oooooooh ne güzel ya darisi basima dicem ama ben 12 haftadaim ve 73 le basladim 77 yim suan:18::18::18::18::18:
kaç kilo aaldın bugüne kadar, ben 15. haftamdayım 3 kilo aldım biraz çok gibi geliyo bana :))
ahhh hosbuldik o nasil oluyorki yemekmi yemiosunnuz as mi yiyosunuz yoksa normalde kac kilosunuz
hoşgeldin aramıza. Ben 14+ 4 um. Hiç kilo almadın 3 kilo verdim hatta.
bende 2.5 kilo aldım doktor yavaş ol dedi. hatta bugun de uyardı kilo alma diye haftada en az 3 gün yürü dedi :)
oooooooh ne güzel ya darisi basima dicem ama ben 12 haftadaim ve 73 le basladim 77 yim suan:18::18::18::18::18:
Yürüyüş yetmiyo bana yaa. Her gün 1 saat yürüyorum ben. Bide işe gidiyorum. Orada da sürekli ayaktayımama kilolar olduğu gibi duruyo. Bende belirgin bi göbek oluştu. Bugün öğrenciler hocam kızmı erkekmi diye sordular...
evet ya :) ilk poku teyzesi ay siyah yapıs yapıs birşeyBugün senin tosbaanın kakası oluşmuş. Hayırlı olsun annesi :)
sen hiç konusma hiçç :)))
Yürüyüş yetmiyo bana yaa. Her gün 1 saat yürüyorum ben. Bide işe gidiyorum. Orada da sürekli ayaktayımama kilolar olduğu gibi duruyo. Bende belirgin bi göbek oluştu. Bugün öğrenciler hocam kızmı erkekmi diye sordular...
bu konu da benim hiç içine giremediğim bir konudur KAYINVALİDE o yüzden şaşkınlıkla okuyorum sizi
kızlar az önce güzel ve garip bir haber aldım. Bir tasarım yarışmasında dereceye girmiştim. Pazartesi ödül törenine çağırıyorlar, ama yine istanbula, korktum artık. Gitmeyi hem istiyorum, hem istemiyorum. Şimdi kokteyl falan ayakta durma işleri. gerçi otobüsler yormuyor geçen hafta ben pazarlarda çok dolaşmıştım ondan olmuştur herhalde.
ben kayınvalidemi ve kaınpederimi hiç anlatmayayım.
ben çok alttan alırım. olgun taraf benimdir. herkes de farkındadır ama işte herkes kendini kayırır ya o hesap.
benim canım eşim ve ailesi bencil ve rahatına düşkündürler. bunu hakaret anlamında demiyorum asla. eşime de diyorum. bencil ve rahatına düşkün olduğunu kabul de eder. ben hayatım boyunca idare eden, ara bulan taraf oldum. eşim ve ailesi bencil olduğundan vermek ve fedakarlık da bana düşüyor....
ama lafa gelince arkamdan söylenen şu ki "turamit tek çocuk, ailesi ona çok düşkün belli şartlarda yetişmiş şımarık". garip olan evet ben tek kaldım, iyi şartlarda yetiştim. maddi zorluk görmedim ama 21 yaşımda lisans bitti ve ben ailemden para almayı bıraktım ki şu an bile istesem tüm mal varlığını sererler. işsiz kaldım. hala işsizim. evlenşrken yalan yok ailem yaptı çoğu şeyi ama hala bir sürü ihtiyacm için çalışırken olan bekarlık birikimimmden kullanırım. eşimden para istemem. verirse verir. vermezse yok demem.
