Sudenaz merhaba önce seni yine tebrik edeceğim. Allah yardımcı olsun. Topicte hep uzun uzun tecrübelerini yazıyorsun okumaktan keyif alıyorum. (Şunu aldım bunu aldım demekten çok daha faydalı...) benim oğlum 5 haftadır mama almıyor tamamen anne sütüne geçtik. Emmesi de güçlendi. Oh biberonlarına süt mama ısıtıp soğutmaktan kurtuldum derken bebeğim de kabızlık başladı. 5 haftadır en geç 4 günde fitille yaptırıyorum. Fitil koymas. Kesinlikle yapamıyor. Ne yapacağımı şaşırdım 2 kez farklı doktora da gittim kendi doktorumuz da telde konuştum. Kendi doktorumuz lansman dedi. Ciğer doktor fitil yok şurup verdi. Öbürü fitil ver şurubu bölgede dedi. Çıldıracağım artık oğlum hala kakasını yapamıyor. Fitille yapıyor ama alışacak diye korkuyorum. Kaka yapma refleksini kaybedecek diye de. Sanırım sende böyle bir soyun yasadın. Siz neler denediniz? Moralim çok bozuk
mrblar..
çok nadir yazıyorum,ama fırsat buldukça takip ediyorum sizi.. oğlum 2,5 aylık olmak üzere.. ilk zamanlar çok zordu uyku düzeni hiç yoktu,bütün gece gaz sancısı vs.. sabah 9 da uyuyordu.. şimdi tersi ne döndü çok şükür gaz sancısı çok nadir oluyor,gündüz uyumuyor,gece uyuyor.. uyku düzeni yine yok acaba sadece benim bebeğim mi böyle? örneğin geçen gece 8 saat uyudu sanırım yorgunluktan, ben de uyanmamışım ne bileyim o kadar uyuyacağını,aç aç nasıl durdu o kadar şaşırdım.. öğlen çok fazla uyumazsa böyle yapıyor sizce normal mi? saat falan kurup kaldırmalımıyım sizce?
bir de sütüm doğduğundan beri yeterli gelmediğinden mamaya başlamıştık.. sürekli memede olduğundan süt falan bırakmıyor,emdikten sonra 90 cc de mama veriyorum içiyor..bazen o bile yetmiyor,daha da almak istiyor.. obez olacak diye arttıramıyorum..
2 aylık olduğundan beri 90 dan aşağı içmiyor burada verilen miktarları okuyunca sanki benimki çok alıyormuş gibi geldi.. 2 aylık kontrolunde 5100 gr ve 58 cm di..
oğlumun dilinde cok diil ama pamukcuk olmus
doktorumuzu aradık karbonatlı su dedi pek faydası olmadı
siz ne önerirsiniz?
canım erken daha bizimkiler 5 aylık olcak tam düzene girmiş değiller..benimkilerde çok yiyor bencede artırma alışınca yetmiyor hiçbişey..kilonuza gelince kaç kilo doğmuştu? sonuçta doğum kilosuyla orantısı önemli..o kadar uyumalarınıda dert etme..açlık olsaydı uyanırdı mutlaka...kaldırma sakın gece..çünkü gece beslenmesi dahada kilo yapıyor..
Canim ben kg basina 150 ml veriyorum. Bizimkidoymaz ki dedigin gibi olsa. Benim oglan 6 kg. yu gecti. Tek ogunde 80 yada 90 dan asagi doymuyor. 2-3saate bir iciyor 90 . Az emerse saat basi emiyor. Eskiden bende eve kapaniyordum. Simdi astronutu giydirip cikariyorum. Astronotu giyip cikinca sokakta uyuyor. Eve gelip yatiriyorum.
Uyku konusuna gelince, uyku bir kere kacti m uyumakta direniyorlar ve uykuya dalmasi daha zor oluyor. O yuzden o uykuyu gelince kacirmamak lazim.. Birde sun fark ettim sadece ac olrsa degil cok tok olursada uyumuyor. Bir seferinde 4 olcu mama verdim sapitti valla cirpindi hazimsizliktan. Anne sutunu bile 90 dan fazla icemiyor. Mama daha agir. Mama verirsem 2 olcek veriyorum pespese yoksa hazimsizlik yapiyor benim oglanda..biz de yarin doktora 3 ay kontrolumuze gidecegiz kismetse
canım çok geçmiş olsun önceliklee..benimkilerde geçenlerde ateşlendi.sabaha kadar düşürdük biz...öksürük falan yoktu ama,sadece burun akıntımız vardı,şükür gzye çalış...
