2012 eylul-ekim ayinda tup bebekle anne olucak kizlar buyrun

sağol canımm..aslında dahada ayrıntılı yazasım varda aman çocuklar uyanır ağlar diye özet geçiyorum :))
böyle yazıyorum çünkü benimde ihtiyacım olduğunda yana yakına topik topik gezinip yorum arıyorum...

canım bebeğinin kabız olmasının nedeni yeme düzeninin değişmesi...biberondan kurtulmanız çok rahat olmuştur eminim..ben sana benim doktorumun dediklerini söyleyeyim..öncelikle benim kızım doğuştan kabızdı..ilk kakasını bile 2 gün yapmayınca ebeler fitille yaptırdı...oğlumda ilk zamanlar sadece anne sütü alıyordu ve 15 günlük olana kadar günde 4-5 sefer kakamız vardı..taki sütüm yetmeyip onada mama takviyesi yapana kadar...

doktorum fitil ver demişti ama o kdar takmıştımki bu olaya günlerce netten araştırdım..bulduğum herşeyi denedim..zeytinyağı içirdim..poposuna zeytinyağıyla masaj yaptım..yine hakiki zeytinyağı sabunlarından sürdüm...bol sıvı tüketsin diye rezene çayları içirdim ama nafilee..2 gün rahatsak 3. gün kızarıp bozarmaya ıkınmaya,bacaklarını yukarı çekmeye başlıyordu ve ağlamaktan ortalığı yıkmaya başlıyorlardı..tabi dayanamayıp sonunda fitili veriyodum..bi taraftanda üzülüyodum topiklerde yazmış herkez aman fitil vermeyin alışırlar v.s. ama bir tanede denk gelmedi benim bebeğim fitile alıştı şu kadar oldu hala yapmıyor diye,hep bir tavsiye..en sonunda doktoruma söyledim dedim ya verin diyosunuz ama ya alışırsa ne yapıcam..sakın diyo böyle diyenlere takılma fitil asla alışkanlık yapmaz...zamanı gelince yapıcaktır bağırsakları gelişicek daha,çocuklarınızı kaka için ağlatmayın dedi...o kadar emin konuştuki o günden sonra dayadım fitili geçtim..yeri geldi 2 günde bir yeri geldi 3 günde bir sürekli verdim...

zaten ek gıdaya geçmeden öncede fitilsiz yapmaya başlamışlardı..3 -4 günde bir sert geliyodu ama yinede yapıyolardı..şimdi ise artık yeri geliyor günde 2-3 kere bile yapıyorlar yani iyiki yapmışım diyorum...sende üzülme ve bebeğinide üzme,yani benim 2 bebeğimde birden düzeldi...moralini bozma çok kısa zamanda biticek buda...

mrblar..
çok nadir yazıyorum,ama fırsat buldukça takip ediyorum sizi.. oğlum 2,5 aylık olmak üzere.. ilk zamanlar çok zordu uyku düzeni hiç yoktu,bütün gece gaz sancısı vs.. sabah 9 da uyuyordu.. şimdi tersine döndü çok şükür gaz sancısı çok nadir oluyor,gündüz uyumuyor,gece uyuyor.. uyku düzeni yine yok acaba sadece benim bebeğim mi böyle? örneğin geçen gece 8 saat uyudu sanırım yorgunluktan, ben de uyanmamışım ne bileyim o kadar uyuyacağını,aç aç nasıl durdu o kadar şaşırdım.. öğlen çok fazla uyumazsa böyle yapıyor sizce normal mi? saat falan kurup kaldırmalımıyım sizce?
bir de sütüm doğduğundan beri yeterli gelmediğinden mamaya başlamıştık.. sürekli memede olduğundan süt falan bırakmıyor,emdikten sonra 90 cc de mama veriyorum içiyor..bazen o bile yetmiyor,daha da almak istiyor.. obez olacak diye arttıramıyorum..
2 aylık olduğundan beri 90 dan aşağı içmiyor burada verilen miktarları okuyunca sanki benimki çok alıyormuş gibi geldi.. 2 aylık kontrolunde 5100 gr ve 58 cm di..

oğlumun dilinde cok diil ama pamukcuk olmus
doktorumuzu aradık karbonatlı su dedi pek faydası olmadı
siz ne önerirsiniz?

canım erken daha bizimkiler 5 aylık olcak tam düzene girmiş değiller..benimkilerde çok yiyor bencede artırma alışınca yetmiyor hiçbişey..kilonuza gelince kaç kilo doğmuştu? sonuçta doğum kilosuyla orantısı önemli..o kadar uyumalarınıda dert etme..açlık olsaydı uyanırdı mutlaka...kaldırma sakın gece..çünkü gece beslenmesi dahada kilo yapıyor..

siz ne önerirsiniz?

canım bizimkiler olmadı ama olursa diye doktor bizede karbonatlı su demişti..o bölgeye iyice sürttürcekmişiz,kanarsada önemli değil demişti..geçmiyosa tekrar tekrar deniycekmişiz..çevremdeki çoğu arkadaş böyle yapmış geçirmiş..bi daha deneyin güzelce sürttür..

