2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

Banyo konusunda bi ara ahmet de cok korkuyodu kafasina su degdiremiyodum
Artik buyuduler tutamiyosun da.
Bebek koala banyoda diye bi kitap var onu alip okudukca aglamaz oldu cikmak istemiyo
Belki ise yarar sizde kitap tarzi bisey.

Bu arada okuyorum ama yazamiyorm kosturmacadan
Herkese sevgiler

slm kızlar
içimi dökmezsem kriz geciricem bi tek siz anlarsınız :31:
ya bu cocuk iyice huy değiştirdi beni deli ediyo yemiyo uyumuyo sürekli mız mız :84::84:
kafayı yememe az kaldı grip oldum bi dk yatırmıyo başım çatlıyo gece 100 kere uyanıp emmek istiyo yanımızda yatmak istiyo napıcam bilmiyorum yapmam dediğim herseyi yaptım kızıyorum bağırıyorum bu seferde vicdan azabı cekiyorum :14:
hele artık hiç yemek yemiyo sadece emsin sanki süt var neyi emiyo anlamadımm
bunalıma girdim ya evden dısarı cıkamıyoruz soğuk dye bi de hasta oldum her taraf mikrop zaten
evin halini bi görseniz her taraf cikolata lekesi el izleri dagınık legolar makinelerin içinde geziyo ben bi yandan topluyorum arkamdan dagıtıyo
öyle işte :31: cok dert yandım kendimden utanıyorum ama oğlum benim herseyim hastalıktan mıdır nedir cok tahammmülsüz oldum :14:

canım çok geçmiş olsun seni çok iyi anlıyorum benim oğlanda çok beter bu aralar hiç bu kadarz orlandığımı hatrlamıyorum doğduğundan beri.bazen bende sesimi yükseltiyorum sonra çok ğişman oluyorum.o kadar şey okuyorum bebek piskolojisi falan ama boşa okuorum sanki sinirlenince mantıklı olamıyor insan.gece emmiyoruz biz ama ona rağmen 100 kere kalkıyoruz kaç gecedir bi uyanıyo 3-4 saat geri uyumuyor.uyusada sürekli kalkıyor.farklı bi döneme girdi sanırım bu bebişler yada azı dişleri çıkarıyor bebişler ondanda olabilir bilemiyorum.

canım evin durumunu dağınıklığı falan takmamaya çalış bu kadar şetyin üstüne birde evin halini takınca insan çileden çıkıyo zaten.

ahhh o banyo yokmu daha öncede burda anlatmistim ayni durumdan muzdaribim okadar cok seviyorduki eylül banyoyu artik ayak parmaklarinin üstünde duruyor ve inliyor resmen önce vucudunu en son kafasina gecixorum ama nafile daha suyu actigimi duyar duymaz üstünü soymaya baslayinca agliyor avunmuyorda herhalde dönemsel olabilir yani ben kendimi öyle avutuyorum :31:

cok gecmis olsun canim rabbim sifa i versin tabiki evlatlarimiz bizim herseyimiz ama insan bazen yoruluyor e hasta oluncada haliyle tahamülsüz oluyor insan rabbim kuzularimizin eksikligini göstermesin herseye ragmen :34:

Gecmis olsun canim rabbim sifanizi versin

Umarim diger annelerde herkez iyidir insaallah rabbim cümlemize evlatlarimiza can sagligi versin insaAllah

benimkide çok seviyordu noldu anlamadım.kucağıma alıp yıkasam bile inletiyor banyoyu daha üstünü soyarken anlıyor ağlamaya başlıyor.inşallah dönemseldir canım yaaa

Geçmiş olsun cnm allah sifa versin.bizrede 10 dis var kopek dislerini bekliyor uz ve diger dislerdede var kabarma:18:ağrısı z sizisiz cikarsalar keşke

