2012 gelin adayları hazırlıklar başladı mı bakalım :)

çok çok ortak yönümüz varmış cnm seninle (= inşallah ikimizde iş buluruz..benm kalça 89 göğüs 83 bel 68 göbek 81

benimde göğüs85 bel 67 kalça 92 göbek çevresi79 aman boşver böylede güzeliz biz hemşerim. canım senin düğün nezamandı benim büyük ihtimal 31 mayıs beklerim canım salon tutulunca yerini falan söyleriim anneni nişanlını al gel yada senin önce olursa kocanı anneni al gel

aman kızlar boşverin. zaten düğün hazırlıkları ev telaşı derken kilo veririz ister istemez. stres ve heyecandan midemiz kitlenir.

niişanlım da hasta ben de hastayım keşke aynı yerde olup beraber çorba yapıp içebilsekk sımsıkı sarılıp öyle terimizi atsak...çok özledim çokkkk

aman kızlar boşverin. zaten düğün hazırlıkları ev telaşı derken kilo veririz ister istemez. stres ve heyecandan midemiz kitlenir.

ben de 1ya da 2 kilo alsam iyi olucak aslında 53 kiloyum ideal ama ne bılıyım gören şaşırıyor 59 falandım eskiden
Az kilo al falan dıyorlar hayret edıyorum kalçam ufak değil,göbek de az çok var.

Kızlar bu ara çok sık giremıyorum dişim için kanal tedavisine başlandı .
Canım nihayet ya, tez zamanda biter de kurtulursun insallah

niişanlım da hasta ben de hastayım keşke aynı yerde olup beraber çorba yapıp içebilsekk sımsıkı sarılıp öyle terimizi atsak...çok özledim çokkkk

cook gecmis olsun ikinize de

kizlar günaydin nasilsiniz? dünkü olayi biliyosunuz...güya nisanlimin annesi annemin nisanlimin babasi hakkinda ,,sasi sasi herseye karisiyor'' dedigini duymustu ya..
gelelim mevzuya ben anneme bunu sordum. ki sorarken cok utandim cunku annem bunu kesinlikle demez biliyorum yani. annem saatlerce agladi, kadin zaten kronik agrilarla yasiyor. agrilari iyice artti ve ben yatirana kadar basinda bekledim. cok zoruna gitti. ,,demek ki gercekten söylemis olsam bile ameliyat oldugum halde aramiyorlar. bu nasil nankör dünya'' dedi

bu arada nisanlimin is durumu hala belli degil. babasi kendi calistigi fabrikada isletme sefi olarak görüsme saglamisti. haber vereceklerdi ama vermediler. orasi olursa cok iyi olur cunku 1500e yakin maas alir. bende is bulursam sknti cekmeyiz. ama eger o is olmazsa arti güney'de, ankarada, boluda is bakmaya baslayacak. ve ben belki istanbul gelini olamicam...hayirlisi

Tanyacım merhaba.uzun zamandır yazdıklarını okuyorum ve müdahil olmak istemedim. Geçen gün bir yazı okudum. nişanlılık süresi çok fazla uzun tutulmamalıymış.Çünkü Türkiye.de iki kişi evlenmiyor iki aile evleniyor resmen. yanlış anlama ne senin ne de nişanlının ailesine lafım var.Ama geneli böyle.
dolayısıyla bu nişanlılık süresi ne kadar uzarsa gerginliklerde o kadar artabilir. yok efendim Niye aramadın niye yapmadın niye bizi çağırmadın vs. vs. Bu süreci atlatırsanız herşey yoluna girecektir. burada senin dayanıklılığın önemli. yani sinirlerinin alt üst olmaması,sağduyulu ve herşeye soğukkanlı bir şekilde yaklaşman gerekiyor ve tabi bu durum nişanlın içinde geçerli.ayrıca size söyleyemedikleri birşeyler vardır. yani maddi anlamda sıkıntı yaşıyor olabilirler.türklerde şöyle bir kanı vardır yani çoğunlukla. yurtdışında yaşayanların maddi imkanları iyidir sıkıntıları yoktur düşüncesi hakimdir. yani onların durumları kötüyse sizden adım bekliyor olabilirler. ve ayrıca nişanlının eskiden de sana tavırları böyleyse yani nişanlanmadan önce o zaman biraz düşünmen gerekiyor mutsuz olmak kimsenin hakkı değil ve sende bunu tercih etmezsin. biraz cümleler karışık oldu ama idare et canım herşeyin iyisini kötüsünü tartacak olgunluktasın ve biraz sakin kafayla düşünmeye ihtiyacın var. annene de çok geçmiş olsun umarım herkes için herşey hayırlısı olur.

