CRL (Crown-rump lenght): Popo ile baş tepesi arası uzunluk.
BPD (Biparietal diameter): Başın enlilemesine çapı.
HC (Head circumference): Baş çevresi.
OFD (Occipitofrontal diameter): Başın uzunlamasına çapı.
TCD (Transvers cerebellar diameter): Beyinciğin enlilemesine çapı.
FL (Femur lenght): Uyluk kemiğinin uzunluğu.
AC ( Abdominal circumference): Karın çevresi.
Ben en son pazartesi gitmiştim
sadece ağırlığını söyledi dr.
boyu bizi yanıltabilir dedi,emin olamayız dedi,ayaklarını çekiyodur sadece baştan popoya kadar ölçebiliriz demişti
ama usg çıktısında bu değerler var ancak yanıları boş bişey ölçmemiş yani.
Ben en son pazartesi gitmiştim
sadece ağırlığını söyledi dr.
boyu bizi yanıltabilir dedi,emin olamayız dedi,ayaklarını çekiyodur sadece baştan popoya kadar ölçebiliriz demişti
ama usg çıktısında bu değerler var ancak yanıları boş bişey ölçmemiş yani.
Evet zaten normal durmadıkları için artık belli bir haftadan sonra baş ve karın çevresine göre gelişimini değerlendiriyorlar hafta hesabı baş ve karına göre verilemiyor verilse de değişimler çok oluyor o yüzden tahmin edilen doğum zamanı hep 3. aya kadar olan ölçümlerdeki tarih alıonıyor. 7. ayda olsanız bile. Diye okumuştum birkaç yerden.
Merhaba kızlar ben de sabah doktora gittim sonra da biraz gezdim e-bebek mağazasına falan gittim, bursa da hava çok güzel, biraz gezindim işte bi arkadaşıma falan uğradım şimdi evdeyim, foruma bi bakiim dedim hemen kızlar ne alemde diye.
Sabah tahlillerimi başka bir dahiliye doktoruna gösterdim, o da beni endokrinoloji bölümüne yönlendirdi, ilacın dozuna onlar karar versin onlar takip etsin dedi, yarın da endokrin doktoruna gideceğiz bakalım hayırlısı. Neden çıktı bu troid anlamadım ama çıktı işte allah başka dert vermesin diyelim...
Tiroid işi bende hamilelikten önce de vardıi ama hamilelikte çıkması da çok rastlanan bir durum. Geçiyor deniyor doğumdan sonra geçmese de korkacağın bir durum yok ilaçlarını düzenli kullandıkça. hiç değilse hamileyken çıktı nedeni belli
Sen kaç kilo aldın?
slm kızlar nasılsınız..herkez ve bebişler iyidir inş.bende ikili testimin sonucunu aldım çok şükür bir şey çıkmadı.üçlü testi yaptırmamayı düşünüyorum.doktorumda gerek yok dedi.siz yaptırdınız mı ya da yaptıracak mısınız?
Ben yaptırdım canım 3' lüyü yarın alacağı sonucunu ama ikiliyi yaptırdıktan sonra sonuç iyi çıktığı için 3 'lü istemeyen doktorlar da var.
bende de uçuk çıktı ama birşey sürmedim o da geçiyor. Krem falan sürmeo ben.kızlar yaa dudagımda uçuk çıktı uçuk kremi vardı akşam sürdüm iki defa sabah dr aradım sürme başke krem ismi verdi bişey olurmu acaba akşam sürdüğüm
hadi hayırlı haberler ile inşallahooo kızlar bugun kalabalığız :)) ne güzel ben geldimmm. gecmişi okumuyorum önemli bir durum var mı bilmiyorum. henüz eşimin görev işi belli olmadı haber bekliyoruz. bakalım hayırlısı
o tosttan bana da yollar misinSelam güzel hamişler
ben size okuldan sesleniyorum öğletatili
şimdi ben de ayvalık tostu ayran söyledim onu götürücem
yaa +4 kilodayım hamile olduğumu öğrendiğimden beri.
doğumdan sonra pilates,spor,yürüyüş neyse artık derdine düşerim naaapiiiimmm:26:
doktor ile hiç konuşmadık u konuyu bakalım ne diyecekslm kızlar nasılsınız..herkez ve bebişler iyidir inş.bende ikili testimin sonucunu aldım çok şükür bir şey çıkmadı.üçlü testi yaptırmamayı düşünüyorum.doktorumda gerek yok dedi.siz yaptırdınız mı ya da yaptıracak mısınız?
evt cnm ya doktorum gerek yok dedi ama ne bilim aklım karıştı yaptırayım mı yaptırmayım diye..inş.seninde yarın sonuçların güzel çıkar canım..
Tiroid işi bende hamilelikten önce de vardıi ama hamilelikte çıkması da çok rastlanan bir durum. Geçiyor deniyor doğumdan sonra geçmese de korkacağın bir durum yok ilaçlarını düzenli kullandıkça. hiç değilse hamileyken çıktı nedeni belli
İşte bende geçer diye bekledim ilk 3 ay hamileliğe bağlı artabiliyomuş ama benimki geçmedi, dediğin gibi ilaçları kullanacağız artık ama ilacın prospektüsünde de bebek triod hastası falan olabilir yazıyor gerçi prospektüsleri okursak hiç bir ilaç içmememiz lazım ama :))))
kızlar yine alınan kilolar iyi arkadasım 18. haftada 10 kilo aldı :)) acayip pişman ama yapacak birsey yok. ve bundan sonra da durduramıyor kendini.
yaaa inş. bundan sonra almaz çok kilo diyeceğim ama muhtemelen alır.. nasıl başarmış 10 kilo almayı merak ettim hiç bulantısı olmadı heralde, çünkü biz hep zorla dedik bulantılardan dolayı.
İşte bende geçer diye bekledim ilk 3 ay hamileliğe bağlı artabiliyomuş ama benimki geçmedi, dediğin gibi ilaçları kullanacağız artık ama ilacın prospektüsünde de bebek triod hastası falan olabilir yazıyor gerçi prospektüsleri okursak hiç bir ilaç içmememiz lazım ama :))))
bende de var troid sorunu hipotroidi az calısıyormus..benımde evlendıkten sonra cıktı...ılac kullanıyorum her ay duzenlı endokrıne gıdıyorum doz ayarı yapıyor...bıraz gec anlamıstık kılo yaptı bende
Ben yaptırdım canım 3' lüyü yarın alacağı sonucunu ama ikiliyi yaptırdıktan sonra sonuç iyi çıktığı için 3 'lü istemeyen doktorlar da var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?