Gunydin cnm haklisn walla ama sukretsiyrym ki sana allhtn son gunlerin degil ben sicak bir yana nefes alamiyorum insallh ikinci bebegimi dogurmayi rabbim kisa nasip ederben cok sevdim hamileligi hemn esram biraz buyudukten sonra insallh ikinci istiyorum rabbim nasip ederse ben klima olmadan uyuyamiyrm rabbim hepimize yardim etsin buarada oglene aldik yarinki randevyu kizimizi gorucez insallhhh be bugun nasip se dogum tarihimiz kesinlesicek
Sudenaz çok sevindim. yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. mucizemiz gerçekleşecek inşallah. Merakla doğum hikayeni bekliyorum...
Arkadaşlar netten alıntı yaparak sizlerle kolay doğum olması için okunan duaları paylaşmak istiyorum.
Peygamber efendimiz (s.a.v) Kızı Fatıma'nın doğum yaptığı esnada bu duayı okutmuş:
Önce Âyete’l-Kürsî sonra Felâk ve Nâs sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:
"İnne rabbekümüllahüllezı halekas semavati vel erda fı sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasısev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemın"(A'raf suresi/54)
Doğum yapan ve onu bekleyenler tarafından okunması gereken dualar
Lailahe illa ente kuntuminezzalimin
İnşirah suresi
Rabbiyesir vela tuasır Rabb, temim Bil hayr
İnşikak suresi ilk üç ayet: İzessemaunşakkat. Ve ezinet lirabbiha ve hukka. Ve izel'ardu muddet.
Abese suresi 20. Ayet
Summes sebîle yesserah (sancı ve doğum anında)
Yeni doğan çocuğa tatlı bir şey çiğneyerek ağzına vermek, dudağına sürmek Sünnet-i seniye’dir. Bunu sâlih bir kimsenin yapması ise menduptur.
“Yeni doğan çocuklar Resulullah'a -sallallahu aleyhi ve sellem- getirilirdi. O da bunlara mübarek olmaları için duâ eder ve ağzında yumuşattığı hurmanın suyunu çocuğun ağzına sıkardı"
Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz, yeni doğan çocuğun midesine ilk inen gıdaya dikkat etmekte ve bunun ana sütünden başka bir şey olmasını istemektedir. Nitekim çeşitli rivayetler, bu ihtimamı sadece kendi torunları için göstermeyip bir prensip olarak bütün Müslüman çocuklarına uyguladığını ifade etmektedir.
ALLAH nasip ederse bebeğime ilk olarak hurma, sonrasındada 1çay kaşığından biraz az zemzem suyu içirmeyi düşünüyorum. Rabbim nasip eder inşallah.
Birde hamile kadınlar, ellerini karnının üzerine koyarak el-Musavvir (cc) zikrine devam ederlerse inşallah-ü teala doğacak çocuk da bu esma-i ilahi ile güzel ve sağlıklı olur.
SUDENAZ canım ALLAH yardımcın olsun. Doğum saatinde mümkün oldukça bende burdan bu duaları ve bildiğim duaları okumaya çalışıcam.
Diğer arkadaşlarım içinde okuyacağım. Rabbim kabul eder İNŞALLAH. Hepimize sağlıklı, vakitlice doğum nasip olsun inşallah.
İnsallh cnm Allh nasip etsin ikinci bebeleri hepimize bizim tarih 30 agustos olarak alındı ama bakalım dua ediyorum Rabbim bizim değil senin uygun gördüğün tarih olsun insallh diye hakkımız da hayrlisi insallh Rabbim hepimizesagliki dogum nasip estin insallhhhadi bakalım azıcık kaldı,Allah kolaylık versin cnm..hayırlı hbrlerle gelin
insallah 2.cocuk nasip olursa kışa denk getiririz artık
ay cok t ederiz paylaştığın icin ben cok karşıyım bebegin ağzına hurma verilmesinin. Ama biz de de isteyen büyükler var zemzem ben de vericem insallh ama hurma bilemiyorum ki o efendimiz sav ağzın da cigneyip suyunu sıkın varmı bu ahır zaman da ağzı günaha kirebulasmayan diye düşünüyorum Rabbim bir oğunu görmeyi nasipetsin de insallh hayrli olsun hakkımız daArkadaşlar netten alıntı yaparak sizlerle kolay doğum olması için okunan duaları paylaşmak istiyorum.
