günaydın herkese
benim oğlum hasta olmuş maalesef
öksürüyor hapşuruyor
nasıl başarıyorsak şu sıcakta hasta etmeyi, ama sıcaklar daha kötü heralde terletiyoruz
nasıl giydireceğimi bir türlü kestiremiyorum
bir de oto koltuğunda yattığından sırtı terliyor, kaldırınca da üşütüyor heralde
bir huzursuzluğu ateşi falan yok ama öksürünce falan çok üzülüyorum
kızlar sizin bebişler günde kaç defa kaka yapıyor (bazıları hiç yapamıyor biliyorum)
çok şükür benim oğlum yapabiliyor ama biraz fazla yapıyor
gece 1 defa, sabah 6dan bu saate 4 defa olmak üzere toplam 5 kez kaka yaptı bu saate kadar
günde 10u bile buluyor bazen
ishal değil
genel kaka sayımız 5 ve üzeri
nerdeyse her beslenmeden sonra kaka yapıyor
bu kadar çok yapması da beni endişelendiriyor
sanırım yeterli vitamin vs alamıyor sütten
zaten kilo alımı da alt sınırda maalesef
sütüm çok şükür yetecek kadar var (hiçbir zaman fazla fazla olmadı)
ama oğlum pek iştahlı değil sanırsam
ne kadar içtiğini bilemiyorum
gerçi bu kadar kaka yapabildiğine göre heralde içiyordur diyorum
dün oğlum ilk kez oyuncak barındaki oyuncakları tutabildi
bugün artık her koyduğumda oyuncakları kavrayabiliyor
bu beni çok mutlu etti
sürekli onlarla oynayıp gülüyor fln
çok sevimli oluyor yaa
geceleri uyku düzeniniz nasıl şu anda kızlar?
ben hala uyumasına izin veremiyorum
azıcık hareket edince hemen emzirmek için kaldırıyorum
genel uyku düzenimiz akşam 10da yatıyor 1-4-6 şeklinde emziriyorum
6da zaten kaka yapmak ve gaz çıkarmak için uyanıyor
kakayı yaparsa ne ala tekrar uyuyor
yoksa kaka yapana kadar kıvranıyoruz
zaten 6da salona anakucağına geçiyoruz
o saatten sonra beşiğinde yatmıyor
gündüz de yaklaşık 2 saatte bir emziriyorum artık
ondan önce ne zaman mızırdasa emziriyordum, çok sık emince de çok az emiyor
hep ilk sütü emiyordu bu şekilde
sanırım bu daha doğru bir yöntem
salı günü 2 aylık kntrolümüz çarşamba günü de aşılarımız var
aşıdan korkuyoruz
inşallah sıkıntı yaratmaz
cumartesi günü de 1 haftalığına didime yazlığa gidelim diyoruz
bakalım oğlumla tatil nasıl olacak
yolumuz epey uzun ankaradan
inşallah sorunsuz gider geliriz
bir de her alt değiştirmede pişik kremi vs sürüyor musunuz siz?
herkese günaydın annecikler,dün babamızla otomobil bakmaya gittik beren öyle bir inceliyorduki showroomu görmeliydiniz her yer ışıl ışıl parlıyor ya aptal olucaktı yavrum kafasını bi sağa bi sola bi yukarı çeviriyordu ağzı açık şekildearacımız daha 1 senelik sıfır gibi ama bizim babamızda otomobil hastalığı olduğu için en fazla 1 sene binip satıyor ve yenisini alıyoruz tam bir delilik yeni aracı satın aldık plakasını BRN istedik bakalım bugün olup olmadığının bilgisini verecekler.ondan sonra haftaya tatile gidicez diye kuaförde genel bakım yaptırdım saçlarımı boyattım, komple ağda,manikür pedikür kaş bıyık tertemiz oldum ohh miss,sonra babamız bizi iftar yemeğine çıkardı akşam 10da girdik eve, bu arada beren neler mi yaptı kuafördeyken bir ağlama krizine girmiş annemlerde gazı bayağ sıkıştırmış neyse yanıma getirdiler ağda odasında bir güzel çıkarttım gazını ama ne gaz ateşle yaklaşsalar patlayacakmış kuzum sonra emzirdim sakinleşti uyuttum ondan sonrada huzursuzluk yapmadı zaten.