benmi çok veriyorum şu mamayı...ek gıdaya geçmeden önce günlük 800-900 cc içiyolardı..yani geçen ay ve o zaman kiloları 4100-5000 kiloydu..şimdi son kontrolde 5150-6080 çıktılar ve şuan ek gıda yanında günlük 400-500 cc mama ve yine günde 1-2 seferde emiyoruz..bende bu yeme işini bir türlü azaltamıyorum..alıştılar herhalde..doktor da kızıyor ama gel görki durduramıyorum...yedirince sanki dünyalar onların oluyor hemen sakinleşiyolar gülüşüyolar falan ...
şu sosyalleşme işini bizde pek becermiş değiliz henüz..zaten evden hazırlanıp çıkmak en az 2 saat...1-2 sefer eşimin izinli olduğu gün hava güzelse kangurulara takıp yürüyüş yaptık..kanguruya bayılıyoz.geçen hafta pazara çıktık,bu sefer arabalarına koydum,önce pek durmadılar sonra uyudular da rahat ettim...bide arada yakın komşulara falan anca gidiyorum ama yinede rahat yokki,oturduğundanda bişey anlamıyosun..en iyisi biraz daha büyümelerini beklemek..kendimi öyle teselli ediyorum..sözde önümüzdeki yazı sokakta geçircemm,bakalım artık nasıl olcak :) ama ben kendim nadirde olsa yalnız çıkıyorum 1-2 saatliğine..annem bakıyor..aslında senin için daha kolay evde hep duran birileri var arada çık nefes al biraz..
Bugun 3 ay kontromuzu vardı. Rota asımızında ılk dozunu olduk. Yaklasık 5haftada 900 gr almısız.dr gayet ıyı dedı. Bır sonrakı ay 400 gr almamızı beklıyor cunku 3.aydan sonra kg alımı yarıya ınmelıymıs. Boyumuz 60 cm. Bızden haberler boyle
oğlumun dilinde cok diil ama pamukcuk olmus
doktorumuzu aradık karbonatlı su dedi pek faydası olmadı
siz ne önerirsiniz?
mrblar..
çok nadir yazıyorum,ama fırsat buldukça takip ediyorum sizi.. oğlum 2,5 aylık olmak üzere.. ilk zamanlar çok zordu uyku düzeni hiç yoktu,bütün gece gaz sancısı vs.. sabah 9 da uyuyordu.. şimdi tersine döndü çok şükür gaz sancısı çok nadir oluyor,gündüz uyumuyor,gece uyuyor.. uyku düzeni yine yok acaba sadece benim bebeğim mi böyle? örneğin geçen gece 8 saat uyudu sanırım yorgunluktan, ben de uyanmamışım ne bileyim o kadar uyuyacağını,aç aç nasıl durdu o kadar şaşırdım.. öğlen çok fazla uyumazsa böyle yapıyor sizce normal mi? saat falan kurup kaldırmalımıyım sizce?
bir de sütüm doğduğundan beri yeterli gelmediğinden mamaya başlamıştık.. sürekli memede olduğundan süt falan bırakmıyor,emdikten sonra 90 cc de mama veriyorum içiyor..bazen o bile yetmiyor,daha da almak istiyor.. obez olacak diye arttıramıyorum..
2 aylık olduğundan beri 90 dan aşağı içmiyor burada verilen miktarları okuyunca sanki benimki çok alıyormuş gibi geldi.. 2 aylık kontrolunde 5100 gr ve 58 cm di..
