2012 Haziran Anneleri Doğurdu

yine ben
kimsecikler yok...
bu saatte ya mışıl mışıl uyuyorsunuz ya da bebişlerle emişme,alt değiştirip-gaz alma modundasınızdır...
biz yaptık bunları ve ne hikmwtse uykuya daldı hep bu saatten sonra uyanan çocuk...
sanırım havanın serin olması bunda etkili...İstanbul dünden beri biraz nefes alıyor yağmurla çok şükür...neyse hazır daldı kuzum bende 2 aydır yapamadığımı yapayım...sabahın en tatlı saatlerinde uyuyayım...

ferdacım çok geçmiş olsun kuzeye şimdi nasıl biraz daha iyidir umarım.beren günde 4 kez kaka yapıyor o da benim karın masajımla çünkü gazı oluyo bacaklarını ileri geri yaparken kakasınıda yapıyo. pişik kremi ben sebamedin kremini her alt açmada sürüyorum, bazen babe'nin bazen de sudocremi sürüyorum gece yatarkende desitin sürüyorum ama her alt açmada krem sürüyorum,uykuya gelince akşam 9 en geç 10da uyur sabah 6ya kadar bu arada2 kez beslenir 7de uyur 1e kadar uyuyarak geçer gün kah uyanık kah uyur vaziyette ama hiç değişmeyen akşam 8de yıkanıp masajı yapılır beslenir iyi geceler öpücüğü verilir ve uyur.

herkese günaydın annecikler,dün babamızla otomobil bakmaya gittik beren öyle bir inceliyorduki showroomu görmeliydiniz her yer ışıl ışıl parlıyor ya aptal olucaktı yavrum kafasını bi sağa bi sola bi yukarı çeviriyordu ağzı açık şekildearacımız daha 1 senelik sıfır gibi ama bizim babamızda otomobil hastalığı olduğu için en fazla 1 sene binip satıyor ve yenisini alıyoruz tam bir delilik yeni aracı satın aldık plakasını BRN istedik bakalım bugün olup olmadığının bilgisini verecekler.ondan sonra haftaya tatile gidicez diye kuaförde genel bakım yaptırdım saçlarımı boyattım, komple ağda,manikür pedikür kaş bıyık tertemiz oldum ohh miss,sonra babamız bizi iftar yemeğine çıkardı akşam 10da girdik eve, bu arada beren neler mi yaptı kuafördeyken bir ağlama krizine girmiş annemlerde gazı bayağ sıkıştırmış neyse yanıma getirdiler ağda odasında bir güzel çıkarttım gazını ama ne gaz ateşle yaklaşsalar patlayacakmış kuzum sonra emzirdim sakinleşti uyuttum ondan sonrada huzursuzluk yapmadı zaten.

Yeni arabanız hayırlı olsun,kazasın belasız kullanın inş. Oh ne güzel tertemiz olmuşsun

Boyayı bitkisel mı yaptırdın canım aslında bende istiyorum ama emin olamıyorum işte kararsızım:44:

Yeni arabanız hayırlı olsun,kazasın belasız kullanın inş. Oh ne güzel tertemiz olmuşsun

Boyayı bitkisel mı yaptırdın canım aslında bende istiyorum ama emin olamıyorum işte kararsızım:44:

teşekkür ederiz canım, ben hamileliğimde de boyatıyordum doğumdan sonra da bu 2. boyam röfle yaptırıyorum canım normal boya hiç bişey olmaz Allahın izniyle benim kadın doğum doktorum boyatabilirsin demişti.

günaydın hepinize

biz de çok gazlı bir güne uyandık, sabah 6dan beri huzursuz, ancak şimdi yüzü koyun yanımda uykuya daldı minigim..of su gaz ne zaman terk edicek acaba bebişlerimizi

istanbulda hava serinledi biraz, çok şükür rahatladık azıcık..akşam cam kapı kapalı yattık hatta üşüyüp

Ferda;Kuzeyimize çok geçmiş olsun..hemen iyileşir inşaAllah..anne sütü ile toparlar..

