e sinir oldum şimdi ben. neredeyse 11. haftaya geldim. ne aile hekimim ne jinekoloğum söylemedi. bakıyorum tahlillerime, tam idrar tahlili, hepatit HBsAg, kan tahlili (demir, tsh,glukoz.....vb.). zaten benim doktorum beni tartmadı, kilomu sormadı, bebeğin durumu şu bu... diye anlatmadı hiç... ben de hem acemiyim hem de kanamama düşüğe odaklıydım bir sürü şeyi sormadım.
peki başka ne testi var yaptırmam gereken? ikili taramamı 10gün içinde düşünüyorum.
Canım sağlık ocaklarında maalesef bu testler yapılmıyor. O yüzden aile hekimin söylememiştir ama kadın doğum doktorunun uyarması gerekiyordu. CMV IgG, CMV IgM, Toxo IgG, Toxo IgM, Rubella IgG, ve IgM mutlaka bakılması gereken 6 test. G ler bağışıklığın olup olmadığını gösteriyor. M ler ise şu anda hastalığı geçirip geçirmediğini. Yani G ler bir kere yapılıyor ama M lerin rutin olarak tekrarlanması gerekiyor. Bir de tiroit testleri var bu kadar önemli olan. T3, T4 ve TSH. Diğerleri demir, ıvır zıvır. Onları da zaten yapıyor aile hekimi.
Kedi açısından endişelenme. Ben yıllarca hayvanlarla çalıştım. Defalarca ısırıldım, tırmalandım. Yine de kapmamışım hastalığı ama işin tuhafı bağışıklık da oluşmamış. O yüzden çok dikkat ediyorum. Sebzeler sirkeli suya yatıyor.İyi pişmiş et yeniyor, hayvanlarda uzak duruluyor ve şarküteri asla tüketilmiyor.
neden bakmaz canımmmmm
benimki bakar ama ben istemyiroummmmmmmmmmmmmm sevmiyor değilim kayınvalidmei severim ama çocuk yüzünden gerilemk istmeiyorum açıkcası, muhtemelen çok eski yöntemler uygulayacak bebek üstünde bende gıcık olucam çatışıcak falan aramızı bozmayayım

ben dayanamam söylerim surat asarım en güzeli sevmelik olsunnn bebik
Benim kayınvalidem pek bir meşguldür. Ayrıca yılın 5 ayı yazlıkta... Rahatına düşkün biraz, sıkıntıya sokmaz kendini.
ancusha cnm bende yanlış düşündüğümün farkındaym evet.
Eminimki kayınvalidemde çok güzel bakacak çok hevesleniyorda şimdiden.
Ama ne bilim içten içe kıskanırım gibide geliyor açıkçası..
Normalde bana evime asla karışamaz ve müdahale edemez zaten.
Ama bebek konusunda şöle yap böle yap die bütün büyükler diyorlar zaten normaldede.Umarım fazla abartmazlar korkum bu yönde.Bizimde arabayla 15 dk falan aramız var ve şuan arabamız yok ben her sabah bebeği getirip akşamda alamam.
Evimde kimseninde kalmasını istemem belki baştan kalabilirler ama sonra istemem yatılı olarak.Ki herkesinde düzeni eşi çocuğu var zaten olmaz.Mecbur bebek haftaiçi orada kalacak bende rahat edeceğim çalıştığım için.ama bebeğini insan çok özlerr hafta içi gidip göreceğim bende mecbur..
Bu arada kayınvalidem beni el üstünde tutar anlaşıyordukta çok gerçekten.
ama eşimin babasıyla çalışıyordu sonra ayrıldı falan bazı maddi konulardan ötürü kırgınım içimden sadece..
Ben bebeğimin hafta içi kalmasına başka yerde müsade etmezdim Evleriniz çok mu uzak her iş çıkışı almaya gitseniz? Ben d ene başkasının evinde kalırım, ne de benim evimde uzun süre kalınmasını isterim.
Bak büyüklerin fazla müdahele etmesinden hiç hoşlanmam. Zaten asi bir kişiliğim var. Eşime şimdiden diyorum çocuğumu nasıl yetiştireceğimi ben bilirim, karışmaya kalkarlarsa da ona göre tavrımı alırım diye... (Eşimin ailesinde ciddi potansiyel var çünkü) Rahatsızlıklarını belli etmezsen bilemiyorlar bazen sınırları. Elbette onlar çok sevdiklerinden bu kadar müdahele etmeye kalkıyorlar, ama anne baba olarak bir takım şeyleri bize bıraksınlar ki biz de anne baba olmanın tadına varalım di mi?
kızlar yaaa benim dün öğleden beri ensemin kökü ağrıyo ilaç almadım dr.um sinüzt oldğu için parol verdi ama almak istemiyorum sizlerde baş ağrısı yaşıyomusunuz?
çin yağı çin yağı. Dr. bana da parol serbest dedi ama çin yağı ile idare ediyorum
cnm hiç bilmiyorum belki bi gün biri gider biri gelir kalma olmadan...
sanıırm kış bitene kadar öyle olur zaten.yazında haftaiçi arada kalabilir hem elede gelmiş olur bebişlerimiz ozamana:)
cnm ev kredim başlayacak o olmasa bi süre çalışmazdım aslında ama yapacak bişi yok.bi 3-4 sene çalışmam gerek.
eşimde evimizden başka bi yerde kalmaz bende öyleyim:)
Çocuk küçükken ev almaya niyetlendiyseniz hiç ertelemeyin. En güzel zaman..
hımsss evet bendee bundan alacağım dün markapon.com da chicco nun mama sandallyesi vardı 400 küsürlerden sanırım 288 e düşmüş nerdeyyse alıyordum çokta fonsiyonel ama ren seçeneği ikitane kırzmı desenli ve maiş desenliydi cinsiyet belli olmayınca bekleyorum 8 gün sürecek kampanyası kızlar alaiblrisinizzz istiyorsanız.
