2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

aybükeyi 1 kere yıkadım fırsat kalmamıştı doğumdan eve gedik 2 gün snr hastanede kaldı sarılıktan snr eve gedik yıkadık kaynanamla snrada düştü göbek bağı

hmmm bak sarılık için hep emzir o zaman sorun olmaz gerçi sen biliyorsundur.... ben yıkamadım dilseyi 8. gün düştü göbek ve öyle pansuman falanda yapmadım hiç sorun olmadı... pamuk ve ılık su ile siliyordum her gün de ama göbeğe ellemiyorrdum.....

evet şekerim gördüm cvp yazmışsın aslında bende seyrek giriyorum siz de haklısınız.
huggies den iletişim bölümünden numune talebinde bulunmuştum.geçenlerde bir kutu dolusu numunelerim geldi.
içlerinde 8 li pakette bebek bezi,yeni doğan ıslak mendil,hamilelik vcd,kitapçık,indirim çekleri var.

kızlar bebeişlerniz doğar doğmaz hastanede yıkattıracakmısınız ben aybükede yıkatmıştım ama bu bebeği yıkatmıycam 2.ci. gün yıkattırıcam

Verniks denilen yağlı tabaka bebeklerin cildinde daha anne karnında iken son 3 ayda oluşan bir koruyucu madde. Krem gibi beyaz renkte, aynen krem gibi yoğun kıvamda. Zamanından biraz erken doğan bebeklerde bu tabakanın daha yoğun olduğunu gözlemliyoruz. Zamanını doldurup geç doğan bebeklerde ise verniks tabakası kaybolmuştur. Hatta bebek doğar doğmaz bu tabakaya bakarak bebeğin zamanını aşmış bir bebek olup olmadığına karar verebiliyoruz. Bebeklerin ciltlerindeki yağ hücreleri anneden geçen hormonlarla uyarılıp yağ salgısını artırıyor. Yağ salgısı ciltten dökülen hücrelerle birleşerek verniks tabakasını oluşturuyor.
2- Verniks’in içinde ne gibi maddeler var? Bu maddelerin özellikleri neler?

Verniks tabakasının tam olarak neden var olduğu bilinmemekteydi. İçindeki maddeler detaylı araştırmalara tabi tutuldu. Mas spektrometri yöntemi kullanılarak verniksin içinde doğal bağışıklığı destekleyen 40-50 değişik protein yapısında madde saptandı. Bunların yarısının da tamamen vernikse özel proteinler olduğu belirlendi. Hatta direkt olarak mikropları yok edici etkileri de bulundu. Lizozim denilen madde buna bir örnek. Yenidoğan cildinde bu madde erişkin cildine göre 5 kat daha fazla. Önceden de öngörüldüğü gibi verniks denilen bu tabakanın doğum öncesi ve doğum sonrasındaki erken yenidoğan döneminde önemli bir cilt bariyeri olduğu anlaşıldı. Yenidoğanın dünyaya adaptasyonu sağlanırken cildin dış mikroplara karşı korunması bu sayede oluyor.

Bebek anne karnındayken rahim içi sıvısının içinde adeta yüzer. Bu sıvının içine sürekli idrarını yapar yani sıvının önemli miktarını bebeğin idrarı oluşturur. Verniksin bebeğin cildinde anne karnındayken oluşmasının bir nedeni de anne karnındaki sıvının olumsuz etkilerinden korunmaktır.

Zamanında doğan bebeklerin cildi yoğun verniks tabakası ile kaplıdır. Bebek dünyaya kendi özel kremini sürmüş olarak gelir. Yıkandığı zaman bu tabakanın büyük bir kısmı hatta tamamı silinip gidiyor. Yıkanmayan bebeklerde verniksin 1-2 gün içinde cilde tamamen emildiğini görüyoruz. Doğum sonrasında yıkanmayan bebeklerde yenidoğan dönemi döküntüleri daha az görülüyor.

merak ettim bekiyorum bak :)

hmm ben de primadan aldım aynı bez hediye çekleri kitaplar cdler mama kabı vs bişiler var...... alınma bir daha tamam mı ??? kimse kimseyi kayırmıyor ya da dışlamıyor :)

yok bize sargı bezleri ilaçlar falan vermişlerdi günde 4 kere temizlencek demişlerdi gerçi gece ben yapardım gündüzleri eşim gaz çıkartmak zoruma giderdi zaten yorgun uykusuz eşim saolasun gazını hep çıkarırdı şimdide görevini biliyo gazcı baba olcam yine :)

kaç günde geliyor bu paket peki ben de almayı düşünüyorum huggies ve primadan ama yurtdısındayım bazen diyorum görümcemin adresini versem oraya gönderirler mi yada bei görmek isterlermi

muhabbettiniz bol olsun kızlar :)
öncelikle güzel ikili test sonuçlarına çok sevindim :) darısı tüm bekleyenlere. ikili testi kan değerleriyle beraber değerlendirmek gerekiyor demişti benim doktorumda. benimde popom ve karnım büyüdü. zaten kilolu olduğum için dev gibi olucam herhalde. aslında 3 kilo oldum ama yapım tam türk kadını. oğluma hamileyken son aylarda koca bir göbeğim vardı :) ben zaten birkaç haftadır hamile pantolonu giyorum. normal kotlarımın belleri kapanmıyor zaten :) yaz gelse de kapri falan alsak.
bende primadan numune aldım huggiesi bilmiyorum.

allah allah o zaman bilmiyorum ben yapmadım doktorda birşey söylemedi ama bbek göbek bağı düşene kadar yıkanmaz diye biliyorum....

kaç günde geliyor bu paket peki ben de almayı düşünüyorum huggies ve primadan ama yurtdısındayım bazen diyorum görümcemin adresini versem oraya gönderirler mi yada bei görmek isterlermi
benimki 2. haftada yada 3 te geldi.... adımı söylediler benim dedim o kadar yani....

ben bir kaç yere numune talebinde bulunmuştum o yüzden tam gününü hatırlamıyorum sanırım bir haftaya kadar geliyor.
görümcenin adresini sen yaz orayada gönderirler.zaten kimliğe falan bakmıyorlar bile kargo bile onlara dahil.can bebe de bebek bezi yolluyor.

primanınkini ben e-bebek mağazasından almıştım. ad soyad ve iletişim bilgilerini soruyorlar. Türkiyeye geldiğinde de alabilirsin bence

sansımı deneyim ozaman bende :) tesekkürler kızlar

neyse kızlar ben çıkıyorum bidaha arayı bu kadar açmıyacam daha sık girmeye çalışırım artık.
baksana hemen unutulmuşuz.

hamısler ben eve gecıyorum..gorusuruz sonraaa..dılse uslu dur:)))

ay yok ben de çıkacağım zaten ya yaramaz mıyım ben :) evet ben topiğin en karışık insanıyım ve en fırlaması ama benden küçükler var gelmeyeceğim işte adım çıktı 9 a inmez artık 8 e hıhhh küstüm

yok yok beynim döndü yazılanları okuyacağım derken.yine okuyamadım...
Hakkaten ben hamile giysisi alırsam kaç beden alacağımı nerden bilcem?

Ablan patatesleri nasıl saklıyormuş? Ben de öğreneyim...Hoş ben dondurulmuş doğranmış alıyorum hep....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…