Wah masallh ne guzelhic hasta olmayın insallhhhh bende ilk defa hazr bir pure verdim ay hayatta olmaz derdim kızım ilk defa aglayark bağırarak ıkınınp kizararak kaka yatı hemen lavman yaptık rahtladi nasıl bagirabagira hızlı hızlı icini çekiyordu ay mahfilduk babasıyla ikinirken yüzü morariyrdu yanaklar şişiyordu ay bugün rahata bağladım artık verdim pureyi bende hipp aldım organik yaziyr kahvaltı menünüz ne cnmsizin erken sanırım biraz..bende sordum doktora artık 6 aylık oldular yürüteç kullanabilirsin hiç sorun yok dedi..daha almadım gerçi..annemler istanbulda ordan getircekler..bende 1 tane hoppala alıcam..artık dönüşümlü kullanırım..herşeyden 2 tane olmuyor..yer kalmadı evde artık
canım bencede çok titizlenme lütfen..bak benim kuzenimin de 30 ağustos doğumlu kızları var..kuzenimin eşi o kadar üstüne düşüyoki anlatamam..aynen kimse kucağına alsın istemiyor v.s. doktordan çıkmıyorlar..kızın saçlarının diplerine kadar kontrol ediyor bişey varmı diye...en sonunda bir profösör e gittiler..doktor demişki sen lohusa sendromundasın psikolojin bozulmuş..bu çocuğun hiç bişeysi yok,senin stresin ona geçiyor demiş ve çocuğu büyüklere bırakın demiş..yani 1-2 gün anneanne yada babaanne baksın sende kafanı toparla demiş..(1 aylıkken sütten kesilmişti) şimdi arada halama (babaannesi) bırakıyorlar...çocuk biraz daha düzelmiş şimdi..onunda uyku ve yeme problemi var..tabi sonuçta bunlar istem dışı yapılan davranışlar ama çocuk için doğru değil..
aslında doğum yapmadan bende diyodum çok titiz olucam çok kıskanıcam diye ama hiç öyle olmadım..çok rahat davrandım ve gereğinden fazla cesurdum açıkcası..hasta olmadıkları sürece her gelenin kucağına veriyodum hatta biri gelsede acık rahat etsem diyorum yani...giyimlerindede çok kalın giydirmemeye özen gösterdim alışmasınlar diye...ağladılarmı bakmıyorum bazen..kısacası çok fazla üstlerine düşmedim..
ve sonucunda Allah nazarlardan saklasın şimdiye kadar daha bir hasta olmadık,ki ben kaç kere grip oldum maske de kullanmadım,eşimde aynı ,geçmedi bebişlere hiç..uyku sorunumuz yok..akşam 11 de yatış sabah 9 da kalış..çok nadir gece 1 sefer uyanabiliyorlar...
Wah masallh ne guzelhic hasta olmayın insallhhhh bende ilk defa hazr bir pure verdim ay hayatta olmaz derdim kızım ilk defa aglayark bağırarak ıkınınp kizararak kaka yatı hemen lavman yaptık rahtladi nasıl bagirabagira hızlı hızlı icini çekiyordu ay mahfilduk babasıyla ikinirken yüzü morariyrdu yanaklar şişiyordu ay bugün rahata bağladım artık verdim pureyi bende hipp aldım organik yaziyr kahvaltı menünüz ne cnm
bizim kahvaltımız 1 bebek için : bir kaç cici bebe bisküvi,yarım iyi pişmiş yumurta sarısı (gün aşırı bu),yarım kibrit kutusu tuzsuz beyaz peynir tam yağlı,fındık kadar tereyağı,2 ölçek mama ve kıvamının ayarını nasıl yapacaksan o kadar ılık su...1 ay sonra pekmezde ekleyebilirsin dedi..ilk kez sabah deniycem..sonucu yazarım..bir süre sonrada tek tek verebilirsin dedi.yani karıştırmadan..
