ben de söleyim kedi bir yerini görmüş yara sanmıs bende öleyim eşim der sen nasıl dogum edicen diye ama bende cok normal istiyorum eşim gülüyor
ay bilmiyorum ama iyiki sezeryan olmuşum sadece genel anesteziden korkuyorum onun dışında ameliyattan hemen 8 saat snr kaldırdılar yürüdüm kanamam olduğu için kum torbası koydular o canımı çok yaktı zaten bağırmam inlemelerim ondandı kum torbasıda 2 saat falan kaldı karnımda snr onu alınca ohh yan bile yattım ama 1 hafta azda olsa ağrım oldu ama büyültecek kadar deil kızım sarılıktan hastanede kaldı süt vermek için 3 saatte bir hastaneye gidiyordum eşimle olivyumda gezdim kızım küvezdeydi ondan kendi acımı unuttum sanırım sezeryandada doktora bağlıymış her doktor sezeryancı deil düzgün yapamıyormuş bizim gelin ilk bebeğinde 1 ay yataktan kalkamadı şimdi 2 .ciyi yaptı ve daha kilolu olmasına rağmen 1 haftada kalktı teyzem normal doğumla 15 gün yataktan kalkamamıştı 2.cisi sezeyandı hemen kalktı yerine göre normal doğum sezeryandan daha beter de olabiliyor hakkımızda hayırlısı olsun az acıyla kurtulmamızı sağlasın bebişlerimiz sağlıklı olsun varsın 1 ay çekelim acı
Herkesin yasadigi dogum farklidir arkadasim. Simdiden kendini germe. Bende sezeryan oldum.sonda takmadilar, kumtorbasi koymadilar. Anestezidende gayet iyi uyandim. Uyaninca agrim oldu ama sadece ilk gun sıkıntim oldu .normal dogumu cok istemistim ama oglum iriydi ve catim dardi. Bebegini gorunce daha iyi hissediyorsun inan
Herkesin yasadigi dogum farklidir arkadasim. Simdiden kendini germe. Bende sezeryan oldum.sonda takmadilar, kumtorbasi koymadilar. Anestezidende gayet iyi uyandim. Uyaninca agrim oldu ama sadece ilk gun sıkıntim oldu .normal dogumu cok istemistim ama oglum iriydi ve catim dardi. Bebegini gorunce daha iyi hissediyorsun inan
Bu doğum muhabbetine bilhassa katılmıyorum çünkü kendimi gereksiz yere endişelere sokmak istemiyorum şimdiden.
Dünyadaki milyonlarca kadın nasıl doğurursa ben de doğururum diyip konuyu geçiştiriyorum.Onlardan eksikliğim yok ki.....
Bu arada öğle yemeği yemeyi unuttum bugün ben.... Bebeği aç bıraktık....
Bu doğum muhabbetine bilhassa katılmıyorum çünkü kendimi gereksiz yere endişelere sokmak istemiyorum şimdiden.
Dünyadaki milyonlarca kadın nasıl doğurursa ben de doğururum diyip konuyu geçiştiriyorum.Onlardan eksikliğim yok ki.....
Bu arada öğle yemeği yemeyi unuttum bugün ben.... Bebeği aç bıraktık....
bak bu olmadı anchusaaç niye kaldın bebekin yemek bekliyordur annesi tabi bulantılar gidince açlık sorun olmuo artık di mi
doğum konusunda katılıyorummmm sana ben dilsede bir kişi ile nasıl diye konuşmadım.... gerek yok bilinç altına böyle şeyler yerleştirmeye..... ama eğer bende sizi korkuttuysam özür dilerim :26:
Arkadaşım national geographic in doğum belgeseli var onu vereyim de izle deid. Onu bile izlemeyeceğim galiba. BAşımıza gelince göreceğiz..
Yaa kahvaltı çok geç yapınca sapıttı benim düzenim iyice... Dediğin gibi bulantı da azalınca aç olduğunu hissetmiyorsun pek. Şimdi yedim birşeyler. bebiş bayram yapıyordur karnımda sonunda mama geldi diye...
arada gittim ocağa yemek attım geldim kızlar. bi de pilav yaparım geç vakit tamamdır.
kaçırdığım sayfayı da okudum. doğum anneliğin en küçük aşaması... biz o kadar baştayız ki, hele benim gibi ilk gebeliklerini yaşayanlar.... insan bu aşamada doğuma odaklanıyor ama, doğumdan hemen sonra da unutuyor.
doktora güvenmek lazım. sezeryan diyorsa normal doğuracam diye dayatmanın anlamı yok. normal mümkünse de illa çok acıyacak diye bir şey yok... herkesin bünyesi farklı.