merhaba canim yorumun icin cok tesekkür ediyorum. evet dedigin gibi duyarli ve sagduyulu olmam gerekiyor. suan cok sükür nisanlimla aramda bir gerginlik bir tartisma yok. gayet sakin konusabiliyoruz cok sükür. bende nisanlilik süresini uzatmama taraftariyim. zaten evliligi bu sene istiyorduk fakat is sorunu yuzunden gelecek yaza ertelenmek zorunda kaldim. bu sirada bende buradaki isimden oldum tabi. daha cok sey var herseyi yazmak caninizi skmak istemiyorum.
umarim bundan sonrasi bizim icin iyi olur. ben hep diyorum hayirliysa olsun hayirliysa olmasin.

canımızı sıkmıyorsun tatlım. belki de rahatlama yöntemin bu ve belki zaman zaman yaşananlardan çıkmaza giriyorsun. belki çoğu arkadaşımız için bu nişanlılık
süreci çok hassas bir dönem. kesinlikle sağduyulu ve sakin olmak gerekiyor. herşey yoluna girecektir.madem nişanlınla bir gerginliğiniz yok ki çok sevindim aileler konusunda da uzlaştırıcı bir yol sergileyin. en büyük iş sana ve nişanlına düşüyor. İş de bulunur allah.ın izniyle. herşeyin hayırlısı canım benim.

öncelikle annen nasıl oldu? iyileşmiştir inşallah canım?

ve bu birazcık kötü olmuş işte, yani hani o bize bunu dedi, bu bize şunu dedi falan
yani böyle bir cümle hiç söylenmemiş olsa bile böyle şeylerin konuşulmaya başlanması evet biraz sıkıntılı durumların başladığını gösterir
ama işte maalesef burda sana iş düşüyor, daha önce de söylemiştim, düğüne kadar idare etmek durumundasın
sen sağduyulu olacaksın, sen serinkanlı olacaksın, gerektiğinde herkese sen 'hı hı evet haklısın' diyeceksin canım benim
evet zor olacak, tazecik gelin olarak, hak mı reva mı bu bana diyeeksin biliyorum ama göreceksin ki başka yolu yok
çünkü bu anlattığın şey oturulup çözülecek şeyler gibi görünmüyo, iş daha da büyür sonra

bak bunu kimseye anlatmadım bugüne kadar, çünkü huzursuzluk çıkar konuşulursa diye
nişanımda, nişanlımın yengelerinin ve kuzenlerinin olduğu masadan birinin aman bu nasıl nişan, geldiğimizden beri kalkmadık yerimizden gibilerinden bişeylerin söylediği geldi kulağıma
senin anlattığınla aynı durum değil farkındayım, öncelikle bunu söyleyeyim
ama ben şunu yapabilirdim, nişanlımı arayıp, senin akrabaların böyle böyle söylemişler, nankörler, onlar için gittim belediye tesisinde açık mekanda yemekli nişan yapıyorum, en güzel müzikleri seçtim sıkılmasınlar diye de, ettikleri lafa bak diye bıdı bıdı edebilirdim, o da annesine söylicekti, o da yengelerine, oooo iş büyücekti falan filan
ama ben hiiiiiiiiç üzerinde durmadım
naptım?
kimin söylediğini bilmediğim halde dedim ki kendi kendime, ben yengeleri çok sevdim, kızları da sevdim ama herhalde küçük kızlardan biri sıkıldı da böyle birşey söyledi amaaan boşver kızım sen mutlu muydun, nişanlın ve ailesi sana teşekkür ettiler mi çok güzel bi akşamdı diye, bittiiiiii dedim
belki de büyük yengesi söyledi bunu ve söylemeye de devam etti bilemem ki...
ama böyle zamanlarda sen duymayacaksın hiç birşeyi!!!
bırak büyükler kendi aralarında halletsinlerr
sen karışma, duyma, görme, böyle şeyleri de bir daha annene sorma tamam mı kuzucum iş büyümesin yani, anneciğin de hasta hasta üzülmesin kadın dimi tatlım benim?

bak teyzemin ne dediğini söyleyeyim bana ve diğer evlenen kuzenlerime,
bak kızım, gelin dediğin hiçbirşeyi duymayacak görmeyecek, nasılsa bu nişan-nikah-düğün herneyse olacak
öyle veya öyle olacak
olacak olan aksiliğe de sen mani olamazsın, bırak görme duyma ki sen mutlu olasın, çünkü anneleriniz babalarınız, kardeşleriniz görümleceleriniz hepsi o akşam evlerine gidip rahat rahat uyuyacak,
sen kocanla evde yalnız kalacaksın, onunla huzurun yerinde olsun diğerlerini boşverin gitsin der,
bence çok da haklı..

