- 1 Şubat 2011
- 5.043
- 3.766
- 198
tabi canım artık ben bile dikkat ediyorum (erken olduğunu biliyorum ama eşim de sürekli diyor, bir gün içinde büyür dönüverir haberimiz olmaz diye, haklı da)
burda ne okusak kendi bebeğimizde var mı diye bakar olduk
ben de baktım popoda çatlak var mı diye
görünürde bişey yok
ama arkadaşın biri yazmış ben göremedim doktor gördü diye
ama paranoyaklık etmek de istemiyorum bişeysi yoktur inşallah
zaten bu saate tam 7 defa kaka yaptı
çocuk rekor denemesinde resmen
aman canım maaşallah boşver yapsın, benimkide ıkınıp sıkınıyo bende ayaklarıyla masaj yapıyorum yapıyo kakasını bazende kendi rahatça dolduruyor bir sorun yoktur inşallah.
günaydınnnnnnnnnnn
nerelerden başladık nerelere geldik
şimdi oğlum kucağımda uyuyor
karnımdan ona seslendiğim günler çokkk geride kaldı
çok şükür
benim iznimin bitmesine 1 ay kaldı
bi komşum oğluma bakacak şimdiden ona cici anne diyoruz
sağolsun annemler 20 günlükken gittiğinden beri
hergün geliyo oğlumu birlikte yıkıyorus
yoksa bu sıcaklarda isilik olurdu çocum
duştan sonrada çocuğu o tutuyo
ben de yemeğimi yapıyorummm
sizler kimlere baktıracaksınısss????
çok zor ayrılmak acaba iş yerime mi götürsem
bi de şimdiden süt sağıp buzluğa atmam lazım
yoksa yetmez siz başladınız mı???
gunaydın anneler bugun evde temizlik var babamız kaçtı bizde kızımla temizlikçileri kontrol edioruz
bu arada bzmki süpürge sesinden korkmaya basladı normalde hiç rahatsz olmuodu ne cabuk değişio bu bebeklern huyu
bi de brşey sorucam anneler bzm kızın kafasına zeytinyağı sürüorum konak azaldı ama gitmio sizinkiler ne durumda?
Merhabalar hanımlarrr.....((((
Bu satırları yazarken kendimi çok kötü hissediyorum.....
Ne anneler var biliyorum sütüm çoğalsın diye onu şunu bunu içen yiyen ve vs....
Ben ilk günden beridir hiçbir özen göstermedim sütüm çoğalsın diye....
İlk ay herşey güzeldi...birinci ayda ateşlendim ve süt ateşi dediler.....ve anladım ki bebeğime sütüm fazla geliyor..pompa aldım başladım sütümü sağmaya..derken dr bebeğin çok kilo aldığını emzirme süresini uzatmamı söyledi...sağma işlemi ekstra arttı...
2 güne kadar herşey normaldi..ama gene atşlendim bu sefer mememde sertlik oldu sanırım apse......sütün memede kalma sonucu ortaya çıkıyormuşşş bebeğimin ememediği ve benim pmpayla çekemediğim kanalın biri..ateşim ondan çıkmışş...yarın dr a gideceğim dua edin güzel şeyler olsun..
bebeğime hamile kaldığım günden beri her geçen güne bugünişn tekrarı yok deyip teselli ettim kendimi ve aynen devam ediyorum ama....şu sağma işi ne zaman son bulacak ve benim memişler sadece yavruma ne zaman ait olacak....
off offf
geçmiş olsun cnm bu süt ateşi bende de oldu, ilk bebeğimde ve seninki gibi sertleşmişti bir göğsüm acayip ağrıyordu..
antibiyotik tedavisi ile çabucak geçti ama, endişelenme, içini ferah tut..
sütüne de maşaAllah..bebeğin istiyorsa saate takılma, ağladıkça ver bence...anne sütü bu ne zararı olabilir ki..kilo büyüdükçe kalmıyor, benim ilk bebeğim bayağı topaçtı anne sütü ile, şu anda gayet normal hatta zayıf..vakti zamanında bana da demişlerdi az emzir şişman olur diye..