Selm kizlar bende bitmis durumdayim galiba yakin zamnda dis cikicak kizim cok huzursz duzgunde emmiyr pompaliyorum gogslerim beze oluyor emmek istemiyor ben dun dr a sormadn aptamil 4-36 aylik tahilli mama aldim kizim cok begndi sabhta rahtca kaka yapti bana birarkds onerdi kabizlik varsa tahilli mama kulln dedi ben sadece gunde bir ogun mama veriyorum kizima oda gece rahat uyusun uyanmasin diye dun aksm 10 da yatti sabh 5 te uyandi buarada bir kere emdi bende endise ediyorum o kadar saat nasil ac duruyr diye ayni seyi banada soyluyrlar uyku daha onemli aciksa aglar diyrlar simdi sevgili kayinvalidemin ayaginda uyuyrSabh dedimki dikkt et anne normal degil cok harektli sirtini da tut kucaginda kadin ustume kaldi sus bakim bunun babasini kim buyuttu bana laf soyleme ogretme dedi cok giciklar birde huysz hazir cvb kavgaci bir kadin var evimde insallh en kisa zamnda evine doner bendn haberlr boyle kizim birde yatakta yuz ustu surunuyr resmn buraktigim yerde bulamiyorm artik etrafini yastkla destekliyrm dusmesin diye
dün sarp'ın sünnetini yaptırdık
kuzenim yaptı,tıp fakültesinde ürolog
3 saat bisey yemeden götürdük,maske ile bisey koklatarak bayıltmıslar
20 dk içinde bitti
dün huzursuzlandı 1-2 saat bugün iyi cok sükür
krem ve surup kullanıyoruz antibiyotikli
Ne gıcıklar yaa cocuk benım cocugum.cocugumu ilgilendıren he rkonuda soz hakkına sahibim deseydin..
gözünz aydın olsun canm bizde cuma günü yaptırdk ilk gün cok agladı, aksamına düzeldi ama. iki gündürde ii şükür atlattık sayılır bizede antibiyotikli krem ve surup birde caprol verdi ama surupu içmek istemiyor kusuyor( bugünde pek bir nazlım normalde gündüzleri pek uyumaz ama bugun uyuyor acaba surublardan mı sizde de varmı böle bi durum
canm birde bezini nasıl baglıyorsunuz?
dün sarp'ın sünnetini yaptırdık
kuzenim yaptı,tıp fakültesinde ürolog
3 saat bisey yemeden götürdük,maske ile bisey koklatarak bayıltmıslar
20 dk içinde bitti
dün huzursuzlandı 1-2 saat bugün iyi cok sükür
krem ve surup kullanıyoruz antibiyotikli
Selm kizlar bende bitmis durumdayim galiba yakin zamnda dis cikicak kizim cok huzursz duzgunde emmiyr pompaliyorum gogslerim beze oluyor emmek istemiyor ben dun dr a sormadn aptamil 4-36 aylik tahilli mama aldim kizim cok begndi sabhta rahtca kaka yapti bana birarkds onerdi kabizlik varsa tahilli mama kulln dedi ben sadece gunde bir ogun mama veriyorum kizima oda gece rahat uyusun uyanmasin diye dun aksm 10 da yatti sabh 5 te uyandi buarada bir kere emdi bende endise ediyorum o kadar saat nasil ac duruyr diye ayni seyi banada soyluyrlar uyku daha onemli aciksa aglar diyrlar simdi sevgili kayinvalidemin ayaginda uyuyrSabh dedimki dikkt et anne normal degil cok harektli sirtini da tut kucaginda kadin ustume kaldi sus bakim bunun babasini kim buyuttu bana laf soyleme ogretme dedi cok giciklar birde huysz hazir cvb kavgaci bir kadin var evimde insallh en kisa zamnda evine doner bendn haberlr boyle kizim birde yatakta yuz ustu surunuyr resmn buraktigim yerde bulamiyorm artik etrafini yastkla destekliyrm dusmesin diye
bence bebek verdigin mamayi yiyorsa cok degildir kusmaniz varmi? benim oglum10gunde 500gr almosti hastalanmadan once dr kesinlikle mamayi kesiyorsun sutunu sag emzige batir agzina ver oyle oyala dedi ve butun duzenimiz bozuldu neredeyse 25onceki kg la ayni kg dayiz bende yukarida yazdigim gibi ek biseyler vermeye basladim. .ayrica bebeklerinin kg fazla degilki niye azaltasin zaten harakatlanince veriyorlar. .havalar biraz guzel olsa bende artik arabalarina koyup cikarim ama havalar dengensiz ben cocuklarla ozellikle farkli bir eve oturmaya gitmek hic istemiyorum hazirlanmak bir dert iki bebekle ilgilenmek ayri dert gorustugum kisilere siz gelin diyorum
gözünz aydın olsun canm bizde cuma günü yaptırdk ilk gün cok agladı, aksamına düzeldi ama. iki gündürde ii şükür atlattık sayılır bizede antibiyotikli krem ve surup birde caprol verdi ama surupu içmek istemiyor kusuyor( bugünde pek bir nazlım normalde gündüzleri pek uyumaz ama bugun uyuyor acaba surublardan mı sizde de varmı böle bi durum
canm birde bezini nasıl baglıyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?