canım benimkilerde arada çıkartıyorlar ama hepsini değil..fazla koyduysam kaşığa bir kısmını çıkrıyorlar..başlarda ben çenelerinden açıp koyuyodum kaşığı..şimdi maaşallah açıyorlar ağızlarını,bir güzelde çiğneyişleri var :)) zamanla alışacaktır canım,sen yavaş yavaş vermeye devam et..
yok canım bir nedeni...öyle veriyorum sadece..
İyigecelr kizlr uzun zamndr yazamiyorum biz galiba cok kisa zmn sonra dis cikaricaz bir haftadr uykusz aglayark gecn geceler baskadi emmek istemiyr kizim ve inanilmz salya birde surekli elimiz agzimizda enerkn cikiyor memeden aglayark elini agzina sokup kasimaya calisiyor o kadar yorgun be yipranmis durumdayimki anlatamm bugun annm geldi cinki kayinvalidem susbiberi gibi kenarida oturuyor sinir bozmaya yariyor insllh buhafta sonu tahtini bize birakip gidicek bugun diyor ben surekli annem diyormusum al yaninda yasasin diyor bnm annem suanda karsimda kizimi oyaliyr agliyr kizim bagira bagira uyumk istemiyor ama ben bitmis durumdayim ruhsal yonden kafam hicbirsey kaldirmiyor cok yorgunum cok ne zormus bu dis donemi ve bnm kizim hatrlrsinz uyku surbu veriyrduk katila katila bagira bagira aglayrk uyuyor zorla dun dr la gorustk bu konu icin ben artik ciddi uzuntu yasiyorum bu uyku duzeninden hic uzulme sevin akilli zeki hiperaktif bebek uykuyu kayip algilar uyumk istemez uykusu gelir ama direnc gisterr uyumamak icin yani bu kiz cok zeki ve harektli oluck dedi ama beni tam 4.5 ayda bitirdi pes dedim bu zekilik karsisndayani bebeklerinz uykuya direnc gisteriyorsa uzulmeyin zeki olucaklarmis
Sudenaz canim senin bebisler kac aylik oldu boylari kilolari nekadar birde uzattigin bir seyi aliyormu ve saga sola donuyorlarmi benimkilerde tik yok 4 ayi doldurduk nezaman baslarlar donmeye ve tutmaya
İyigecelr kizlr uzun zamndr yazamiyorum biz galiba cok kisa zmn sonra dis cikaricaz bir haftadr uykusz aglayark gecn geceler baskadi emmek istemiyr kizim ve inanilmz salya birde surekli elimiz agzimizda enerkn cikiyor memeden aglayark elini agzina sokup kasimaya calisiyor o kadar yorgun be yipranmis durumdayimki anlatamm bugun annm geldi cinki kayinvalidem susbiberi gibi kenarida oturuyor sinir bozmaya yariyor insllh buhafta sonu tahtini bize birakip gidicek bugun diyor ben surekli annem diyormusum al yaninda yasasin diyor bnm annem suanda karsimda kizimi oyaliyr agliyr kizim bagira bagira uyumk istemiyor ama ben bitmis durumdayim ruhsal yonden kafam hicbirsey kaldirmiyor cok yorgunum cok ne zormus bu dis donemi ve bnm kizim hatrlrsinz uyku surbu veriyrduk katila katila bagira bagira aglayrk uyuyor zorla dun dr la gorustk bu konu icin ben artik ciddi uzuntu yasiyorum bu uyku duzeninden hic uzulme sevin akilli zeki hiperaktif bebek uykuyu kayip algilar uyumk istemez uykusu gelir ama direnc gisterr uyumamak icin yani bu kiz cok zeki ve harektli oluck dedi ama beni tam 4.5 ayda bitirdi pes dedim bu zekilik karsisndayani bebeklerinz uykuya direnc gisteriyorsa uzulmeyin zeki olucaklarmis
Karasu benim kizda hep elini emiyor hatta elini agzina sokunca cani yaniyor gibi agliyor ve istahsz.yoksa dismi cikariyr.sen damaginda sertlik falanmi gordun ben baktim gorunurde bisey yok nasil anlicaz dis cikardigini
canım çoğu şey 4 aydan sonra başladı...ilk başlarda önlerine gelen oyuncağa el değdiriyorlardı..şimdi son 15 gündür sağlarında sollarında ne varsa uzanmaya çalışıyorlar,alabildiklerinide hemen ağızlarına götürüyorlar...ama henüz dönmüyolar,çabalıyorlar ama olmuyor...biz dün kontroldeydik..5 aylık kontrolümüzde kızım 6 kg 61,5 cm........oğlum 6,900gr 65 cm..tabi 4 aylık sayıyor doktorum...daha seninkiler anca başlar canım...önlerine oyuncak uzat sürekli....seninkilerin ne kadar oldu boy,kilo?