Merhabalar kizlar,
Biz dun aglama krizlerimiz icin doktor teyzemize gittik, ve kolik oldugunu ama gec basladigini soyledi ama umarim erken biter, Nurse Harvey's kullanmami onerdi. bir de akdenizli bi tanidigimiz aci elma yagini onermisti karnina ve ayak tabanlarina masaj yapmak gerekiyormus. dun nurse harveys i denedik cok rahatladi, bugunde aci elma yagini kullandim bugunde cok rahatti cok sukur masallah. insallah ise yarar acikcasi dahilen kullanacak birsey yerine haricen kullanmak daha mantikli geliyor.
Sutmu yetmiyor acaba dedik bu aglama sebepleri acaba acliktan mi dedik ama birhaftada 300 gram almis oglusumuz 4500 gram olmus masallah.
İste boyle arkidisler, bence sizde bu aci elma yagini bi deneyin derim ben, gecmisi cok fazla okuyamadim bahsi gectimi bilmiyorum ama.
Ben bir yıl ücretsiz izin alıcam daha çok küçük bakıcıya vermeye kıyamıyorum annemde başka şehirde oturuyor gelemiyor yani
Aynen canım benimki de süpürge sesinden rahatsız oluyor. Bı de konak olmadı hiç
KIZLAR İKİ GÜNDÜR KOLİK UĞRAMIYOR BİZE HEM DE HİÇ HATTA İKİ GÜNDÜR AKŞAM YEDİDEN SABAHA KADAR UYUDU ARADA MIKIRDANIYO EMZİRİP TEKRAR YATIRDIM YENİ DÜZENİMİZ BU GALİBA
KOLİK ELVADA SANA DERMİYİZ ACABA BAKALIM BUGÜN NE OLACAK ÇOK MERAK EDİYORUM
slm hanımlar popo çatlağından bahsedilmiş, gözle görülen bişeymi kızımda var mı diye bi kontrol etmek istiyorum ,bide kızm 5,5 kilo prima premun 3 numara kullanıyorum ama kenar lastikleri bacaklarını sıkıyo sizdede aynı şikayet varmı acama prima aktif mi kullansam
geçmiş olsun, evet bazı bebekler daha narin bünyeli oluyor... bizim de bayramdan sonra umarım sizin gibi sorunsuz atlatırız..Karma asida korktugum basima gelmedi, pazartesi olmustuk, o gun sadece biraz mizmizlandi, sonrasinda hersey normale dondu, yarin birde yikayabilirsem Sarp`imi bunu da atlatmis olacagiz insallah, yani korkmayin sevgili annecikler, her bebekte sorun olmuyor demekki
Sirada 12. Hafta buyume sicramasi var, yasasinn
hg canım,iyi gezip dinlenmişsindir umarım.. hemşeri çıktı bizim bebişler desene :)) benim kv den daha çok yengelerim saolsunlar.. 5 tane yenge olunca her biri yetiştirdiği tarla ürününü verse ev doluyo işte
ay alemsin wallabizimkilerin arası bir gün oynuyo,biz acil gittiğimiz için sizden bir gün öndeyiz.. bizimki de bu hafta çok huysuz&huzursuz.. demek büyüme atağındanmış.. nereden okuyorsunuz hangi haftanın atağında ne olacağını..her bebekte standart mı ki bunlar:44: sürekli mızmızlanıp,kucak isteyip,önceki tüm alışkanlıklarını bilmezden gelip bi de uyumaya saatler boyu direniyor.. atakla ilgili olabilir mi dersiniz??