Wah masallh ne guzelhic hasta olmayın insallhhhh bende ilk defa hazr bir pure verdim ay hayatta olmaz derdim kızım ilk defa aglayark bağırarak ıkınınp kizararak kaka yatı hemen lavman yaptık rahtladi nasıl bagirabagira hızlı hızlı icini çekiyordu ay mahfilduk babasıyla ikinirken yüzü morariyrdu yanaklar şişiyordu ay bugün rahata bağladım artık verdim pureyi bende hipp aldım organik yaziyr kahvaltı menünüz ne cnm
Canim bende biraz takintiliyim. Ay yemedi.ay bugun hic konusmadi.falan herseye takilip kendimi yiyorm.ikiz olduklari icin yeterince ilgilenemiyorm oyun oynayamiyrm iyiy bir anne degilmiyim diye sorguluyrm.halbuki kosturmaktan helak oluyrm ama insan evladina hep daha fazlasini vermek istiyr.ozellikle beslenmeleri konusunda cok hassasim.ek gidaya gectik malum.ne kimse gelsin nede ben gideyim istiyrm yeme duzenleri sasiyr bende kendimi sucluyrm.resmen eve hapsoldm bu durumla nasil basedicem bilmiyrm.birde kafam biseye takiliyr reklamlarda ek gida gunde iki cay bardagini gecmemeli ek gida ekdir devam sutu verin falan diyor masallah kahvalti corba yogurt meyve puresi derken devam sutune yer kalmiyr.anlamadm bizim doktorlar hatami yapiyr acaba
canım kahvaltımızı yazmıştım daha önce.alıntı yaptım tekrar..yukarıdaki gibi ama ben miktarları 2. gün artırdım..yetmedi çünkü.ben o ıkınma durumlarını doğdularından beri yaşıyodum..taki ek gıdaya geçene kadar...ek gıdaya geçtiğim andan itibaren kabızlıktan eser kalmadı çok şükür..
canım evet malesef ikiz annesi olmak çok daha zor bende mutfaktan çıkmıyorum, oda girmeye vakit bulursam..bazen birini uyutunca ötekini kanguruya koyup mutfağa giriyorum..sosyal hayat kalmadı ama artık yaratıyorum ben..yemek düzenini oturttum çok şükür doktorumda anlattı bana kendini illada bu düzene (yaptığı liste) uyucam diye şartlama saatler şaşabilir...bir öğün artabilir falan..kendini sıkma, bu listeye ve bebeklerinin durumlarına göre kendi düzenini kendin oluştur dedi..
reklamler meselesine gelirsek biz ek gıdaya geçiceğimiz zaman doktor ben sormadan direk bu konuya açıklık getirdi..sakın dedi bu mama kutularında yazan günlük miktar yada işte reklamdakileri kafana takma öyle bişey yok dedi...
sonuçta adı üstünde reklam yani..düşünsene reklamda ne diyor 6 aydan sonra 1 yaşına kadar alacağı ek besin 2 çay bardağını geçmesin,ne saçma bişey.. yemek yemeği öğrenmesin demek bu..reklamda oynayan doktorda kadın doğum doktoru...çocuk doktoru olsa ona gelen hastalara eminim bunu tavsiye etmezdi..öyle bir maduriyette kalmayacağından oynamış reklam da herhalde..
ben devam sütünü akşam yatmadan ,gece kalkarlarsa ve sabah kalktıklarında veriyorum..sonrasında sırasıyla kahvaltı,meyve püresi,sebze püresi,yoğurt,çorba (yada muhallebi) bu şekilde ayar verdim..
Kızlar benım kuzu yıne 3 gundur kaka yapmıyor fıtıl vermedım ama cok huzursuz degıl normalmı 3 gunde bır yapması. fıtıl versemmı acaba
Ben yeni gordum msını cnm ben aldım evrak dolduruyorsun kimlik ve dogum belgesi hasta ndn aldığın o kadar ben yaklaşık süt parası ile birlikte 3500 aldım 15 gun sonra ziraat bankasından aldım parayı senin yerine esın yada baskası başvurabilr ama senin o kağıdı imzalaman gerekir dogum parası alıcaksan
benim oğlum iki aylık olduğunda beri kabızlık çekiyoruz. aslında kabız değil. çünkü sadece anne sütü alıyor rahatsızlığı yok. 6
günden önce de yapmıyor. resmen kaka nöbetindeyiz. doktor 10 güne kadar normal dedi. şurup falan verdi.
