2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

herkese merhaba

pazar aksamı gece kılodumu batıracak kadar kanamam oldu kahverengi (12+0)
doktora gıttık bebek cok ıyıydı ama ultrasonda kesenın yanında kanama gozuktu
ptesı - salı hıc bir şey yoktu kı
bu sabah kaltıgımda leke seklınde kahverengı geldı.zor sakınlestım.
Aksamustu hapsurmamla sulu kahverengı bır sekılde her yer battı .oluyorum sandım.yıne doktora gıttık .ben bebegın kalbını duyalım derken dr kalp atmasını dusunuypsun gobek atıyo senınkı dedı.ama dusuk tehlıkem var.yatmam gerekıyo.
Bu haftalarda kanam yasayan var mı.dr bı acıklama yapamıyo.buyuk ıhtımal sonu mutlu olacak ama tehlıke var dıyo..en onemlısı moral.ama ben hıc ıyı degılım
cok gecmıs olsn cnm ıyıce dınlen ıns gecer.rabbm korusun sizi
sende görmesen beni gören olmayacak.kaynıyorum arada:)
sabah çıkarıyorum öğlen akşam artık iyice fenalardayım:(
valla bulantıyla ılgılı bısı dedıgımde tam dersıne donuo bısı demeye korkyrm ben:(

Evet arkadaşlar hamilelerle ilgili herşey saçma ve gereksiz pahalı, ben mesela şimdilik kıyafet seçimlerimi normal mağazalardan yaptım, özellikle üst grupta bi sürü bol ve 9, aya kadar kullanılabilecek modeller var mesela polo garage dan 2 adet üst aldım hem çok hoş hem de hamile olmayan da giyebilir olan da, yani doğum yaptıktan sonra bir kenarda kalmayacak yine giyeceğim, bir çok mağazada bu tarz ürünler var mesela twist in yeni sezon ürünlerinde bi sürü bol bluz gördüm, gerek duyarsam oralardan alacağım hem daha şık bence hamile mağazalarındakilerden...
aynen canım hem de hiç güzel olmuyolar moda hala bol
göğüs altı gömlekler şanslıyız her yerde her tarzda var, benim zaten
hamile değilken de giydiğim tarz tunik gibi bir sürü gömleğim tişörtüm var biraz onlarla takılıırm
son aylarda çook şişecek olursam gene bakarım bişeyler artık.
Hamile pant. şart ama ben LCW den aldım çok da güzel kumaş da var kot da fiyatları da 35 TL iyidir yani:49:

Benim de devam ediyor merak etme..
hadi yaa,hala mı?geçmesi lazım artık ama 9 ay kustum diyen de var inşallah öyle olmaz.
herkese merhaba

pazar aksamı gece kılodumu batıracak kadar kanamam oldu kahverengi (12+0)
doktora gıttık bebek cok ıyıydı ama ultrasonda kesenın yanında kanama gozuktu
ptesı - salı hıc bir şey yoktu kı
bu sabah kaltıgımda leke seklınde kahverengı geldı.zor sakınlestım.
aksamustu hapsurmamla sulu kahverengı bır sekılde her yer battı .oluyorum sandım.yıne doktora gıttık .ben bebegın kalbını duyalım derken dr kalp atmasını dusunuypsun gobek atıyo senınkı dedı.ama dusuk tehlıkem var.yatmam gerekıyo.
bu haftalarda kanam yasayan var mı.dr bı acıklama yapamıyo.buyuk ıhtımal sonu mutlu olacak ama tehlıke var dıyo..en onemlısı moral.ama ben hıc ıyı degılım
Aman canım işte dr demiş ya,görmüşsünüz kuzuyu içerde top oynuyomuş annesi:55:
sen güzel bi dinlen bişey olmaz inşallah
böyle kanaması olanlar olmuştu,senin de 13. haftanda olmuş normaldir.Takma sakın,bebeğine de yansıtma stresini.
Güzel nazını yaaap eşine,sultanlar gibi dinlen.:52:

evet sanırım yaptım :) 13.haftada cinsiyet öğrenebilen var mı aranızda ????
Ben 12. haftada ögrendim.Cok net bir sekilde "kız" dedi doktor.

