2012 eylul-ekim ayinda tup bebekle anne olucak kizlar buyrun

canım bu son gidişimde muhallebi yapıyımmı dedim..neyle yapıcaksın dedi..bende süt,un falan deyince inek sütü olmaz dedi..illa muhallebi vermek istiyosan arada kutu muhallebilerden al dedi..peki yoğurt veriyoruz ya dedim..oda bana yoğurt mayalandığında tamamen değişiyormuş ,işte bakteriler ölüyor gibi baya bişey anlattı..onun dışında kahvaltımıza bile karışımda süt yerine mama koyucaz...

bizim kahvaltımız 1 bebek için : bir kaç cici bebe bisküvi,yarım iyi pişmiş yumurta sarısı (gün aşırı bu),yarım kibrit kutusu tuzsuz beyaz peynir tam yağlı,fındık kadar tereyağı,2 ölçek mama ve kıvamının ayarını nasıl yapacaksan o kadar ılık su...1 ay sonra pekmezde ekleyebilirsin dedi..ilk kez sabah deniycem..sonucu yazarım..bir süre sonrada tek tek verebilirsin dedi.yani karıştırmadan..

canm kahvaltı için bu yazdıklarının hepsini karıstırıp püre halinemi getireceksn? bende deneym istiyorum ama tadı nasıl olur yerlermi ki acaba

SUDENAZ tesekkur ederım cevabın ıcın. Masallah ne guzel kahvaltıyada gecmıssınız sımdıden afıyet olsun yarasın kuzucuklara. bende heycanla beklıyorum :)
ek gıdalara basladıgımızda kafama takılan herseyı doktorumuza sorucam.
LALE sen bebısı oturtmaya basladınmı yurutec ıcın erken degılmı. ben kızımı oturtmak ıstıyorum ama doktor 1 ay daha beklıceksın dedı.

Yurutec yasak cnm hoppalaya ayakta biniyorlar

akasyacım bizimkide baya sıcak bi bebek arada atesi var mı diye bakıyorum ama vücud ısısı yüksek
ek gıda hakkında bize pek bisey demedi doktorumuz simdilik yalnızca anne sütüyle devam ediyoruz
ama tattırıyorum minik minik gecen 1 tane cici bebe deneyim dedim hemen hüpletti valla pek sevdi
sudenaz darısı bize hayırlı olsun kahvaltınız bol vitaminli ne güzel gelişimleride süper
lalecim bizimki de hep ayakta durmak istiyor valla güç kalmadı artık kollarımda hoppalayı esimde sölüyor alalım diyecccc
ama erken mi diye tereddüt ettim senin doktor simdi kullanabilir dedi mi
karasu cnm senin kız cok cadııı

canm kızın oturmak istiyorsa bırak otursun bizimki 3 ayı bitirdikten sonra oturmaya basladı kendi istedi. gecenlerde eşim için ortapedi dr una gitmiştik sordum bi sorun olmaz, oturmak istiyorsa bırakın otursun cocuktan cocuga değişiyor bu durumlar dedi. yani her dr farklı bişeyler sölüyor. bes ayımız biteli 1 hafta oldu yavas yavasta desteksiz oturmaya basladı.
Merhaba,
Dr yurutece izin vermedi ama hoppala alabilirsiniz dedi. la alan arkadaslar var mi.? Hangi marka tavsiye edersiniz?
canm ben bayadr bakınıyorum bana göre en iisi ve en fazla tutulanda fisher price

Lindam hoppala aldik ebebekten cok sevdi bizim oglumuz. En iyisi oymus Dr kisa sureli kulanmak kaydiyda izin verdi. Gunde yarim saati gecmeyecegiz.

Slm kizlr bende kizima kahvalti basladim ama bnm minigim anca bir kasik aliyor hic sevmedik az once cok az kereviz havuc pirinc ve cay kadigi irmik li corba yaptim yarin kahve fincani yedi benim kizim tarhana cirbasini cok sevdi sap sap yiyor kasik yaklasinca agzini aciyor birde hergun armut cicibebe onu yiyoruz bazi gunler muz ve elmada karistiriyorum kahvalti disinda sorun yok gbi buarada simdide kizim nezle oldu galiba surekli hapsuruyr burnu akiyor ben cok ustune titriyorum rabbimde beni boyle imtihan ediyor diyorum kimseye elletmk istemiyrm hic evdn cikmiyrm sadece titiz oldugunu bildigm yerlere gorturuyrm cok uzerine titriyrz anliyacaginz cam fanus yaptir diyrkar ordan sevelim dalga geciyorlr benimle anne olmak coook zormus endise hali surekli

Karasu sana tavsiyem cok titizlenmemen biz 18 aylik olduk ilk defa grup gibi oldu hafif oda esim kystu diye arabayi sildi kapilari acip cocuk arada kaldi ilacaiz atlattik 20 si cikti kar kis yagmur demedim hergun istisnasiz ciktik cocuklarla oynadi ttavsiyem ustune dustukce daha hasta oluyolar birak alissin

MasAllh size cok haklisn uzerine cok titremek dogru degil kendi hayatimdanda gidiyor surekli kisustrma hergun ev arkadn one temizleniyor 300 mlik bir ev biberonlr Her kullanmdan once kayniyor ensonunda surekli takur tukur kaynatmaktan dun yine bir bibern catladi yani bnm halim wahim acil degsmm lazim az ince giydirdim disari cikayim dedim kapidn dondum hava serin diye balkonda takildik ailecek degisicem artik boyle olursa zaten baska cocuk doguramam ben kendimdn cook veriyorum t ederim tavsiyen icin masallh tekrr size insallh hic hasta olmayin