eşim 5kardeş, maddi zorluk çekmiş, taşrada yetişmiş, babası çok ilgisizmiş.....vb. ama kesinlikle bencil. rahatına düşkün. yani "misafirliğe gittiğimize kalabalıkta başım ağrıyo" diyip surat asan biri... bahsettiği de kardeşleri, yeğenleri.... ama kayınvalidem asla kabul etmez eşimin bu yaptığının ayıp olduğunu. eşim iyi biri ama bu tolereler yüzünden çok basit saygısızlıklarınn farkında değil. kayınvalidem ise sürekli eşimden para ister ki durumu varsa versin tabi hayatta karışmam. ama bilmez ki ben eşimden oara istemem bile.... sanki ben eşime yükmüşüm gibi davranır. ameiyatım sonrası kontrolüm vardı. kayınvalideme bahsettim, şu gün kontorole gideceğim. gitme.... vb. anlamadım önce niye? kaç para dedi vizitesi. ameliyat sonrası kontrollerim ücretsiz dedim. "hee git ozaman".... yani benim eşimin maddi durumu iyi. kendi işi ayı ayını tutmuyor ama... genelde iyi. karısıyım ben onun sağlık masrafımın bile hesabını yapar. alışverişe gideriz eşim ona alır da alır... bana bir şey almayı teklif edince suratı düşer... aldırmam ben de. ama eşim de farkına varmadan etkileniyor. kaynanamla konuşmuşlar doğum için devlet hastanesi bakıyodu ilk zaman eşim. hiç cevap bile vermedim. kendim karşılarım doğumu istediim yerde. mevzu para da değil. biz kaynanama kayınpedrime zaten veriyoruz. bu arada kaç tane evleri var kimse bilmez. ihtiya. da yok. ama içleri gidiyor ki eşimin ya da kendilerinin bana 5 kuruşu geçecek... benim anlamadığım da geçmiyor zaten eşimin parasına ihtiyacım yok. işsizim ama eğitimliyim gene iş bulurum elbet. ayrıca o benim kocam, bana parası geçmesi ne kadar kötü ki? ama desem ki eskaza "ben harcamalarımı kendi paramla yapıyorum" kıyameti koparırlar. kocan muhtaç mı....
biz flçrt ederken, eşimin işleri de iyi dğeilken, eşim bana sürekli pahalı hediyeler alırdı. utanırdım. kabul etmezdim. zorla verirdi. çok eli açıktır. evlendik, nasıl inceden dolduryorsa.... bir gün cebimde taksi param bile yok. ben de öldürsen demem param yok diye. 1ay olmuş eşim para bırakmıyor... ben de bankadan çekmemişim. nasıl zor durumdyaım. annem hasta acil gitmem gerek... eşimi aradım, annem hastalanmış gidiyorum, diye. bana demez mi "e senin paran yok ki" nasıl koydu... ben snaıyorum ki unutuyo parasız oldumu. baya biliyormuş. "geliyorum dedi" yok dedim minübüs parası buldum ben 1-2 tl. bankadan çekeceğim.
o zaman dank etti... kayınvalidem çalışmamı istiyor. ama ben her işte çalışmak istmeiyorum. belli bir eğitimim var ona uygun iş arıyorum. işsizim. bulamıyorum. yani en son "siz bulun yerleştirin" bile dedim. o da sanırım ben çalışmak istemiyorum zannediyor, eşimi dolduruyor parasız kalırsam çalışırım.... bunu yapan kadını, bu işsiz halimle alışverişe götürüyorum hep. kendime bir şey almazken ona alıyorum. salağım biliyorum.
ayy ne çok konuştum ya. bu kayınvalide benim hassas noktam da... canı sağolsun, iyi olsun ama bana karşı biraz daha iyi olsa ne iyi olur. kendi de demez mi bir de"ayy turamit sen çok sabırlısın". çok sbaırlıyım ama bu kadar suistimal edilmez ki...
Dün sanırım bana üçlü test yaptılar zeynep kamilde. erken değilmi yaa.
İkiliyi yaptırdım üçlüye gerek yok dedim Olsun biz yapalım dedi. Kan verdim ben de
İkili test gibi saçma bi sonuç çıkıcak sinir olucam yine.
Bu saatte kabak, havuç patates rendeleypi kızarttım. Sarımsaklı yoğurtla yedim. Severek yedim ama karnım doyunca vicdan azabı çekiyorum. Sonra doktor kilo almışsın deyince de ben neden kilo aldım diye düşünüyordum. Artık sebebini öğrendim :)
topigi yenni gördüm merhabalar bende nasipse eylülde anne olucam suan 12 haftam bitip 13 e giricem
Allah hepimizin yardimcisi olsun bu arada sizler ne kadarliksiniz veeeekac kilo aldiniz
evet ya :) ilk poku teyzesi ay siyah yapıs yapıs birşey
niye ya ben ne yaptım ki
bende de göbiş çıktı, bebiş olduğu belli
özellikle son 2 haftadır iyice büyüdü eşekk
benim çalıştığım okuldada çatlak bi hoca var hocam hamile misiniz hayrlısı olsun dedi yerin dibine girdm vallla
benim de veliler soruyor, bebiş nasıl die.. terslemek de istemiyorum, iyi iyi die geçiştiriyorum
Bugün senin tosbaanın kakası oluşmuş. Hayırlı olsun annesi :)
sen ne mi yaptın eksilerdesin hala :)
ama ben kızım da 7 kilo vermiştim bu sefer az verdim. :) 62 64 le tamamlarim hamileligi inşallah gene.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?