2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

Kızlar benim son ultrason fotoğrafımda bebek yatar poziyonda değil. ayakta gibi ve Doktor dedi ki çok fena zıplıyor bu....Hakkaten zıp zıptı...Ama ben hala hiç bir kıpırtı hissetmiyorum karnımda...

Ben boyle seyleri duydugumda icimi tuhaf duygular kaplıyor yaa :) Normalde genele göre biraz daha zor alısıyorum ve daha mesafeliyim hala heralde, ogrenir ögrenmez karnıyla konusan arkadaslar falan var, ben daha hic oyle seyler yapmadım hatta heralde annelik duygularım gelismiyor falan diye bile düsündüm bir ara, ama bunları duyunca gercekten cok tuhaf oluyorum,gecen gün de biri daha anlatıyordu forumda,ultrasonda bakmıslar uyuyormus uyandırmaya calısmıslar falan :) Bütün o zıplamaları hissetmek icin bence hala erken,cünkü asagı yukarı su an 7-9 cm arası olmalı,amniyon sıvısı var,rahim kasları var,bütün bunlardan hissetmemiz icin bebegin saglam tekme atması lazım :)tabi benimkilerde sonucta pratik degil teorik bilgi.

ben bir özel muayenehanesi olan bir doktara gidiyorum ayrıca devlette olan bir doktarad agidiyorum gerçi devletteki drum ultrasonla muayene etmiyo yanlızca konuşuyoruz testleri yapıyo ultrasona gönderiyo... o yüzden özeldede başka drye gidiyorum oda kendisi ultrasonla bakıyo çok güzel bilgilendiriyo beni yaklaşımı çok güzel bir bayan dr. ben şuan folik alıyorum dr m demiri vermedi mideni bu daha kötü yapar daha sonra başlarsın dedi.. bide bulantı ve kusma için ilaç istedim dayanabildiğin kadar dayan dedi yeni bilimsel maklelere göre zararsız sanılan ilaçların bile ilerde bebeklerde kalp sornlarına yol açtığına dair bulgulara rastlanıyo dedi.. o yüzden çok zorunda kalmazsan kesinlikle kullanma dedi.. benim kanım 11 kusür çıktı..şu aşama da çokta gerekli değil demir mide durumuna görebaşlarız sonra dedi. 3hafta sonraya çağırdı kontrole cinsiyetinede bakarız dedi... ancak benim haftaya devletteki ultrasonda randevum var inşallah o zamna belli olur cinsiyet..bir kızm var acaba 2 mi olcak yoksa erkek mi olcak
ilk hamileliğimde oğlum olsun istemiştim kız olduğunu duyunca hayal kırıklığı yaşadım.. ama 2 bebeğim kız yada erkek farketmiyo bizim için herşey nasip çünkü çocuk insanlara verilen çok güzel bir nimet(hediye) bence..

Zaten ilk tekmelerini sadece sen hissedersin daha sonraları eşler hissediyor
son haftalara doğru da dışardan bakınca bile görünüyor
benim kızımda karnım yamuk yumuk olurdu bi o tarafa toplanırdı bi bu tarafa kayardı ve dışardan bakınca bile anlaşılırdı

Aynen canım ben de ilkini erkek istemiştim hep
bi prensesim oldu çok da güzel oldu
2. de kız olursa çok mutlu olurum allah hayırlısını versin..
İlki sezeryan mıydı?
benim ilki sezeryan ama 2.yi normal doğum istiyorum dr lar riske atmamak için sezeryan öneriyolar
bakalım nasıl olacaaakkk

bu arada KOM da %50 indirim var pijama takımları 45 e düşmüş
ben hemen pembe dantelli,falan aldım doğum ve lohusalık için
altı uzun eşofman gibi üstü kısa kollu,önü düğmeli emzirmeye uygun yani.
Pangaltı caddesinden aldım Osmanbey KOM.

ahahaaa çok güzelmiş bayıldımmmmmmmm:)

annelik duygusuna alışmam benimde zamanımı almııştı :) bebek hareketleririni hissetmeye başlayınca daha yakın hissetmiştim kendimi. ilk aylarda kontrole ayda 1 gidildiği için çok göremiyoruz bebeklerimizi. oysa son ay kontroller sıklaşıp nstye de bağlanınca bebekle yakınlaşıyor insan. Allah annelik duygusunu hepimizin içine öyle bir yerleştirmişki sen hiç merak etme :) ikinci gebeliği olanlar tecrübeli oldukları için hareketlerin bazılarını ilk gebeliğini yaşayanlara göre daha önce hissedebiliyorlar daha doğrusu ayırdedebiliyorlar :)

Yoksa sen de mi pangaltıda oturuyorsun?? Bana o kom iki adım.Gidip bakayım bari.