ek gıdaya geçmeyi bekliyorum. 4 ay 10 günlüğüz. (133 gün) 5. ayda ek gıdaya geçmeyi planlıyorum bende. biberonu almamaya başladı bide. ilk 40 gün sürekli biberonla beslendi. sonra ara ara kullandık ama şimdi almak istemiyor.
bana kurumum 174 lira yatırmış sadece.doğum parası adı altında. sizin aldığınız ne parası anlamadım.?
canım bencede çok titizlenme lütfen..bak benim kuzenimin de 30 ağustos doğumlu kızları var..kuzenimin eşi o kadar üstüne düşüyoki anlatamam..aynen kimse kucağına alsın istemiyor v.s. doktordan çıkmıyorlar..kızın saçlarının diplerine kadar kontrol ediyor bişey varmı diye...en sonunda bir profösör e gittiler..doktor demişki sen lohusa sendromundasın psikolojin bozulmuş..bu çocuğun hiç bişeysi yok,senin stresin ona geçiyor demiş ve çocuğu büyüklere bırakın demiş..yani 1-2 gün anneanne yada babaanne baksın sende kafanı toparla demiş..(1 aylıkken sütten kesilmişti) şimdi arada halama (babaannesi) bırakıyorlar...çocuk biraz daha düzelmiş şimdi..onunda uyku ve yeme problemi var..tabi sonuçta bunlar istem dışı yapılan davranışlar ama çocuk için doğru değil..
aslında doğum yapmadan bende diyodum çok titiz olucam çok kıskanıcam diye ama hiç öyle olmadım..çok rahat davrandım ve gereğinden fazla cesurdum açıkcası..hasta olmadıkları sürece her gelenin kucağına veriyodum hatta biri gelsede acık rahat etsem diyorum yani...giyimlerindede çok kalın giydirmemeye özen gösterdim alışmasınlar diye...ağladılarmı bakmıyorum bazen..kısacası çok fazla üstlerine düşmedim..
ve sonucunda Allah nazarlardan saklasın şimdiye kadar daha bir hasta olmadık,ki ben kaç kere grip oldum maske de kullanmadım,eşimde aynı ,geçmedi bebişlere hiç..uyku sorunumuz yok..akşam 11 de yatış sabah 9 da kalış..çok nadir gece 1 sefer uyanabiliyorlar...
Canim bende biraz takintiliyim. Ay yemedi.ay bugun hic konusmadi.falan herseye takilip kendimi yiyorm.ikiz olduklari icin yeterince ilgilenemiyorm oyun oynayamiyrm iyiy bir anne degilmiyim diye sorguluyrm.halbuki kosturmaktan helak oluyrm ama insan evladina hep daha fazlasini vermek istiyr.ozellikle beslenmeleri konusunda cok hassasim.ek gidaya gectik malum.ne kimse gelsin nede ben gideyim istiyrm yeme duzenleri sasiyr bende kendimi sucluyrm.resmen eve hapsoldm bu durumla nasil basedicem bilmiyrm.birde kafam biseye takiliyr reklamlarda ek gida gunde iki cay bardagini gecmemeli ek gida ekdir devam sutu verin falan diyor masallah kahvalti corba yogurt meyve puresi derken devam sutune yer kalmiyr.anlamadm bizim doktorlar hatami yapiyr acaba
Cnm coook t ederm ayrntili yazmssnCok oldum biliyrm ama devam sutu ne kullaniyrsun bebeklere
Ben olsam kesin verirdim 3 gun yapmasa. Bende cok kaka yapmasindan sikayetciyim.Kızlar benım kuzu yıne 3 gundur kaka yapmıyor fıtıl vermedım ama cok huzursuz degıl normalmı 3 gunde bır yapması. fıtıl versemmı acaba