Yeni arabanız hayırlı olsun,kazasın belasız kullanın inş. Oh ne güzel tertemiz olmuşsun
Boyayı bitkisel mı yaptırdın canım aslında bende istiyorum ama emin olamıyorum işte kararsızım:44:
peki ne kadar içirdin?ütopya
benim oğlumunda 2 hafta önce öksürüğü vardı.hem nasıl öksürük..çatlak çatlak çıkıyordu öksürüğü.hastaneye götürdüm akciğer filmi çekildi.ciğerde bişey yok ama yine de antibiyotik verelim dedi doktor.ciddi bişey olmadığını görünce ilaç vermedim. mercanköşküyle elma kabuğu kaynattım bi iki damla da limon kattım.içirdim.ertesi gün öksürüğü kesildi.belki senin bebişine de iyi gelir...
sabahları benimki uyusa da keşke saat başı kalksacok geçmiş olsun kuzey bebege!!
günlük 3kez fln kaka yapıo bikaçtanede azıcık kirletio pırt yaparken..
pişik yada kızarıklık yoksa gun içinde zeytinyağı kullanıyorum
ama pişik olduysa çabuk gecsin diye desitin..
uyku düzenimiz bu aralar 12-3-5-6-7-8-9 diye gidiyo:) bazen aralarda biraz uyanık kalıo
hatırlattın şimdi bunu bana uykuuuummmm warrrrr:)
tatile giderken mışıl mışıl uyur inş sewio nasılsa bebekler arabayı
emzirme düzenin bencede böyle daha iyi olmuş son süte kadar emer hem..
benmkide cok sabırsız işte max 3 saat uyuyo bikez..
ya sabahları saat başı kalkıyoruz emmek için
buda normal deil sanırım...!?
senin de bizim gibi çokmuş ciddenSlm canım benim kızımı anlatmıştım sanki bizimkide hemen hemen her emzirmeden sonra yapıyor günlük 7-8 defa rahat kaka yapıyor benimde aklıma takılıyorsunuz doktor kilo alımı normal ise sorun değil dedi ama bu kontrolde kakasina tahlil isticem,ben günde bir iki defa sabamedin kremini sürüyorum hiç pisik olmadı bende senin gibi cok sik emziriyorum uyku düzenimiz e gelince 10 yatıyor 12 kalkar az oyalanın 2 de 4 de 6 kalkıyor
dün sırtına mendil sokuşturdum bendegeçmiş olsun cnm inş hemen iyileşir
dediğin gibi oto koltugu cok terletio bende ter bezi yaptırdım anneme ince bezler onu sırtına koyuyorum terlerse de cıkarıorum sadece o ıslanmıs oluo zaten böylece üşümüo sende öyle birşey koyabilirsin
aşı konusunda ben cok telaş yapmıştım ateşi cok yükselmedi sadece 2 kere calpol verdik hatta birini de uyuyodu uyurken yukselmesin diye atesi 37yi geçmeden verdik bizimki mutsuzdu bikaç gün sonra geçti inş kuzeycik de saglıkla atlatır
bzmkini 12-1 gibi uyuyo 4saat uyuyo bende seslenmiorum doktor öyle uyuyosa seslenme cocugun rem duzeni öyledir dedi kalkmaya alıştırma 1 yasına gelince de öyle kalkmak ister sana zor olur dedi benimde işime gelio acıkcası uykusuz kaldıgımda cok sinirli oluorum çünkü. bi de benimde rem duzeym uzundur hayatta yarım saat uyuyp kalkamam belki bana benzio diorum
alt değiştirmede ben sadece poposuna bişeyler suruorum gunde 2 defa catlak kremi digerlerinde zeytinyagı dısardaysak bepanthen suruorum
bizde nivea ve sebamedin pişik kremi var ben begenmedim cocugun cildinin üzerinde kalıolar emilmio hiç bu arada bzmki hiç pişik olmadı prima kullanırken kızarıodu molfix de öyle birşey olmuo
kaka veya seyahat konusunu bilmiorum ikisi de zor bzm için
kilo konusunda sen nasıl besleniorsun ben ilk ay surekli acıkıodum gece yatarken bile yiyodum 1,5 kiloya yakın aldı. ama simdi canım hiç istemio zorla yiyorum bzmkinin kilo alımı da baya azaldı
yelek de olabilir evetGeçmis olsun. Oto koltugundan sonra yelek giydirmeni tavsiye ederim. Sonra cıkar. Sırtı soguga yavaş yavaş alışsın. Kaka biz günde iki defa yapıyoruz sabah kalkınca ve tam akşam yatmadan once. Uyku duzenimiz (tabi düzen denirse) gunde sadece 4 saat ayakta. Gece emip yatıyor sadece. Ben tek gogsumu 3 kere veriyorum sonra oteki gogsume geçiyorum. Gogsum inince almayı daha cok seviyor. Maşallah ogluna ne güzel yumuk elleri tutuyor heryer. Ben şeyi farkettim oglum eşyaları tutmaktan hoşlanmıyor. Oyuncaklarını yaklaştırdıgımda kafasını çeviriyor. Hışırtılı oyuncaklardan hele hic hazetmiyor. Sadece emerken gogsume ve belime dokunuyor elimi tutuyor. Maddelere dokunmak ona göre degil. Degişir mi bilmem. Pişik kremi ben her alt açıta sürüyorum.Sudocrem mucize gibi geldi ama riske atmak istemiyorum.Aslında günde bu kadar sıklıkla bi krem sürmenin cilde yan etkileri olur mu onu da bilmiyorum.