cevabın için tşk ederim.. ne bileyim en fazla 4 saat aç kalmalı uyuyorsa uyandırmalısın deniyor.. malum yorgun olunca o ağlamadan ben de uyanmıyorum.. gece uykusu önceleri hiç olmadığı için uyandırıp uykusunu dağıtmak istemiyorum açıkçası çünkü uyandığı zaman emmesi ve üstüne doymayıp mama yemesi sonrada uyutma faslı derken 2 saat geçiyor.. oğlum 48 cm ve 2600 doğdu, 2 aylıkken 58 cm ve 5 kiloydu.. ama gece sürekli besleniyordu.. bu ay uyumaya başladığından fazla almaz sanırım...

dr bana almasi gereken minimum miktari soyluyor sanirim ama oda yeterli gelmiyor cunku son bir haftada kizim 55gr almis oglum ise190 gr vermis hastalik doneminde kg verimi olabilr dedi. cok morelim bozuldu kasikli biberonla mama vermemi onerdi ama aklinizda olsun ssivi mama icin hic uygun degil mamayi kati kivamli yap diyor dr kalan su miktarinida su olarak icir 5ayimiz bitti duzeltilmis3 ay ek biseylere baslim dedim musade etmedi ama bende gece kasik mamasina basladim kizima 30cc suda oglumada60cc suda hazirladim gece yatmadan veriyorum oglumada sabahlari2bebe biskuvisi verdim kiza vermedim hatmi yaptim bilmiyorum annem ve ablam cok israr etti artik senin bebeklerin duzeltilmis bile 4.ayina girsi dr lara kalirsa al iste kg bile alamiyorlar diye ama benim kuzucuklarda nasil sevdiler anlatamam bi okadar daha olsa hemen yiyecekler bir hafta sonra artiririm diye dusundum. . bronsit nasil oldu anlamadim dogrusu cunku usutme durumu hic olmadi bu arada birde ustune ishal olduk simdi ve biz rota olduk sanirim rata yalan oldu :))

bence bebek verdigin mamayi yiyorsa cok degildir kusmaniz varmi? benim oglum10gunde 500gr almosti hastalanmadan once dr kesinlikle mamayi kesiyorsun sutunu sag emzige batir agzina ver oyle oyala dedi ve butun duzenimiz bozuldu neredeyse 25onceki kg la ayni kg dayiz bende yukarida yazdigim gibi ek biseyler vermeye basladim. .ayrica bebeklerinin kg fazla degilki niye azaltasin zaten harakatlanince veriyorlar. .havalar biraz guzel olsa bende artik arabalarina koyup cikarim ama havalar dengensiz ben cocuklarla ozellikle farkli bir eve oturmaya gitmek hic istemiyorum hazirlanmak bir dert iki bebekle ilgilenmek ayri dert gorustugum kisilere siz gelin diyorum

umarim sizde rota ise yarar canim biz sanirim istanbulun ayni yakasinda oturuyoruz drunuz kim ben bir dr daha goturmek istiyorum aslinda birde siz batty le gorusuyorsunuz sanirim ona ozel msj atamiyorum kutusu dolu akliniza gelirse size zahmet soylermisiniz ulasamadigimi

siz ne önerirsiniz?

canm bende karbonatlı su işe yarıyormus die biliyorum birde bi topikte okumustum emzirmeden önce gögüslerini karbonatlı suyla temizliyorlarmıs onunda faydası oluyormus

canm uyku düzeni zamnla olusuyor sen ne yaparsan yap fayda etmiyor kendileri ayarlıyorlar bence bu durumu. bizimde öle gündüzleri pek uyumuyor uyusada cok kısa, gece ise 11 30 gibi uyuyor (bu aralar 12 30 buluyor)sabah 5 5,30 kalkıyor besliyorum tekrar 1 2 saat daha uyuyup kalkıyor. ilk önceleri bende uyandırsammı acıktımı felan die endişeleniyordum herkes bırak uyusun uyku daha önemli acıksa zaten uyanır dediler. sen de öle yap bence bırak uyusun hiç elleme.
mama konusuna gelince bende dogdugundan beri mama takviyesi yapıyorum sütüm yeterli olmadıgından. önce emiyor zorla bazen hiç almak istemiyor sonra 90 ml mama yapıyorum içiyor bazen 120 yapıyorum artık. önceleri ne kadar versem alıyordu bende korkuyordum ama artık içmek istemiyor pek. o kadar takılma bence zamanla ins düzene girer. bak uykusuda oturmaya baslamıs yavas yavas

dün sarp'ın sünnetini yaptırdık
kuzenim yaptı,tıp fakültesinde ürolog
3 saat bisey yemeden götürdük,maske ile bisey koklatarak bayıltmıslar
20 dk içinde bitti
dün huzursuzlandı 1-2 saat bugün iyi cok sükür
krem ve surup kullanıyoruz antibiyotikli