bizimki de özellikle arabadayken koltuğunda çok terliyor, klima da çalışıyor, çok terli ise hemen sırtını ince tülbetimizle kapatarak alıyorum kucağıma..
evden çıkmadan sırtına minik bir havlu yerleştirip terleyince havluyu çekmek de çok pratik oluyor...
bundan sonra havalar serinler kalktıklarında sırtlarına penye yelek de giydirebiliriz..

tatile biz gittik 4-5 saatlik yoldu,sık sık mola verip temiz hava aldık, bez değiştik vs..
sizin yolunuz daha da uzun sürer...zaten sarsıntıda çoğunlukla uyuyarak geçirir zamanını bebeğin..
diğer zamanlarda da klima ve dışarı çıkartacağın zaman rüzgar için önlemini alırsan bir sıkıntı olmaz inşaAllah..
hayırlı yolculuklar şimdiden...güzel ve huzurlu bir tatil geçirin inşaAllah..

uyku düzenimiz bizim de diğer bebişler gibi; akşam 9-10 sabah 6.. 3 saatte bir emmek için uyanır..6 dan sonra ya gaz ya kaka için zorlanıyor ve uyuyamıyor genelde..ama ağlamıyorsa ben kestiriyorum hayal meyal yanında..

pişik önleyici mavi desitini her değişimde azar azar sürüyorum ben de...kaka sayımız son birkaç gündür azaldı, daha evvelinde neredeyse her bezi az da olsa kakalı idi.. şimdi günde 3-4 kez yapıyor..

ilkcim yeni arabanız hayırlı olsun, kazasız belasız, güzel günlerde sağlıkla kullanın inşaAllah...
dün ben de miniğimi bırakıp çıkmıştım aynı beren gibi yıkmış ortalığı, tabii babamız da baş edememiş apar topar geri dönmek durumunda kaldım..meğersem biberonu çocuğa tutturmayı becerememiş
yeni saçın başın bakımın da hayırlı olsun

d vitamini için biz multitabs kullanıyoruz dr. umuz onu öneriyor, içeriginde dha yazmıyor prospektüsüne baktım da.. bilemiyorum yine de araştırmak lazım sanırım hepsinde mi varmış bu madde?

peki ne kadar içirdin?
yarın doktora gidicez bakalım bir ne diyecek
zaten baktım geçmiyor alternatif tıpa yönelicez

sabahları benimki uyusa da keşke saat başı kalksa
zaten 1 saat uyumuyorki saat başı kalksın
zeytinyağı ben de sürüyorum ara ara
ama desitin güzel cidden ben geceleri kullanıyorum

senin de bizim gibi çokmuş cidden
çok olması iyi mi kötü mü bilemedimki
kilo alımımız normal değil pek 700 gr civarı alıyor ayda
ben kaka tahlili yaptırdım bişey çıkmadı
sizin uyku düzeni de bize benziyormuş

dün sırtına mendil sokuşturdum bende
artık böyle yapıcam galiba
4 saat uyuması bence gayet normal
kuzey de 9-1 arası uyuyor 4 saat
zaten pişik önleyicilerin mantığı tabaka gibi popoda kalacakki idrar temas etmesin
yani normal o kremler bence
ben çok beslenmiyorum
ilk ay süt olsun diye kayınvalidem yedirdi durdu ama sütümde ekstra bir artış olmadı
kilo alımı da öyle iyi değildi
bu ay bıraktım bende
sabah 11 gibi kahvaltı genelde tost, yanına yumurta bazen
öğlen önceki günden kalan yemek
akşama da bir çeşit yemek işte

yelek de olabilir evet
uyku düzeniniz harika valla çok imrendim maşallah
benim oğlum hiç uyumuyor yaa
göğüsü 3 kere veriyorsun da kaç saat arayla?
o sırada diğer göğsün çok dolmuyor mu?
sudocremi çok duydum ben de alıp deneyim madem sağol