Mastercim seni coook iyi anliyorum bir donem bizimkide oyleydi simdi sanki birazdaha iyi yiyor.ben memeyi azalttim gunduz bir iki kere veriyorum gecede bir iki kez emiyor. esime çekmiş benimkisi oylw istahla yemiypr oyunla tv ile anca :19. :Esimde oylemis kucukken ona çekti sanirim yapacak bisey yok sağlıkla ri yerinde olsunda ne yapalim.insan cok uzuluyor kimi cocuga imreniyorum ne versen hapur hupur götürüyor:21:

bende tv reklamları ile anca yediriyorum reklam olmassa yemiyor hatta bu ara sanırım dişlerden relamlarla bile çok az yiyor.
benimki keşke babasına çekseymiş canım yaa emir kadarken 1 litre süt içermiş günde.benimki ağzına bile sürmüyor.çok iştaklı beim adam maşallah:9:
aslında benim oğlanında iştahı yerinde ama bu diş dönemleri çok iştahsız oluyor.

Kizlar banyo yaptırırkenufak bir kovada ona koyup icine plastik ordek oyuncak atin siz yikarken oda oyalansin su sicakligida onemli 38-39 derece tamamdir ben tek yikarken onu csmasir sepetine oturtuyoru buyuk dikdortgen bisi su gitsin diye altını kestim yanina ufak kova ordek veriyorum oynuyor yoksa mumkun degil zaptetmekesimle yikarkende kucagimiza aliyoz birimiz oyle yıkıyor uz
canım ben hala bebek küvetinde içine sı koyarak ve plastik ördeklerle yıkıyorum çok severdi banyoyu bizi ıslatmak için çırpnır dururdu suyun içinde.şimdi banyoya girmeden ağlıyor.kucağıma alıp yıkadığım zamanlar bile ağlıyor şu sıra banyo aralarını uzattım çok bunaltıyo çünkü beni.

iyi geceler anneler bu ara giremiyorum.anca uyutabildimde bi bakayım dedim bayadır günde 1 kere uyuyoruz zaten o arada evd eiş falan yapıyorum haliyle.
bu ara gerçekten çok bunaltıyor kaan beni iştahszlık uyumama mızmızlığı yaramazlığı hat safhada.sandalyelere çıkıp tepelerinde tepiniyor kaç kere düştü banamısın demiyor bildiğimiz zigon sehpalara çıkıyor kamyonunun tepesine çıkıyor atını arabasını beşiğine yanaştırıp üstüne çıkıp içine atlamaya çalşıyor bacakları falan hep morardı.gören işkence yapıyorum çocuğa zannedicek.evd eulaşamadığı yer kalmadı ulaşamadığı yerlere altına bişey çekip öle ulaşıyor.sehpaları bile kaldırım salondan.mutfağa gidip sandalyeye çıkıp ordan masaya çıkıyor artık mutfağa bile sokmuyorum.
uyku desen uyku diye bişey yok bu ara hayatımızda bi ara düzelmişti biraz bu azılardan sonra daha beter oldu.yemek yedirirken halı kanepe benim üstüm başım hep yemek oluyor eliyle vuruyor elime kaşık savruluyor heryere.artık akşam öğpünü hariç zorlamıyorum yesin diye yemesse kaldırıyorum ama akşam gece acıkmasın diye baya zorluyorum.

sanırım çoğumuzun durumu aynı bu ara çok sessizleşti buralar.
ben çıkayım uyuyayım izin verirse oğluşum.

