2012 eylul-ekim ayinda tup bebekle anne olucak kizlar buyrun

bizim kahvaltı deneyimimizi anlatayım.ilk 14 şubatta başladık..doktorumun tam tarifini uyguladım yarım çorba kasesi çıktı (1 bebiş için)..birazda sulu oluyor..dedim bu benim bebişlere yetmez (her öğünleri her birinin ağzına kadar dolu bir yemek kasesi olduğu için) neyse bi deneyelim belki sevmezler dedim..ama maaşallah benim bebişlere sanki hergün yedikleri bişeymiş gibi götürdüler valla...üstüne bide bitti diye ağlıyolar..ertesi gün biraz daha artırdım malzemeleri...hiç yadırgamadılar çok şükür..

ve bende erken başlamanın avantajı olduğunu düşünüyorum..sonuçta biz 4 ayımız dolunca yavaş yavaş başladık ki o zaman daha bilinçsizlerdi,reddetme ne bilmiyorlardı ,kolay oldu..şimdi tabi akılları herşeye eriyor maaşallah, bencede 6 ayı geçmemeli ek gıda geçiş..darısı sizin bebişlerin başına inşallah sizde bu zor dönemi kolay atlatırsınız..

hazır püreleride sordum doktoruma,olurda zorda kalırsan yada işte misafirliğe gittin o zaman kullanabilirsin dedi..bende yetişemediğim zaman kullanıyorum (milupanın organik lerini)

bu arada 14 şubatta en güzel hediyeyi oğluşum verdi bana..hep şikayet ediyodum benim bebişler dönmüyo diye..doktorada sordum aynen şunu dedi..bırak dönmesinler napıcan döndürüpte sonra şikayet edersn tutamıyorum diye...neyse işte ben bunları yere sırt üstü bıraktım,mutfağa gittim,geldim bide ne göreyim benim oğlan yüzüstü dönmüş bakınıyor..şaşknlardaydım
hemen geri çevirdim sonra oda hemen geri döndü.ay çok tatlı bir dönüşü var çok mutlu oldum amma doktorun dediği gibi şimdi zaptedemiyorum nereye koysam dönüyor öyle dursa gam yemiycem ağlıyo sonra ,kızda hala tık yok tabi bakalım artık bizden böyle şekerler..öptük sizi..

Son düzenleme:
Wah masallh ne guzelhic hasta olmayın insallhhhh bende ilk defa hazr bir pure verdim ay hayatta olmaz derdim kızım ilk defa aglayark bağırarak ıkınınp kizararak kaka yatı hemen lavman yaptık rahtladi nasıl bagirabagira hızlı hızlı icini çekiyordu ay mahfilduk babasıyla ikinirken yüzü morariyrdu yanaklar şişiyordu ay bugün rahata bağladım artık verdim pureyi bende hipp aldım organik yaziyr kahvaltı menünüz ne cnm

Canim bende biraz takintiliyim. Ay yemedi.ay bugun hic konusmadi.falan herseye takilip kendimi yiyorm.ikiz olduklari icin yeterince ilgilenemiyorm oyun oynayamiyrm iyiy bir anne degilmiyim diye sorguluyrm.halbuki kosturmaktan helak oluyrm ama insan evladina hep daha fazlasini vermek istiyr.ozellikle beslenmeleri konusunda cok hassasim.ek gidaya gectik malum.ne kimse gelsin nede ben gideyim istiyrm yeme duzenleri sasiyr bende kendimi sucluyrm.resmen eve hapsoldm bu durumla nasil basedicem bilmiyrm.birde kafam biseye takiliyr reklamlarda ek gida gunde iki cay bardagini gecmemeli ek gida ekdir devam sutu verin falan diyor masallah kahvalti corba yogurt meyve puresi derken devam sutune yer kalmiyr.anlamadm bizim doktorlar hatami yapiyr acaba

canım kahvaltımızı yazmıştım daha önce.alıntı yaptım tekrar..yukarıdaki gibi ama ben miktarları 2. gün artırdım..yetmedi çünkü.ben o ıkınma durumlarını doğdularından beri yaşıyodum..taki ek gıdaya geçene kadar...ek gıdaya geçtiğim andan itibaren kabızlıktan eser kalmadı çok şükür..