pipiped e gelince ben eski bezini kapatıyorum eğer bi işim varsa brkaç sn bekliyorum.. ama reflekslerim de iyidir hani.. 50. günümüze kdr benim dışımda herkesi ıslatmıştıo gün de yanımdakilere laf yetiştiricem derken tam genital bölgeme nişan almış.. çiş yapan benmişim gb oldu baya güldük:)
canım... gelecekteki gelişim aşamalarımızı senden öğreniyoruz.. ben de niye dönmüyo bu çocuk diyordum.. tamam bir-iki döndü ama unuttu sonra.. iyi daha varmış o zaman.. kuru dolmayı da afiyetle yiyin bakalım.. eşin urfalı da sen nerelisin maharetli hanım
antbiyotikle geçiyorsa çookk mutlu olacağım yaa peki bu süre ne kadar sürecek..14 haziranda doğdu bebişim.....
kızlar beren bugün sol tarafına ve yüzü koyun döndü kendi kendine ve sürekli tekrarlıyo bu hareketini inşallah gazıda uçup gider çok sevindim.
oğluşuna maşaAllah...ağlaması nasıl oluyor cnm akşam saatleri başlayanve uyuyana dek devam eden bir huzursuzluk bizde de var ve 40 günümüz dolduktan sonra arttı...
merhaba güzel annişler
bebeklere dinletilen müzikleri sormuştu bir arkadaş. ne dinletirseniz dinletin kızlar mutlaka clasic müzikte ekleyin arasına. tıpkı hamilelikte dinlettiğimiz gibi bu dönemlerdede clasic müziğin zeka gelişimi üzerinde olumlu etkileri var.
ben ayrıca doğa sesleri(dalga ve kuş sesleri gibi) meditasyon müzikleri ve bebekler için müzikler dinletmeyi tercih ediyorum
buda dünkü biz
bizim topikte fazla resim ekleyen yok sizlerde ekleyin güzel annişler
kızlar beren bugün sol tarafına ve yüzü koyun döndü kendi kendine ve sürekli tekrarlıyo bu hareketini inşallah gazıda uçup gider çok sevindim.
merhaba güzel annişler
bebeklere dinletilen müzikleri sormuştu bir arkadaş. ne dinletirseniz dinletin kızlar mutlaka clasic müzikte ekleyin arasına. tıpkı hamilelikte dinlettiğimiz gibi bu dönemlerdede clasic müziğin zeka gelişimi üzerinde olumlu etkileri var.
ben ayrıca doğa sesleri(dalga ve kuş sesleri gibi) meditasyon müzikleri ve bebekler için müzikler dinletmeyi tercih ediyorum
buda dünkü biz
bizim topikte fazla resim ekleyen yok sizlerde ekleyin güzel annişler
Bu da benim oturma banyosundaki oglum
Merhabalar hanımlarrr.....((((
Bu satırları yazarken kendimi çok kötü hissediyorum.....
Ne anneler var biliyorum sütüm çoğalsın diye onu şunu bunu içen yiyen ve vs....
Ben ilk günden beridir hiçbir özen göstermedim sütüm çoğalsın diye....
İlk ay herşey güzeldi...birinci ayda ateşlendim ve süt ateşi dediler.....ve anladım ki bebeğime sütüm fazla geliyor..pompa aldım başladım sütümü sağmaya..derken dr bebeğin çok kilo aldığını emzirme süresini uzatmamı söyledi...sağma işlemi ekstra arttı...
2 güne kadar herşey normaldi..ama gene atşlendim bu sefer mememde sertlik oldu sanırım apse......sütün memede kalma sonucu ortaya çıkıyormuşşş bebeğimin ememediği ve benim pmpayla çekemediğim kanalın biri..ateşim ondan çıkmışş...yarın dr a gideceğim dua edin güzel şeyler olsun..
bebeğime hamile kaldığım günden beri her geçen güne bugünişn tekrarı yok deyip teselli ettim kendimi ve aynen devam ediyorum ama....şu sağma işi ne zaman son bulacak ve benim memişler sadece yavruma ne zaman ait olacak....
off offf
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?