kıslar bi arkadasımla konsuuyorum da peyniri doktoru yasaklamıs diş cürümesi yapıyor diye ben yedim ayvayı ozaman fare gibi kemiriyorum
Herkese Merhaba arkadaslar
ikili testimizi yaptırdık sonucları yeni geldi, 35 yasında oldugum icin bu testin sonucları beni amniyosenteze götürürmü diye endiseliydim biraz ama sonuclar iyi, Age Only diye bir deger var, sadece yaşa baglı riskim 317 de 1 mis. ama toplam risk degeri cok daha düsük, 11.700 de 1 cıktı.Ense kalınlıgına da iyi demisti..Herneyse bu testi yaptırırken henüz 12.haftadaydım,ultrasonda bakarken kız oldugunu soyledi doktorum. Ama burda arkadasların yorumlarını okuyorum daha ileri haftalarda olanların bir kısmı hala bilmiyor cinsiyeti, acaba bu doktorların calısma prensibiyle mi alakalı? Yoksa cok erken mi diye düsünüyorum, sonradan "aa pardon burda bir pipi görüyorum" derse cok sarsılırım heralde,erkek oldugu icin degil, saglıklı hayırlı evlat olsun en önemlisi o tabiki ama kendini o kadar hazırlayıp sonra diger cinsiyette oldugunu ögrenmek de cok kötü bir duygudur heralde. Aranızda 12.haftada ya da o civarlarda cinsiyet ogrenen var mı?
kıslar bi arkadasımla konsuuyorum da peyniri doktoru yasaklamıs diş cürümesi yapıyor diye ben yedim ayvayı ozaman fare gibi kemiriyorum
ne kadar güzel özetlemişsin bende hamileliğinde sigara içen annelere çok kızıyorum resmen bebeklerinin kötülüklerini isterlermiş gibi davranıyorlar ben hayatım boyunca hiç sigara içmedim nefret ederim .çok şükür eşim de içmiyor bu yüzden çok mutluyum
sarılık için çok sık emzireceksin ki sarılığa yakalanmasın....aksi takdirde sarılık kaçınılmaz... ışın tedvisi falan zor oluoyrmuş ben yaşamadım bilmiyorum benim sütüm boldu fışkırıyordu kendimi inek gibi hissediyordum..... gece uyanıyordum göğüslerim doluyodu anlıyordum dilseyi alıp emziriyordum onun ağlamasını beklemeden emzir hep sarılık olmaz....ve erken doğurursan artık bebek fotolarını bekleriiz hikayenle birlikte....bilmiyorum vallah 13 agustos itibariyle her an ama inş 37.ci haftamı bitirim bu sefer küvezde kalsın istemiyorum aybüke küvezde kalmıştı sarılıktan dolayı
ben gazlı daha cok seviyorum içiyorum valla napiyimm
mideni rahatsız eder kız asitli asitli içme asidi kaçsın öyle iç....
ne güzel canım... nereden başlamışız bu illete. ben ki asitli içecek dahi içmem, alkol almam. sosyal ortamda elimde kadeh tutat bir yudum ağzımda dolandırırm... ama sigara... acayip bir şey ya... zatüre oldum içtim, burnumdan ameliyat oldum içi yara idi içtim... acayip illet.. hamile kaldım günde 2 de olsa içtim... yani gerçekten zor... ama imkansız değil. ben içmiyorum artık. ağlıyorum, yatıyorum, 2 gündür gece bile uyuyamıyorum.... ama içmiyorum. meleklerimiz bize emanet... bunu vebai büyük. içmesin kimse. kızlar içmeyin. tek tük bile içmeyin.
bu arada ayy size bir şey analtayım :) kızlar benim saç dipler beyazdır baya bir. ergenlikten beri öyle... kendi rengime boyarım. neyse 3 aydır tabi dipler geldi falan... araştırdım ettim.. aktarlardan öğrendim ki kınayı ceviz yaprağı ile hazırlayınca rengi koyu oluyor. yaptım. dipler oldu mu turuncu.... uçlar koyu kestane... ayy yamalı yamalı ne iğrenç oldum. sigara içmedim gene de :))) en son 3. ayı da geçmenin rahatıyla organik boya ile siyaha boyadım. gitti o turunculuk.
sarılık için çok sık emzireceksin ki sarılığa yakalanmasın....aksi takdirde sarılık kaçınılmaz... ışın tedvisi falan zor oluoyrmuş ben yaşamadım bilmiyorum benim sütüm boldu fışkırıyordu kendimi inek gibi hissediyordum..... gece uyanıyordum göğüslerim doluyodu anlıyordum dilseyi alıp emziriyordum onun ağlamasını beklemeden emzir hep sarılık olmaz....ve erken doğurursan artık bebek fotolarını bekleriiz hikayenle birlikte....
tabikide anlatırım zaten şu 20 haftalık olsak sonrası çabuk geçer
tabikide anlatırım zaten şu 20 haftalık olsak sonrası çabuk geçer
şöyle havalar düzelse cinsiyetler belli olsa gerisi kolay.... gezeriz zaman geçer gider.... ama benim eşim olmayacak nasıl geçer zaman bilmiyorummm
sarılık için çok sık emzireceksin ki sarılığa yakalanmasın....aksi takdirde sarılık kaçınılmaz... ışın tedvisi falan zor oluoyrmuş ben yaşamadım bilmiyorum benim sütüm boldu fışkırıyordu kendimi inek gibi hissediyordum..... gece uyanıyordum göğüslerim doluyodu anlıyordum dilseyi alıp emziriyordum onun ağlamasını beklemeden emzir hep sarılık olmaz....ve erken doğurursan artık bebek fotolarını bekleriiz hikayenle birlikte....