Kayisi ve erik bagirsaklari calistiri. Bende aldim hipp ama daha vermedim. Evde havuc ve elma suyu yapiyorum.Kizlr ben bugün bebeğime hipp marka organik kayısı Puresi aldım Dr la gorstum verebilirsn dedi üzerinde 4. Aydn itibaren yaziyr guzel meyve pireleri var bilginize ben özellikle kayii aldım kabizlik sorunu başladı ek gidayagectigimsdn beri gecelerinde hergece değil ama aptmil tahlili mama veriyorum dün de kereviz havuç ve pirinci çorba verdim cok hosuna gitti birde haftada iki gun tarhana çorbası veriyorum icine cay kasığında tereyağı koyuyorum bircezveye bir buçuk tatlı kasığı tarhana koyuyorum deneyin sizde bebislerinize
Ben yeni gordum msını cnm ben aldım cnm SGK nin ilgili bölümüne gidiyorsun ordn evrak dolduruyorsun kimlik ve dogum belgesi hasta ndn aldığın o kadar ben yaklaşık süt parası ile birlikte 3500 aldım 15 gun sonra ziraat bankasından aldım parayı senin yerine esın yada baskası başvurabilr ama senin o kağıdı imzalaman gerekir dogum parası alıcaksan
sizin erken sanırım biraz..bende sordum doktora artık 6 aylık oldular yürüteç kullanabilirsin hiç sorun yok dedi..daha almadım gerçi..annemler istanbulda ordan getircekler..bende 1 tane hoppala alıcam..artık dönüşümlü kullanırım..herşeyden 2 tane olmuyor..yer kalmadı evde artık
Canim benim dr yurutece kac aylik olursa olsun izin vermeyecegini soyledi. Her dr farkli dusunuyor yurutec konusnda.lada da sikiliyor kendi fazla durmuyor zaten
Ben evimde yalniz kalirken cok uzerine dusuyordum oglanin. Anneme geldik ya burda butun komsularin kucaginda , aglasa kalkmiyorum bile annnm bakiyor genelde mama veriyor. Eskisi kadar kasmiyorum ve benim oglan uyumadigi icin gece gunduz sapkasini giydirip battaniyeye sariyoruz attaa gidiyoruz deyip verandada yada bahced gezerek uyuyor yuzune soguk hava gelince uykusu geliyor. Evde uyumuyor.
Titizlenme konusuna gelince evde 2 kediyle yasiyor annemde. Her havada sokaga cikiyoruz.
Arkadaslar benim oglan gece de gunduzde 2 saatte bir uyaniyor ve beslenmek istiyor. Aslinda biz alistirdik sik beslenmeye. Sussun diye her iki saattte bir biberon verdik. Hareketlioldugundanfazla kg da almiyor. Sorun su, aksam 8 gibi uyuyor. Sabaha kadar da her iki yada uc saatte bir uyaniyor. Beslenmesi kaka yapmasi derken uyku dagiliyor ve tkr uyutmasi zor oluyor. Aslinda gece beslenmese uyuyacak. Seyrek beslenmeye nasil alistirabilirim acaba? Bzim gece uykumuz hala sik uyanmak yuzunden duzene girmedi.
gecen aksam kabak yapmıstım suyundan verdiğim bizim bıdığa
pek sevdi dedim kabağı sevdiysen bu iş tamamdır
annem yazdan kendi bahçemizdeki meyvelerden (seftali,kayısı,kiraz ) küçük kavonozlara Sarp için konserve yapmıstı
onlardan yolladı ay actım mis gibi tamamen organik biraz biraz yedirmeye basladım
sonra günlük yoğurt yapıp bunlarıda ekleyip meyveli yoğurt yapmayı düsünüyorum
darısı birlikte pizza yicemiz günlere insallah
bizimki iyice hareketlendi hep ayakta adım atmak istiyor ama daha erken olduğu için cok tutmuyorum
hoppala,yürütec,mama sandalyesi bakıcaz bu haftasonu
Benim oglum atopik dermatit oldu. Basis krem verdi dr. Birde mustelanin temizleyicisi ile temzileyecegim artik. Camasir deterjani dalin kullaniyorduk o yapmis. Dr cok kimyasal o dedi. Haci sakir kullanacagim artikama bildiginiz organik bir deterjan var mi? Daha organik birsey kulanmayi tercih ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?