toobe ggulomm . hayırlı olsun kızlar rabbım dıger murvetlerını gormeyıde nasıp etsın.
nasılsınız kızlar arada gırıp okuyorum ama yazmaya pek fırsat bulamıyorum. bızımde carsamba gunu kobtrolumuz var kızım cok huysuz ıkı gundurgunduz hıc uyku yok. gecede en dazla 7 saat memede uyuyor yatagına koyunca cıyaklıyor cıldırıcam az kaldı doktor bakalım carsamba gunu ne dıcek . kızımdan hıc bısey yapmaya fırsat kalmıyor sızın bebıslerde huzursuzmu nasıllar. rabbım hepımızın yardımcısı olsun
toobe ggulomm . hayırlı olsun kızlar rabbım dıger murvetlerını gormeyıde nasıp etsın.
nasılsınız kızlar arada gırıp okuyorum ama yazmaya pek fırsat bulamıyorum. bızımde carsamba gunu kobtrolumuz var kızım cok huysuz ıkı gundurgunduz hıc uyku yok. gecede en dazla 7 saat memede uyuyor yatagına koyunca cıyaklıyor cıldırıcam az kaldı doktor bakalım carsamba gunu ne dıcek . kızımdan hıc bısey yapmaya fırsat kalmıyor sızın bebıslerde huzursuzmu nasıllar. rabbım hepımızın yardımcısı olsun
kızlar paşalarınızın sünnetleri hayırlı olsun...bizimkini bayıltmadan yaptılar..ameliyata girmeden 5 dakka önce mamasını verdim sakin olsun diye :) bize sadece caprol şurup verdi antibiyotiği yarada bir anormallik olursa vericem dedi..gerekte kalmadı...şurubuda 2 gün verdim baktım ağrı falan yok dahada vermemiştim..
canım o tahıllı mamayı bende kullanıyorum..1 gün arayla günde 1 kere veriyorum...doktorum istersen kullan demişti..
canım bizim kusmamız azda olsa var...zaten doktora sordum fazlasını çıkarıyor dedi..evet görünürde fazla gözükmüyor kilomuz ama sonuçta doğum kilosu ile orantısı önemli..1760/2200 gr ile başladık...bide 3 aydan sonra daha az almaları gerekirken 1 kg yu geçti yine..bizim boylarımızda çok uzun değil...
sudenaz canm cok saol. bizmkini hem bagıltmıslar hemde pipisini uyusturmuslar. o gün sabah 5 te beslemiştim ögleyin 1 e kadar ac durdu yavrum 11gibi bitmşti sünneti ama iki saat daha beklettiler. ilk gün biraz zorlandk ama şükür şimdi gayet iiyiz surupları içmiyor bende zorlamıyorum agrısı feln yok die. sadece kremini kullanıyorum.
canım birde ek gıdaya basladım bende yavastan senin listeni uygulamaya calışıyorum örn elmayı yada armutu rendeliyorum yedirmeye calışıyorum agzının içinde biraz evirip ceviyor sonra dısarı atıyor ne versem bu sekilde yapıyor. arad yutuyor ama. seninkilerde böle yapıyordu ilk zamanlar yoksa bizmki yemekmi istemiyor acaba.
toobe tsk ederim canm. sanırım bizmkininde dün uyku hormonları agır bastı .d bugn cin gibi.
ben ilk iki gün bardak koymustum ama dün aksamdan beri normal baglıyorum. bizde 3 nodayız hala. ewet sanırım sizn bez deiştirme vaktinz gelmiş.
