2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

Nunus81 arkadasim hemen kötüye yorma bizimde gozumuz daliyor normal olabilir tek bir seyle belli olmaz allah korusun yavrunu yavrularimizi[/QUOTE]

AMİN CANIM SAOL.İŞTE ÇOK KORKUYORUM.İNT.ÇOK OKUMAMAK LAZIM:((

bır annemız bebegının gozunun daldığından bahsetmıs. olabılır demiyorum tabı kı ama bence bu tarz seyler ıhmale gelmemeli. otızm acısından araştırılması gerekebılır belkı de. burada ıyı nıyetlı olarak anneler uzulmesın dıye durumu gecıstırmeye çalışıyor olabılıyoruz bazen. evham aslında her zaman ıyıdır, bı cok seyı erken farketmemızı sağlar. ıhmal ise bi cok sey ıcın gec kalınmasına neden olabılır.
şöyle bır yazı buldum, ozellıkle bebeklerın 18.ayına dıkkat edılmesı gerektıgı yazıyor.

http://kisiselbasari.com/cocugun-18-ayina-dikkat-edin-yoksa.html

HTML:

Biz kesin bişey yok demiyoruz ki epilepside olabilir olmayada bilir ama nete surekli bakmakta iyi degil insan hastalik hastasi oluyor sureklilik arz eden durumsa video ya cekip dr gidebilirsiniz bizim temennimiz insallah yoktur diye umut ediyoruz .durum falan da gecistirmiyoruz :20:zaten tum anneler yavrularini her ay dr kontrolune götürüyor dr danisicak arkadaş elbet

bır annemız bebegının gozunun daldığından bahsetmıs. olabılır demiyorum tabı kı ama bence bu tarz seyler ıhmale gelmemeli. otızm acısından araştırılması gerekebılır belkı de. burada ıyı nıyetlı olarak anneler uzulmesın dıye durumu gecıstırmeye çalışıyor olabılıyoruz bazen. evham aslında her zaman ıyıdır, bı cok seyı erken farketmemızı sağlar. ıhmal ise bi cok sey ıcın gec kalınmasına neden olabılır.
şöyle bır yazı buldum, ozellıkle bebeklerın 18.ayına dıkkat edılmesı gerektıgı yazıyor.

HTML:
canim biz otizmden bahsetmiyoruz ki zaten annesi onu en iyi gozlemleyen bilendir otizmde birtek belirti vermez sade goz dalmasi epilepsi belirtisi olabilir ama onu cocuklar cisleri yaparken yapiyo ve biz bunu daha once burada konustuk tabiki doktoruyla konusursa daha iyi olur

bide emir kaan 1-2 haftadır sürekli ne ne ne diye geziniyor.gördüğü herşeyi soruyor dışarda evde tv de herşeye ne ne deyip duruyor.biliyorum bu dönemde hiç sıkılmadan güzel cevaplar vermek gerekiyor ama bazı şeyleri tekrar tekrar sorup duruyor.çoğu zaman sabırla cevaplıyorum ama bazen cevaplamadığımda oluyo.

ha birde yeniden emmeye başladı demiştimya boş boş emiyor diyordum bıraktırıcam diyordum eme eme yeniden süt getirdi oğluşum.akşama kadar sürekli aç emicem diyor açmassam ağlıyor.bazen kafasını başka şeylerle meşgul edip unutturuyorum ama sanırım dişlerden sürekli emmek istiyor.
benim oğlan sadece geceleri memeyle uuyordu uyuyuncada atardı ağzından bana tekrardan yapıştığı için gündüzleride arada emzik veriorum bazen.

gerçekten her açıdan çok zor bi döneme girdik allah hepimize yardım etsin inşallah.

