2012 Haziran Anneleri Doğurdu

benim kızda erkek bebeği aratmıo sürekli ıkınma halinde oldugundan çişe denk gelirsek onu da fışkırtarak yapıo gecen sefer bluzumun içini doldurdu

hadi yaa ne ümitlerle almıştım oysa
neyse olmadı ben de senin gibi kendi pipipedimi kendim yaparım

sürekli alışveriş sitelerinde gezince saçma sapan herşeyi buluyosun işte

ayy evet ya ne kadar saçma bir icat yapmışlar gerçekten, ama beni de o saçma icatla kandırdılar e bebekte tam uni baby ıslak mendile uzanmışken ama bu pipiped hediyeli diyerek kız için de pembe renk paketli mendiller..

benim kızda erkek bebeği aratmıo sürekli ıkınma halinde oldugundan çişe denk gelirsek onu da fışkırtarak yapıo gecen sefer bluzumun içini doldurdu

benim kız bebeğimde hiç bşıma gelmemişti de bunda neye uğradığımı şaşırdım ilk ıslatıldığımda

kızlar beren bugün sol tarafına ve yüzü koyun döndü kendi kendine ve sürekli tekrarlıyo bu hareketini inşallah gazıda uçup gider çok sevindim.

Karma asida korktugum basima gelmedi, pazartesi olmustuk, o gun sadece biraz mizmizlandi, sonrasinda hersey normale dondu, yarin birde yikayabilirsem Sarp`imi bunu da atlatmis olacagiz insallah, yani korkmayin sevgili annecikler, her bebekte sorun olmuyor demekki

Sirada 12. Hafta buyume sicramasi var, yasasinn

Karma asida korktugum basima gelmedi, pazartesi olmustuk, o gun sadece biraz mizmizlandi, sonrasinda hersey normale dondu, yarin birde yikayabilirsem Sarp`imi bunu da atlatmis olacagiz insallah, yani korkmayin sevgili annecikler, her bebekte sorun olmuyor demekki

Sirada 12. Hafta buyume sicramasi var, yasasinn

12.hafta büyüme atağı var bide demiii e ben o hafta tatilde olucam bayrama denk geliyo inşallah burnumuzdan gelmez

Selamlar...

oglumu dra goturduk anal fissur(anus catlagi) oldugu kesinlesti 4 tane krem verdi ( fito bepanthene merhem hametan anestol) karistirip surulecek gunde 8-9 kez sicak suya oturtucakmisiz hatta daha fazla olursa daha iyiymis tum bunlari yapicaz ama iyilesme 45 gunden once olmuyomus malesef ama acisi dinermis sukur daha sonra pediatriye yonlendirdi mama kabizlik gaz icin

sma kullanmaya devam et dedi bebelaci denedim kustu hep agzinin tadini biliyomus drun dedigine gore gayet saglikli oglum 49. gun 5650 gr cikti obez olcak diyodu ebemiz obez falan degil ileriki aylarda dengelenir dedi dr icimiz rahatladi

hg canım,iyi gezip dinlenmişsindir umarım.. hemşeri çıktı bizim bebişler desene :)) benim kv den daha çok yengelerim saolsunlar.. 5 tane yenge olunca her biri yetiştirdiği tarla ürününü verse ev doluyo işte

ay alemsin walla bizimkilerin arası bir gün oynuyo,biz acil gittiğimiz için sizden bir gün öndeyiz.. bizimki de bu hafta çok huysuz&huzursuz.. demek büyüme atağındanmış.. nereden okuyorsunuz hangi haftanın atağında ne olacağını..her bebekte standart mı ki bunlar:44: sürekli mızmızlanıp,kucak isteyip,önceki tüm alışkanlıklarını bilmezden gelip bi de uyumaya saatler boyu direniyor.. atakla ilgili olabilir mi dersiniz??
pipiped e gelince ben eski bezini kapatıyorum eğer bi işim varsa brkaç sn bekliyorum.. ama reflekslerim de iyidir hani.. 50. günümüze kdr benim dışımda herkesi ıslatmıştı o gün de yanımdakilere laf yetiştiricem derken tam genital bölgeme nişan almış.. çiş yapan benmişim gb oldu baya güldük:)

kızlar beren bugün sol tarafına ve yüzü koyun döndü kendi kendine ve sürekli tekrarlıyo bu hareketini inşallah gazıda uçup gider çok sevindim.
canım... gelecekteki gelişim aşamalarımızı senden öğreniyoruz.. ben de niye dönmüyo bu çocuk diyordum.. tamam bir-iki döndü ama unuttu sonra.. iyi daha varmış o zaman.. kuru dolmayı da afiyetle yiyin bakalım.. eşin urfalı da sen nerelisin maharetli hanım