valla süperKizlar uyku duzeni demissiniz ya benim oglum gece 3.30da uyuyo sabah 8.30 -9.00 gibi emip uyumaya devam ediyo 12de yine emiyo 14:00da uyaniyo emiyo 17:00 yine uyuyo 19.30da uyaniyo emip uyuyo 23:30da tekrar uyaniyo 3:30da uyuyo cokmu uyuyo simdi bu cocuk cok karisik oldu sanirim
ben de gece uyanmasını beklemeden hafif kıpırtısında saate bakıyorum 1-2 saatten fazla geçtiyse alıp emziriyorumçok geçmiş olsun.umarım en kısa zamanda düzelir.
ben gündüz neredeyse 2 saatte bir emziriyorum bebişim acıkıyor. gecede 2 kere bebişimin seslerine uyanıyorum alıp emziriyorum.daha bütün gece uyandırmamak için çok erken kan şekeri düşer ben rahat edemem ne kadar uykum olursa olsun mutlaka kalkıyorum.
ben saymadım kaka sayısını ama benim bebikte kesin 5 kere yapıyordur.hatta bazen geçiyordur.
sadece anne sütü alıyor.ilk ay 1.650 almıştı bu ayda ben çok almış çok tombul olmasın diye sadece çok acıkınca meme verdim o yüzden 1.200 almış.
her zaman kaka sayısı çoktu. hatta önceden her bezde yapardı(2 saatte bir neredeyse) bana sağlık ocağındaki hemşire çok iyi bu beslendiğinin işareti demişti.özellikle çiş sayısıda önemli dedi.çok şükür onuda sık yapıyorşimdi kakayı 3-4 bezde yapıyor günde ama üst üste yapıyor bezde 1 damla boş yer kalmıyor geneldede taşıyor
aşımızı biz perşembe günü olduk.çok şükür hiç problem çıkmadı.bebeğim hiç huysuzlanmadıbence kesinlikle caprol falan verme.ben burada bizden önce aşı olanlardan gitmeden önce ve de aşıdan sonra ateş çıkmadığı halde caprol verdiğini duydum.
hemşireye sordum. gitmeden öncede aradım vereyim mi diye sakın verme demişti bana telde.
gidincede eve gidince vereyim mi ilacı diye sordum. ateşi çıkma ihtimali düşük sen sık sık kontrol et ateşi çıkarsa verirsin demişti. ateşi çıkmazsa boşu boşuna vermiş olursun.ilaç sonuçta o da ne gerek var dedi.ateşi çıktıktan sonra verirsen hemen düşer zaten dedi. ben ne olursa doktora götürelim dediğimde ise bu aşılar öyle ağır değil o tarz bir şey olmaz en fazla biraz mızmızlar az da ateşi çıkabilir başka problem olmaz dedi.
bence çok kafaya takmamak lazım.rahat olmak gerekiyor biraz. bence ilaç verme.
ben hemen hemen her alt açmada sudocream sürüyorum. şimdi yaz sıcaklardan pişik olma ihtimali yüksek diye yoksa kışın bu kadar sürmem heralde. fakat çok çok ince sürmek gerekiyor yoksa verniks tabakasına zarar veriyor.
şimdiden iyi yolculuklar hiç kafana takma tatilin keyfini çıkar. hiç bir problem olmaz bebekler arabayla yolculuğu zaten seviyor birde eve gidecekmişsiniz aynı düzeni oradada sağlarsın dışarı çıkarkende 2 saatten uzun sürecekse işiniz süt sağabilirsin.ben öyle yapıyorum.sen rahat oldukça bebekte rahat olur.sen kafayı taktıkça herşey daha zor oluyor.
sizin de uyku düzeniniz güzelmiş maşallahFerda çok çok geçmiş olsun.gercekten yaz bebeği zormus üşür mü terler mı derken... Ben terleyince arkasına ince bı bez koyuyorum kuruyuncaya kadar duruyor.
benim kızım da çok kaka yapıyor bazen azıcık bazen çok ama günde 5-6 oluyor.