canım evet malesef ikiz annesi olmak çok daha zor bende mutfaktan çıkmıyorum, oda girmeye vakit bulursam..bazen birini uyutunca ötekini kanguruya koyup mutfağa giriyorum..sosyal hayat kalmadı ama artık yaratıyorum ben..yemek düzenini oturttum çok şükür doktorumda anlattı bana kendini illada bu düzene (yaptığı liste) uyucam diye şartlama saatler şaşabilir...bir öğün artabilir falan..kendini sıkma, bu listeye ve bebeklerinin durumlarına göre kendi düzenini kendin oluştur dedi..

reklamler meselesine gelirsek biz ek gıdaya geçiceğimiz zaman doktor ben sormadan direk bu konuya açıklık getirdi..sakın dedi bu mama kutularında yazan günlük miktar yada işte reklamdakileri kafana takma öyle bişey yok dedi...

sonuçta adı üstünde reklam yani..düşünsene reklamda ne diyor 6 aydan sonra 1 yaşına kadar alacağı ek besin 2 çay bardağını geçmesin,ne saçma bişey.. yemek yemeği öğrenmesin demek bu..reklamda oynayan doktorda kadın doğum doktoru...çocuk doktoru olsa ona gelen hastalara eminim bunu tavsiye etmezdi..öyle bir maduriyette kalmayacağından oynamış reklam da herhalde..

ben devam sütünü akşam yatmadan ,gece kalkarlarsa ve sabah kalktıklarında veriyorum..sonrasında sırasıyla kahvaltı,meyve püresi,sebze püresi,yoğurt,çorba (yada muhallebi) bu şekilde ayar verdim..

Cnm coook t ederm ayrntili yazmssnCok oldum biliyrm ama devam sutu ne kullaniyrsun bebeklere

Kızlar benım kuzu yıne 3 gundur kaka yapmıyor fıtıl vermedım ama cok huzursuz degıl normalmı 3 gunde bır yapması. fıtıl versemmı acaba

benim oğlum iki aylık olduğunda beri kabızlık çekiyoruz. aslında kabız değil. çünkü sadece anne sütü alıyor rahatsızlığı yok. 6
günden önce de yapmıyor. resmen kaka nöbetindeyiz. doktor 10 güne kadar normal dedi. şurup falan verdi.
ek gıdaya geçmeyi bekliyorum. 4 ay 10 günlüğüz. (133 gün) 5. ayda ek gıdaya geçmeyi planlıyorum bende. biberonu almamaya başladı bide. ilk 40 gün sürekli biberonla beslendi. sonra ara ara kullandık ama şimdi almak istemiyor.

bana kurumum 174 lira yatırmış sadece.doğum parası adı altında. sizin aldığınız ne parası anlamadım.?

canım bencede çok titizlenme lütfen..bak benim kuzenimin de 30 ağustos doğumlu kızları var..kuzenimin eşi o kadar üstüne düşüyoki anlatamam..aynen kimse kucağına alsın istemiyor v.s. doktordan çıkmıyorlar..kızın saçlarının diplerine kadar kontrol ediyor bişey varmı diye...en sonunda bir profösör e gittiler..doktor demişki sen lohusa sendromundasın psikolojin bozulmuş..bu çocuğun hiç bişeysi yok,senin stresin ona geçiyor demiş ve çocuğu büyüklere bırakın demiş..yani 1-2 gün anneanne yada babaanne baksın sende kafanı toparla demiş..(1 aylıkken sütten kesilmişti) şimdi arada halama (babaannesi) bırakıyorlar...çocuk biraz daha düzelmiş şimdi..onunda uyku ve yeme problemi var..tabi sonuçta bunlar istem dışı yapılan davranışlar ama çocuk için doğru değil..

aslında doğum yapmadan bende diyodum çok titiz olucam çok kıskanıcam diye ama hiç öyle olmadım..çok rahat davrandım ve gereğinden fazla cesurdum açıkcası..hasta olmadıkları sürece her gelenin kucağına veriyodum hatta biri gelsede acık rahat etsem diyorum yani...giyimlerindede çok kalın giydirmemeye özen gösterdim alışmasınlar diye...ağladılarmı bakmıyorum bazen..kısacası çok fazla üstlerine düşmedim..

ve sonucunda Allah nazarlardan saklasın şimdiye kadar daha bir hasta olmadık,ki ben kaç kere grip oldum maske de kullanmadım,eşimde aynı ,geçmedi bebişlere hiç..uyku sorunumuz yok..akşam 11 de yatış sabah 9 da kalış..çok nadir gece 1 sefer uyanabiliyorlar...

