2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

ben de söleyim kedi bir yerini görmüş yara sanmıs bende öleyim eşim der sen nasıl dogum edicen diye ama bende cok normal istiyorum eşim gülüyor

Ben de aynen senin gibiyim hemencecik canım yanar herşeyden ne yapacağız biz :)))

Sana katiliyorum dr secimi cok onemli. Cok iyi arastirmak ve tamamen dra guvenmek lazim. Benim bu konuda icim rahat once . Allaha sonra doktoruma guveniyorum

doğru söylüyosun ama sağlıklı olanın normal olduğunu düşünerek eğer herşey yolunda olurda yapmama imkan olursa ben normal isterim sonuçta ikisindende korkuyorum ikiside kiminde göre kolay kimine göre zor,bünye doktor vs değişiyo heralde..

Bu doğum muhabbetine bilhassa katılmıyorum çünkü kendimi gereksiz yere endişelere sokmak istemiyorum şimdiden.
Dünyadaki milyonlarca kadın nasıl doğurursa ben de doğururum diyip konuyu geçiştiriyorum.Onlardan eksikliğim yok ki.....

Bu arada öğle yemeği yemeyi unuttum bugün ben.... Bebeği aç bıraktık....

bak bu olmadı anchusa aç niye kaldın bebekin yemek bekliyordur annesi tabi bulantılar gidince açlık sorun olmuo artık di mi
doğum konusunda katılıyorummmm sana ben dilsede bir kişi ile nasıl diye konuşmadım.... gerek yok bilinç altına böyle şeyler yerleştirmeye..... ama eğer bende sizi korkuttuysam özür dilerim :26:

arada gittim ocağa yemek attım geldim kızlar. bi de pilav yaparım geç vakit tamamdır.

kaçırdığım sayfayı da okudum. doğum anneliğin en küçük aşaması... biz o kadar baştayız ki, hele benim gibi ilk gebeliklerini yaşayanlar.... insan bu aşamada doğuma odaklanıyor ama, doğumdan hemen sonra da unutuyor.

doktora güvenmek lazım. sezeryan diyorsa normal doğuracam diye dayatmanın anlamı yok. normal mümkünse de illa çok acıyacak diye bir şey yok... herkesin bünyesi farklı.

çocuklarımız sağlıklı olsun da... ama etrafta sürekli doğumdan korkutan tipler var çok kızıyorum.... yahu hamileyim, içime kaçacak değil eninde sonunda ha alttan ha karından çıkacak bu çocuk.... şimdi doğuman beni korkutmanın bana faydası ne? vazgeçsem ağzımdan mı çıkacak şu saatten sonra... ay kızdım gene... bir de benim zaten kilo takıntım var, kaynanam da demez mi "aaaa daha o kalçaların kocaman olacak sen bi daha şimdiki kotlarının içine olmazsın".... bazı insanlar hiç hamile psikolojisine dikkat etmiyoru. görümcem de doğum yaptı kilosu kaldı. bir kere demedim... emziriyorsun, yakarsın, yeni daha ... insan moral verir. sanki doğurdum 2 sene geçti ben hala kiloluyum dikkat etmiyorum da şimdiden kalçamı hesaplıyor...

en doğrusunu sen yapıyosun o zaman canm,dimi ya o kadar insan nasıl doğuruyosa bizde doğruruz şimdiden düşünmeye gerek yoköle yapalım bizde hep beraber bari bundan sonra düşünmeyelim...
akşam oldu yemek yemediin iyi dayanmışsın ben çok acıkıyorum vallahi

Arkadaşım national geographic in doğum belgeseli var onu vereyim de izle deid. Onu bile izlemeyeceğim galiba. BAşımıza gelince göreceğiz..
Yaa kahvaltı çok geç yapınca sapıttı benim düzenim iyice... Dediğin gibi bulantı da azalınca aç olduğunu hissetmiyorsun pek. Şimdi yedim birşeyler. bebiş bayram yapıyordur karnımda sonunda mama geldi diye...

ne güzel bir duygu ama ya önceden ben günlerce aç kalsam yemek aramazdım şimdi yiyeceklerimi bile ne kadar özenle seçiyorum. diyorum yok o faydalı degil yok bu şunu içeriyormuş. anne olmak bebek rahime düştüğü zaman sorumluluk yüklüyormuş demekki insana

Valla görür öyle diyenler. Eskisinden daha fit olacağım...