iyi geceler anneler bu ara giremiyorum.anca uyutabildimde bi bakayım dedim bayadır günde 1 kere uyuyoruz zaten o arada evd eiş falan yapıyorum haliyle.
bu ara gerçekten çok bunaltıyor kaan beni iştahszlık uyumama mızmızlığı yaramazlığı hat safhada.sandalyelere çıkıp tepelerinde tepiniyor kaç kere düştü banamısın demiyor bildiğimiz zigon sehpalara çıkıyor kamyonunun tepesine çıkıyor atını arabasını beşiğine yanaştırıp üstüne çıkıp içine atlamaya çalşıyor bacakları falan hep morardı.gören işkence yapıyorum çocuğa zannedicek.evd eulaşamadığı yer kalmadı ulaşamadığı yerlere altına bişey çekip öle ulaşıyor.sehpaları bile kaldırım salondan.mutfağa gidip sandalyeye çıkıp ordan masaya çıkıyor artık mutfağa bile sokmuyorum.
uyku desen uyku diye bişey yok bu ara hayatımızda bi ara düzelmişti biraz bu azılardan sonra daha beter oldu.yemek yedirirken halı kanepe benim üstüm başım hep yemek oluyor eliyle vuruyor elime kaşık savruluyor heryere.artık akşam öğpünü hariç zorlamıyorum yesin diye yemesse kaldırıyorum ama akşam gece acıkmasın diye baya zorluyorum.

sanırım çoğumuzun durumu aynı bu ara çok sessizleşti buralar.
ben çıkayım uyuyayım izin verirse oğluşum.

Elifoyku um Özledim sekerim demek kuzucukla ugrasiyosun seninki tam firlama olmuş sandalyeler falan erken yurumenin zararı sanirim bizimki daha sandalyeler i kesfedemedi cnm:1:anacim bende isi gucu birakiyprum fatihle boya ma yapiyoz gobek atiyoz araba oynuyoz hep bi ugras i icindeyiz gunlerdekisa dinlenemiyoruz bile.allahtum annelere kolaylik versin.tabi arada dukkana gidiyoz ondada fatih dukkani dağıtma peşinde olduğu icin ofise çıkıyoruz oyleboyle geciyor gunler

uyku sorunu bızdede var alt 2 azı dısı cıktı sımdı ustler cıkmak uzeree buara arka arkaya patlatıyor dıslerı hemen hemenn yaaz aylarından berı uyku sorunumuz varr.. yarım saat gecmeden sureklı aglıyor besıgındee oturup bana seslenıyorr gelmessem basıyorr yaygarayıı besıgınıı sallattırıyorr gııcır gıcırr.. ıstersen kalkma der gıbı.. nezaman duzelıcek dıyorumm 2 yasından sonra kesılır dıyolar sımdı o zamanı beklıyorm :37::37:

Ahhhhhh o disler dişler
Çabuk cikasica dişler
Yavrumun uykusunu bolduler
Edepsiz dişler

:1::1:

Siirim nasil. Bizde akşam kalktik kac kere.:37: :43:

Elifoyku um Özledim sekerim demek kuzucukla ugrasiyosun seninki tam firlama olmuş sandalyeler falan erken yurumenin zararı sanirim bizimki daha sandalyeler i kesfedemedi cnm:1:anacim bende isi gucu birakiyprum fatihle boya ma yapiyoz gobek atiyoz araba oynuyoz hep bi ugras i icindeyiz gunlerdekisa dinlenemiyoruz bile.allahtum annelere kolaylik versin.tabi arada dukkana gidiyoz ondada fatih dukkani dağıtma peşinde olduğu icin ofise çıkıyoruz oyleboyle geciyor gunler

bende özledim canım yaa ama yine gece yarısı anca gelebildim:5:allahım hepimize klaylık versin.fatih paşa en azından ev dükkan ofis falan geziyo belki biraz atar enerjisini.biz eve tıkıldık bugün güzeldi hava parka gittik iyi geldi kuzuma.

uyku sorunu bızdede var alt 2 azı dısı cıktı sımdı ustler cıkmak uzeree buara arka arkaya patlatıyor dıslerı hemen hemenn yaaz aylarından berı uyku sorunumuz varr.. yarım saat gecmeden sureklı aglıyor besıgındee oturup bana seslenıyorr gelmessem basıyorr yaygarayıı besıgınıı sallattırıyorr gııcır gıcırr.. ıstersen kalkma der gıbı.. nezaman duzelıcek dıyorumm 2 yasından sonra kesılır dıyolar sımdı o zamanı beklıyorm :37::37:

bizimde ard arda patlıyor dişler bi diş daha patladı 11 dişimiz var şuanda ön alttaki 4. diş patlamamıştı oda patladı dün. sanırım 5 azı 4 de köpek dişimiz kaldı yolu anca yarıladık:50::50:

Ahhhhhh o disler dişler
Çabuk cikasica dişler
Yavrumun uykusunu bolduler
Edepsiz dişler

:1::1:

Siirim nasil. Bizde akşam kalktik kac kere.:37: :43:

bayıldım şiirine hislerime tercüman olmuşsun :52::52:

ust azı dıslerı patlaamak uzere bızımde ole bı yarılmıskı etlerıı gece uyandı agladı oturduk 3 saat sonra bayıldı uyuyakaldı.. uyanıp uyanıp aglıyor top onlarda cıkınca 11 olcakk 2o sut dısı olduguna goree kaldı 9 dıs.. ben bıde kopek dıslerınden korkuyorumm ..:43::43:

Kızlarrrrrrr nasılsınız.....çok uzunca bir aradan sonra ben geldim..giremiyorum fazla nete..bir yandan yağız bir yandan hamilelik derken zaman geçiyo akşam oluyor hemen..herkesler iyidir inş..biz iyiyiz çok şükür...

Kızlarrrrrrr nasılsınız.....çok uzunca bir aradan sonra ben geldim..giremiyorum fazla nete..bir yandan yağız bir yandan hamilelik derken zaman geçiyo akşam oluyor hemen..herkesler iyidir inş..biz iyiyiz çok şükür...

ıyız dıyelım ıı olalım cnmm sen nasılsın hamılelık nasıl gecıyorr.. cınsıyet bellımıydı senın ?

ıyız dıyelım ıı olalım cnmm sen nasılsın hamılelık nasıl gecıyorr.. cınsıyet bellımıydı senın ?

evet cnm belliydi..oğlum olacak gene Allah nasip ederse inş..:-) hamilelik iyi geçiyor çok şükür bir sorun yok..yağızla uğraşmaktan anlamıyorum bile :1:

evet cnm belliydi..oğlum olacak gene Allah nasip ederse inş..:-) hamilelik iyi geçiyor çok şükür bir sorun yok..yağızla uğraşmaktan anlamıyorum bile :1:

Çok sevindim canim oglanlari ciftledin .benim ikinci için hic cesaretim yok bakalim kismet geneede

ust azı dıslerı patlaamak uzere bızımde ole bı yarılmıskı etlerıı gece uyandı agladı oturduk 3 saat sonra bayıldı uyuyakaldı.. uyanıp uyanıp aglıyor top onlarda cıkınca 11 olcakk 2o sut dısı olduguna goree kaldı 9 dıs.. ben bıde kopek dıslerınden korkuyorumm ..:43::43:
Allah yardimcimiz olsun canim gercekten bizde ayni durumdaxiz bizim Allahtan cogu cikti

Allah iyilik versin canim maasallah size

Biz hastayiz evden grip cikmadi önce esim sonra eylül dünden beride ben hastayim eylül öksürüyor burnu akiyor öyle balgam söktürücü kullaniyoruz oda daha cok öksürtüyor insaallah cabuk gecer kuzucuklar hasta olmasin gece saat basi uyandi aglaya aglaya sabahi ettik bizden böyle

Fazla ilerlemiyor artik sayfalar kimsecikler girmiyor bebisler büydükce vakit olmuyor umarim herkez iyi:16:

biz bu ara biraz daha iyiyz sakinleştik :1:
balık yagı aldık sanırım iştahına biraz etkili oldu pepeli olandan aldım kendisi içmek istiyo pepeeeee diye bagırıryo :emir_bebek::55:

