2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

slm kızlar
2. cocuk konusunda ben cok karArsızım ben 91 liyim biraz hayatımı yaşayım diyorum ee sonra da olmazsa zor gelirse falan diye düşünüyrm :26::44:
kafam karısık
sütten kesme konusunda bne cok duygusalım sanki kötülük yaparım gibi geliyo süt yok ama bağımızı koparmak cookk zor :5:
kıyamam ki ama ramazanda dayanmak zor olacak 3 aylar girmeden galiba ayırırım :43:

selam canım

emin değilsen bekle canım 2.çocuk konusunda.daha çok gençsin kaybedecek bişeyin yok.ama eminsen istiyorum diyosanda yaşın bi öenmi yok.

bende 30 kadar yaparım nasılsa bi tane deyip duruyorum şuanda.tabi gerisini allah bilir.zaten hayırlıysa ve nasipte varsa korunsak bile olur.benim küçük kardeşim spirale rağmen olmuş.yengemde spirale rağmen hamile kaldı sonuncusunu.

süt konusundada benim sütüm yok ama ne zaman aç emicem derse açıyorum arada süt geliyor arada gelmiyor.
ramazana daha var sanırım bırakır o zaman kadar.zaten olmyan sütümüz hepten gidince kendiliğinden bırakırlar belki.

Nerdesin cnm sen ugramaz oldun .bende ramazanda kescem insallah gerci ben gunduz bir iki kere emziriyom gece birkac kez emer uyku harici mem e vermiyor um diyebilirim 1 yasindan sonra bilerek azalttı m yemej yemiyordu yoksa sade meme kilo almoyordu toparladı boyle yapinca

Emiri gördüm elifoykum maşallah kocaman olmus ya ikinciler yapalım bunlar büyüdü
yapalım yapalaımmm

91 limisin beklesende olur tatlım en, benimle durumun bir deil, ben burda açık açık anlattım..

canm kondoma alışamadığımı yazıyordum burada. bıraktık, doğal yollardan korunuyoruz ara ara,tamamen çocuk istiyoruz denmez çalışmalara tam anlamıyla başlamadı, işte şimdi regliym belki bitince 1 ay sonra başlarız:)) adetmin zamanını be bilmediğim için.. tabiki en hayırlı zmanda geldi kzım hiç bilmiyrken, benimle aynı haftalarda evlenen arkadaşlarımın hamile olduğnu duyunca ağlamışıtm kızımı bilmeden karnımda:) meğer kzım gizliden gizliye tutunuyormuşş anacığına
evet diğer toğpikte 1 ler ve 2. ler bir arada konuşuruz g
züzel olurdu

ayy o kondoma bende alışamadım neyseki markasını değiştirdik bu daha iyi.spiral taktırayım diyorum ama ondna bile çekiniyorum ya kaçamak olursa diye.

canım sen hemen çalışmalara başla o zaman zaten seneye annelerin yaınna giderseniz rahat olur senin için.belki hemencecik gelir 2. melek.
bende ilkinde ağlıyordum her ay niye olmadı diye.insan isteyince kafaya çok takıyo bu bebiş olayında.sanki hiç anne olamayacakmışım gibi düşünceler geçşiyordu hatta doktora gittim bi sorun yok bekliyeceksin demişti.bende bekledim 10 ay sonra geldi meleğim.yok ateş ölçmeler takvim belirlemeler çok takmıştım ben kafaya.

Nerdesin cnm sen ugramaz oldun .bende ramazanda kescem insallah gerci ben gunduz bir iki kere emziriyom gece birkac kez emer uyku harici mem e vermiyor um diyebilirim 1 yasindan sonra bilerek azalttı m yemej yemiyordu yoksa sade meme kilo almoyordu toparladı boyle yapinca

Emiri gördüm elifoykum maşallah kocaman olmus ya ikinciler yapalım bunlar büyüdü

yapalımmı diyorsun kıssss:9::9::9:

kızlar biraz da kafa dağıtalım bir sorum var
arçelik tektuş inox kullanan var mı çevrenizde

ancak gelebiliyorum cnm emir hiç bişey yemez oldu :50: sadece abur cubur yemek bi de emmek istiyor :26: dr kansızlık var dedi et yesin dedi yapmadığım tarif corba kalmadı yediremiyorum :14: cook zayıfladı ve bunu herkes söylüyor dr dahil sanki iyi bakamıyomuşum gibi :14:

:1:
slm kızlar
2. cocuk konusunda ben cok karArsızım ben 91 liyim biraz hayatımı yaşayım diyorum ee sonra da olmazsa zor gelirse falan diye düşünüyrm :26::44:
kafam karısık
sütten kesme konusunda bne cok duygusalım sanki kötülük yaparım gibi geliyo süt yok ama bağımızı koparmak cookk zor :5:
kıyamam ki ama ramazanda dayanmak zor olacak 3 aylar girmeden galiba ayırırım :43:

Yardimci biri olsayapardim kizlar malesef yok sonbaharda baslicaz kismetse ne zaman tutarsa annem hacca gidicek bu yil onlar gitsin gelsin simdi hamile kalırsam zor gidip gelirim:46:koca göbek le

ancak gelebiliyorum cnm emir hiç bişey yemez oldu :50: sadece abur cubur yemek bi de emmek istiyor :26: dr kansızlık var dedi et yesin dedi yapmadığım tarif corba kalmadı yediremiyorum :14: cook zayıfladı ve bunu herkes söylüyor dr dahil sanki iyi bakamıyomuşum gibi :14:

Cnmne alakasi var istahi yoksa kendini suclu hissetme bizden baska kimse dusunmez yavrularimizi memeyi azalt bence tatlim onun cok etkidi var benimkide damak tadina uygunsa yer yoksa agxini acmaz essek

Mastercim damla kullanıyorsun dur demi kansizlik icin kansızlık ta iştah azaltıyor

kızlar biraz da kafa dağıtalım bir sorum var
arçelik tektuş inox kullanan var mı çevrenizde

yok canım ya hiç yok etrafımda

canım sonuçta bebekte olsa onlarda bi birey.hepsi farklı farklı iştahsız bi çocuğa onlar yemek yedirsinlerde görelim konuşması kolay uzaktan.zorla ağzına tepicek halin yokya annesisin sen sende daha iyi kim ne bilebilir.eminim elinden gelen herşeyi yapmışsındır.iştahsılzığı belki dişlerdendir dişler bitince normale dönebilir belki.yani inşallah öle olur.

ha bide mooncumda sölemiş kansızlık ve çinko eksikliğide iştahsızlık yapabiliyormuş.doktorun çocuk zayıf diyene kadar bunlara baksaydı.bunun için vitain veriyorlar benim bi arkadaşımın sorunu buymuş vitamine başlayınca iştah sorunu düzeldi.

:1:

Yardimci biri olsayapardim kizlar malesef yok sonbaharda baslicaz kismetse ne zaman tutarsa annem hacca gidicek bu yil onlar gitsin gelsin simdi hamile kalırsam zor gidip gelirim:46:koca göbek le

amannn ben istesem benimde eşim istemiyor henüz ilkinide ben baskı yapmıştım.o daha hazır değilim bekleyelim biraz demişti.şimdi ikincisi için 4 seneden ağzını açıyo.bizim yaşımız küçüktü eşimde benle yaşıt.

aslında hamileliğimi gfalan çok özledim ama işte başka bi bebkle hamilelik ilki kadar kolay olurmu bilmiyorum.heleki emir gibi bi bebek zor zor.

yok cnm kullanmıyorum
dr a sordum gerek yok et yesin yeter dedi :26:
allah allah yemiyosa bu çocuk eti falan vitaminidemi almasın yani.iştahsızlığı ondanmı değilmi diye en azından bi denettirmesi lazım değilmi.bu böle kısır döngüye girer.et yemiyosa kansızlık olur kansızlık olursa iştahsızlık iştahsız olursa et yiyemez ohoooo.
bence başka bi doktorla daha görüş canım sen yaaa

benim kızımdada var aynı dert.4 buçuk aylıkken ek gıdaya başladım.6 aylık olana kadar ne versem yedi.6.ayında diş çıkarmaya başlarken iştahtan bir kesildi hala değişmedi.doktora götürdük herşey normal çıktı.11 aylıkkende hamileliğim nedeniyle sütten kestim.iykide kesmişim hiç değilse biberona alıştıda vermek istediğim şeyleri süte katıp veriyorum(yumuyta sarısı pekmez tahin bal bebe bisküvisi tahıllı mamalar).gece uykusunda filan içiyor.ama yemek dersen bir öğünü zor yediriyorum.bazen ağzına 1 kaşık çorba bile almadan yattığı oluyor.biberon mamaları ve meyve ile idare ediyoruz.kilosunu kafana takma sağlığı yerinde olsun yeter.ben yemediğinde bazen oturup ağlıyorum ama artık yapıcak bir şey yok zorla ağzına tepemem.birde yemeklerinin arasında 4 saat filan olunca bira zişe yarıyor.