uykum var ya gecede erken yattım allah allah.... h gün 2 de yatardım dün 11 e doğru yattım ama uykumu alamadım........... gerçi bebek solda rahat ettirmediki sırt üstü yatamam ben sağda da sorun vardı o yüzden sanıtrım..... e sabaha karşıda daha hava aydınlanmadan dilse uyandı geldi yanıma
Ya nasıl anlıyorsunuz ben cok tecrübesizim, gerci evet öyleyim daha ilk hamileligim ama ben elimle karnıma dokunup bastırdıgımda bile sadece sıvı dolu birsey hissediyorum o kadar.Ne tarafta oldugunu heralde 9 . ayda anlıycam bu gidisle :(

steteskop la da dinleniyormuş kızlar geçen bir yerde okudum ama nerde hatırlamıyorum..... eşime yalvarmaya başladım aşkımmmmmmmmmmmmmmmmmmmm benim tansiyon aletim yokkkkkkkkkkkk bir tane alsana diye o da diyor ne yapacaksın tansiyon değerni öğrenince ne olacak diye... diyorum e termometre niye aldıysak ondan istiyorum ara ara fenalaşıyorum işte dedim ama elektronik istemiyorum ya hem 1 2 eksik fazla ölçüyormuş ben kullanmayı biliyorum steteskoplu dan istiyorum :52::52:
Steteskopla dinliyorum bende arada, mide bagırsak hareketlerimden baska ses yok :)

doktorum diş kontrolünüde yaptır dedi bur da da doktordan randevu almak bi dert oyuzden türkiye de iken yaptırmayı düşünüyorum kontrol ama diş taşlarımıda temizletmek istiyorum doktor yaptır dedi bi sorun olmaz dedi ama cok muallaktayım dogumdan sonra mı yaptırsam diyorum :26:
Ben dis temizligimi gecen hafta yaptırdım, dis tası vardı bende de.dis hekimim hamilelikte bebege en cok bakteri ve enfeksiyon agızdan gider dedi. Kötü sonuclar dogurabiliyormus önlem alınmazsa. Bence lütfen hixc ihmal etmeden yaptır. Hic bir ilac, anestezik madde kullanmadan temizledi doktorum, sadece cok asırı kanama oldu agzımda, her taraf kan icinde kaldı, tek kötü tarafı oydu ama bbende oldu diye herkeste oyle olucak diye bisey yok sonucta.

benim diş taşlarım çok kötü oldu utanarak söylüyorum ben o günde 6 7 8 kz kustuğum günlerde diş falan fırçalayamadım çünkü herşey kusmamı tetikliyordu ve diş taşlarım oluştu şimdi sık fırçalıyorum ellerimle diş etlerime masaj yapıyorum diş etlerim çekiliyor çünkü.... ve mecbur gitmem gerek ama eşimin gitmesine azcık zaman kaldı o arada bir de bunu çıkarmak zor olacak.... belki yaptırmam ben doğumdan sonra ya bırakırım sonuçta şuan her gün fırçalıyorum artık diş etlerim çok kanıyor :(
Sakın sakın ihmal etme, gercekten önemliymis, hele ki disetlerin kanamaya baslamıs, benimde kanıyordu ve cekilmeye baslamıstı.

kontrol yaptırmakta bi sakınca yoktur ama diş tedavisi yapılmıyo benim bildiğim hamilelikte ama benimde dişimin biri kırıldı bi arkadaşım altıncı aydan sonra tedavi yapılıyo artık gelişti diş bölümü demişti,genelde herkes hiç bişey yapılmamalı diyodu böyle biliyorum hayatım ben
Benmi salı günü bir dolgum var yapılacak,gebelikte kullanılabilen güvenli ilaclarımız var dedi doktorum.Yani dis doktorum aynı zamanda arkadasım, o yüzden güveniyorum. Sadece dolfu yaparken kanal yapmamı gerektirecek bir durum oldugunu görürsem film cekemem, o yüzden hamileligin bitene kadar gecici dolguyla doldururum disini, bir iki ay gecer tekrar gelirsin tekrar doldururum doguma kadar boyle idare ederiz dedi.

sağol cnm ama benden kan almadılar sadece ense kalınlığı ölçüldü..
almıyomuş
hadi ya e iyi madem dr öyle dediys.....

Steteskopla dinliyorum bende arada, mide bagırsak hareketlerimden baska ses yok :)

Ben dis temizligimi gecen hafta yaptırdım, dis tası vardı bende de.dis hekimim hamilelikte bebege en cok bakteri ve enfeksiyon agızdan gider dedi. Kötü sonuclar dogurabiliyormus önlem alınmazsa. Bence lütfen hixc ihmal etmeden yaptır. Hic bir ilac, anestezik madde kullanmadan temizledi doktorum, sadece cok asırı kanama oldu agzımda, her taraf kan icinde kaldı, tek kötü tarafı oydu ama bbende oldu diye herkeste oyle olucak diye bisey yok sonucta.