valla süper
daha ne olsun
kuzey yarısı kadar ancak uyuyor nasıl bebek anlamadım

ben de gece uyanmasını beklemeden hafif kıpırtısında saate bakıyorum 1-2 saatten fazla geçtiyse alıp emziriyorum
benim de içime sinmiyor
aslında doktor bırak uyusun diyor ama
kaka sayısı hakkında söylediklerine sevindim
ama maalesef oğlum senin söylediğin rakamların neredeyse yarısı kadar kilo alıyor
sütüm yetecek kadar var fazla fazla yok maalesef
çişimiz de aslında fazla fazla
zaten nerdeyse her alt açmada dışarı da işiyor, bezleri de çişli
aşı konusunda da artık çarşamba görecez nolcak
ben de vermemeye karar verdim calpolu
aldım evde duruyor şimdi
inş ateşi çıkmaz da vermem gerekmez
zaten çok huylu değil iyice huyu değişir diye korkuyorum ama görecez napalım

sizin de uyku düzeniniz güzelmiş maşallah
doktora yarın gidicem aşı işini de soracam artık
çarşamba günü de aşımız var
ama çarş vurulmazsa 2 hafta sonraya kalacak araya bayram giriyor
o da çok geç olur heralde

senin azalmış kaka sayın da yine de fazlaymış
iyi bari yalnız olmadığıma sevindim
sizde de uykuyla ilgili bir düzen yok anlaşılan
gün bize de 6da başlıyor maalesef ve bana çok zor geliyor
zeytinyağının işe yaramadığını da ilk senden duydum

biz yola zaten akşam üzeri çıkalım diyoruz ki yolculuk gece geçsin oğlum da uyusun
yoksa durmaz arabada
sık sık mola vermeyi de sevmez hiç eşim
bastı mı hızlıca ulaşacak hedefe
hoş ben de sevmem
o yüzden gece yolculuğu daha iyi olacak bize
hem çok terlemez böylece
zaten hasta edicem iyice diye korkuyorum ama tatilden de vazgeçemiyorum çok sıkıldım
sizin uyku düzeni tıpkı bizimki gibiymiş
ben de ağlamazsa kestiriyorum biraz ağlayınca alıyorum
çünkü alsam da yapacak bişeyim yok maalesef
mavi desitini de aldım ama henüz kullanmadım
o da iyidir eminim

oğlum bugün kendi çapında az kaka yaptı
bu saate kadar 5-6 olurdu şimdilik 3 defa yaptı
şimdi dedesiyle oynuyorlar annesi yoruldu onla konuşmaktan
tvmiz de yayın yok anlamadım ev sessiz sedasız ki ben hiç sevmem ses olmamasını
ankarada hava da bozuk
hava bozuk olunca keyfim olmuyor benim de

dün gidip tatil için bikini aldım kendime
eski bikinilerimi denedim de çok komik oldu
göğsümün yarısı açıkta kaldı
40 beden bikini aldım yaa çok tuhafıma gitti
şortlarım falan da olmuyor popo kocaman olunca
dün neyseki azbirazalışveriş yaptım
ve hayatımın en hızlı alışverişiydi
ilk kez girdiğim ilk mağazadan hızlıca beğenip aldım
eşim çok memnun bu yeni alışveriş modumdan

bende istiyorum bundan bitanee:)nazar
bu kadr uyuması normalmi bilemem ama gerekli bencede
çınar dün neredeyse hiç uyumadı
bakalım bugun napcak?!

selam kızlar....benim kız bugün huzursuz kakasını yapmadı doğal olarak bende huzursuzum....1 gün kaka yapmamış olması problem mi??:26:

Mrb kizlar dogum yaptigimdan beri hep sizin yazilarinizi takip ediyorum ve cok yararli oluyor
asagiya yukari sizin yasadiginiz sorunlari yasadik bugun 2 aylik asimizi olduk sizi hep takip ettim ama yazmaya firsatim olmadi bugune kismetmis hepinizin bebekleri cok tatli allah bagislasin fotolar super ins bundan sonra bende yazacagimkizlar paristen sonra kanamaniz oldu mu ve hala kesigi aciyan var mi

evet hiç durmadan giderseniz bebişin de uyanmadan rahat rahat gider inşaAllah.. jet şöformüş babanız
inşaAllah birşey olmaz cnm öksürüğü de kesilir .. sen yine de sıcak da olsa bebişine kalın kıyafetler de almayı unutma..ben fazla almamıştım tuhaf konbinlerde giydirmek zorunda kaldım geceleri üşümesin diye
mavi desitin pişik önleyici, diğeri pişiği tedavi edici sanırım..ben doğduğundan beri maviyi kullanıyorum..