Son düzenleme:

canım bebişine hem maaşallah hemde geçmiş olsun diyorum ya benim berende bazen kaka yaparken ıkınıyo ağlıyo bende kendi kendime şüphelendim acaba olabilir mi diye yarın bir doktora götürücem ben ayaklarını ileri geri götürerek kakayı rahat yapmasını sağlıyorum daha çok ağlamaya başlıyo acaba gazdan mı yoksa böyle bişey olabilir mi

sağol canım ama yapamadım evde sumağım yokmuş aktarcıda benden uzakta yarına kaldı artık bugün başka yemekler yaptım, biz üç kuşak istanbulda doğma büyüme ama babamlar aslen kastamonulu bende kastamonulu oluyorum sanırım annemde ardahanlı

birde sen malatyalıydın galiba bizim malatyalı çok arkadaşımız var ve her ay ordan misafir gelir evime gelirkende kayısılar kuruyemişler tahinler helvalar pekmezler pestiller gelir hepside süper çok şanslısınız valla istanbulda böyle güzelleri yok maalesef.

Son düzenleme:
Jang bogo canim valla bes parmagin varsa basini kasi demisler kimseden hayir yok kendim yapiyorum ben mutfagi sevdigimden sanirim elimde yatkin tarhanayida ilk kez deniycem zaten kocam ve ben yemiyoruz ama ogluma disardan alinmisi yedirmem icim rahat etmez bide gocmenlerin kahvaltilik sosu lutenista deniycem allah utandirmasin :)

ilkcim benim kocada dbakirli e etli kuru dolmasiyla beraber parmaklarida yer galiba bu kis :))

elfidat canim kremleri sende kullan tek basina bir krem etkili olmuyomus malesef dr hepsinin etkisi farkli o yuzden hepsi sart dedi ice dogru iktire iktire surduk kremi ama iyilesmesi en erken 45 gun surermis bilgin olsun

Merhabalar kizlar,

Biz dun aglama krizlerimiz icin doktor teyzemize gittik, ve kolik oldugunu ama gec basladigini soyledi ama umarim erken biter, Nurse Harvey's kullanmami onerdi. bir de akdenizli bi tanidigimiz aci elma yagini onermisti karnina ve ayak tabanlarina masaj yapmak gerekiyormus. dun nurse harveys i denedik cok rahatladi, bugunde aci elma yagini kullandim bugunde cok rahatti cok sukur masallah. insallah ise yarar acikcasi dahilen kullanacak birsey yerine haricen kullanmak daha mantikli geliyor.

Sutmu yetmiyor acaba dedik bu aglama sebepleri acaba acliktan mi dedik ama birhaftada 300 gram almis oglusumuz 4500 gram olmus masallah.

İste boyle arkidisler, bence sizde bu aci elma yagini bi deneyin derim ben, gecmisi cok fazla okuyamadim bahsi gectimi bilmiyorum ama.

İste boyle birazdan utucu gelecek utulukleri almaya onlari hazirlamam lazim simdi Allahtan birde bu sicakta utu derdiyle ugrasmiyorum. Ama yemek ypmam lazim ve canim hicbirsey ypmak istemiyooorrrr :)) puffff neyse kizlar ben kacanziiii

oo senle hemen hemen hemsehriyiz kocalarda oyle :) bizde aslen ghaneliyiz :))

canim benimkide oyle kaka bi eziyet zaten senin yontemle isik altinda bi bak bence ve iyilesmeside cok uzun suruyomus malesef isallah yoktur eger dru var derse cocuk cerrahina goturmeni tavsiye ederim gaz cikarken falan ayaklari sallayarak agliyo mu

Kızlar Tiny love gym güneşli gün oyun halımızı satmaya karar verdik...
Alalı 3 hafta olmuştu daha fakat Kayranın pek ilgisini çekmedi.
120 tl ye aldık,70 liraya satıyoruz....Tek kusuru asılı olan oyuncakların kenarındaki beyaz beyaz sallanan etiketlerin kesilmiş olması.
İlgilenen olursa özelden mesaj gönderebilirsiniz.

Eki Görüntüle 483878

Son düzenleme:

aa eşim siverekli zaten diyarbakıra daha yakın bizim bebiklerde hemşeri bazen o şekilde sallıyor canım her zaman değil yarın dışarı çıkıcam olmadı göstereyim ben.

maşallah canım kızına
çok erken dönmüş
sırt üstünden yüzüstüne döndü değil mi?
benimki yüzüstünden sırtüstüne ilk 23 günlükken döndü
ama yüzüstü yatmayı sevmediğinden deneyemiyoruz sürekli
gazı da bitsin gitsin inşallah

12.hafta büyüme atağı var bide demiii e ben o hafta tatilde olucam bayrama denk geliyo inşallah burnumuzdan gelmez
illa 12. haftada olacak diye bişey yok
kimisi daha erken kimisi daha geç yakalanıyor
inşallah bayrama denk gelmez

valla tam olarak benim oğlumun şu anki hali
ve kesinlikle atakla ilgili olduğunu düşünüyorm
şimdilerde dikkat et kesin kuzucun yeni bişey öğrenmiştir

canım benim oğlumda gece kıvranırken alıyorum bacaklarını bastırıyorum ağlıyor o zaman
gazı yoğun olduğunda ağlıyor
gündüzleri yapıyorum hoşuna gidiyor
bence gazla alakalı

acı elma yağını ben de aldım ama kullanmıyorum nedense
deneyelim bakalım
bir iki kez kullandım ama düzenli kullanmadım
banyodan sonra ayak altına deneyelim bakalım

Büyüme ataklarin oldugu dönemler hafta olarak söyle:

1. +/- 5. haftalik

2. +/- 8. haftalik

3. +/- 12. haftalik

4. +/- 19. haftalik

5. +/- 26. haftalik

6. +/- 37. haftalik

7. +/- 46. haftalik

8. +/- 55. haftalik

yani ilk büyüme atagini bebis +/- 5. haftalikken yasiyor.