Uykumuz,gece 11-12den sabah 9 a kadar uyuyoruz biz mıkirdaninca emziriyorum ama uyanmıyor altını alırken biraz uyanıyor 5-10 dk pış pış tekrar dalıyor.9-13arası parca parca uyuyor.1 den sonra iftara kadar uyuyor akşam da işte 11-12 uyuyor
Daha öncede söylemiştim canım aşıdan korkma sakın.yalnız bebişin rahatsızlığı devam ederse aşıyı biraz geciktir istersen ya da bir sor doktora.
Ben sebamed pisik önleyici kremi her değiştirmede biraz biraz sürüyorum .
Burada iyi tatiller .
Bizim de koliğimiz 2ay 1haftalıkken bıçak gibi kesildi
senin azalmış kaka sayın da yine de fazlaymışferda canım geçmiş olsun bebişin hastalanmış sanırım öksürüyormuş...benimki de arada öksürüyor...yaz bebeklerinin de böyle bir sıkıntısı oluyor işte,terleyip azıcık serinlikte üşüyüp öksürüp,hapşurmaya başlamak...dilerim yavruları çok şiddetli hasta etmeden şu günleri atlatırız...
gece mesela bir alıyorum kucağıma sepetinden,sırtı ter içinde...hemen değiştiriyorum mecbur,bir de benim oğlum emerken de terin suyun içinde kalıyor...koca adam gibi...öyle durumda da bir bez koyuyorum ki terini emsin...
benim oğluş kakayı önceden her bezde yapıyordu ama şimdilerde azaldı ancak yapıyor yine...5-6-7 değişiyor sayısı...
gece 10 uyku saatimiz genelde ancak gece uyanma zaman dilimleri değişiyor...bazen 1:30 da uyanıp 2:30 da yatıp 5:30-6:00 gibi kalkıyor...bazen de 1:00 gibi uyanıp,emip hemen yatıp...4.00 gibi kalkıp 6:00 ya kadar cin gibi tv. de doktorları seyrediyoruz
ancak saat sabahın 06:00 dan sonra gün bize başlamış oluyor...çalar saat murat güloğlu abimizi izlemeyi bekliyoruz o saatten sonra...
çok zorlamıyorum düzene koymak için ne kadar kasarsam kasayım bildiğini okuyacak hiç olmazsa ona bırakayım da ben de sıkılmayayım di mi ama
pişiğimiz organik zeytinyağı sürme gafletinde bulunmamdan sonra hafif olur gibi olmuştu... uni baby pişik kremini kullandık geçti...
ama en başından beri sebamed pişik önleyici kullanıyoruz...
biz bugün büyükçekmeceye gittik sanki hava çok güzelmiş gibi,rüzgar vardı...dedik ki arabasında nasılsa,kapatırız üzerini de hava girmez ama unuttuğumuz bir mevzu...bizim oğluş kucakta,başı dik vaz,yette etrafı seyretmeyi seviyor...baktık rüzgar iyice çarpmaya başladı yavruya hemen atirus avm ye gittik...azıcık dolaştık derken babası yemek alıp gelene kadar bir bastı yaygarayı...bebek bakım odası en alt kattaymış,eşyalarla tek başıma da inemezdim...hemen olduğum yerde bir kuytu köşede kendime yer yaptım oğluşu emzirdim valla...bebişler için her şey yapılıyormuş bunu anladım...
yavrum hala uyumakta 1 saat 45 dk. oldu...15 dk.ya uyanabilirde 1 saat daha uyuyabilirde...hakkımızda hayırlısı hade bakalım...
bu arada salı aşımız varrrrrrrrr
bebişlerin fotosunu ekleyen annişler bayıldım yavrulara kocaman bir maşallah...
sabah geleceklere de günaydınlar olsun...Ada kız biraz daha takılsın net.te sonra da oğluşun duruma göre uyusun...iyi geceler herkese...