çocuklarımız sağlıklı olsun da... ama etrafta sürekli doğumdan korkutan tipler var çok kızıyorum.... yahu hamileyim, içime kaçacak değil eninde sonunda ha alttan ha karından çıkacak bu çocuk.... şimdi doğuman beni korkutmanın bana faydası ne? vazgeçsem ağzımdan mı çıkacak şu saatten sonra... ay kızdım gene... bir de benim zaten kilo takıntım var, kaynanam da demez mi "aaaa daha o kalçaların kocaman olacak sen bi daha şimdiki kotlarının içine olmazsın".... bazı insanlar hiç hamile psikolojisine dikkat etmiyoru. görümcem de doğum yaptı kilosu kaldı. bir kere demedim... emziriyorsun, yakarsın, yeni daha ... insan moral verir. sanki doğurdum 2 sene geçti ben hala kiloluyum dikkat etmiyorum da şimdiden kalçamı hesaplıyor...
ne güzel bir duygu ama ya önceden ben günlerce aç kalsam yemek aramazdım şimdi yiyeceklerimi bile ne kadar özenle seçiyorum. diyorum yok o faydalı degil yok bu şunu içeriyormuş. anne olmak bebek rahime düştüğü zaman sorumluluk yüklüyormuş demekki insana
Arkadaşım national geographic in doğum belgeseli var onu vereyim de izle deid. Onu bile izlemeyeceğim galiba. BAşımıza gelince göreceğiz..
Yaa kahvaltı çok geç yapınca sapıttı benim düzenim iyice... Dediğin gibi bulantı da azalınca aç olduğunu hissetmiyorsun pek. Şimdi yedim birşeyler. bebiş bayram yapıyordur karnımda sonunda mama geldi diye...
arada gittim ocağa yemek attım geldim kızlar. bi de pilav yaparım geç vakit tamamdır.
kaçırdığım sayfayı da okudum. doğum anneliğin en küçük aşaması... biz o kadar baştayız ki, hele benim gibi ilk gebeliklerini yaşayanlar.... insan bu aşamada doğuma odaklanıyor ama, doğumdan hemen sonra da unutuyor.
doktora güvenmek lazım. sezeryan diyorsa normal doğuracam diye dayatmanın anlamı yok. normal mümkünse de illa çok acıyacak diye bir şey yok... herkesin bünyesi farklı.
çocuklarımız sağlıklı olsun da... ama etrafta sürekli doğumdan korkutan tipler var çok kızıyorum.... yahu hamileyim, içime kaçacak değil eninde sonunda ha alttan ha karından çıkacak bu çocuk.... şimdi doğuman beni korkutmanın bana faydası ne? vazgeçsem ağzımdan mı çıkacak şu saatten sonra... ay kızdım gene... bir de benim zaten kilo takıntım var, kaynanam da demez mi "aaaa daha o kalçaların kocaman olacak sen bi daha şimdiki kotlarının içine olmazsın".... bazı insanlar hiç hamile psikolojisine dikkat etmiyoru. görümcem de doğum yaptı kilosu kaldı. bir kere demedim... emziriyorsun, yakarsın, yeni daha ... insan moral verir. sanki doğurdum 2 sene geçti ben hala kiloluyum dikkat etmiyorum da şimdiden kalçamı hesaplıyor...
Lynne gördüm canım fotolarını, masallah sende cok tatlısın cok güzel cıkmıssın,bir fotoda İzmir manzarası gördüm sanki İzmirlimisin yoksa? İzmir'e aşıgım ben,cok severim hem sehri hemde İzmiirlileri..
Tabi aslında biz anne olduk bile...
kızlarrr, boşverin şimi doğumu ..... hepimiz bakımlı, güzel anneleriz (tevazuma bak kendimi de direkt kattım aranıza), bebeklerimiz azcık ele gelince birbirimizi kilo verme konusunda da teşvik edelim... gene böyle fıstık gibi olalım.... kesinlikle süslenip püslenip zirve yapalım:) motive oluruz....
anchusa, sen kilo verdikçe bana dersin. ben de heveslenirim salmam kendimi. bu arada şu da var kayınvalidem bana kalçaların daha böyle olmayacak diyor ama, arada da diyor ki ben 5.yi doğurduğumda sen kadardım. demekki yaşı ilerledikçe, dikkat de etmemiş almış. görümcemde de kilo kaldı ama iştahlıdır. bekarken bile balık etliydi. sen çok sıskasın derdi bana. yiyor da... yani sağlığımız yerinde oldukça, bebek peşinde koşmaktan yediklerimizi de dikkat ederek veririzz kiloları. bak dilse ye taşşş gibi maşallah....
anneyiz tabikii içimize beynimize yüreğimize kısacası iliğimize kadar kendisini işliyor şimdi ilmek ilmek..... ve asla çıkmayacak bu ilmekler..... anne olmayı becerebilecek miyim diyenler ona iyi anne olacak mıyım diyenler o size farkında olmadan öyle bir öğretiyormuş ki ona anne olmayı.... kucağınıza aldığınızda anlayacksınız...... küçücük buruş buruş size muhtaç..... heryeri sizin memeniz sanacak o anı bile görmek mükemmel....o günler bir gelse yaaaaaa
Canım teşekkür ederim. İzmir manzaralı foto eklemedim hiç.Gördüğün deniz İstanbul maltepe sahillerinden...Hehe maldivler der gibi oldu bu daaİzimiri ben de cok severim.İzmirlileri de.. Eşimin İzmir görevi var..Kısmetse bi 9-10 senemizi orada gecireceğiz.Ama önce Malatya..İple çekiyorum İzmire yerleşmeyi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?