Selm kizlar bende bitmis durumdayim galiba yakin zamnda dis cikicak kizim cok huzursz duzgunde emmiyr pompaliyorum gogslerim beze oluyor emmek istemiyor ben dun dr a sormadn aptamil 4-36 aylik tahilli mama aldim kizim cok begndi sabhta rahtca kaka yapti bana birarkds onerdi kabizlik varsa tahilli mama kulln dedi ben sadece gunde bir ogun mama veriyorum kizima oda gece rahat uyusun uyanmasin diye dun aksm 10 da yatti sabh 5 te uyandi buarada bir kere emdi bende endise ediyorum o kadar saat nasil ac duruyr diye ayni seyi banada soyluyrlar uyku daha onemli aciksa aglar diyrlar simdi sevgili kayinvalidemin ayaginda uyuyrSabh dedimki dikkt et anne normal degil cok harektli sirtini da tut kucaginda kadin ustume kaldi sus bakim bunun babasini kim buyuttu bana laf soyleme ogretme dedi cok giciklar birde huysz hazir cvb kavgaci bir kadin var evimde insallh en kisa zamnda evine doner bendn haberlr boyle kizim birde yatakta yuz ustu surunuyr resmn buraktigim yerde bulamiyorm artik etrafini yastkla destekliyrm dusmesin diye

Ne gıcıklar yaa cocuk benım cocugum.cocugumu ilgilendıren he rkonuda soz hakkına sahibim deseydin..

gözünz aydın olsun canm bizde cuma günü yaptırdk ilk gün cok agladı, aksamına düzeldi ama. iki gündürde ii şükür atlattık sayılır bizede antibiyotikli krem ve surup birde caprol verdi ama surupu içmek istemiyor kusuyor ( bugünde pek bir nazlım normalde gündüzleri pek uyumaz ama bugun uyuyor acaba surublardan mı sizde de varmı böle bi durum
canm birde bezini nasıl baglıyorsunuz?

Son düzenleme:
Ne gıcıklar yaa cocuk benım cocugum.cocugumu ilgilendıren he rkonuda soz hakkına sahibim deseydin..

Keske diyebilseydim rahtlardim ama diyemedim ki cok giciklar cok cnm kizimi alip alip odama cekiliyrm ve havalar isunana kadarda kalickmis oyle diyor musaidmisbz diyen yok oglunun evi yaaa onun evi sayilir burasida

kızlar paşalarınızın sünnetleri hayırlı olsun...bizimkini bayıltmadan yaptılar..ameliyata girmeden 5 dakka önce mamasını verdim sakin olsun diye :) bize sadece caprol şurup verdi antibiyotiği yarada bir anormallik olursa vericem dedi..gerekte kalmadı...şurubuda 2 gün verdim baktım ağrı falan yok dahada vermemiştim..

canım o tahıllı mamayı bende kullanıyorum..1 gün arayla günde 1 kere veriyorum...doktorum istersen kullan demişti..

canım bizim kusmamız azda olsa var...zaten doktora sordum fazlasını çıkarıyor dedi..evet görünürde fazla gözükmüyor kilomuz ama sonuçta doğum kilosu ile orantısı önemli..1760/2200 gr ile başladık...bide 3 aydan sonra daha az almaları gerekirken 1 kg yu geçti yine..bizim boylarımızda çok uzun değil...

saol cnm sizinde hayırlı olsun
ben ağrı kesiciyi bi kere verdim sonra ağlamayınca gerek duymadım
bizim ki hala gündüz uyumuyor
cnm 3 numara bezimiz biraz gevsek bağlıyorum
ama sanırım küçüldü bez kakayı dısına kacırmaya basladı
üzerinde 9 kiloya kadar yazıyor ama bizim ki daha 7800

sudenaz canm cok saol. bizmkini hem bagıltmıslar hemde pipisini uyusturmuslar. o gün sabah 5 te beslemiştim ögleyin 1 e kadar ac durdu yavrum 11gibi bitmşti sünneti ama iki saat daha beklettiler. ilk gün biraz zorlandk ama şükür şimdi gayet iiyiz surupları içmiyor bende zorlamıyorum agrısı feln yok die. sadece kremini kullanıyorum.
canım birde ek gıdaya basladım bende yavastan senin listeni uygulamaya calışıyorum örn elmayı yada armutu rendeliyorum yedirmeye calışıyorum agzının içinde biraz evirip ceviyor sonra dısarı atıyor ne versem bu sekilde yapıyor. arad yutuyor ama. seninkilerde böle yapıyordu ilk zamanlar yoksa bizmki yemekmi istemiyor acaba.

toobe tsk ederim canm. sanırım bizmkininde dün uyku hormonları agır bastı .d bugn cin gibi.
ben ilk iki gün bardak koymustum ama dün aksamdan beri normal baglıyorum. bizde 3 nodayız hala. ewet sanırım sizn bez deiştirme vaktinz gelmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…