günaydın hepinize
biz de çok gazlı bir güne uyandık, sabah 6dan beri huzursuz, ancak şimdi yüzü koyun yanımda uykuya daldı minigim..of su gaz ne zaman terk edicek acaba bebişlerimizi
istanbulda hava serinledi biraz, çok şükür rahatladık azıcık..akşam cam kapı kapalı yattık hatta üşüyüp
Ferda;Kuzeyimize çok geçmiş olsun..hemen iyileşir inşaAllah..anne sütü ile toparlar..
bizimki de özellikle arabadayken koltuğunda çok terliyor, klima da çalışıyor, çok terli ise hemen sırtını ince tülbetimizle kapatarak alıyorum kucağıma..
evden çıkmadan sırtına minik bir havlu yerleştirip terleyince havluyu çekmek de çok pratik oluyor...
bundan sonra havalar serinler kalktıklarında sırtlarına penye yelek de giydirebiliriz..
tatile biz gittik 4-5 saatlik yoldu,sık sık mola verip temiz hava aldık, bez değiştik vs..
sizin yolunuz daha da uzun sürer...zaten sarsıntıda çoğunlukla uyuyarak geçirir zamanını bebeğin..
diğer zamanlarda da klima ve dışarı çıkartacağın zaman rüzgar için önlemini alırsan bir sıkıntı olmaz inşaAllah..
hayırlı yolculuklar şimdiden...güzel ve huzurlu bir tatil geçirin inşaAllah..
uyku düzenimiz bizim de diğer bebişler gibi; akşam 9-10 sabah 6.. 3 saatte bir emmek için uyanır..6 dan sonra ya gaz ya kaka için zorlanıyor ve uyuyamıyor genelde..ama ağlamıyorsa ben kestiriyorum hayal meyal yanında..
pişik önleyici mavi desitini her değişimde azar azar sürüyorum ben de...kaka sayımız son birkaç gündür azaldı, daha evvelinde neredeyse her bezi az da olsa kakalı idi.. şimdi günde 3-4 kez yapıyor..
ilkcim yeni arabanız hayırlı olsun, kazasız belasız, güzel günlerde sağlıkla kullanın inşaAllah...
dün ben de miniğimi bırakıp çıkmıştım aynı beren gibi yıkmış ortalığı, tabii babamız da baş edememiş apar topar geri dönmek durumunda kaldım..meğersem biberonu çocuğa tutturmayı becerememiş
yeni saçın başın bakımın da hayırlı olsun
d vitamini için biz multitabs kullanıyoruz dr. umuz onu öneriyor, içeriginde dha yazmıyor prospektüsüne baktım da.. bilemiyorum yine de araştırmak lazım sanırım hepsinde mi varmış bu madde?
Kizlar uyku duzeni demissiniz ya benim oglum gece 3.30da uyuyo sabah 8.30 -9.00 gibi emip uyumaya devam ediyo 12de yine emiyo 14:00da uyaniyo emiyo 17:00 yine uyuyo 19.30da uyaniyo emip uyuyo 23:30da tekrar uyaniyo 3:30da uyuyo cokmu uyuyo simdi bu cocuk cok karisik oldu sanirim
selam kızlar....benim kız bugün huzursuz kakasını yapmadı doğal olarak bende huzursuzum....1 gün kaka yapmamış olması problem mi??:26:
biz yola zaten akşam üzeri çıkalım diyoruz ki yolculuk gece geçsin oğlum da uyusun
yoksa durmaz arabada
sık sık mola vermeyi de sevmez hiç eşim
bastı mı hızlıca ulaşacak hedefe
hoş ben de sevmem
o yüzden gece yolculuğu daha iyi olacak bize
hem çok terlemez böylece
zaten hasta edicem iyice diye korkuyorum ama tatilden de vazgeçemiyorum çok sıkıldım
sizin uyku düzeni tıpkı bizimki gibiymiş
ben de ağlamazsa kestiriyorum biraz ağlayınca alıyorum
çünkü alsam da yapacak bişeyim yok maalesef
mavi desitini de aldım ama henüz kullanmadım
o da iyidir eminim
oğlum bugün kendi çapında az kaka yaptı
bu saate kadar 5-6 olurdu şimdilik 3 defa yaptı
şimdi dedesiyle oynuyorlar annesi yoruldu onla konuşmaktan
tvmiz de yayın yok anlamadım ev sessiz sedasız ki ben hiç sevmem ses olmamasını
ankarada hava da bozuk
hava bozuk olunca keyfim olmuyor benim de
dün gidip tatil için bikini aldım kendime
eski bikinilerimi denedim de çok komik oldu
göğsümün yarısı açıkta kaldı
40 beden bikini aldım yaa çok tuhafıma gitti
şortlarım falan da olmuyor popo kocaman olunca
dün neyseki azbirazalışveriş yaptım
ve hayatımın en hızlı alışverişiydi
ilk kez girdiğim ilk mağazadan hızlıca beğenip aldım
eşim çok memnun bu yeni alışveriş modumdan
bende istiyorum bundan bitanee:)nazar
bu kadr uyuması normalmi bilemem ama gerekli bencede
çınar dün neredeyse hiç uyumadı
bakalım bugun napcak?!
