evet canım malatyalıyım,kayısı bahçemiz de var ufaktan bitane.. kayısısı,çekirdeği,dut u oradan.. eşim de antepli fıstıkla badem oradan.. yaşayıp gidiyoz iştesağol canım ama yapamadım evde sumağım yokmuş aktarcıda benden uzakta yarına kaldı artık bugün başka yemekler yaptım, biz üç kuşak istanbulda doğma büyüme ama babamlar aslen kastamonulu bende kastamonulu oluyorum sanırım annemde ardahanlı
birde sen malatyalıydın galiba bizim malatyalı çok arkadaşımız var ve her ay ordan misafir gelir evime gelirkende kayısılar kuruyemişler tahinler helvalar pekmezler pestiller gelir hepside süper çok şanslısınız valla istanbulda böyle güzelleri yok maalesef.
inş.. bu ara en çok sevdiği şey etrafı izlemek ve gaaa demekvalla tam olarak benim oğlumun şu anki hali
ve kesinlikle atakla ilgili olduğunu düşünüyorm
şimdilerde dikkat et kesin kuzucun yeni bişey öğrenmiştir
geçmiş olsun canım.. ben de ilk hafta ateşlenmiştim.. sonra çayları falan bıraktım,sağdım birkaç gün rahatladım.. ama sağmaya devam ettikçe süt arttığı için sorun daha da artıyor.. o yüzden süt arttırmayacak şekilde beslendim birkaç gün.. banyodan sonra ılık su tutup akışına bırakıyordum,düzeldi.. şimdi korkudan sağmıyorum zaten..gerçi şimdi o kdr da çok değil.. çayları içince bile anca oğlana yetiyo...Merhabalar hanımlarrr.....((((
Bu satırları yazarken kendimi çok kötü hissediyorum.....Ne anneler var biliyorum sütüm çoğalsın diye onu şunu bunu içen yiyen ve vs....Ben ilk günden beridir hiçbir özen göstermedim sütüm çoğalsın diye....
İlk ay herşey güzeldi...birinci ayda ateşlendim ve süt ateşi dediler.....ve anladım ki bebeğime sütüm fazla geliyor..pompa aldım başladım sütümü sağmaya..derken dr bebeğin çok kilo aldığını emzirme süresini uzatmamı söyledi...sağma işlemi ekstra arttı...
2 güne kadar herşey normaldi..ama gene atşlendim bu sefer mememde sertlik oldu sanırım apse......sütün memede kalma sonucu ortaya çıkıyormuşşş bebeğimin ememediği ve benim pmpayla çekemediğim kanalın biri..ateşim ondan çıkmışş...yarın dr a gideceğim dua edin güzel şeyler olsun..
bebeğime hamile kaldığım günden beri her geçen güne bugünişn tekrarı yok deyip teselli ettim kendimi ve aynen devam ediyorum ama....şu sağma işi ne zaman son bulacak ve benim memişler sadece yavruma ne zaman ait olacak....off offf
o akşam ve sabah saatleri huysuzluğu bizde de 40 tan sonra arttı.. sabah 6-10 ya da 11 akşam da 5ten 8 e kdr devam ediyor genelde.. dün rekor kırarak sabah 5 ten öğlen 4 e kdr uyumadı mesela.. uyandı yine uyumadı 9 oldu uyuyana kdr..oğluşuna maşaAllah...ağlaması nasıl oluyor cnm akşam saatleri başlayanve uyuyana dek devam eden bir huzursuzluk bizde de var ve 40 günümüz dolduktan sonra arttı..
hoşbulduk ccnm sağol evet kısa da olsa çok iyi geldii..keşke tatiller hiç bitmese
oo şanslısın organik ürünler geliyor bahçeden...bizimkiler çarşıdan alıyorlar..antebe gidiyor musun hiç? ben kurban bayramında gideceğim inşaAllah benim kv. ler orada..
canım ben araştırmıştım çok da mantıklı gelmişti.. ama eşim içinde hormon olduğunu öğrenince vazgeçirdi beni.. aslında haplardan daha az içeriyor..3 yıl da koruyor,unuttum hapı şeklinde bir durum yok.. implant da 280 civarıydı.. ekstra da dr cerrahi ücreti alıyormuş.. bu durumda hormonsuz korunmak isteyenlere iki yol gözüküyor.. biri eşin korunması,biri hormonsuz spiral..bu arada kizlar ben dun kadin dogum doktorumada gorundum, kanamam bitmis gibiydi iki haftadir ama 3-4 gundur tekrar baslamisti ve regl olmusum iyi mi :)) bende ohh ne guzel bi uc dort ay daha rahatiz diye seviniyordum. Doktorum korunma yontemlerinden bahsetti ve israrla kolalti implantini onerdi ama emin olamadim. sizlerden kullanan ya da bilgi sabihi olan var mi?
