herkese merhaba. ben bir aralık annesiyim. 2 ay once dogumum sezaryen olarak gerceklesti. bebegimle ilgili bir sorunum ve sorum var. sorunum şu ki, bebeğim göğsümü ilk defa 25. gününde alabildi.o zamana kadar sağdığım süt ve aptamil mama ile BİBERONla beslendi. göğsümü tuttuğu günden bu yana da gunde 1-2 defa 70-80 cc lik mama takviyesi yapıyorum. kaşığı reddedip püskürttüğü için de bu extra beslenme olayını da biberonla yapıyoruz tabi. yalnız çok olumsuz şeyler duyuyorum etraftan. günde 1 defa dahi olsa biberonu alan çocuk 3. 4. ayında göğssünü de reddeder diyenler var. biberon yerine şırıngayı tercih et, anne göğsüne benzemediği için çocuk ikisi arasında tercih yapma gereği duymaz diyenler var.. Soruma gelince; bu çocuk göğsümden %100 doymuyorsa ve ben ek gıdaya geçene kadar mama vereceksem bunu hangi yolla yapmalıyım?
bu konu hakkında olumlu/olumsuz deneyimleri olan arkadaşlar bana yardımcı olabilirler mi?
ewt cnm bızde ılk basta bıberon + meme olarak devam edıyorduk 3aylıkken benı bıraktı bıberıon daha kolayına geldı mamayı sırıngayla yada kasıkla vermeyı dene ama olede zor olur.. ıns bırakmaz ..mama alıpta gogsunu daha az emerse ozamanda sut azalıyor benım basıma geldı