şu ağız akmasından banada illallah geldi..heryer salyadan geçilmiyor,günde kaç önlük değiştiriyorum haddi hesabı yok..bizimkilerde ellerini şapur şupur yiyorlar :)bakalım ne zaman çıkcak dişlerimiz...ama bizim uyku problemimiz yok...gece en fazla 3 kere kalkıyorlar....yalnız acayip sinirli bişey oluyorlarr..hele oğlum sinirlendimi kucakta kendini atmaya çalışıyor bunların sinirleride bana kafayı yedirtcek..
canım çoğu şey 4 aydan sonra başladı...ilk başlarda önlerine gelen oyuncağa el değdiriyorlardı..şimdi son 15 gündür sağlarında sollarında ne varsa uzanmaya çalışıyorlar,alabildiklerinide hemen ağızlarına götürüyorlar...ama henüz dönmüyolar,çabalıyorlar ama olmuyor...biz dün kontroldeydik..5 aylık kontrolümüzde kızım 6 kg 61,5 cm........oğlum 6,900gr 65 cm..tabi 4 aylık sayıyor doktorum...daha seninkiler anca başlar canım...önlerine oyuncak uzat sürekli....seninkilerin ne kadar oldu boy,kilo?
canim benimde kiz 5700 oglan 6100 boylar 59 cm kizim istahsz.yemiyor. Bu ek gida olayida fiyasko bizde aciktiriyrmki sebze corbasi yesinler kasiga tahammulleri yok basiyorlar cigligi biberon istiyorlar sonrada biberon gecikti diye sinirlenip yemiyor daha cok agliyorlar ozellikle oglum cildiriyor mama gecikince seninkilerde oylemi. Birde sebze corbasini nasil hazirliyorsn tarif alayim senden hangi sebzeleri koyuyorsun nekadar iciyorlar o ogun oylemi geciyor yoksa yine mama veriyormusun cok soru sordum ama acayip bocaliyorum.sen nede olsa bir ay tecrubelisin benden
canim benimde kiz 5700 oglan 6100 boylar 59 cm kizim istahsz.yemiyor. Bu ek gida olayida fiyasko bizde aciktiriyrmki sebze corbasi yesinler kasiga tahammulleri yok basiyorlar cigligi biberon istiyorlar sonrada biberon gecikti diye sinirlenip yemiyor daha cok agliyorlar ozellikle oglum cildiriyor mama gecikince seninkilerde oylemi. Birde sebze corbasini nasil hazirliyorsn tarif alayim senden hangi sebzeleri koyuyorsun nekadar iciyorlar o ogun oylemi geciyor yoksa yine mama veriyormusun cok soru sordum ama acayip bocaliyorum.sen nede olsa bir ay tecrubelisin benden
canım biz çorbaya daha dün başladık,oda yayla çorbası...
aslında ben ek gıda listemi burda paylaşmıştım..biz ilk meyve püresiyle başladık....1. hafta sabah meyve püresi,2. hafta öğle vakti sebze püresi,3. haftada ikindi vakti yoğurt ekledik...yani düne kadar sabah meyve püresi,öğle sebze püresi ve ikindide yoğurt veriyordum dünden itibarende akşamları yayla çorbası eklendi..kalan öğünlerde mama veriyoruz...
meyve püresini ilk elma püresiyle başladık...her hafta yeni bir meyve ekledim,böylece hangisini sevip sevmediklerini ayırt ettim mesela benim oğlum kesinlikle ekşi yemiyor aslında meyvelerin hep tatlılarını seçiyorum ama oğluma ekşi geliyor,surat aynı limon yemiş gibi ekşitip öğürüyor..armut,kivi ve portakal suyu içmiyor.o yüzden ikisine ayrı hazırlıyorum..kızım ayırt etmiyor meyveleri hepsini yiyor...her meyveyi cam rendede hazırlıyorum..mandalina ve portakalı cam narenciyede sıkıyorum..sadece havuç için katı meyve sıkacağını kullanıyorum...