BEN O KADAR ALIŞMIŞIM Kİ SODAYA 1 ŞİŞEYİ TEK SEFERDE İÇEBİLİRİM ÖNCEDEN GÜNDE 4-5 İÇTİĞİMİ BİLE BİLİYORUM SICAK YAZ AYLARINDA. ÇOK ŞÜKÜR BU ZAMANA KADAR MİDEMDE HİÇ BİR RAHATSIZLIK HİSSETMEDİM İNSALLAH BİRŞEY OLMAZ BUNDAN SONRA DA
selam kızlar,
ne zamandır yazmıyordum. ben de gelişmelerimi paylaşayım dedim. gebeliğimde sigarayı günde 2ye azaltmama rapmen bırakamadığım için burda bir buhran geçirmiştim en son:))) Allah'a çok şükür. hiç içmiyorum. sinirlerim alt üst olsa da vicdanım rahat. güne 2 bile vicdanımı sızlatıyordu, anneliğimden utandırıyordu. baya zaman oldu hiç içmiyorum. ama çok canım çekiyor o ayrı. kaç hafta olmasına rağmen hala canım çekiyor. sadece inadımdan içmiyorum.
bir arkadaşıma gitmiştim, ilk çocuğunda tek tük arada içti. 2. çocuğunda günde 3-4 tane içiyordu. 2. çocuğu doğduğunda tuhaf bir nöbet geçiriyormuş. anne yanına getirmemişler. arkadaşımın madde kullandığından bile şüphelenilmiş. en son sigaraya bağlanmış.. çocuk çok şükür iyi şimdi. epilepsiye bener bir nöbet ama epilepsi değil. psikolojik bir durummuş sanırım. şu anda kızı sağlıklı ama yaşıtlarından kısa ve zayıf... ve ufak bir durumunda bile annenin aklına "sigaradan" diye geliyor. bu bana dank etti. en iyi ihtimalle hamilelekite sigara içen kadınların çocukları kısa boylu oluyor. niye genetik açıdan mümkün olan en uzun boyda olamasın?
bunu yazmamnın sebebi benim gibi zorlanan tek tük sigaa içene ibret olsun. doktor izin veriyor diye günde 2-3 dahi içmemeliyiz arkadaşlar. evet zor. hele hamilelikte psikolojik olarak çok zor. ama ben bile içmiyorsam siz de bırakabilirsiniz. çocuğum sütten kestikten sonra içmeden duracak mıyım? hiç sanmıyorum... ama çocuğum içimdeken, sütümü içerken inşallah içmiyecem.... boyu kısa da olsa, hasta da olsa içimde tereddüt bırakmayacağım....
ikili testimi yaptırdım. medipol e yaptırdım. ense kalınlığı 2.1mm. diğer sonuçlar da negatif şükür.
bu arada ben hamile kaldıktan sonra adet gördüğüm için gebeliğimin gelişimini SAT a göre yapamıyorum. ultrason sonucuna göre kendi doktorumda 13+4 olmama rağmen, medipolde ki dokor ultrasonuna göre 14+2 yim. yani ağustos annesi de olabilirim. cinsiyetini hala bilmiyorum. doktoruma 15-20gün sonra gitmeyi planlıyorum. o zaman belli olur sanırım.
Turamit selam
O buhranı hatırlıyorum,yazısmıstık hatırlarsın.Cook sevindim basarmana:) bak bir süre once ben soyluyordum sana "ben bıraktıysam herkes bırakır" diye, simdi sen yazıyorsun
harika..Bu arada ismini hatılayamayacagım ama gecenlerde bir arkadas daha yazmıstı, Turamıt nerde acaba diye.biraz daha sabır,bir süre daha canın isteyecek ama bir süre sonra giderek o istek azalacak.Ben daha uyanırken gözümü acmadan "sigaraaa" diye uyanırdım, su an bu sate kadar aklıma biel gelmemisti, ama ebem agladı tabi ilk günlerde
Sabah kalkıp direk aglıyordum..Özetle; geciyor..Tekrar tebrikler
allah allah niyekiii yaaa............ ilk defa duydum bir kere kalsiyum almazsak diş daha çabuk çürür... varsın dişim çürüsün ya bebek kalsyium alsında :)
ilk defa duydum valla ben o kadar çok tüketiyorum ki o zaman biterim ben :)
cnm hayırlı olsun sağlıkla kucağına almayı nasip etsin ben ıkılı teste 12+6 da gittim dr erkek gibi dedi ama yüzdesini sorma bana dedi bide ben hiçbişi sormadım cinsiyeti hakkında kendisi söyledi haftaya cumartesi kendi dr kontrolum var kesinleşicek bakalım herşeyin hayırlısı olsun başka br topikte kızım kızım diye sevdi 16ncı hafta erkek çıktı abimler de öyle oldu 5 aya kadar kız dediler snr erkek çıktı şimdi 45 günlük delikanlı oldu :)
Kızlar bende çıkıyorum biraz uzanıp dinleneyim bugun bi yandan buraya yetişirken bir yandan da işlerimi hallettim. Hepinize mutlu günlerr sağlıcakla ..
arkadaşlar kabızlık problemi çeken varmı aranızda demir ilaçlarını içmeye başladığımdan beri var sancı yapıyo maalesef bir çözümü olan varsa söylesin lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?