mrb bebişin hayırlı olsun annesi..ben kullanıyorum mei tai,hatta sahurdan beri ayakta olan oğlumu az önce onun içinde uyuttum.. kurbağa ya da m pozisyonu denen pozisyonda yenidoğandan itibaren kullanabiliyorsun.. koynunda olunca rahatlıyolar zatenherkese merhaba ben temmuz annesiyim Alara isminde bir kızım var hamileliğimdede doğumdan sonrada çok trakip ettim sizi çok mşey öğrendim. sohpet çok ilerlediği için dahil olamadım bir türlü. okuduklarımdan anladığım kadarıyla bir çok anne mei tai sling kullanıyor benim kızımda şuanda tam 30 günlük ne kadarlıkken kullanabilirim bilgi verirseniz çok sevinirim çünkü bu tarz bir ürüne çok ihtiyacım var ve acil edinmeliyim teşekkürler
Bu da benim oturma banyosundaki oglum
Ben bir yıl ücretsiz izin alıcam daha çok küçük bakıcıya vermeye kıyamıyorum annemde başka şehirde oturuyor gelemiyor yani
Merhabalar hanımlarrr.....((((
Bu satırları yazarken kendimi çok kötü hissediyorum.....
Ne anneler var biliyorum sütüm çoğalsın diye onu şunu bunu içen yiyen ve vs....
Ben ilk günden beridir hiçbir özen göstermedim sütüm çoğalsın diye....
İlk ay herşey güzeldi...birinci ayda ateşlendim ve süt ateşi dediler.....ve anladım ki bebeğime sütüm fazla geliyor..pompa aldım başladım sütümü sağmaya..derken dr bebeğin çok kilo aldığını emzirme süresini uzatmamı söyledi...sağma işlemi ekstra arttı...
2 güne kadar herşey normaldi..ama gene atşlendim bu sefer mememde sertlik oldu sanırım apse......sütün memede kalma sonucu ortaya çıkıyormuşşş bebeğimin ememediği ve benim pmpayla çekemediğim kanalın biri..ateşim ondan çıkmışş...yarın dr a gideceğim dua edin güzel şeyler olsun..
bebeğime hamile kaldığım günden beri her geçen güne bugünişn tekrarı yok deyip teselli ettim kendimi ve aynen devam ediyorum ama....şu sağma işi ne zaman son bulacak ve benim memişler sadece yavruma ne zaman ait olacak....
off offf
merhaba güzel annişler
bebeklere dinletilen müzikleri sormuştu bir arkadaş. ne dinletirseniz dinletin kızlar mutlaka clasic müzikte ekleyin arasına. tıpkı hamilelikte dinlettiğimiz gibi bu dönemlerdede clasic müziğin zeka gelişimi üzerinde olumlu etkileri var.
ben ayrıca doğa sesleri(dalga ve kuş sesleri gibi) meditasyon müzikleri ve bebekler için müzikler dinletmeyi tercih ediyorum
buda dünkü biz
bizim topikte fazla resim ekleyen yok sizlerde ekleyin güzel annişler
hg canım.. yazdığın şeyler kaka hariç,bizde olanlar.. şimdi onunla ilgili bi yazı okuyordum.. hemen paylaşayımslm kızlar epeydır fazla gıremıorum valla burda pıknık yaparken resımlerı olan parıshılton a ımrendım dogrusu...maşşallah cnm bebısın cok seker..bızım sorunumuz tam olarak ney bılemıorum bebısım gaz dan mı aglıor neden uyumuor bırde buna yesıl kaka eklendı artı sumuksu ve pırt pırtları cok kokulu hatta ıkıncı ay asımızı olamadık haftaya salı gelın dedıler bagırsakları cok calısıomus onada bı surup yazdılar gunde uc defa verıyorum kendımde ıcıorum cumaya kadar gecmesse eger gıdıp kaka tahlılı verıcez ve hala devam edıyor yesıl kakaya artı huzursuz aglayıp duruyor tam dalıyor uykusuna dıorum aglayarak uyanıor allah ım ne yapıcagımı sasırdım bıze bu olay gecen ayımızdada olmustu uyuyamama sorunu yanı ...
ıkı gundur sabahları gozune damla uyku gırmedı sankı hıc sorunu yokmus gıbı debelenıor bende bu sırada ıslerımı yapım nede olsa uyumuor dıyorum bı bakıyorum mık mık seslerı gozlerını ovusturması ıııhhh yapması ay dıorum alım sallıyım dayanamıorum cunku sesı fazla cıkmadıgı ıcın esımde ne ıstıosun bu cocuktan ıste duruyor dıo bırak uyumasın ama ıste ole olmuor uyuyamayıp gozlerını ovusturup hafıf mık mık seslerı ıcımı acıtıyor sallıorum bakıorum yıne dalmıor bırakıorum yıne salla uyumuor bu sefer aksam bolece saat 11 ı gorduk bu sefer cıyak cıyak bagırmaya basladı patladı cocuk al dedım esıme uyumasın dıorsun patladı cocuk neyse cıktık arabayla dolastırdık tam uyudu eve getırdım yıne basladı aglamaya bole bole sabah beste uyudu ama halada mıkır mıkır...