Neden cnm birgun arayla bendemi oyle yapayim ki kizim cook severek yiyir biberonu alinca agliyor
Herkese merhaba bız doktordan geldık boyumuz 62 cm kılomuz 6.400 olmus herseye normal dedı uykusuzlugumuz hala gaz sancısından dolayı duzenlı degılmıs bır ay daha gazı olurmus bebısımın ne sorduysam herseye normal dedı. her bebegın duzenı ayrı olurmus bnm bebegımde boyleymıs. bızden haberler boyle
Ah bu gaz sıkıntımız bı gecsede kızımda bende rahatlasam
bırde bn kızımı 2 saatte bır emzırıyorum 3 saatt bır emzır dedı ama kızım dayanırmı bılmem. yaklasık 3 haftadır mamada vermıyorum doktor verme sutun bebegıne yetıyor dıyor bakalım bır dahakı kontrol ve ası 5 subatta . bakalım kac kılo alıcak
slm devamli takip ediyorum pek yazamiyorum senin kizin kac aylik oldu bayadir giremiyorum. benim kizim iki bucuk aylik oldu burnunda tikaniklik var baska bi sorun yok sukyr rabbim herkezin cocuguna saglik huzur vrrsin isallahHerkese merhaba bız doktordan geldık boyumuz 62 cm kılomuz 6.400 olmus herseye normal dedı uykusuzlugumuz hala gaz sancısından dolayı duzenlı degılmıs bır ay daha gazı olurmus bebısımın ne sorduysam herseye normal dedı. her bebegın duzenı ayrı olurmus bnm bebegımde boyleymıs. bızden haberler boyle
Ah bu gaz sıkıntımız bı gecsede kızımda bende rahatlasam
slm devamli takip ediyorum pek yazamiyorum senin kizin kac aylik oldu bayadir giremiyorum. benim kizim iki bucuk aylik oldu burnunda tikaniklik var baska bi sorun yok sukyr rabbim herkezin cocuguna saglik huzur vrrsin isallah
rezenenın faydasını goruyormusunuz. ben verıyordum ama kızdı gaz ılacı (nurse) ondan baska bısey verme dedı benım kız 2saate acıkıyor olmazsa eskı duzenımde devam ederım
Doğum yapan kadınların %10 u doğum sonrası depresyona giriyor. Uykusuzluk ve yorgunluk bu durumu tetikliyor. Hissettikleirn konusunda yalnız değilsin. Eşinin ve ailenin sana destek olması lazım. İşin aslı ben de girdim depresyona. Bazan ağlayıp da susturamadıgımda bazan fırlatıp atasım bile geliyor ki düşün ruh halimi. Ama doğum sonrası depresyon tanımını okuduguma pekçok annenin benimle aymı durumda oldugunu gördüm. Eşin ve ve ailen seni anlamıyor , destek olmuyorlarsa bir doktora gidbilirsin. Bir uzmanın ailenle konusup uyarması daha etkili olabilir. Ben tek basıma yapamadım evde. Hiç bir iş yapmama rağmen tek basına bebek bakmak cok yordu beni anneme tasındım. Eşim h sonları geliyor uzakoldugundan. Hem okafasını toplayıp işmrb lar...
tek göğsümde sanırım süt bitiyor, sağdığımda çok az geliyor,oğlumda o göğüsten emerken 5 dk sonra mızmızlanıyor istemiyor.. acaba geçici midir yoksa zaten azıcık gelen sütüm kesilmeye mi başladı? çerez niyetine de olsa emiyordu yavrum...
bu arada ruhsal olarak nasılsınız? ailemdeki hiçkimse şu kadın yoruluyor,sinirleri yıpranıyor diye anlayış göstermiyor.. sırf çocuğum için kendime hakim olamaya çalışıyorum.. herkes bencil.. eşim sen izindesin ben çalışıyorum çok yoruluyorum tabiki sen bakacaksın diye afra tafra yapıyor..
annem deseniz bütün gece uyumadığım zamanlarda ( bazen sabaha kadar uyumuyor) birazcık uyusam dediğim zaman tek çocuk büyüten sen misin öğlen 2 saat uyu yeter diyor.. 60 gün boyunca öğlen uyuduğum 2 veya en çok 3 saatlik uykuyla ayakta kaldım..
iznim bittiğinde bebeğim 3 aylık olacak.. aslında rapor alıp ona zaman ayırmak istiyordum.. ama işe hemen başlasam kafam dağılır belki diye düşünüyorum...
bu kadar gergin olan sadece ben miyim kızlar? kızmakta haksızmıyım ama izindeysem maaaşım yatıyor bedavadan evde yatmıyorum,yada keyif yapmıyorum.. bebek bakmak günde 3-4 saat derse girip gelmekten daha yorucu.. eşimin bu sorumsuzluğu yüzünden yakında çok fena kavga etmezsek iyidir..
Doğum yapan kadınların %10 u doğum sonrası depresyona giriyor. Uykusuzluk ve yorgunluk bu durumu tetikliyor. Hissettikleirn konusunda yalnız değilsin. Eşinin ve ailenin sana destek olması lazım. İşin aslı ben de girdim depresyona. Bazan ağlayıp da susturamadıgımda bazan fırlatıp atasım bile geliyor ki düşün ruh halimi. Ama doğum sonrası depresyon tanımını okuduguma pekçok annenin benimle aymı durumda oldugunu gördüm. Eşin ve ve ailen seni anlamıyor , destek olmuyorlarsa bir doktora gidbilirsin. Bir uzmanın ailenle konusup uyarması daha etkili olabilir. Ben tek basıma yapamadım evde. Hiç bir iş yapmama rağmen tek basına bebek bakmak cok yordu beni anneme tasındım. Eşim h sonları geliyor uzakoldugundan. Hem okafasını toplayıp iş
Ne gücüne konsantre oluyor hemd egeceleri destek alıyorum annemden
Ki bizde 3 gün kadın olmasına rağmen bunalmıstım.. Süt konusuna gelince, meme basıemildikçe uyarılıyor ve süt sagısı artıyor. Sık sık emzirmeye calış ki süt artsın. Dolmasını bekleme zira dolmadan da süt çekiyor bebekler makinanın sagamadıgını...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?