sebze püresinide ilk olarak patates,havuç ve pirinci haşladım..haşlama suyuna çok az tuz ve zeytinyağı ekledim..sonra çatalla ezerek verdim....katı oluyor yani...yine yavaş yavaş yeni sebzeler ekledim...şuan patates,havuç,brokoli,karnıbahar,ıspanak,pırasa,pirinç,kabak sebzelerinden 5 çeşidini karıştırıp hazırlıyorum..elimde hangileri varsa...dün kereviz aldım..bide onu ekliycem bakalım bir fark olcakmı..benimkilerin ikiside sebze püresini yiyor,özellikle oğlum bayılıyor,aslında tadı hiç güzel değil :)
yoğurdu doktorum sade vermelisin demişti ama yoğurdu hiç yemediler..bir kaç gün direndim ama baktım olmuyor az şeker katıp verdim,anca öyle aldılar..son kontrolde doktora söyledim ada bana şeker yerine cici bebe ekle dedi..dün ilk kez öyle yaptım ,o şekildede aldılar çok şükür...
dünkü ilk yayla çorbamızı oğlum malesef yemedi..yoğurt tatlı olmasına rağmen sanırım çorbada biraz ekşilik yaptı ve suratını ekşitti zaten 2 kaşık sonrasıda kustu..bende bıraktım..ama kızım yedi çorbayı...
bide şunu farkettim ilk meyveye başladığımızda biraz sulu olmuştu püre o şekilde almadılar bende biraz kıvamlı olsun sıkılaşsın diye cici bebe ekledim anca ozaman yediler....her zaman koymuyorum ama arada pürenin kıvamına göre cici bebe ekliyorum..sebze püresi zaten sıkı oluyor onu yiyorlar..çorbayıda çok sulu yapmadım artı içinede bebe ekmeği koydum...yani çok sıvı şeklinde yemiyorlar..sen istersen bence sebzeyi püre halinde vermeye çalış..çorbaya daha sonra geçersin...
bunların dışında dediğin gibi mama nın yerini hiç bişey tutmuyor elimde biberonu gördükleri anda ağızlar şap şup yapmaya başlıyorlar nerdeyse elimden kapıcaklar...ama mamayı bu öğünlerin dışında veriyorum...günde 400-500 cc oluyor yine gece kalkma sıklığına göre değişiyor miktar..
başka yardımcı olabileceğim bişey varsa sorabilirsin tabi..
Bizde acayip bir uyku kavgasi var kizim sallanirkn eeee eee diye gozlerini kapatip vizildaniyr gerci bunu yaklasik iki aydr yapiyr fakt uyku ya dalmamak icin direniyor felaket sinir agliya agliya uyuyor ben gunu hic uyumadn gecirn bebek gormedim cevremde ama bnm kizim enaz 12 saat hic uyumadn ayakta kaliyor ve beni cildrtiyor
Benim oglum meme almak istemiyor. Memeye koyunca kaskatikesilip avazi ciktigi kadar bagiriyor.benzertecrubesi olan varsa paylassin lutfen..ne yapicam bilmiyorum..birde agayarak uyaniyor bu aralar
Benim oglum meme almak istemiyor. Memeye koyunca kaskatikesilip avazi ciktigi kadar bagiriyor.benzertecrubesi olan varsa paylassin lutfen..ne yapicam bilmiyorum..birde agayarak uyaniyor bu aralar
aynısı benim oğlumda da oluyordu uykudan birden ağlayarak uyanıyordu memeyi emmeyi istemiyordu sürekli huzursuzluğu vardı ve alt solunum yolu enfeksiyonu çıktı ayrıca kulağı akmıştı onunda etkisi olmuş enfeksiyondan kurtulunca ve sünnet olunca düzeldi şükür... zaten çocuk memeyi emmeyi red ediyorsa mutlaka bi rahatsızlığı oluyormuş özellikle sadece anne sütüyle beslenen bebeklerde.. bizler bazen zorun a gidiyor memeyi emmek biberon kolayına geliyor diyoruz ama bebeklerin farklı sorunlarıda çıkabiliyor...
canm benmki de öle almak istemiyor, zaten sütüm fazla deil mama agırlıklı besleniyor, azda olsa emsin istiyorum kendini öle bi sıkıyor öle bi geriye cekiyorki beli kırılacak sanıyorum ama sunu farkettim tam uykuya dalarken verirsem cok daha ii ve uzun süre emiyor. ayıkken cok nadiren emiyor iki cekip bırakıyor ozamanda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?