dedıgım gıbı ben anneme bıle gıdemıorum kı kaldıkı pıknıge gıdecem puff su cocugun gaz sorunu bı bıtseydı dıorum
slm kızlar epeydır fazla gıremıorum valla burda pıknık yaparken resımlerı olan parıshılton a ımrendım dogrusu...maşşallah cnm bebısın cok seker..bızım sorunumuz tam olarak ney bılemıorum bebısım gaz dan mı aglıor neden uyumuor bırde buna yesıl kaka eklendı artı sumuksu ve pırt pırtları cok kokulu hatta ıkıncı ay asımızı olamadık haftaya salı gelın dedıler bagırsakları cok calısıomus onada bı surup yazdılar gunde uc defa verıyorum kendımde ıcıorum cumaya kadar gecmesse eger gıdıp kaka tahlılı verıcez ve hala devam edıyor yesıl kakaya artı huzursuz aglayıp duruyor tam dalıyor uykusuna dıorum aglayarak uyanıor allah ım ne yapıcagımı sasırdım bıze bu olay gecen ayımızdada olmustu uyuyamama sorunu yanı ...
ıkı gundur sabahları gozune damla uyku gırmedı sankı hıc sorunu yokmus gıbı debelenıor bende bu sırada ıslerımı yapım nede olsa uyumuor dıyorum bı bakıyorum mık mık seslerı gozlerını ovusturması ıııhhh yapması ay dıorum alım sallıyım dayanamıorum cunku sesı fazla cıkmadıgı ıcın esımde ne ıstıosun bu cocuktan ıste duruyor dıo bırak uyumasın ama ıste ole olmuor uyuyamayıp gozlerını ovusturup hafıf mık mık seslerı ıcımı acıtıyor sallıorum bakıorum yıne dalmıor bırakıorum yıne salla uyumuor bu sefer aksam bolece saat 11 ı gorduk bu sefer cıyak cıyak bagırmaya basladı patladı cocuk al dedım esıme uyumasın dıorsun patladı cocuk neyse cıktık arabayla dolastırdık tam uyudu eve getırdım yıne basladı aglamaya bole bole sabah beste uyudu ama halada mıkır mıkır...
dedıgım gıbı ben anneme bıle gıdemıorum kı kaldıkı pıknıge gıdecem puff su cocugun gaz sorunu bı bıtseydı dıorum
ohhh ne güsel şanslısın
1 yılda serpilir zaten
anne sütüne de doyar
cnm ben de geçen hafta ateşlendim
37,1 ewde ölçtüm
hemen dr a gittim
gidinceye kadar 37,5 olmuş
dr muayene etti
göğsümde şişti
hem de kızardı dedim
mastit olmuşsun dedi
antibiyotikli iğne werdi
bence başka dr a görün
en zayıf yerimiz vücudumuzda süt bezlerimizmiş
bu yüzden orası iltihaplanırmış...
slm kızlar epeydır fazla gıremıorum valla burda pıknık yaparken resımlerı olan parıshılton a ımrendım dogrusu...maşşallah cnm bebısın cok seker..bızım sorunumuz tam olarak ney bılemıorum bebısım gaz dan mı aglıor neden uyumuor bırde buna yesıl kaka eklendı artı sumuksu ve pırt pırtları cok kokulu hatta ıkıncı ay asımızı olamadık haftaya salı gelın dedıler bagırsakları cok calısıomus onada bı surup yazdılar gunde uc defa verıyorum kendımde ıcıorum cumaya kadar gecmesse eger gıdıp kaka tahlılı verıcez ve hala devam edıyor yesıl kakaya artı huzursuz aglayıp duruyor tam dalıyor uykusuna dıorum aglayarak uyanıor allah ım ne yapıcagımı sasırdım bıze bu olay gecen ayımızdada olmustu uyuyamama sorunu yanı ...
ohhh ne güsel şanslısın
1 yılda serpilir zaten
anne sütüne de doyar
cnm ben de geçen hafta ateşlendim
37,1 ewde ölçtüm
hemen dr a gittim
gidinceye kadar 37,5 olmuş
dr muayene etti
göğsümde şişti
hem de kızardı dedim
mastit olmuşsun dedi
antibiyotikli iğne werdi
bence başka dr a görün
en zayıf yerimiz vücudumuzda süt bezlerimizmiş
bu yüzden orası iltihaplanırmış...
hg canım.. yazdığın şeyler kaka hariç,bizde olanlar.. şimdi onunla ilgili bi yazı okuyordum.. hemen paylaşayım
işte burada
Allah kolaylık wersin cnm senin ki zormuş,
hep söylüyorum belki ama rezene çayı içiyor musun???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?