Tabi aslında biz anne olduk bile...

sana tüm samimiyetimle söyleyebilirmki ben izledim o belgeseli hemde buna hamileyken ama başta çok güzeldi duygulandım ay bunları yaşayacağım falan dedim ama doğumuda gösteriyordu vee ben kendim doğurmama rağmen hiç doğum görmedim ve o anı görünce bir kaç gün kabus gördüm bak hiç konuşmadık doğumdan kaç zamandır kendime geldim bugün kesin gene göreceğim o yüzden izleme hamilelik serüveni izleyebilirsin ama bnce ona bile gerek yok insanın psikolojisi normal biriyle aynı olmuyor... hamilesin ve istemesende etkileniyorsun..... bir bakmışsın bilinç altına girmiş..... ya rüyalarda yada doğum anında çıkar o korkun.... o yüzden rahat ol.... cinsiyete bebeğin hareketlerini hissetmeye ona sunacağın hayatın planlarına ada kendini doğum nasıl olacak vs diye düşünmektense doktorum şu, şu hastande yapacağım, doğumum normal / sezeryan olacak de geç... hastane çantanı hazırla bak bebeğin geleceğ zaman inan ay şu bu düşünmeyeceksin.... kendine doktoruna hastanene güven gerisi kolay.... yapılabilecek en güzel aktivite bebek masajları bebek banyosu bebek ninnileri bebeğe zeka şarkıları vs vs bunları araştır yada bak ne güzel ciciler araştırıyorsun bunlar çok güzel ama doğuma odaklanmak çok yanlış.... ben mart annelerini okuyorum ve inanamıyorum doğum zamanı yaklaştıı için herkesi bir telşa almış ay şuram ağrıdı bu doğum sancısımı ay kızlar şöyle su geldi bu doğum habercsimi biz ne bilelim diyen yok herkes bir şey söylüyor yapan var yapmayan var.... iyi niyetle tabiki ama her an tetikteler ve 36 dan başlamışlar bu muhabbete..... eğer biz de de böyle olucak olursa ben 30 dan sonra gelmem buraya bir travmalı doğum daha yaşamak istemiyorum

gıcık olurum bu insanlara..... hatta nefret ediyorum ya..... lüzumsuz fuzuli insnalar.... benim görümcem de takmış bana bu sefer kilo alırsın tombik olursun diyor ya da dilse çok usluydu bu seferki uyuku sorunu yaşasın mış bende anne olduğumu anlayımmış.... dedim ki allah annnein sabrına göre verirmiş bebeğini.... ve annesine yaptıklarına göre.... ben çok usluymuşum uyku sorunu vs bişey yaşamamış anneciğim bende yaşamadım ama bunları yaşamadım diye ben anne olmadımmı şimdi.... bende en zorundan doğum yaşadım o zaman ben biraz annemiyim

kızlarrr, boşverin şimi doğumu ..... hepimiz bakımlı, güzel anneleriz (tevazuma bak kendimi de direkt kattım aranıza), bebeklerimiz azcık ele gelince birbirimizi kilo verme konusunda da teşvik edelim... gene böyle fıstık gibi olalım.... kesinlikle süslenip püslenip zirve yapalım:) motive oluruz....

anchusa, sen kilo verdikçe bana dersin. ben de heveslenirim salmam kendimi. bu arada şu da var kayınvalidem bana kalçaların daha böyle olmayacak diyor ama, arada da diyor ki ben 5.yi doğurduğumda sen kadardım. demekki yaşı ilerledikçe, dikkat de etmemiş almış. görümcemde de kilo kaldı ama iştahlıdır. bekarken bile balık etliydi. sen çok sıskasın derdi bana. yiyor da... yani sağlığımız yerinde oldukça, bebek peşinde koşmaktan yediklerimizi de dikkat ederek veririzz kiloları. bak dilse ye taşşş gibi maşallah....

Canım teşekkür ederim. İzmir manzaralı foto eklemedim hiç.Gördüğün deniz İstanbul maltepe sahillerinden...Hehe maldivler der gibi oldu bu daaİzimiri ben de cok severim.İzmirlileri de.. Eşimin İzmir görevi var..Kısmetse bi 9-10 senemizi orada gecireceğiz.Ama önce Malatya..İple çekiyorum İzmire yerleşmeyi..

Tabi aslında biz anne olduk bile...

anneyiz tabikii içimize beynimize yüreğimize kısacası iliğimize kadar kendisini işliyor şimdi ilmek ilmek..... ve asla çıkmayacak bu ilmekler..... anne olmayı becerebilecek miyim diyenler ona iyi anne olacak mıyım diyenler o size farkında olmadan öyle bir öğretiyormuş ki ona anne olmayı.... kucağınıza aldığınızda anlayacksınız...... küçücük buruş buruş size muhtaç..... heryeri sizin memeniz sanacak o anı bile görmek mükemmel....o günler bir gelse yaaaaaa

teşekkür ederim utandım valla :) e çocuk doğurduk diye ölmekdik heralde taktım korsemi oturdum bir süre sonra bir tartıldım emzirirken gitti kilo 2 kilom vardı zaten

öle duygulu anlatmıssın ki canm sanki dogum yaptım ve bebek yanımda hissettim

arkadaşlık gönderdim sana bnede merak ettim ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…