1. atak döneminde bebis anneye daha düskün olur. Annenin kokusuna, yakinligina, sesine daha cok ihtiyaci var. Bunlar bebise güven verir onu sakinlestirir. Daha cok emmek isteyisi cok normal.

2. atak döneminde bebis kokuyu, tadlari, sesleri algilamaya baslar. Bu eski dünyasi ile yeni dünyasi arasindaki gecisi büyük bir saskinlikla yasar. Annenin kucagina ihtiyaci vardir. anne kucagina geri gitmek ister. Bu dönem bir kac gün ile 2 hafta arasinda sürebilir. Bebis bu dönem icinde daha az emebilir, yabancilar, sIk sIk kucak ister, uykusu azalabilir.

3. atak döneminde bebisin dünyasi yine yeniliklerle doluyor. Yeni beceriler kazaniyor. Kendini güvende hissetmesi icin anne kucagini istiyor.

4. atak döneminde bebisinizin yeni beceriler kazandigini gözlemliyebilirsiniz, yeni yeni seyler ögrenip deniyecektir. Bu dönem diger dönemlerden biraz uzun sürebilir. Daha sIk agliyabilir, cok neseliyken durup dururken birden nesesi kaybolup hic olmadik seylere sinirlenebilir. Yakinlik ister, yakinligin bitmemesini ister. Yemesi, emmesi, uykusu etkilenir.

5. atak döneminde bebis bir kac hafta öncedende biraz zor bir döneme girebilir. 1-5 hafta arasi sürebilir bu dönem. Yabanciliyabilir. Anneden baskasini istemeyebilir. Cok aglayip , bagirabilir. Eskisi kadar ses cikarmaz, agulamaz. Altinin degistirilmesini istemeyebilir. daha az hareket eder.

6. atak döneminde bir an mutluluktan aninda sinirlenmeye veya tam tersine dönebilir. SIk sIk agliyabilir. Yanliz kalmak istemez, sürekli mesgul edilmek ister. Annenin yanindan ayrilmasina tehamülü yoktur. Sinir ataklari yasiyabilir. sakinlestirmesi güc olan.

7. atak döneminde asiri derecede sakin veya asiri derecede sinirli olabilir. SIk sIk degisebilir ruh hali. Anneyi kiskanabilir, anneden ayrilmak istemez. Kendi basina birseyler yapmak ister. Denemesine izin verilmeli.

8. atak döneminde tadlari, kokulari, sesleri farkli algilamaya baslar, bu bazen korkmasina sevep olabilir o zaman kendine en yakin hissettigi kendini en güvende hissettigi yere gitmek ister sürekli: annesinin kucagi! Geceleri kabus görüp agliyabilir. Bu dönemin sonuna dogru yeni beceriler kazanmis olacak yine bebisiniz.

canım içimi rahatlattın bencede gazdır ama burda okuyunca içime kurt düştü günde 1 kaç kez oluyo bizde ama sonra susuyo gazını falan çıkartıp kakasını yapıyo, evet erken döndü sırtüstüyken yüzüstü döndü sonra tekrar sırt üstü sonra soluna sonra yüzüstü birde bi mutlu oluyo hiç sesi çıkmadı yüzükoyun dönünce gazınıda çıkarttı kendi kendine, bacaklarından destek alıp yaptı maaşallah seninkide bayağ erken dönmüş bakalım devamı gelecek mi artık korkmaya başladım bayağ hareketlendi çünkü kendini eğiyor aşağıya, atıyor birden bütün vücudunu zor zaptediyorum mesela bugün yatakta ayağımda sallayayım dedim kendini fırlattı yatağa düştü yüzükoyun çok dikkat etmek lazım artık

Son düzenleme:

tabi canım artık ben bile dikkat ediyorum (erken olduğunu biliyorum ama eşim de sürekli diyor, bir gün içinde büyür dönüverir haberimiz olmaz diye, haklı da)
burda ne okusak kendi bebeğimizde var mı diye bakar olduk
ben de baktım popoda çatlak var mı diye
görünürde bişey yok
ama arkadaşın biri yazmış ben göremedim doktor gördü diye
ama paranoyaklık etmek de istemiyorum bişeysi yoktur inşallah
zaten bu saate tam 7 defa kaka yaptı
çocuk rekor denemesinde resmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…