Peygamber efendimiz (s.a.v) Kızı Fatıma'nın doğum yaptığı esnada bu duayı okutmuş:
Önce Âyetel-Kürsî sonra Felâk ve Nâs sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:
"İnne rabbekümüllahüllezı halekas semavati vel erda fı sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasısev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemın"(A'raf suresi/54)
Doğum yapan ve onu bekleyenler tarafından okunması gereken dualar
Lailahe illa ente kuntuminezzalimin
İnşirah suresi
Rabbiyesir vela tuasır Rabb, temim Bil hayr
İnşikak suresi ilk üç ayet: İzessemaunşakkat. Ve ezinet lirabbiha ve hukka. Ve izel'ardu muddet.
Abese suresi 20. Ayet
Summes sebîle yesserah (sancı ve doğum anında)
Yeni doğan çocuğa tatlı bir şey çiğneyerek ağzına vermek, dudağına sürmek Sünnet-i seniyedir. Bunu sâlih bir kimsenin yapması ise menduptur.
Yeni doğan çocuklar Resulullah'a -sallallahu aleyhi ve sellem- getirilirdi. O da bunlara mübarek olmaları için duâ eder ve ağzında yumuşattığı hurmanın suyunu çocuğun ağzına sıkardı"
Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz, yeni doğan çocuğun midesine ilk inen gıdaya dikkat etmekte ve bunun ana sütünden başka bir şey olmasını istemektedir. Nitekim çeşitli rivayetler, bu ihtimamı sadece kendi torunları için göstermeyip bir prensip olarak bütün Müslüman çocuklarına uyguladığını ifade etmektedir.
ALLAH nasip ederse bebeğime ilk olarak hurma, sonrasındada 1çay kaşığından biraz az zemzem suyu içirmeyi düşünüyorum. Rabbim nasip eder inşallah.
Birde hamile kadınlar, ellerini karnının üzerine koyarak el-Musavvir (cc) zikrine devam ederlerse inşallah-ü teala doğacak çocuk da bu esma-i ilahi ile güzel ve sağlıklı olur.
SUDENAZ canım ALLAH yardımcın olsun. Doğum saatinde mümkün oldukça bende burdan bu duaları ve bildiğim duaları okumaya çalışıcam.
Diğer arkadaşlarım içinde okuyacağım. Rabbim kabul eder İNŞALLAH. Hepimize sağlıklı, vakitlice doğum nasip olsun inşallah.
Ah cnm bnm insallh Rabbim sna yasaticak o gecti sayımı amat bende senn gibiydim aynen ah ne zamn zamn gecicek diyordum ama o gelmek bilmeyen agustos ayi geldi hamdolsun darısı basına insallhhhh dua na amin diyorum Rabbim hepimize saglikla eve bebeklerimzle dönmeyi nasip etsincanım gözün aydın doğum tarihiniz belli olmuş çok sevindimrabbim inşallahh sağlıkla doğduğunu da evine döndüğünüzee gösterir
nasıl heyecanlanıyorum sizin doğum tarihleriniz belli oldukça hemen ocak gelsin istiyorum bende son günleri saymak istiyorumgaliba çok aceleciyim :18:
:
canım nasıl heyecanlı senin yazdıklarını okudukça gözlerim doluyorhamile haberini ben vermiştim herkese nasıl mutlu olmuştuk ilk heyecanlarımızdandı ikizilerin hepimize umut olmuştu rabbim inşallahhh sağlıkla meleklerinle evine döndüğünü de göstersin canım... rabbim yar ve yardımcın olsun... bütün dualarım seninle canım
canım Allah razı olsunn...çok teşşekkürler...dualara çok ihtiyacımız var...ben bebişlerime dualarla kavuştuğuma inanıyorum...inşallah yine dualarla kucağıma alıcam..
ay cok t ederiz paylaştığın icin ben cok karşıyım bebegin ağzına hurma verilmesinin. Ama biz de de isteyen büyükler var zemzem ben de vericem insallh ama hurma bilemiyorum ki o efendimiz sav ağzın da cigneyip suyunu sıkın varmı bu ahır zaman da ağzı günaha kirebulasmayan diye düşünüyorum Rabbim bir oğunu görmeyi nasipetsin de insallh hayrli olsun hakkımız da
İnsallh cnm Allh nasip etsin ikinci bebeleri hepimize bizim tarih 30 agustos olarak alındı ama bakalım dua ediyorum Rabbim bizim değil senin uygun gördüğün tarih olsun insallh diye hakkımız da hayrlisi insallh Rabbim hepimizesagliki dogum nasip estin insallhh
canm hayırlı ugurlu olsun tarih kesinleşmiş hadi hayırlısı olsun arbbim saglıcakla kucagınıza almayı nasip etsin....
