kızlar mrb bugün kontrole gittim. bebişimin ense kalınlığı ölçüldü drum 1,83 dedi bu konuda bilgisi olan varmı dr normal olduğunu söyledi yaklaşık 1 saattir netten bakıyorum ense kalınlığı değerleri ne olur diye ama bir türlü bulamadım.
konuyla ,ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olaabilirmi bana
amin inşallah cümlemize inşallah
e sen zayıfmışsın canım ya her bünye farklı demekki senin alman gerekiyor sonuçta vücudun ağırlık merkezi değişecek vs vs vücut kendini hazırlıyor kendi kendine.... demekki vücudunun ihtiyacı varmış.... ben kilo almayı bırak 3 kilo verdim hala eksideyim almadım henüz ama öküzzzz gibide yiyorum..... ya yarım ekmek yiyorum yemklerde....ve makarna pilavsız oturmuyorum masaya.... doymuyorumki başka ytürlü
canım benim de araştırmalarımdan anladığım kadarıyla 3ün üstünde çıkarsa değer riskli 1.83 normal benim de 1.78 çıktı doktor bakarken ultrasonda normal dedi ama kan değerleriyle birlikte değerlendiriyorlarmış onu da bu hafta sonu alacağım inşallah sorun çıkmaz senin de öyledir umarım
Valla benim küvet sefam vardı. MEcburen sona erdi hamilelikle...ha sen o anlamda diyorsun onmu biliyorum canım oturmamki ben en son oturduumda annem yıkıyordu bni çocukken :) :) onun dışında oturmamm ben yatmam falan.... sevmem bana hijyenik gelmez pek.... nadiren yaparım... ben küvete gir çık başım dönecek düşeceğim tıkanacağım diye korkuyorum.... zaten 15 dkdan fazla duramıyorum....ama göbeğme su tutunca çok hoşuma gidio masaj gibi ohhhhhhhh
Dr. unun dediği gibi normal. Benim ki de 1.5 çıktı. ama esas önemli olan kan tetsi sonuçlarınla bütünlük oluşturmasıkızlar mrb bugün kontrole gittim. bebişimin ense kalınlığı ölçüldü drum 1,83 dedi bu konuda bilgisi olan varmı dr normal olduğunu söyledi yaklaşık 1 saattir netten bakıyorum ense kalınlığı değerleri ne olur diye ama bir türlü bulamadım.
konuyla ,ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olaabilirmi bana
Evet ama 15. haftadan sonra hergün sürmek lazım. Şimdi çok önemli değil.bna doktor bişe dmedi balmandol kullanmaya başladım ama çokda kullanamıyorum sadece duştan sonra sürmüştüm günlk sürmeyede eriniyorum malesef...
Öyle bir çizgi oluşması gerktiğini bile bilmiyordumkasıklarınla göbek deliğin arasında düz çizgi dik olarak yani..... göbk deliğinden kasıklarına inen bir dik :) ay inşallah anlatabilmişimdir.... görümcem doğum yaptı bu çizgi ne zaman geçecek dedi dedim 1 yıla geçer o hiç sevmiyormuş ama halbuki ben bayılıyorum o çizgiye zaten kaybolup gidiyor...
hadi ya geçmiş olsun allah doktorundan anneneden razı olsun erken teşhis nelere kadir... aman dikkat et kendine zor valla hamilelik zorr doğum zorrr gerisi zorrr.... allah hepimizin yardımcısı olsun.... en erken sen mi doğuracaksın yoksam :) :)
Zor demeee :):) O kadar çok zor demişsin ki neyin içinde olduğumu şaşırdım bir an. Zor değil ayrıca, her uğraş zor demek değil ki, riskler var, endişeler var, umutlar var ama bunlar zorluk değil ki... Çağırma sende diyerek zorlukları
ay hep dua ediyorum bu sefer bol sütüm olsun kızımda fazla yoktu doru düzgün veremedim sinir sıkıntı derken bulgur pilavı ve soğan çok süt yaparmış ama gaz olu diye bulgu yememiştim ama bu sefer yiycem napim agustosta hamileyken tesadüf kaan kocatepe tv deydi bitkisel çay tarifi vermişti anasom falan vardı onun tarişfini veririm sizerede günde 2 kere içiyorsun süt yapıyormuş
Kocatepeyi biliyorum şimdilik sadece uzman tv de görüyorum ama güven veren araştırmacı bir kişilik gibi geliyor bana da..
Herkese Merhaba arkadaslar
ikili testimizi yaptırdık sonucları yeni geldi, 35 yasında oldugum icin bu testin sonucları beni amniyosenteze götürürmü diye endiseliydim biraz ama sonuclar iyi, Age Only diye bir deger var, sadece yaşa baglı riskim 317 de 1 mis. ama toplam risk degeri cok daha düsük, 11.700 de 1 cıktı.Ense kalınlıgına da iyi demisti..Herneyse bu testi yaptırırken henüz 12.haftadaydım,ultrasonda bakarken kız oldugunu soyledi doktorum. Ama burda arkadasların yorumlarını okuyorum daha ileri haftalarda olanların bir kısmı hala bilmiyor cinsiyeti, acaba bu doktorların calısma prensibiyle mi alakalı? Yoksa cok erken mi diye düsünüyorum, sonradan "aa pardon burda bir pipi görüyorum" derse cok sarsılırım heralde,erkek oldugu icin degil, saglıklı hayırlı evlat olsun en önemlisi o tabiki ama kendini o kadar hazırlayıp sonra diger cinsiyette oldugunu ögrenmek de cok kötü bir duygudur heralde. Aranızda 12.haftada ya da o civarlarda cinsiyet ogrenen var mı?