Herkese selamlar

Benim oglumun iki on disinde beya lekeler var sizin bwbeklerde olustumu boyl macunsuz fircaliyoruz ama bir faydasını göremedik

selam anneler umarım bebişler ve anneleri iyilerdir.

süksükcüm bizimde 12. dişimiz patladı bugün daha çok yeni yine sıkıntılardayız sürekli sinirlilik hali var.

moon canım diş doktorunamı sorsanız macunmu alsan acaba.bizde oluşmadı daha oluşurmu bilmiyorum.günde 1 kere anca fırçalıyoruz macunsuz.

genelde demir kullanımına bağlı renklenmeler ilacın kesilmesinden bir süre sonra kendiliğinden geçer dediğim gibi. Süreci hızlandırmak için diş macunu kullanılabilir. Küçük çocuklar için Nurturiadaki başka bir sayfada tartıştığımız macunlardan biri kullanılabilir.http://www.nurturia.com.tr/question...c017d297a/1/hangi-dismacununu-kullaniyorsunuz
Yalnız bu lekelerin tek sebebi demir olmayabilir. En sık rastlanılan siyah boya üreten bazı bakterilerin yaptığı renklenmedir. Bunlar fırçalamayla kolay kaybolmazlar diş hekiminin polisaj dediğimiz parlatma işlemi ile uzaklaştırılabilirler. Uzaklaştırılması gerekir mi? Hayır. Ancak çocuk kafasına taktıysa dert ediyorsa temizlenmesi gerekebilir o zaman muhtemelen kendisi paşa paşa oturup temizletecektir. Can yakmayan bir işlemdir. Çocuklarla çalışmayı seven her dişhekiminin rahatlıkla yapabileceği bir işlemdir.
ikinci sebep daha düşük olasılık olmakla birlikte çürüktür. Ama öyle olsa doktorunuzun bunu fark edip sizi uyarması gerekirdi. O yüzden pek aklınıza takmayın. Bu kadar küçük yaşta bile çürük olabilir malesef. Çok küçük yaştaki çocuklara anlatarak ikna edip tedavi etmek genellikle mümkün olamıyor. İstisnalar tabiki var. Böyle durumlarda çocuk genel anestezi ile uyutularak tedavileri gerçekleştiriliyor..
Ama Lütfen okuyanlar panik yapmasınlar. Bu lekeler çok büyük olasılıkla ya demirdendir yada söylediğim bakterilerin boyamasındandır. kesinlikle zararsızdır. illaki çıkması gerekmez. Çocuğa zarar vermez, dişe zarar vermez. Ancak çocuk dert ediyorsa çözüm aranmalıdır. Ama şimdiye kadar (2007 den beri) bunu kafasına takmış hiç bir 5 yaşından küçük çocuk görmedim. Sevgiler.

moon canım diş hekiminden böle bi yazı buldum.

Elifoykucum bugun pedodonti ye goturdum dedi gece emerek uyumasindan kaynaklanıyor gece mutlaka emzirdikten sonra bir bezle sil su ver dedi benimki gece iki uckere meme istiyor nasil olcak biiyorum 3 yasindan once tedavi yok dedi florda vermeyin dedi yiyceklerden ve sudan aliyor zaten dedi fazlasi zarar dedi 3 ay sonra gene kontrol var

Elifoykucum bugun pedodonti ye goturdum dedi gece emerek uyumasindan kaynaklanıyor gece mutlaka emzirdikten sonra bir bezle sil su ver dedi benimki gece iki uckere meme istiyor nasil olcak biiyorum 3 yasindan once tedavi yok dedi florda vermeyin dedi yiyceklerden ve sudan aliyor zaten dedi fazlasi zarar dedi 3 ay sonra gene kontrol var

geçmiş olsun moon. önemli bişey değilmiş aslında ama. ahmet de hep emerek uyuyor. hatta gündüz bile emmeden uyumaz oldu bu aralar iyice düştü memeye.

Back
X