annem bile diyor sen unut eski günlerini işin çok zor artık diye eskiden gece uykusuzluğu vardı şimdi sorunlar katlandıkça katlandı.anneme çok rahat bırakırdım emiri anneannesini çok severdi ama artık bırakamıyorum bne odadan çıkınca bsıyor çığlığı.
emme güdüsü varsa emsin rahatlasın bence. kendini memede rahatlatıyo demek ki bence dk başı değil ama emzir yine de. daha küçükler annenin kokusuna ihtiyaçları var.
herşeyi sorması da çok güzel maşallah. ahmet de hı hı diye soruyor her şeyi dediğim gibi bazen anlatıyorum bazen anlatmıyorum biz de insanız yani:9:

bi sorum var birde anneler

uyku düzeniniz nasıl benimki günde 1 kez uyuyor ve akşam 10 da yatıp sabah 8 de kalkıyor erken kalktığı için 12 gibi uyuyor tekrardan mesela ikinci bi uyku olmalımı bu düzene göre 1.5 da kalksa 10 a kadar uyumuyor uyutmalımıyım acaba.biraz araştırdımda 2 uyku uyumalı diyor ve tek uyku uyuyacaksa akşam üstü olmalı diyor.kafam karıştı biraz.mesla bugün 8 de kalktı öğlen 12 de kucağımda uyuya kaldı.1.5 ta uyanır.akşam tekrardan uyutsam buseferde 10 da uyumaz tekrar diye korkuyorum.kendi uyuyakalsa uyturum da sallamıyorum uyutmak için.gece uykularına geçişte sallıyorum hala.
tek uykuya geçmiş yeğenim 20 aylık tabi o. rahat etmişler ya. benim de en çok kafamı yoran şey bu şu anda.
sabah 8 de aklkıp 12 de uyuyor ahmet. yanında yatsam 2-3 saat uyuyor ama 1 buçuk saatte kalkıyo çoğunlukla. bakıcıda da bu kadar ancak uyuyor sonra akşam 5-6 gibi çok uykusu geliyor. uyursa gece uykusu 11 i buluyor uyumazsa sarhoş gibi mızlıyor sürekli.
ben araştırmadım ama tek uyku yetmiyor oğluma orası kesin. ama önceden sabah 10-11 civarı uyurdu ilk uykuyu şimdi daha geç geliyor uykusu. geçiş dönemi sanırım bu elbet düzelir :)

Kızlar bişey sormak istiyorum 16 aylık oğlum arada gözü dalıor.öle trans gibi değil ama int.bakınca epilepsiyi görünce çok efham ettim.her çocukta böle dalma olurmu sizlerin çocuklarındada varmı ne olur cvp yazın.int. Baktım epilepside trans gibi olurmuş tüm uğraşılarını durdururmuş.mesela bizimkinin eli ağzındaysa devam edio veya elinde bişey varsa onu düşürmüo.korkulcak bi durummu bu.benim ilk çocuğum çok acemi ve efhamlıyım.
gözü dalmak dediğin nasıl bişey. çişini yaparken fln duraklıyorlar öyle bişeyse evhamlanma ama anormal bi görüntü varsa dr.a götür.

HTML:

teşhiste geç kalmak en kötüsüdür evet. ama burda kimse kimseye üzülmesin diye geçiştirmeye çalışmıyor.
başkalarını töhmet altında bırakmadıktan sonra herkes fikrini söyleyebilir tabi ki.

teşhiste geç kalmak en kötüsüdür evet. ama burda kimse kimseye üzülmesin diye geçiştirmeye çalışmıyor.
başkalarını töhmet altında bırakmadıktan sonra herkes fikrini söyleyebilir tabi ki.

Aynen cnm:42:

He bu arada Arkadaşlar benim dükkanı gunduz gunduz soymuslar ya pazar günü bizim eleman baska musteri lere bakarken iki kadin bir cocuk posetlere atmislar küpekrem fondoten far ddaha neler neler 600 tl lik mal gitti.usta hirsizlar tipini gorseniz sosyetikler.esim farketti kamer görüntüsünü izlerken

bır annemız bebegının gozunun daldığından bahsetmıs. Olabılır demiyorum tabı kı ama bence bu tarz seyler ıhmale gelmemeli. Otızm acısından araştırılması gerekebılır belkı de. Burada ıyı nıyetlı olarak anneler uzulmesın dıye durumu gecıstırmeye çalışıyor olabılıyoruz bazen. Evham aslında her zaman ıyıdır, bı cok seyı erken farketmemızı sağlar. ıhmal ise bi cok sey ıcın gec kalınmasına neden olabılır.