ideal alışveriş öyle zaten eşler için..
ben hiç götürmüyorum neyi göstersem hı hı çok güzel deyip geçiştircek biliyorum alayım da bitsin diye ..
göğüsleri hiç sorma çok fena..alt kısma 36 beden, üzerine 40 beden almak zorunda kalıyorum ben de kamufile edebilmek için

bende istiyorum bundan bitanee:)nazar
bu kadr uyuması normalmi bilemem ama gerekli bencede
çınar dün neredeyse hiç uyumadı
bakalım bugun napcak?!

gece de 3.30 da uyuyormuş yalnız, dikkatinden kaçtı sanırım

selam kızlar....benim kız bugün huzursuz kakasını yapmadı doğal olarak bende huzursuzum....1 gün kaka yapmamış olması problem mi??:26:

her zamanki rutininden çıktıysa sıkıntı oluyor bizde de bir kere bile yapamaması..yapar da rahatlar yavrucak inşaAllah ..

ben sezeryan doğum oldum o yüzden kanama vs olmadı
2. ay aşınız nasıldı
çok ağladı mı minik
ateş huysuzluk vs var mı

ilk kez kendim içinküçük bir valiz ayarlıcam tatile giderken
oğlum için fazla fazla alırım zaten ben biraz fazla tedbirliyimdir de
fazla olsun az olmasın
her kalınlıkta alıcam zaten çünkü özellikle geceleri altınkum tarafına inmeyi planlıyorum, e tatil dediğin evde geçmez
tabi kuzey belirleyecek ama benim planım bu şimdilik

alışverişe de mecburen birlikte gidiyoruz kuzeye bakacak kimse yok
eşime de bırakıp çıkamam çünkü katıla katıla ağlatıyor sinir oluyorum
niye ağlatıyosun diyorum ağlasın nolcak şımartma bu kadar diyor

Merhaba anneler.Havaların biraz serinlemesindenmidir nedir gündüz uyumayan kızım maşallah mışıl mışıl uyuyor.Uyurkende dilini emiyor cok cok sesler geliyor.Doğduğundan beri dilini emme var.Emziğe alıştırdım ama onu atıp dilini emiyor yine.
Dün bayramlık elbise aldım kızıma aziz bebeden.Güzel şeyler vardı.Bandana sordum birkaç mağazaya ama bulamadım.Nerden bulabilirim acaba?
Kuzey bebeğe çok geçmiş olsun.
Molfix marka bez kullanıyordum kakası sırtından çıkıyordu.Huggies aldık ve sırt bölümü lastikli.Şimdilik sırttan taşma olayı olmadı.
Dün alışverişe çıkarken ilk kez biberona süt sağdım.Acıkınca vereyim dedim ama hiç biberon kullanmadığım için ben tutmayı beceremedim.Zeynepte 2,5 aydan sonra ağzına verilen bu garip nesneyi sevmedi.Okulların açılmasına az kaldı.1 eylülde işe başlayacağım.Kızıma annem bakacak ve biberona alışması gerekiyor.Nasıl alıştırmalıyım sizce?

Son düzenleme:
slm kızlar...
geçen gün iki çocuk annesi bi arkadaş drların gelişim açısından bebeğin kilosuna 2kg ekleyip o numaraya uyan bezi kullanmalarını tavsiye ettiğini söyledi. bizde genelde öyle denk geldi zaten..mesela şimdi diyelim ki 6 kg olmuş,iki ekle 8.. yani yeni bez no muz 4.. carrefourdan dün 132 tane aktif bebek 4 aldık..bizim kakamız günde bir kereye mahsus olup onu da dibine kdr doldurduğumuzdan premium care bile fayda etmemişti.. zaten öyle bir ses çıkarıyor ki kaka yaparken.. farkedip 30sn de değiştiriyorum aktif bebek kullanıyorum bu hafta,canbebe garip sivilceler çıkardı pipinin üst kısmında da memnunum diye tatillik bezimizi depoladık.. 132 lik bez 47 tlydi.. unibaby de 10,75 e düşmüş 20 ağustos a kdr.. arabanız da hayırlı olsun canım.. yeni öğrendiğim araba duası.. Allah tabanını düz bastırsın