bu arada kilosu ne kadar olmus canm. benmde bugün kontrolum vardı nts ye bagladılar bi sorun yok dedi dr. umuz kilomuz 35+0 2900gr olmus bizimde
Amin cnm rabbim hepimize saglikla kucagimiza almayi nasip etsin insallh zemzem suyu kesin vericem babamiz yeni gelmisti zaten umreden hurmada var ama iste cok kararsizim korkuyorum bende okudum bunu daha once insallh istedigin gibi abin yaninda olurNe demek rica ederim. Peygamber Efendimiz (s.a.v) gibi temiz, günahsız insan yok elbetteki ama asıl olan niyet önemli diye düşünüyorum. Bazı kaynaklarda suyunu sıktığı bazı kaynaklardada damağına küçücük bi lokma sürdüğünü okumuştum.Tabiki bilgisine,hayatı yaşayış şekline güvenmediğimiz ,inanmadığımız kimselere yaptırmamalıyız bunu. Abim yanımda olursa ona yaptırmayı düşünüyorum nasip olursa . Olmazsa kendim yaparım. İnşallah.. Bu arada doğum tarihinizde hayırlı olsun.
Rabbim sağlıkla, sorunsuz bi şekilde kucağına almayı nasip etsin
sagol cnm insallh o gune saglikla ulasmk nasip olur senin de artik bebeklernle bulusmana saatler kaldi hamdolsun rabbim senide saglikla kurtasin darisi insallh bizekarasu81
canım tarihiniz hayırlı olsun....güzel bir günmüş açıkcası çok beğendim...tam bir zafer bayramı olacak inşallah
İnsallh cnm Allh nasip etsin ikinci bebeleri hepimize bizim tarih 30 agustos olarak alındı ama bakalım dua ediyorum Rabbim bizim değil senin uygun gördüğün tarih olsun insallh diye hakkımız da hayrlisi insallh Rabbim hepimizesagliki dogum nasip estin insallhh
canm hayırlı ugurlu olsun tarih kesinleşmiş hadi hayırlısı olsun arbbim saglıcakla kucagınıza almayı nasip etsin....
bu arada kilosu ne kadar olmus canm. benmde bugün kontrolum vardı nts ye bagladılar bi sorun yok dedi dr. umuz kilomuz 35+0 2900gr olmus bizimde
Ay masallh cnm 2730 du galiba boyumuz 46 cm bizde tam 36+0 bugun tarih belli ama esim illa 1 eylul diyor bende diyorumki rabbimin uygun girdugu vakit olsun insallh diyorum seninde haftaya verir dr un tarih artik aramiz bir hafta seninle
Ay masallh cnm 2730 du galiba boyumuz 46 cm bizde tam 36+0 bugun tarih belli ama esim illa 1 eylul diyor bende diyorumki rabbimin uygun girdugu vakit olsun insallh diyorum seninde haftaya verir dr un tarih artik aramiz bir hafta seninle
masallahcanm benmde eylülün onundan sonra bi gün belirleyin alalım dedi. tabi ozamana kadar ani bir durum olmazsa. aynen canm rabbim hayırlısı neyse onu nasip etsin hepimiz içim tek temennimiz o
Ah cnm bnm insallh Rabbim sna yasaticak o gecti sayımı amat bende senn gibiydim aynen ah ne zamn zamn gecicek diyordum ama o gelmek bilmeyen agustos ayi geldi hamdolsun darısı basına insallhhhh dua na amin diyorum Rabbim hepimize saglikla eve bebeklerimzle dönmeyi nasip etsin
canım arkadaşım yaaa evet hiç unutamayacağım günler,anlar yaşadık paylaştık.....ilk hamiş haberimi sen verdin,çarşamba günüde ilk doğum haberimi sen verebilirsin yine istersen...hastaneden nete girmem mümkün olmayabilir...hem burası hemde face için...benimde o gün dualarım sizlerle olacak ,inşallah sende sağlıkla kucağına alıcaksın bebişini bizde burdan kutluycazzz sizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?