selam kızlar kaan uyuyorken bi bakayım dedim

dün yine çok uyandı gece hep ağlayarak uyandı yada uykusunda ağladı sanırım dişlerden yapıyor yine beyazlamış dişler var.en son dişten sonra iyiydik bi süre uyku konusunda ama buraya kadarnmış demek.

kaanın saçlarını kestirmek istiyorum çok uzadı özellikle ense ve kekülleri.bağlıyorum bazen arkadan raatlasın diye öndeki saçlar gözüne geliyor.eşime söyledim konuşmuş kuaförüye 1-2 ay bekleyin demiş havalr biraz ısınsın.niye anlamadım ama olmazsa ben kısaltırım biraz bilmiyorum.

ben bunları yzarken benim oğlan kıpırdanmaya başladı bile

bızdede durum aynı gece uyanıp aglamalarr sallanmak ıstemesı azı dıslerı cıkıyorr bızımdde 3 gun ıyıseebırhafta bozuluyor uykusu cok zor:5:

Huhu ben geldim epeydir buraya hic ugrayamiyorum
ikinci bebisler konusulmus beni cesaretim pek yok suanda tuvalet egitimi vs atlatip dislerin hepsi bitene kadar :50: son iki üc dis bizi baya yordu patlatamadi onlari bir türlü sükür cogu gitti azi kaldi :31:maasallah cimcime pek formda rabbim esirgesin evlatlarimizi söyle üc yasinda krese baslayinca diye düsüniyorum eylül ablalik yapsin :34: gerci Allah bilir korunmaya ragemn hersey olabilir hayirlisi :34:
Kocaman oldular zaman su gibi akip gidiyor bebislerin hepsi iyidir insaAllah tabiki güzel annelerde ?:54:

slm kızlar:3:

şöyle bir hızlı hızlı göz gezdirdim geçmişe,geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler bebeğin durumu iyiye gidiyor yavaş yavaş.

bugün kendi kendine nefes alabilecek mi diye deniyecekler,alırsa biraz daha küvozda tutup yakında eve yollacaklarmış inşallah.

ikinci çoçuklardan konuşmussunuz bende ara ara düşünüyorum bu konuyu rahata ermeden bir tane daha yapsamda onuda büyütsem mi diye.
en erken düşünürsem bile 1-2 yıl sonra düşünmeye başlarım galiba şuan bizimki memeye çok düşkün mümkünü yok önce ona memeyi bıraktırmam sonrada biraz toparlanmam gerek:37::37:
2.ciyi yapmak büyük cesaret işi gerçekten birtanesiyle uğraşmak bile insanı çok yoruyor,ilerde ikinci bebeğim olursa inşallah mert gibi hiç yerinde durmayan bir bebek olmaz yoksa ikisinin peşinde halim ne olur.

eliföykü traş konusunda konuşmusunuz bizde merti ettirdik çocuğun öyle bir saçları uzamıştıki peruk takıyor gibiydi:1:

şimdi kestirince rahatladı,ben amerikan kestirsin diye yolladım çocuğu asker traşı gibi kesmişler yine kısacık olmuş.

bızdede durum aynı gece uyanıp aglamalarr sallanmak ıstemesı azı dıslerı cıkıyorr bızımdde 3 gun ıyıseebırhafta bozuluyor uykusu cok zor:5:

diş mahvediyor bebeleride bizleride yaaa allah kolaylık versin canım

Huhu ben geldim epeydir buraya hic ugrayamiyorum
ikinci bebisler konusulmus beni cesaretim pek yok suanda tuvalet egitimi vs atlatip dislerin hepsi bitene kadar :50: son iki üc dis bizi baya yordu patlatamadi onlari bir türlü sükür cogu gitti azi kaldi :31:maasallah cimcime pek formda rabbim esirgesin evlatlarimizi söyle üc yasinda krese baslayinca diye düsüniyorum eylül ablalik yapsin :34: gerci Allah bilir korunmaya ragemn hersey olabilir hayirlisi :34:
Kocaman oldular zaman su gibi akip gidiyor bebislerin hepsi iyidir insaAllah tabiki güzel annelerde ?:54:

hoş geldin canım maşallah senin kız bitirmiş dişleri

slm kızlar:3:

şöyle bir hızlı hızlı göz gezdirdim geçmişe,geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler bebeğin durumu iyiye gidiyor yavaş yavaş.

bugün kendi kendine nefes alabilecek mi diye deniyecekler,alırsa biraz daha küvozda tutup yakında eve yollacaklarmış inşallah.

ikinci çoçuklardan konuşmussunuz bende ara ara düşünüyorum bu konuyu rahata ermeden bir tane daha yapsamda onuda büyütsem mi diye.
en erken düşünürsem bile 1-2 yıl sonra düşünmeye başlarım galiba şuan bizimki memeye çok düşkün mümkünü yok önce ona memeyi bıraktırmam sonrada biraz toparlanmam gerek:37::37:
2.ciyi yapmak büyük cesaret işi gerçekten birtanesiyle uğraşmak bile insanı çok yoruyor,ilerde ikinci bebeğim olursa inşallah mert gibi hiç yerinde durmayan bir bebek olmaz yoksa ikisinin peşinde halim ne olur.

selam canım inşallah güzel haberler gelir bebişten bol bol dua ediyoruz bebişinize

eliföykü traş konusunda konuşmusunuz bizde merti ettirdik çocuğun öyle bir saçları uzamıştıki peruk takıyor gibiydi:1:

şimdi kestirince rahatladı,ben amerikan kestirsin diye yolladım çocuğu asker traşı gibi kesmişler yine kısacık olmuş.

mert paşa alışık zaten kuaförlere maşallah saçları çok güzel ve sanırım hızlı uzuyo.

selam anneler

bizim uykularımızın neden bozulduğu anlaşıldı paşam azı dişleriyle uğraşyormuş.alttan 4. yü yani 8. dişi beklerken ondan ve köpek dişlerinden önce azımız çıktı dün.damağı kıpkırmızı olmuş yarılmış baya kötü gözüküyordu.azılar diğer dişler gibi değilmiş onu anladım.eşimde eczacının tavsiyesiyle calgel almış dün pişik kremi alsın diye yollamıştım.iyi geldi arada çok ağlarsa sürüyorum rahatlatıyor.bugüne kadar kullanmamıştım ama eşim kıyamamış oğluşuna almış bende kullanayım dedim.

diş mahvediyor bebeleride bizleride yaaa allah kolaylık versin canım

hoş geldin canım maşallah senin kız bitirmiş dişleri

selam canım inşallah güzel haberler gelir bebişten bol bol dua ediyoruz bebişinize

mert paşa alışık zaten kuaförlere maşallah saçları çok güzel ve sanırım hızlı uzuyo.

dualarınız için çok sağol canım,bebek dün nefes alamamış makinasız yine destekle nefes alıyormuş durumu şimdilik iyi,dahada iyiye gidiyormuş.

evet mert alışık doğduğundan beri bu 3.traşı çok hızlı uzuyor zaten doğarken peruğuyla doğdu:1:

selam anneler

bizim uykularımızın neden bozulduğu anlaşıldı paşam azı dişleriyle uğraşyormuş.alttan 4. yü yani 8. dişi beklerken ondan ve köpek dişlerinden önce azımız çıktı dün.damağı kıpkırmızı olmuş yarılmış baya kötü gözüküyordu.azılar diğer dişler gibi değilmiş onu anladım.eşimde eczacının tavsiyesiyle calgel almış dün pişik kremi alsın diye yollamıştım.iyi geldi arada çok ağlarsa sürüyorum rahatlatıyor.bugüne kadar kullanmamıştım ama eşim kıyamamış oğluşuna almış bende kullanayım dedim.

bizimde azılar patladı dediğin gibi bunlar diğer dişlerden çok beter kıpkırmızı kabarmış yarıldı yerleri ,bizde calgel sürüyoruz aşırı huysuzlanınca bebeklerde az acı çekmiyor çok zor diş çıkarmak.

Back
X