Sakın sakın ihmal etme, gercekten önemliymis, hele ki disetlerin kanamaya baslamıs, benimde kanıyordu ve cekilmeye baslamıstı.

Benmi salı günü bir dolgum var yapılacak,gebelikte kullanılabilen güvenli ilaclarımız var dedi doktorum.Yani dis doktorum aynı zamanda arkadasım, o yüzden güveniyorum. Sadece dolfu yaparken kanal yapmamı gerektirecek bir durum oldugunu görürsem film cekemem, o yüzden hamileligin bitene kadar gecici dolguyla doldururum disini, bir iki ay gecer tekrar gelirsin tekrar doldururum doguma kadar boyle idare ederiz dedi.
ohhhhhhhhhhhh biz 16 dayız daha tık yok... doktora da 17 de gideceğim sanırım bakalım hayırlısı....Ya nasıl anlıyorsunuz ben cok tecrübesizim, gerci evet öyleyim daha ilk hamileligim ama ben elimle karnıma dokunup bastırdıgımda bile sadece sıvı dolu birsey hissediyorum o kadar.Ne tarafta oldugunu heralde 9 . ayda anlıycam bu gidisle :(
ay o zaman eşimle konuşayım gideyişm bende.... ama işte ben uzun süre ağzımı açabilirmiyim defalrca kan kustum ya kan tadına dayanabilirmyim bilmiyorum ya orda kadının eline kusarsam :37:

Son düzenleme:

Ya nasıl anlıyorsunuz ben cok tecrübesizim, gerci evet öyleyim daha ilk hamileligim ama ben elimle karnıma dokunup bastırdıgımda bile sadece sıvı dolu birsey hissediyorum o kadar.Ne tarafta oldugunu heralde 9 . ayda anlıycam bu gidisle :(

cok tesekkürler canım bilgi için istanbuldamısın peki ben maltepede bir yer buldum orada yaptırmayı dşünüyorum ama işte bebeğe bişey olur mu korkusu var

ohhhhhhhhhhhh biz 16 dayız daha tık yok... doktora da 17 de gideceğim sanırım bakalım hayırlısı....Ya nasıl anlıyorsunuz ben cok tecrübesizim, gerci evet öyleyim daha ilk hamileligim ama ben elimle karnıma dokunup bastırdıgımda bile sadece sıvı dolu birsey hissediyorum o kadar.Ne tarafta oldugunu heralde 9 . ayda anlıycam bu gidisle :(
ay o zaman eşimle konuşayım gideyişm bende.... ama işte ben uzun süre ağzımı açabilirmiyim defalrca kan kustum ya kan tadına dayanabilirmyim bilmiyorum ya orda kadının eline kusarsam :37:

aynısını ben yasadım dün bidahaki ay dedi daha net söylerim dedi ısrar ettim de emin değilim ama kız dedi benimkimi anormal anlamıyorum :27:

tekrardan selamlar herkese , hava çok güzeldi yürüdüm , alışveriş yaptım , yemeği hazırladım şimdi oturdum eşimi bekliyorum,
yoruldum herhalde felaket belim ağrıyor :43:

tekrardan selamlar herkese , hava çok güzeldi yürüdüm , alışveriş yaptım , yemeği hazırladım şimdi oturdum eşimi bekliyorum,

dinlen tatlım.... ohhh yürüyüş temiz oksijen alışveriş yemek ohhhhhhhhhhhhhh ellerin kolaların dert görmesin :32:

hoşgeldiin,ne güel bisürü şey yapmışsın havanın güzelliğinin tadını çıkarmakda süper,isterdim çıkıp gezmek böle güzel havalarda bende,ama çalışıyorum, neyse artık 2 ay sonra gezerim çıkıcam işte mayıs sonu az kaldı,tamda yaz zamanı bol bol gez alışveriş ohh ne güzl:)

ama kendini çok yormuşsun sen bence bi sırt üstü yat 10 dk dinlendir kendini çok ayakta kalınca ağrı çok oluyo

kızlarrrrrrrrrr bebeğim ilk kez bu kadar kuvvetli çarptı banaaaaaaa :) ay süper bir şeydi dedim o kadar hadi annecim bir daha yapmadı :33::33:

Valla Dilse bence de ihmal etmeye gelmez, yani doktorumun soyledigine göre baska bircok kötü sonuclara neden olabiliyormus ama korkutmak istemem kimseyi,sonucta kesin kötü birsey olucak diye bisey yok,sadece bizi olası tehlikelerden korumak icin olabilecekleri soyluyorular, gebelik gingiviti deniyormus bu duruma,arastırırmak isteyen olur belki.Tedbirli olmakta fayda var.Hatta benim doktorum keske hamile kalmadan once gelseydin dedi ama cok ani oldu, gidemedim.

cok tesekkürler canım bilgi için istanbuldamısın peki ben maltepede bir yer buldum orada yaptırmayı dşünüyorum ama işte bebeğe bişey olur mu korkusu var

Rica ederim canım, yani sonucta bende doktorumun soylediklerini iletiyorum ama cok güvendigim ve gercekten isini cok iyi yapan bir doktor, ben Bursa'da yasıyorum ama bahsettigin dis temizligi ise zaten herhangi bir ilac v.s. vermedi bana, zaten bildigim kadarıyla hamile olmasan da vermiyorlar dis temizligi icin, bazı yerlerde biraz canım yandı ama dis etimin hassaslıgından, biraz sabrettim bitene kadar sadece. Su an agzımda daha onceden olan kötü tat kalmadı, ve dolgu konusunda da sunu soyledi, bir cürügüm var hızla ilerleyen, ona müdahale etmezsek ve ilerlerse hamileliginin 6-7. ayında gece beni aratabilir o agrı sana dedi, ve o noktaya gelirse de yapılacak cok bisey olmayabiliyormus, agrıya agrıya doguma kadar dayanılır mı oyle, bir kere 2 gün sürmüstü agrım da kafamı bildigin duvara vurmustum.Bence eger tedavi edilmezse bebege daha cok zararlı gibi geliyor ama hekimler daha iyi bilir sonucta. Jinekologlardan da fikir almak lazım.

hoşgeldiin,ne güel bisürü şey yapmışsın havanın güzelliğinin tadını çıkarmakda süper,isterdim çıkıp gezmek böle güzel havalarda bende,ama çalışıyorum, neyse artık 2 ay sonra gezerim çıkıcam işte mayıs sonu az kaldı,tamda yaz zamanı bol bol gez alışveriş ohh ne güzl:)

ama kendini çok yormuşsun sen bence bi sırt üstü yat 10 dk dinlendir kendini çok ayakta kalınca ağrı çok oluyo

çok fazla alışveriş fırsatı yok burda ama olsun temiz hava, güneş yetiyor, ama dediğin gibi biraz fazla ayakta kaldım herhalde çok kötü ağrıyor uzandım şimdi biraz dinleniyıorum inşallah geçer :)

Valla Dilse bence de ihmal etmeye gelmez, yani doktorumun soyledigine göre baska bircok kötü sonuclara neden olabiliyormus ama korkutmak istemem kimseyi,sonucta kesin kötü birsey olucak diye bisey yok,sadece bizi olası tehlikelerden korumak icin olabilecekleri soyluyorular, gebelik gingiviti deniyormus bu duruma,arastırırmak isteyen olur belki.Tedbirli olmakta fayda var.Hatta benim doktorum keske hamile kalmadan once gelseydin dedi ama cok ani oldu, gidemedim.

Rica ederim canım, yani sonucta bende doktorumun soylediklerini iletiyorum ama cok güvendigim ve gercekten isini cok iyi yapan bir doktor, ben Bursa'da yasıyorum ama bahsettigin dis temizligi ise zaten herhangi bir ilac v.s. vermedi bana, zaten bildigim kadarıyla hamile olmasan da vermiyorlar dis temizligi icin, bazı yerlerde biraz canım yandı ama dis etimin hassaslıgından, biraz sabrettim bitene kadar sadece. Su an agzımda daha onceden olan kötü tat kalmadı, ve dolgu konusunda da sunu soyledi, bir cürügüm var hızla ilerleyen, ona müdahale etmezsek ve ilerlerse hamileliginin 6-7. ayında gece beni aratabilir o agrı sana dedi, ve o noktaya gelirse de yapılacak cok bisey olmayabiliyormus, agrıya agrıya doguma kadar dayanılır mı oyle, bir kere 2 gün sürmüstü agrım da kafamı bildigin duvara vurmustum.Bence eger tedavi edilmezse bebege daha cok zararlı gibi geliyor ama hekimler daha iyi bilir sonucta. Jinekologlardan da fikir almak lazım.

yok yok kesinlikle ihmal etmeyeceğim söylediğin iyi oldu doktora pazartesi gidince tekrar sorarım sonrada dişçiye geçerim

Back
X