Yok ya ben de daha konuşmaya başlamadım göbeğimle.. Daha erken zaten. Ben ilk kalp atışlarını duyduğumda hissettim aaaa ben bir can taşıyorum diye.. Ama sonra yine unuttum...Sanırım tekmelerini duymadan tam havaya giremeyeceğim.

selam herkeze nasılsınız bakalım

hoşgeldin. Bir cinsiyet muhabbeti döndü acaba önceden tahmin edebilir miyiz diye. Sonra hepsinin hurafe olduğuna karar verdik, sabırla bekleyeceğiz artık doktorların söylemesini...Senin ilk hamileliğinde tutmuşmuydu çin takvimi ve diğer metodlar.

devlet hastanesinde yaptırıcam ama ayrıntılı usg lafı geçiyo odasındaki cihazla bunu yapabilirmiki başka biyeremi yönlendirir merak ediyorum

YApılıyor devlet hastanelerinde de. Sanırım dopler diye geçiyor. Sanırım önceden randevu alman gerek bir sonraki gidişinde mutlaka sor.

İnsallah canım ya,ilk baslarda baya bir panik olmustum ben niye boyle hissetmiyorum diye ama genelde ilk tekmelerden sonra daha cok hissetmeye baslarsın diyorlar,bekleyip görecegiz bakalım :)

bire bir beni anlatmışsın

slm cnm çin takvimi aybükede tutmuştu ama aybüke hep sağdaydı ama kız çıktı :) şimdi sol tarafım çok ağrıyo solu kız derler ben doktoruma sormuştum yumurlamada önemli sağdan mı soldanmı yumurladım diye güldü cvp vermedi belkide küfür edecekti :) belkide içinde ettim bilmem ben inanmıyorum ya aybüke ekşi cnm çekti hep ama yaza geldiğin için çikolatalı dondurma yedim hep bu bebiştede cnm ekşi istyo hep ama pis boğazlı olduğum için kekleri bitter çikolatalıda yiyorum ama cnm tatlı çkiyormu hayır sadece yemk için yiyorum

asla da izleme ben izledim akşam sabah doğum da idim ve çok korkmuştüm ama ken 9 ay korkmadim Doğumda oldu ne olduysa. O güne doğum olarak değil bebeğe kavuşma günü olarak bak hep zaman.

ben çin takvimine bakmıştim ve kızdı. Sol ağrıdı hep. Ve hep eksi yedim. Bu sefer çin takvimi kız diyor sağ ağrıyor ve hep tatlı yiyorum eksiye tahammülüm yok.

slm kızlar..nasılsınız? aranızda izmire olan var mı? ikili tarama testi nerde yaptırdınız.ben egepol.e gidiyorum ama orda yapılmıyormuş :-((

Bende çok korkuyorum doğumdan, nasıl kurtulacağım bu korkumdan bilmiyorum

İki gün önce bir tanıdık normal doğum yaptı, konuştuk, aklı olan normal doğum yapmaz dedi çok dikişi varmış çok zorlanmış...

Eee sezeryanda ayrı bir ameliyat...

Herşey olacağına varır tabiki ama bu korkumdan kendimi alamıyorum.

Doğum yapan kimseyle negatif şeyler konuşmamaya karar verdim çünkü zaten yeterince korkuyorum daha beter olucam:26:

bence ne doğum yapanların doğum hihayelerini dinlemeliyiz nede doğum videoları izlemeliyiz bilinç altımızda bu korkuyla doğuma girersek kötü bi doğum geçirebiliriz açılmamız olmaz vesaire o yüzden ben ilk doğum olmasına ve çok korkmama rağmen doğumu araştırmıyorum kimsedende doğum hikayelerini dinlemiyorum ogünü iyi düşünmeye çalışıyorum şuanda inşallah iyi düşün iyi olsun pisikolojisi doğumdada işe yararallah hepimizin yardımcısı olsun ve arkadaşımızın dediği gibi o güne doğum değilde bebeğe kavuşma günü diye bakarsak iyi bile geçebilir doğumlarımız inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…