HTML:

canım çok saol.allaha çok şükür öle bi sorunumuz yok.oğlum konuşuyor göz teması zaten var.arada biz büyükler nasıl gözümüz dalar onunda öle oluyor.bende int.bakınca epilepsiyi gördüm ve çok korktum oyüzdende sordum ilk çocuğum daha önce çocuklarla yakın ilişkim olmadı.oyüzdende normal göz dalması bebeklerdede olurmu die tecrübeli annelerin fikrini almak istedim.efhamlı olmak iyi ama benim biraz abartı.her an çocuğu takip ediyorum.artık kafayı yicem.

[
gözü dalmak dediğin nasıl bişey. çişini yaparken fln duraklıyorlar öyle bişeyse evhamlanma ama anormal bi görüntü varsa dr.a götür.[/QUOTE]

CANIM ÇİŞİNİ YAPIOMU BİLMİYORUM Kİ.ALTI BAĞLI.NASIL ANLICAM ÇİŞİNİMİ YAPARKEN OLUYO DİE.BİZ BÜYÜKLERİN NASIL GÖZÜ DALAR AYNI ÖLE DALMA İŞTE.ANORMAL Bİ GÖRÜNTÜ OLMUO BEN BEBEKLERDE GÖZ DALMASI DİE ARAŞTIRIRKEN İNT.EPİLEPSİYİ GÖRDÜM O YÜZDEN ÇOK KORKTUM.ACEMİYİMDE İLK ÇOCUĞUM NORMAL DALMA OLURMU BEBEKLERDE DİE MERAK ETTİM İŞTE..:(

Kızlar bişey sormak istiyorum 16 aylık oğlum arada gözü dalıor.öle trans gibi değil ama int.bakınca epilepsiyi görünce çok efham ettim.her çocukta böle dalma olurmu sizlerin çocuklarındada varmı ne olur cvp yazın.int. Baktım epilepside trans gibi olurmuş tüm uğraşılarını durdururmuş.mesela bizimkinin eli ağzındaysa devam edio veya elinde bişey varsa onu düşürmüo.korkulcak bi durummu bu.benim ilk çocuğum çok acemi ve efhamlıyım.

canım dur hemen evham yapma internette çok gerekli bilgiler var elbette ama birtek belirtiye göre budur diyemeyiz sonuçta.hem sonuçta bebek olsalar bile onlarda insan tabiki gzöleri dalabilir belki uykusu geldiinden belki arkadaşların dediği gibi çiş yaparken.burda konuşmuştuk bebekler çiş yaparken dalıyorlar gözlerini odaklıyorlar falan biyerlere.benim oğlanın uykusu varken ama uyumak istemediği zamanlardada gzöleri dalıyoyorulduğundan sanırım gzöleri.

Herkese selamlar

Bizimde köpek dişleri ikisi birden geliyor uçları gözüküyor ve her zamanki mizirdamalar gece uyanmalari meme icin var iki uc kere kalkar

Nunus81 arkadasim hemen kötüye yorma bizimde gozumuz daliyor normal olabilir tek bir seyle belli olmaz allah korusun yavrunu yavrularimizi

selam canım gözüktü demek uçlar allah kolaylık versin zor diyrlar korkuyorum ben.

Elifimm buyuduler artik benimki bazen oglen uyumuyor ozamann 10 uyur. oglen uyursa 11 12 de gece uykusuna yatar

canım benimki muhakkak uyur dayanamıyor yoksa yarım saatte olsa 1.5 saatte uyur.
1-2 haftaya kadar 12 lerde yatardık gece sabahta 10 da falan kalkardık.şimdi sabah 8 de kalkıyo akşam 10 da yatıyo.öğlende genellikle 1 de uyuyor 1.5 saat uyuyor genelde.nette okudum akşam üstü uyumalı yazıyor ona kafam karıştı.akşamları çok mız mız acaba öle uykusunu çokmu erken uuyo uykusuzluktanömı yapıyor diye.
dün öğle uyksunu 12 de uyumştu bende akşam üstü tekrar uyutmaya çalıştım ama uyumadı demekki normalli bu.hala küçük sanıyorum galiba ama eskisi kadar uykuya itiyaçları yok demekki