[/QUOTE]

sudenaz gece uykunuz süpermiş. tebrik ettim. kahvaltılarda yarasın kuzulara. faceden baktım bebitolarına güle güle büyüt.

sudenaz gece uykunuz süpermiş. tebrik ettim. kahvaltılarda yarasın kuzulara. faceden baktım bebitolarına güle güle büyüt. [/QUOTE]
Cnm bn sgk liyum esimin sirketinde calisiyrdum dgmdn once isyerinin odedigi pirime gore hesaplaniyr diye biliyorum hatta bana muhasebecimz 4 bin lira civari cikarmsti hesabi ben kendim gittim dogum raporu ile evraklari teslim alan bayan 15 gun sinra ziraat banksindn 3489 lira alicaksnz dedi gercktn de ben yilbasndn once aldim parami icinde sut paradida var bir seferlik

Birazrht olmk lazim olan bize oluyr yoksa hasta olucz ben simdi actim tv yi koydum salincaga ohhh beee dunya varmis indi uzerimdn tv bile izletmiyrdum burakicam kendi haline sonucta buyucek rabbimin izniyle yarin icinde annemi cagrdim aksam esimle dusari cikicaz hatta esime diyorum birgece anbem baksin hafta sonu tatile gidelim sut birakayim gece icin nasilsa mamada veriyorum ben degisicem soz verdim kendime cunki bu durum esimide rahtsz etmeye basladi

slm kızlar nasılsınız topiğin hayırsızlarından biriyim ama beni anlayacağınızı umuyorum zaman yetmiyor, koşturmacam anlayacağınız gibi haddinden fazla... biz hala kendi başımıza bir düzen kuramadık 3 aydır annemlerde kalıyoruz ikisine birden yetişemiyorum kızımın maşallhı var ama oğlum çok fena kök söktürüyo bize gece uykusu hiç yok uyusa bile sürekli uyanıyor huysuzlanıyor ikisini bir arada da yatıramıyorum birbirlerini uyandırıyorlar ne yapacam nasıl bir düzene gireriz bilmiyorum... bu aralar doktordan eve geldiğimiz yok oğlum grip oldu fena üşütmüş ev sıcak bir yere gittiğimizde yok ama hastalandı yinede çok terliyor ondan oldu sanırım sakınılan gözede çöp batıyor zaten ne kadar dikkat etsemde kızımada bulaştı ama şükür hafif atlattı o... emizrmeye devam ediyorum ama hastalıktan sonra zor alamay başladılar daha çok biberon istiyorlar ek gıdaya geçtik bu arada tabi kaşıkla yedirmekte ayrı bir sorun ilk zamanda oğlum yiyomuş gibi yapıyodu sonra hepsini bir geri çıkarıyo meğer ağzında biriktiyormuş çok numaracı, kızımda ağzını açmıyor ancak güldürürsek o zaman açıyor bende fırsattan yararlanıp veriyorum kaşığı... aptamilin kaşık mamalarını seviyorlar ayrıca pekmezli yoğurt ve cici bebe veriyorum doktorumuzun önerisiyle pekmez günde bir tatlı kaşığını geçmiyor aslında benim öyle çok takıntılarım yok rahatım herşeyden tatsınlar istiyorum... bizden bu kadar arkadaşlar hepinize kolay gelsin Rabbim sizlerede evlatlarınızada sağlık sıhhat versin... hayırlı akşamlar...

Kızlar benım kuzu yıne 3 gundur kaka yapmıyor fıtıl vermedım ama cok huzursuz degıl normalmı 3 gunde bır yapması. fıtıl versemmı acaba
Ben olsam kesin verirdim 3 gun yapmasa. Bende cok kaka yapmasindan sikayetciyim.

Kayisi ve erik bagirsaklari calistiri. Bende aldim hipp ama daha vermedim. Evde havuc ve elma suyu yapiyorum.
Tarhana ve tereyagindna baska sey koyuyormusun corbaya? Yogurt vb ekliyor musun yada et suyu?