ay çok uzattım, lütfen affet seni kıracak birşey yazdıysam
çünkü senin durumunu aynen yaşamadan kimse anlamaz
hani hoca demiş ya, bana eşşekten düşeni getirin diye
o hesap..
ama lütfen biraz serinkanlı ol, niaşnlınla olan mutluluğuna bak, sonunda kavuşacaksınız ona bak, boşver gerisini..
herşey unutulur gider, sen mutsuzluğunla kalırsın, yazık olmasın..

aayy şimdi baktım da çok uzun olmuş :26:
afedersiniz yaa

çok güzel yazmışsın canım. ben okudum hepsini. bu hepimiz içib geçerli bir olay.
sorun yaşamayan kimse yoktur eminim.
dediğin gibi sorun etmemek lazım. bazen ediyoruz elimizde olmadan ama kendimize ediyoruz. kimseyi değiştiremeyiz.
ben bir kere çok üzüldüğüm bir gün demiştimki ne yaparsan yap tuğçe herkesi memnun edemezsin. o yüzden durmak yok yola devam... :79:

balbt ve gasoline ikinize de tesekkür ederim. tam hersey güzel derken bu yaziyi yazdiktan hemen sonra yine tartistik. ben artik ciddi anlamda bu iliskiyi sorgulamayi düsündüm. düsünürken bile elim ayagim titriyor.
görmüyorum duymuyorum diyorum ama olmuyor ki. bende kac kere kac sey duydum, babasi bana kirici bisey söyldi hatta bana dediki ,,burasi bizim evimiz!''...ona göre davranicksin tarzi konusmustu. bende gidip söyleyebilirdim elbet söylemedim. ama nisanlimin da bana bunu söylememesi gerekiyordu.
suan annem rahatsiz. kendisi zaten agrilarla yasamak zorunda. üzülmemesi lazim üzüldügünde agrilari tavan yapiyor.

msnde konusuyorduk nisanlimla. bana dediki ,,annem anneni aramak istiyor müsait mi'' bende anneme gittim dedim annesi arayacakmis, arasin dedi. (biliyosunuz annesi ve babasi ameliyatta bayramda aramamislardi. en son aradiklarinda annem cikmisti fakat kapatmislardi bizim aramamaizi beklemislerdi)
sonra nisanlima dedim ki tamam arayabilirsiniz müsait dedim. nisanlimda bana demez mi ,,o zaman annen bi zahmet arasin''

ben sok oldum. dedim ki ,,annem mi aricak simdi?''. ,,limiti mi yok'' diye sordu. (annemin tarifesi var. ayda 8 saat bedava türkiyeye ondan sonrasi faturaya ekleniyor. ve limiti yok 1 haftadir) bende dedim ki limiti olmadigini biliyosun biz neden iki gundur konusamiyoruz? bide dedim limiti olsa bile sen bana annem arick dedin.
sonra annem tamam kizim tartismayin dedi geri aradi. annesi özür diledi iste ariyamadik diye. bu sirada nisanlimla biz msnde tartistik. bana diyor ,,gerginlik yapacagina bana hatirlat limiti yok annen arasin desen ölüyomusun''. bende dedim 1 aydir bu arama meselesini konusuyoruz. daha dün surata telefon kapatma olayini konustuk. ben kac kere biseyi tekrarlayabilirim. biktim tartismaktan dedim. ben yüzsüzmüyüm durmadan annengil aramasi lazim dicem dedim.
sonra bana büyük harflerle yazmaya basladi. bende ,,bana bagirma insan gibi davran'' dedim. kizlar ben mi yanlis biliyorum benim bildigim ,,insan gibi davran'' cümlesi karsindakini insan yerine koyarak konus demektir. ben bunu böyle bilerek kullandim bu ana kadar (türkcem de kit olabilir). bana demez mi,,agzini topla. senden mi ögrenicem insanligi. terbiyesiz'' dedi ve msnden cikti.

ben tabi önce bi aglama krizine girdim. annemde kisa kesti konusmayi. annesi demis ,,bizim buradaki sartlari biliyosunuz o yuzden aramiyoruz'' annemde söyle konusuyordu ,,benimde burda tarifem var. limitim bitti. gelecek ay ararim uzun konusuruz'' dedi kisa kestiler.

demek ki gercekten bizi burda varlik icinde yasadigimizi falan dusunuyorlar. suan cok üzgünüm ve biktim artik...ne beyinsizligim kaldi bu iliski boyunca ne terbiyesizligim

bende yeni evleneceğim cumartesi düğün var ama benim hazırlıklarım tam değil ayakkabı bulamadım bembeyaz gelinliğim var ama beyaz ayakkabı yok erzincanda kırem çok sırıtırmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…