Ben öğrenmiştim. Ama belkilerle öğrenmiştim. bugüne kadar 3 kere daha gittim hala hiç birinde kesin demedi ama hiç aksi tahmin de yapmadığı için erkeği kabul ettim bende:) Hayırlısı... Benim de age only o civarda çıkmış şimdi baktım ve bende de risk yok yazıyordu.
Kırıp attım, dışarı attım, tuvalete attımayy canım sağol. geçecek madem süper... şu an resmen inadımdan içmiyorum :)) ilerideisteğimde kalmayacaksa ohooo bıraktım gitti:) bu arada o sizinle konuştuğum akşam bıraktım. eşime sigara paketimi verdim. dışarı at dedim.kenara koydum bıraktım diyen yok.. nasıl öfkeliymişiz merete...
arkadaşlar kabızlık problemi çeken varmı aranızda demir ilaçlarını içmeye başladığımdan beri var sancı yapıyo maalesef bir çözümü olan varsa söylesin lütfen
Benim de kabızlığım var arkadaşların önerdikleri işe yaramazsa küçük çay bardağının yarısına sıcak su, yarısına bal koy iğrenç tatlı oluyor ama bende ertesi güne etki ediyor. Diğerleri işe yaramıyor.
kızlar zaten vitamin kullanmıyo musunuz ayrıca magnezyum mu lazım bi de ben folik asiti bırakıp decavit diye multivitamin ve minaral kombinasyonu içeren bi ilaçla demir ilacına başladım kullanan var mı bu ilacın aynısını
Benimki de decavit. Doktorum ferretin yazmıştı eczane onu verdi. Bende magnezyum almamıştım içerisinde var diye. Doktor da isteğine bağlı çok şikayetin yok galiba demişti bende istememiştim. Ama geçen hafta kötü kasılmalarım oldu. Düşük tehlikesinden bahsettiler. Günde iki tane magnezyum almamı söyledi doktorum. Yetmiyor yani decavitteki.
Yarım tencere zeytinyağlı yaprak sarmasıyla, 1 kazan salatayı bitirdim. Nasıl yaptım ben bunu yaaaaaa...İnsaf yani...
Anlatmasaydın keşke.... Ağzım sulandı.. Hayır satın alınabilir birşey de değil ki bu... Annem, kayın validem kimse de yok yanımda yalnızım bu şehirde. ( DAha da abartıcam, vicdanın sızlasın) Yaparım desem hiç yapmadım ve yaprakta yok evde. eşim de şehir dışında git al da diyemem....
yarasın bebeğine annesiama sen çok zorlandın canım yaa miden mahvoldu. hatta yanılmıyorsam kan kustum demiştin 3 kılo vermen çok normal insallah sağlıklı sekilde kılo alırız.baksana çağla şikel falan 10 kıloyla hamileliği bitiriyolar. annenin çok kılo alması bebeğe yaramıo.laf aramızda eşimin çok hoşuna gidiyo kılo almam yazık adam beni 10 senedir 44 45 lerde görüyodu:))
yarasın bebeğine annesiama sen çok zorlandın canım yaa miden mahvoldu. hatta yanılmıyorsam kan kustum demiştin 3 kılo vermen çok normal insallah sağlıklı sekilde kılo alırız.baksana çağla şikel falan 10 kıloyla hamileliği bitiriyolar. annenin çok kılo alması bebeğe yaramıo.laf aramızda eşimin çok hoşuna gidiyo kılo almam yazık adam beni 10 senedir 44 45 lerde görüyodu:))
kızlar topik almış başını gidiyo bu ne kalabalık ay nazar deymesin bize
dilsecim bendede belirginleşmeye başladı
Değil mi ama?
Herkesin yazdığını yakalamak mümkün değil artık...
kızlarrrrrrrrrrr doktorumu aradım veeeeeeeeee sonuçlarımmmmmmmmmmmmm çok çok iyi iyiymiş hormonlarrr toxo rubella ne varsa yani ikili testte temiz dedi........... herşey yolunda rahatlayın dedi :) artık ben de sizler gibi kocamannnnnnnn bir ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh çekebilirim
Anlatmasaydın keşke.... Ağzım sulandı.. Hayır satın alınabilir birşey de değil ki bu... Annem, kayın validem kimse de yok yanımda yalnızım bu şehirde. ( DAha da abartıcam, vicdanın sızlasın) Yaparım desem hiç yapmadım ve yaprakta yok evde. eşim de şehir dışında git al da diyemem....
canım benim de araştırmalarımdan anladığım kadarıyla 3ün üstünde çıkarsa değer riskli 1.83 normal benim de 1.78 çıktı doktor bakarken ultrasonda normal dedi ama kan değerleriyle birlikte değerlendiriyorlarmış onu da bu hafta sonu alacağım inşallah sorun çıkmaz senin de öyledir umarım
kızlarrrrrrrrrrr doktorumu aradım veeeeeeeeee sonuçlarımmmmmmmmmmmmm çok çok iyi iyiymiş hormonlarrr toxo rubella ne varsa yani ikili testte temiz dedi........... herşey yolunda rahatlayın dedi :) artık ben de sizler gibi kocamannnnnnnn bir ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh çekebilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?