Ben daha erken diye düşünüyorum yaa. Çok mu rahatım???
evet cnm ist yaşıyorum ben.Olsun ev sahibi olalımda herşey bebişler için zaten onlar için çalışıyoruz.İnşallah herşey yolunda gider.
ben nedense sanki mama sandalyesini çok gerekli görmüyorum kızlar???Bide kalabalığıda sevmiyorum evin içinde kocaman kocaman:)Çocuk olunca naparım bilmem heryerde oyuncaklar ayyy:)
Mama sandalyesi olmazsa olmaz brck. O kadar çok kullanacaksın ki... İyiki almışım diyeceksin.
kızlar, doktorumun ikili test için önerdiği görüntüleme merkezini aradım. doktorum bu test hem ultrason hem kan tahlili demişti, bu görüntüleme merkezi iyi bizim gönderdiğimiz hastalara 150tl fiyat... neyse aradım şimdi. bilgi almak istedğimi söyledim. kan tahlili yoksa 450 ... bilmem ne dedi. dedim kan tahlili ve ultrason dendi bana ikili tarama için, sadece ultrason da olabiliyor deniuor şimdi. işte anlaşmalı foktor ile ultrason artı kan tahlili 290 tl imiş. sadece ultrason 180 tl imiş. kan tahlilinin içeriğini sordum söylemiyor. iyi de ben kendim karar veremem ki kan tahlili lazım mı değil mi, içeriği nedir bu tahlililin kızlar?
kendi doktorumun olduğu erdem hastanesini aradım, orada da doçent bakıyorsa 330 tl imiş porfosör bakıyorsa 350 tl imiş. kan tahlili içeriğini sordum doktoruma danışmamı önerdiler.
ben bir hasta olarak şu test bu test... diye araştırmak zorunda değilim. bir insan kendi uzmanlık alanı dışında herşeyi bilmek zorunda değil. ben bebeğim için araştırıyorum ve araştırdıkça öğreniyorum, peki bunlar bana niye doktorlar tarafından söylenmiyor? niye detaylı bilgi alamıyorum. bir söyledikleri fiyat... tamam diyat da önemli tabiki ama neymiş kan tahllilsiz 180tl kan tahlilli 290 tl.... ya gömlek almıyorum ki kan tahlili opsiyonel mi? neye bakıylıyor niye yapılıyor? ya bunlar bizi iyice müşteri olarak görüyor.
şu anda hem eksik testlerim yüzünden hem bu görüntüleme merkezinden aldığım yetersiz cevaplar yüzünden çok sinirliyim.
kızlar, ikili test de kan tahlili+ultrasın diye bir ayrım mı var? var ise sebebi nedir? lütfen bana anadolu yakasında, çok pahalı olmayan bir yer önerir misiniz? ben bu koşuyolu görüntüleme merkezinden vazgeçtim hiç yeterli bilgi vermediler.
Sonomed e sor bir de kadıköyde.Kendi paranla yaptırınca (sigortasız) indirim yapıyorlar. Ben bugün mecidiyeköyde medilab. a sordum. Özel sigortamla yaptırırsam 284 lira, kendi paramla yaptırırsam 150 lira dediler. Bir de memorialdan fiyat alıp ona göre karar vereceğim.
Topiğin beceriklisi senmişsin de hiç çaktırmıyorsun. Ben de severim el işini ama becerikli olduğumu söyleyemem... Ama keçe alıp bebeğime kapı süslerini ben yapacağım. Beğenmedim dışarıda satılanları.
ısrarla yaptırmak gibi bir düşüncem olmadı, doktorum bana bu ikili testin önemli olduğunu söyledi. ve istedi. ama toxoplazma istemedi. benim toxoplazma ile ilgili endişem var asıl. ben her ne kadar sebze meyve iyi yıkayıp soyup yesem de çiğ et tüketmesem de, eşim senelerdir kedi besliyor. ben de kedinin yanında bulunuyorum bazen. eşim üstünde kedi tüyünü bizim eve de taşıyor. bu konuda endişeliyim. ama bana hayvan besleyip beslemediğim sorulmadı. ne bileyim kiloma, tansiyonuma bakılmadı... ikili testi doktorum istedi. korkuyorum Allah korusun kötü bir şey çıkar mı diye ama doktor istediğine göre vardır bir bildiği. medipol ile görüştüm fiyat aldım. koşuyolunda yaptırmayacağım kesin. başka yerleri de araştırıyorum.
Canım meyveleri sebzeleri yıkamak yeterli değil toxo için, sirkeli suda bekletmelisin önce....
selam herkeze nasılsınız ben çok stresliyim cumartesi bebişimi görücem mutluyum ama ıkılı test te var off hakkımızda herşeyin hayırlısı
Stresli olma ne güzel... Ben bugün gördüm. koca kafası ve göbeği oluşmuş benimkinin...
kızlar ya, ya hiç kilo almamışım yada 500 gr. falan. normalmi bu? bide o kadar çok yiyorumki kendimi aştım yani :26:
Eee daha ne istiyorsun???