kızlar ben doğum yapalı bugün 60 günüm bitti
ancak kanamam devam ediyor
kan aması devamedip parise giden var mı?
bizde hala tık yok
biliyorum özürlüyüm ama ne bilim işte............
canım ben de ara ara gördüm 50ye kdr falan.. tedirgin oldum tabii ama keyfimizden de taviz vermedik
kuzuuuuuuuuuummmm... amma sormuşsun,cvp hitlerin de iyi ama ben de es geçmiyim seni.. kuzeyle bizim ibrahim paşanın arası bir gün olduğundan gelişimleri benziyor.. şu an biz de uykusuz velet modumuzdayız.. ilk günlerini o kdr özlüyorum ki.. tamam gaz sancısı çok kötüydü ama hemen uyurdu..şimdi her emzirmeden sonra en az 1.5 saat uyanık,sonrasında es kaza uyusa bile acıktığı için hemen yaygara kopuyor.. günlerdir gündüz uykusu günlük toplam 2 saati kolay kolay geçmedi.. bizim de bu hafta aşımız.. aslında bayram sonrasına gün verdi ama tatili uzatacağımızdan geç olur diye bu hafta yaptırmaya karar verdik.. terleme konusunda Allah razı olsun annecim şapkalı bi penye battaniye almış,dışarıda teri geçene kdr ona sarıyoruz..hem seyir keyfinden mahrum olmuyor,hem de teri soğumuyor..ama oto koltuğumuzda çok durmuoyruz,kundak değilse zaten kolay kolay da terletmiyor kumaşı,çok çok memnunum..
birşeyleri tutmaya gelince.. geçen hafta atlattığımız atak sonucu bizimki de başladı tutmaya.. önceden sadece emziğinin halkasına elini gçirip ittirip çıkarıyo,ya da takıyodu kendi kendine şimdi başka nesneler de tutuyor.. gece uykumuz daha düzenli gb.. ben hiç kıymıyorum uykusuna.. ne zaman ağlarsa naca o zmn.. gecde bazen iki oluoy,bazen 3.. ama akşamları ben galiba çok erken yatırıyorum.. bence bebek dediğin en geç 8 de uyumalı.. öyle olmasına da gayret ediyorum ama paşa gene kendine göre ayarlıyor saati napalım en sona bıraktım ama kuzey paşaya çok çok çok geçmiş olsun,bir an önce iyileşsin annesini de üzmesin böyle..

pişiğiniz geçmiş canım,gözünüz aydın keşke bizim oğlan da öyle uyusa..

canım sen de az kiloyla hamile kalmıştın di mi muhtemel ya 36 ya 38 bedenle.. ben de şimdi bayramlık için 40 beden aldım.. 3lü rakamlardan vazgeçmek epey zor oldu benim için de ama her gören erimişsin diyo.. koca gün beşik sallamaktan aç kaldığım için 50 ye düştüm şimdiden.. yine sonum 45 gözüküyo sen ne haldesin şimdi???

ah canım benim.. 6 gün kaka rekoru kırmış bebek annesi olarak hiç bişey olmaz diyorum,sen mineral ağırlıklı beslenmeye çalış,bağırasak yumuşatan birşeyler ye iç,hemen sütünden etkisini gösterir,z.yağı içirmek ya da onunla karın masajı da iyi geliyo..

kapşonlu battaniye de iyi fikir aslında
ama baya ince olsun istiyorum
gündüz uykusu da çok önemli ama uyumayınca uyumuyor
demin baya bi derin uyuyordu dedim bu sefer uyuyacak
yine yarım saat uyudu uyandı
ben 53le hamile kaldım 72 ile doğum yaptım şimdi 61im
34-36 beden giyerdim hep ah ahhh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…