bende 1 e dusurdum 2 aydir oglen 1.30 2 gibi uyutuyorum ne zaman kalkarsa artik geneli 2 saat uyuyo sonra gece 10 da uyutuyorum sabah 8 9 arasi uyaniyo elifoykucum belki daha uzun uyur ve ayni saatinde yatirirsin yoksa uykusunu alir gece12 lere kadar beklersin:-)

nunuscum bi ara bende takilmistim bu konuyo cislerini yaparken takiliyo ve sonra hafif titreme oluyo bence normal aklina kotu seyler getirme epilepside nobette oluyo uzun surerdi o Allah korusun tum cocuklari

yok canım daha uzun uyumadı benimki fix en fazla 1.5 saat uyuyor.ama akşam aynı saatinde yattı akşam üstü bi uyku daha uyutmaya çalıştım ama istemedi bende üstelemedim.akışına bıraktım artık.

Biz kesin bişey yok demiyoruz ki epilepside olabilir olmayada bilir ama nete surekli bakmakta iyi degil insan hastalik hastasi oluyor sureklilik arz eden durumsa video ya cekip dr gidebilirsiniz bizim temennimiz insallah yoktur diye umut ediyoruz .durum falan da gecistirmiyoruz :20:zaten tum anneler yavrularini her ay dr kontrolune götürüyor dr danisicak arkadaş elbet

canim biz otizmden bahsetmiyoruz ki zaten annesi onu en iyi gozlemleyen bilendir otizmde birtek belirti vermez sade goz dalmasi epilepsi belirtisi olabilir ama onu cocuklar cisleri yaparken yapiyo ve biz bunu daha once burada konustuk tabiki doktoruyla konusursa daha iyi olur

katılıyorum canlarım sonuçta burda felaket tellellığıda yapmaya gerek yok biz ne yaşıyorsak onu söylüyoruz bizdede oluyor diye.arkadaş tabiki doktorunada danışır biz bi doktor olarak değil bebek anneleri olarak yaşadığımıız söyledik sadece arkadaşa.

emme güdüsü varsa emsin rahatlasın bence. kendini memede rahatlatıyo demek ki bence dk başı değil ama emzir yine de. daha küçükler annenin kokusuna ihtiyaçları var.
herşeyi sorması da çok güzel maşallah. ahmet de hı hı diye soruyor her şeyi dediğim gibi bazen anlatıyorum bazen anlatmıyorum biz de insanız yani:9:

tek uykuya geçmiş yeğenim 20 aylık tabi o. rahat etmişler ya. benim de en çok kafamı yoran şey bu şu anda.
sabah 8 de aklkıp 12 de uyuyor ahmet. yanında yatsam 2-3 saat uyuyor ama 1 buçuk saatte kalkıyo çoğunlukla. bakıcıda da bu kadar ancak uyuyor sonra akşam 5-6 gibi çok uykusu geliyor. uyursa gece uykusu 11 i buluyor uyumazsa sarhoş gibi mızlıyor sürekli.
ben araştırmadım ama tek uyku yetmiyor oğluma orası kesin. ama önceden sabah 10-11 civarı uyurdu ilk uykuyu şimdi daha geç geliyor uykusu. geçiş dönemi sanırım bu elbet düzelir :)

gözü dalmak dediğin nasıl bişey. çişini yaparken fln duraklıyorlar öyle bişeyse evhamlanma ama anormal bi görüntü varsa dr.a götür.

canım benimki bırakmştı emmeyi sütüm bitmişti o yüzden sonra tekrar başladı.hatta diyordum bak emmiyorsun sabah bigün emmek istersin bulamazsın diye :))neyseki çok olmasada eme eme sütü getirdi tekrar.her istediğinde vermiyorum akşama kadar 5-6 kere anca veriyorum ona bıraksam hiç ayrılmayacak geçici bi dönem sanırım.bana ihtiyacını bu şejlde gidermey çalışıyor dediğin gibi.bizimkilerin kalkış yatış saatleri hemen hemen aynı benimkininde var snaki ihtiyacı ama istemiyor dediğin gibi geçiş dönemi sanırım zamanla tek uyku yeticektir.

