir kelimeyi işaret eder veya bir sayfada durursa kelimeleri yavaş yavaş söyleyin. Kitap okumakla hem dil yeteneğini ve kavrama kabiliyetini geliştirir hem de kitap sevgisi kazandırır.



Bebeklerde Dil Gelişimi

Kelimeleri de taklit eder. Bilinçli olarak kullandığı kelime sayısı artar. Kelimeleri söylemeye çalışır ve artık bilinçli kullanır. Beyni hızla gelişirken, konuşma becerisi de ilerler.


Konuşma ve dil becerisini geliştirmek için, onunla devamlı konuşun. Onun da cevap verdiğini farz ederek diyalogu sürdürürün. Ona sorular sorun ve söylemeye çalıştığı şeyi tercüme edin. “Su mu istersin süt mü?”, kendince bir yanıt verdiğinde; “Evet süt istiyorsun” diyerek açıklayın.

Ona çeşitli direktifler verin. Basit isteklerinizi gerçekleştirebilir. Odasından topu getirmesini ya da çoraplarını sepete atmasını isteyebilirsiniz. İstediğinizi yaptığında ona teşekkür edin. Teşekkür etmeyi ve “lütfen” demeyi bu şekilde öğrenir. Şu anda bu kelimeleri kullanamıyor olabilir, ama vakti geldiğinde kullanacağından emin olabilirsiniz.

Yürümeye Başlama

Bazı bebekler yürümeye onuncu ay gibi erken başlarken bazıları neredeyse 16-18. aya kadar gecikebilir. Yaş ne olursa olsun, muhtemelen ayağa ayakkabı giydirmek dahil onların yürümesine nasıl yardımcı olunacağı konusunda birçok tavsiye duymuş olabilirsiniz.

Genel olarak uzmanların ortak görüşü bebeğe, onun ayağının kavrayan ve kaymayı önleyen esnek ayakkabılar almanız yönündedir. Mümkünse hava şartları ve ortam uygunsa bilekleri ve ayak kaslarını geliştirmek üzere evde yalın ayak olmasına da müsaade edebilirsiniz.
 
ben illa 2 yaşını beklemem dedim. 1 yaşından sonra ne zaman hazır olduğunu hissedersem denerim wc eğitimini.
kitaplar uzmanlar etraftakiler internet herkes bişey söylüyo her konuda. bence annelik bebeğin için hangisi uygun hangisinin zamanı geldi hissedebilmek. hepimiz kolay atlatırız inş bu dönemleri. bizim önümüzde eylülde ayrılık dönemi var ilk olarak

ağlata ağlata iş yapamıyorum ben ya bi kere tahammül edemiyorum sesine.

kapıda beklese yine iyi tuvalete girince nasıl ağlıyor 2 dk.da çıksam 1 saat sakinleşmiyo. gitmiyorum ben de tuvalete
 
herkese iyi bayramlar kızlar.
oğluma bi tane kot aldım içine tişört bile almadım çorapları hep lekeli alışverişe çıkmaya fırsat olmadı. neyse bayramda harçlık toplarsa onlarla alırız
marji iyi yolculuklar canım
karam ve eliföykü evde yapıcaksınız bayramı size de iyi bayramlar, kapınızı çalan çok olsun. bebekli insana iyi bi dua olmadı mı bu. gönlünüze göre olsun ozaman
bizim de 6 saatlik yolumuz var ne zaman yola çıksak bilemedik güya bu akşam çıkıcaktık sabaha kaldı.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…