Kızlar benım kuzu yıne 3 gundur kaka yapmıyor fıtıl vermedım ama cok huzursuz degıl normalmı 3 gunde bır yapması. fıtıl versemmı acaba

Canım haklısın değerli bişey olur korkusu ama rahat bırak bende basta senın gıbıydım Dr kızımın uyuz oluyordu bı rahatlık geldı sonra valla sımdı bıberonları makınayada atıyorum yıkanıyo emzık harıc tabı ay bütün ev temızlenırmı hergün yapma:)desemde sen bıldıgını yaparsın ben çok relaxım artık
Âmin canım hıcbı bebek hasta olmasın ınsallah
Ben sızı takıp edıyorum hoşuma gıdıyo okumak yazılanları bende 2011 Ağustos annesıyım

Kızlar benım kuzu yıne 3 gundur kaka yapmıyor fıtıl vermedım ama cok huzursuz degıl normalmı 3 gunde bır yapması. fıtıl versemmı acaba

Bence bıraz bekle kendı yapamazsa yarın aksam ver huzursuz olmasada rahatsız edıyodur ek gıdaya gectıysen zeytınyag ya da armut puresı çok ıse yarıyo

Benelmavehavucsuyuvwrmeyebasladimogluma 1 ekim dogumlu. Erken mi acaba?

dün arkadaslarla görüstüm 2 tanesi cocuk gelişimi öğretmeni
4.ayın ek gıda için kritik ay olduğunu sölediler yavas yavas cam rende ile
havuc,elma vb seyleri rendeleyip suyunu vermemi tavsiye ettiler
bi de her tattığından tattır dediler 6.ay gec oluyormus
1 yasına kadar cocuk ne kadar cok kucağa alınırsa o kadar öz güveni gelişiyormus
iyi yapmıssın yani cnm bende baslıcam bugün

Sgk çalışılmayan dönemler için para veriyormuş. Başvuran var mı ? Nasıl ne hangi belgelerle başvurdunuz? Süt parası için de ayrıca mı başvurdunuz?

Ben yeni gordum msını cnm ben aldım cnm SGK nin ilgili bölümüne gidiyorsun ordn evrak dolduruyorsun kimlik ve dogum belgesi hasta ndn aldığın o kadar ben yaklaşık süt parası ile birlikte 3500 aldım 15 gun sonra ziraat bankasından aldım parayı senin yerine esın yada baskası başvurabilr ama senin o kağıdı imzalaman gerekir dogum parası alıcaksan

Kizlr ben bugün bebeğime hipp marka organik kayısı Puresi aldım Dr la gorstum verebilirsn dedi üzerinde 4. Aydn itibaren yaziyr guzel meyve pireleri var bilginize ben özellikle kayii aldım kabizlik sorunu başladı ek gidayagectigimsdn beri gecelerinde hergece değil ama aptmil tahlili mama veriyorum dün de kereviz havuç ve pirinci çorba verdim cok hosuna gitti birde haftada iki gun tarhana çorbası veriyorum icine cay kasığında tereyağı koyuyorum bircezveye bir buçuk tatlı kasığı tarhana koyuyorum deneyin sizde bebislerinize

Merhaba,
Dr yurutece izin vermedi ama hoppala alabilirsiniz dedi. la alan arkadaslar var mi.? Hangi marka tavsiye edersiniz?

sizin erken sanırım biraz..bende sordum doktora artık 6 aylık oldular yürüteç kullanabilirsin hiç sorun yok dedi..daha almadım gerçi..annemler istanbulda ordan getircekler..bende 1 tane hoppala alıcam..artık dönüşümlü kullanırım..herşeyden 2 tane olmuyor..yer kalmadı evde artık

canım bencede çok titizlenme lütfen..bak benim kuzenimin de 30 ağustos doğumlu kızları var..kuzenimin eşi o kadar üstüne düşüyoki anlatamam..aynen kimse kucağına alsın istemiyor v.s. doktordan çıkmıyorlar..kızın saçlarının diplerine kadar kontrol ediyor bişey varmı diye...en sonunda bir profösör e gittiler..doktor demişki sen lohusa sendromundasın psikolojin bozulmuş..bu çocuğun hiç bişeysi yok,senin stresin ona geçiyor demiş ve çocuğu büyüklere bırakın demiş..yani 1-2 gün anneanne yada babaanne baksın sende kafanı toparla demiş..(1 aylıkken sütten kesilmişti) şimdi arada halama (babaannesi) bırakıyorlar...çocuk biraz daha düzelmiş şimdi..onunda uyku ve yeme problemi var..tabi sonuçta bunlar istem dışı yapılan davranışlar ama çocuk için doğru değil..

aslında doğum yapmadan bende diyodum çok titiz olucam çok kıskanıcam diye ama hiç öyle olmadım..çok rahat davrandım ve gereğinden fazla cesurdum açıkcası..hasta olmadıkları sürece her gelenin kucağına veriyodum hatta biri gelsede acık rahat etsem diyorum yani...giyimlerindede çok kalın giydirmemeye özen gösterdim alışmasınlar diye...ağladılarmı bakmıyorum bazen..kısacası çok fazla üstlerine düşmedim..

ve sonucunda Allah nazarlardan saklasın şimdiye kadar daha bir hasta olmadık,ki ben kaç kere grip oldum maske de kullanmadım,eşimde aynı ,geçmedi bebişlere hiç..uyku sorunumuz yok..akşam 11 de yatış sabah 9 da kalış..çok nadir gece 1 sefer uyanabiliyorlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…