Dun basvurudm canim 2000 tl dogum parasi 89tl de sut paras alacak misin. Benim sgk asgari ucretten yatiyor disardan

Tv izlettirme canim. Cevremde canli ornegi var. anneme gundelige kadinin 6 aylik bebegi var. is yapabilmek icin surekli tv katsisina oturtmus. Cocuk bir sure sonra durgunlasti ve tepkisizlesti. Bos bos bakmaya basladi. Ne zamanki tv izlettirmeyi biraktilar bizim uyarimizla cocuk eski canliligina kavustu. Tv hipnotize ediyor. Dr.lar tavsiye etmiyor 2 hatta 3 yasina kadar.
Ben sadece baby bethoven ve baby mozart aciyorum. Youtubedan

Arkadaslar benim oglan gece de gunduzde 2 saatte bir uyaniyor ve beslenmek istiyor. Aslinda biz alistirdik sik beslenmeye. Sussun diye her iki saattte bir biberon verdik. Hareketlioldugundanfazla kg da almiyor. Sorun su, aksam 8 gibi uyuyor. Sabaha kadar da her iki yada uc saatte bir uyaniyor. Beslenmesi kaka yapmasi derken uyku dagiliyor ve tkr uyutmasi zor oluyor. Aslinda gece beslenmese uyuyacak. Seyrek beslenmeye nasil alistirabilirim acaba? Bzim gece uykumuz hala sik uyanmak yuzunden duzene girmedi.

sizlere bebek çeyizimizi paylaşmak istedim yaklaşık 2 ay oldu yapalı ama yeni fırsat bulup ekliyorum... bizim adetimiz bilmiyorum sizlerde yapan varmı kızın annesi ilk doğan bebek için beşik ve kıyafet alırlar sonra eş dost akraba hem bebekleri hemde çeyizi görmek için hayırlı olsuna gelirler... buda annanemizin bizim için hazırladıkları...
elifimin ve emirimin cicileri teyzeleri...

lalecim benim oğlanda aynı senin oğlun gibi canım bazen 2 saati bile beklemiyor 1 saatte yarım saatte kalkıyor sürekli ağzımda biberon olsun istiyor karnı tok olsada istiyor emicek veriyorum onu istemiyor bu alıştırmayla ilgili değil bence kızım öyle yapmıyor gece bir veya iki kez uyanıyor karnını doyurup geri uyuyor şimdiye kadar ikisinide aynı besledim ama çocuktan çocuğa farkediyor eğer bir yolu varsa bende öğrenmek isterim. çok zor oluyor gerçekten...

gecen aksam kabak yapmıstım suyundan verdiğim bizim bıdığa
pek sevdi dedim kabağı sevdiysen bu iş tamamdır
annem yazdan kendi bahçemizdeki meyvelerden (seftali,kayısı,kiraz ) küçük kavonozlara Sarp için konserve yapmıstı
onlardan yolladı ay actım mis gibi tamamen organik biraz biraz yedirmeye basladım
sonra günlük yoğurt yapıp bunlarıda ekleyip meyveli yoğurt yapmayı düsünüyorum
darısı birlikte pizza yicemiz günlere insallah
bizimki iyice hareketlendi hep ayakta adım atmak istiyor ama daha erken olduğu için cok tutmuyorum
hoppala,yürütec,mama sandalyesi bakıcaz bu haftasonu

Meyva konservesin nasil yaptiniz da bozulmadna muhafaza oldu?

Benim oglum atopik dermatit oldu. Basis krem verdi dr. Birde mustelanin temizleyicisi ile temzileyecegim artik. Camasir deterjani dalin kullaniyorduk o yapmis. Dr cok kimyasal o dedi. Haci sakir kullanacagim artikama bildiginiz organik bir deterjan var mi? Daha organik birsey kulanmayi tercih ederim.

aynı seyi yazmak için gelmiştim lalecim gecmiş olsun
oğlumunda 2 yanağında olustu malesef
mustelanın nemlendiricisini aldık
arkadasın oğlunun 2 yıldır gecmiyordu denemedikleri sey kalmadı
bu krem gecirmiş dr da bunu önerdi
ben sabuntozu kullandım bi ara hacısakir beğenmedim hiç kazık gibi oluyo camasırlar,camasırlarını 2 kez durulatıcam artık
baska önerisi olan var mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…