He bu arada Arkadaşlar benim dükkanı gunduz gunduz soymuslar ya pazar günü bizim eleman baska musteri lere bakarken iki kadin bir cocuk posetlere atmislar küpekrem fondoten far ddaha neler neler 600 tl lik mal gitti.usta hirsizlar tipini gorseniz sosyetikler.esim farketti kamer görüntüsünü izlerken

hadi yaaaa çok geçmiş olsun canım iyi cesaret valla güpegündüz dükkan soymak.bulunurlar inşallah bide dadanıyo bunlar bulunmazlarsa allah korusun.

canım dur hemen evham yapma internette çok gerekli bilgiler var elbette ama birtek belirtiye göre budur diyemeyiz sonuçta.hem sonuçta bebek olsalar bile onlarda insan tabiki gzöleri dalabilir belki uykusu geldiinden belki arkadaşların dediği gibi çiş yaparken.burda konuşmuştuk bebekler çiş yaparken dalıyorlar gözlerini odaklıyorlar falan biyerlere.benim oğlanın uykusu varken ama uyumak istemediği zamanlardada gzöleri dalıyoyorulduğundan sanırım gzöleri.

selam canım gözüktü demek uçlar allah kolaylık versin zor diyrlar korkuyorum ben.

canım benimki muhakkak uyur dayanamıyor yoksa yarım saatte olsa 1.5 saatte uyur.
1-2 haftaya kadar 12 lerde yatardık gece sabahta 10 da falan kalkardık.şimdi sabah 8 de kalkıyo akşam 10 da yatıyo.öğlende genellikle 1 de uyuyor 1.5 saat uyuyor genelde.nette okudum akşam üstü uyumalı yazıyor ona kafam karıştı.akşamları çok mız mız acaba öle uykusunu çokmu erken uuyo uykusuzluktanömı yapıyor diye.
dün öğle uyksunu 12 de uyumştu bende akşam üstü tekrar uyutmaya çalıştım ama uyumadı demekki normalli bu.hala küçük sanıyorum galiba ama eskisi kadar uykuya itiyaçları yok demekki

yok canım daha uzun uyumadı benimki fix en fazla 1.5 saat uyuyor.ama akşam aynı saatinde yattı akşam üstü bi uyku daha uyutmaya çalıştım ama istemedi bende üstelemedim.akışına bıraktım artık.

katılıyorum canlarım sonuçta burda felaket tellellığıda yapmaya gerek yok biz ne yaşıyorsak onu söylüyoruz bizdede oluyor diye.arkadaş tabiki doktorunada danışır biz bi doktor olarak değil bebek anneleri olarak yaşadığımıız söyledik sadece arkadaşa.

canım benimki bırakmştı emmeyi sütüm bitmişti o yüzden sonra tekrar başladı.hatta diyordum bak emmiyorsun sabah bigün emmek istersin bulamazsın diye :))neyseki çok olmasada eme eme sütü getirdi tekrar.her istediğinde vermiyorum akşama kadar 5-6 kere anca veriyorum ona bıraksam hiç ayrılmayacak geçici bi dönem sanırım.bana ihtiyacını bu şejlde gidermey çalışıyor dediğin gibi.bizimkilerin kalkış yatış saatleri hemen hemen aynı benimkininde var snaki ihtiyacı ama istemiyor dediğin gibi geçiş dönemi sanırım zamanla tek uyku yeticektir.

hadi yaaaa çok geçmiş olsun canım iyi cesaret valla güpegündüz dükkan soymak.bulunurlar inşallah bide dadanıyo bunlar bulunmazlarsa allah korusun.

Sagol canim .sorma bizim elemanda da var hata cnm kamera kayitlarini izledik ben giden degil cocugu kullaniyorlar ona uzuldum tipler gorsen tam sosyetikler esinm tv ye vermeti dusunuyor verirse soylerin izlersin. Disler çıkıyor cnm insallahrahat cikarir tum yavrular insallah yaza rahatiz:29: gezeriz bol bol stres atariz dis derdi biter

Son düzenleme:

AYY CANIM YAA İNŞ. ÖLEDİR.BEN PANİK ATAK BİRİYİM BİRDE HASTALIK HASTASI.EN UFAK BELİRTİYİ KAFAMDA BÜYÜTÜR TANISINIDA KENDİM KOYAR HAYATIMI ZİNDAN EDERİM.ÖLE Bİ TİPİM YANİ:) EPİLEPSİYİ GÖRDÜM YAA KAFAMDA KURUYORUMDA KURUYORUM.ÇİŞ YAPIOMU NASIL ANLICAM Kİ ALTI BAĞLI OLMADI OAN HEMEN ALTINI AÇAYIM BAKAIM.ALLAH EVLATLARIMIZI KORUSUNNN:nazar:

sagol canim .sorma bizim elemanda da var hata cnm kamera kayitlarini izledik ben giden degil cocugu kullaniyorlar ona uzuldum tipler gorsen tam sosyetikler esinm tv ye vermeti dusunuyor verirse soylerin izlersin. Disler çıkıyor cnm insallahrahat cikarir tum yavrular insallah yaza rahatiz:29: Gezeriz bol bol stres atariz dis derdi biter

geçmiş olsun cnm.ne insanlar var.gözünüzü dört açın vallaha bu devirde kimseye güven olmuyo neyazıkki çocuk bile olsa.onlar masum olsada onları yetiştirenler şeytan...

geçmiş olsun cnm.ne insanlar var.gözünüzü dört açın vallaha bu devirde kimseye güven olmuyo neyazıkki çocuk bile olsa.onlar masum olsada onları yetiştirenler şeytan...

Sagol tatlim aynen oyle kimseye güvenilmiyor artik:19:

Elifoykucum sen demişsin ya sutum geliyor geliyorsa emzir 2 yasina kadar. Beslenme icin degil ama bağışıklık ve organ sagligi icin cok iyi anne sutu hem dis te sakinlestiriyor meme yavrulari

gecmis olsun mooncum Allah bildikleri gibi yapsin onlari nasil utanmaz insanlar var ya bogazlarina dizilsin artik kullancaklarmi satacaklarmi bilmiyorumda:-) tvye verirseniz senin dukkanida gormus oluruz tvden hayirli olsuna geliriz:-)

gecmis olsun mooncum Allah bildikleri gibi yapsin onlari nasil utanmaz insanlar var ya bogazlarina dizilsin artik kullancaklarmi satacaklarmi bilmiyorumda:-) tvye verirseniz senin dukkanida gormus oluruz tvden hayirli olsuna geliriz:-)

Sagol canım yazarim burdan .aa her zaman bekleriz dükkana sekerim
Aslinda foto koyardimda size tel hafizasi dolu diye kac aydir resimleri açamıyorum pcye atmam lazim:46:

teşekkürler mooncum herhangibir şeyin kraliçesi olmaz güzel duyuymuş:9::9::16:

müge anlıyamı vericeksiniz yoksa canım yada haberlere falanmı haber verde izleyelim hem snei dükkanı görürürz canlı canlı.geçen müge anlıya eve gelen dolandırıcılar varmış bi ailede onları vermişti görünrüleri falan.

ahh ahh yaza kadar tamamlasalar keşke onlarda bizde rahatlarız valla.

bende faceye yeni fotolar yükledimde buraya bi ara yüklerim şimdi çıkmam lazım.

nünün canım ben onu bi kaza eseri öğrendim üstüme yaptı çişini havalansın diye açmıştım o ara farkettim hatta eşimle niye yapıyo böle diye çok konuşmuştuk ürperti gelmiş gibi titriyordu falan

nünün canım ben onu bi kaza eseri öğrendim üstüme yaptı çişini havalansın diye açmıştım o ara farkettim hatta eşimle niye yapıyo böle diye çok konuşmuştuk ürperti gelmiş gibi titriyordu falan

teşekkürler mooncum herhangibir şeyin kraliçesi olmaz güzel duyuymuş:9::9::16:

müge anlıyamı vericeksiniz yoksa canım yada haberlere falanmı haber verde izleyelim hem snei dükkanı görürürz canlı canlı.geçen müge anlıya eve gelen dolandırıcılar varmış bi ailede onları vermişti görünrüleri falan.

ahh ahh yaza kadar tamamlasalar keşke onlarda bizde rahatlarız valla.

bende faceye yeni fotolar yükledimde buraya bi ara yüklerim şimdi çıkmam lazım.

Cnm ana habere vermek istiyor esimde muge anli hix aklima gelmedi:52:

Back
X