slm güzel annişler ;
herkes iyidir umarımmmm

biz doktordan geldik, oğlum 1498 gr ve 38 cm olmuş çooook şaşırdım, kilosuna göre 2 hafta, boyuna göre 1 hafta öndeymiş,

ben bu ay 4 kilo almıştım, doktor ,bu ay çok kilo almışsın ama bebeğinide iyi beslemişsin yanlız kalan 3 ayda da 4 er kilo alırsan çok olur, en fazla 72 kilo ile tamamlamalısın dedi, şimdi 65 kiloyum, yani toplamda 15 kilodan fazla olmamalıymış. eğer bebek böyle hızlı kilo almaya devam ederse normal doğuramazsın dedi, ama bazen kilo alımı yavaşlayabiliyor dedi.
şu an ters duruyormuş, ayakları aşağıda ama 37. haftaya kadar dönebilir şu an hiç sıkıntı değil dedi. şu an ki en önemli şey suyunun bol olması ve plasentanın iyi durumda olması dedi.
son haftalarda plasenta yaşlanmaya başlayıp, üzerinde kireçlenmeler başlıyormuş. bir daha tekrar 4 hafta sonra , yani 32. haftada kontrole gidecekmişiz, sonra 34. ve 36. haftalarda yani 15 günde bir , 36. haftadan sonrada duruma göre haftada bir çağıracakmış.bu arada epidural ve spinal anestezi arasındaki farkı sordum, spinalde belden iğne 1 sefer yapılıp hemen iğne çıkarılıyormuş ve uyuşukluk etkisi yaklaşık 3-4 saat sürüyormuş, bu nedenle spinal anestezi sezeryan için daha uygun dedi, ama epiduralde belden takılan iğne 24 saat boyunca orada kalıyormuş ve ihtiyaç duyuldukça ilaç veriliyormuş, bu nedenle epidural anestezi, normal doğum için daha uygun dedi, malum normal doğumda süreç daha uzun oluyor. normal doğumu epiduralle yapmak istersem 600 tl ekstra ödememiz gerekiyormuş

Bu arada oğluşumun yüzü içe doğru duruyordu, bu sefer yüzünü göremedik ama olsun, o tombik kolları bacakları görmekte çok güzeldi