selam kızlar....benim kız bugün huzursuz kakasını yapmadı doğal olarak bende huzursuzum....1 gün kaka yapmamış olması problem mi??:26:
Mrb kizlar dogum yaptigimdan beri hep sizin yazilarinizi takip ediyorum ve cok yararli oluyor
asagiya yukari sizin yasadiginiz sorunlari yasadik bugun 2 aylik asimizi olduk sizi hep takip ettim ama yazmaya firsatim olmadi bugune kismetmis hepinizin bebekleri cok tatli allah bagislasin fotolar super ins bundan sonra bende yazacagimkizlar paristen sonra kanamaniz oldu mu ve hala kesigi aciyan var mi
ilk kez kendim içinküçük bir valiz ayarlıcam tatile giderkenevet hiç durmadan giderseniz bebişin de uyanmadan rahat rahat gider inşaAllah.. jet şöformüş babanız
inşaAllah birşey olmaz cnm öksürüğü de kesilir .. sen yine de sıcak da olsa bebişine kalın kıyafetler de almayı unutma..ben fazla almamıştım tuhaf konbinlerde giydirmek zorunda kaldım geceleri üşümesin diye
mavi desitin pişik önleyici, diğeri pişiği tedavi edici sanırım..ben doğduğundan beri maviyi kullanıyorum..
ideal alışveriş öyle zaten eşler için..
ben hiç götürmüyorum neyi göstersem hı hı çok güzel deyip geçiştircek biliyorum alayım da bitsin diye ..
göğüsleri hiç sorma çok fena..alt kısma 36 beden, üzerine 40 beden almak zorunda kalıyorum ben de kamufile edebilmek için
gece de 3.30 da uyuyormuş yalnız, dikkatinden kaçtı sanırım
her zamanki rutininden çıktıysa sıkıntı oluyor bizde de bir kere bile yapamaması..yapar da rahatlar yavrucak inşaAllah ..
geçen gün iki çocuk annesi bi arkadaş drların gelişim açısından bebeğin kilosuna 2kg ekleyip o numaraya uyan bezi kullanmalarını tavsiye ettiğini söyledi. bizde genelde öyle denk geldi zaten..mesela şimdi diyelim ki 6 kg olmuş,iki ekle 8.. yani yeni bez no muz 4.. carrefourdan dün 132 tane aktif bebek 4 aldık..bizim kakamız günde bir kereye mahsus olup onu da dibine kdr doldurduğumuzdan premium care bile fayda etmemişti.. zaten öyle bir ses çıkarıyor ki kaka yaparken.. farkedip 30sn de değiştiriyorumbenim kızda 6 kilo civarında bence 3 numara bile küçükmüş gibime geliyor 1 paket daha 3 no var ondan sonra 4 numaraya geçicem, 2 numaraya benimki hayatta girmez hatta yarım paket 2 numarayı kullanamadım ben, migrostaki indirim devam etmiyor ama şimdi yeni kampanya var 50tllik bebek bezi alana alışverişinde 10 tl indirim var canım bilgine.
canım ben de ara ara gördüm 50ye kdr falan.. tedirgin oldum tabii ama keyfimizden de taviz vermedikkızlar ben doğum yapalı bugün 60 günüm bitti
ancak kanamam devam ediyor
kan aması devamedip parise giden var mı?
bizde hala tık yok
biliyorum özürlüyüm ama ne bilim işte............
kuzuuuuuuuuuummmm... amma sormuşsun,cvp hitlerin de iyi amagünaydın herkese
benim oğlum hasta olmuş maalesef
öksürüyor hapşuruyor
nasıl başarıyorsak şu sıcakta hasta etmeyi, ama sıcaklar daha kötü heralde terletiyoruz
nasıl giydireceğimi bir türlü kestiremiyorum
dün oğlum ilk kez oyuncak barındaki oyuncakları tutabildi
bugün artık her koyduğumda oyuncakları kavrayabiliyor
bu beni çok mutlu etti
sürekli onlarla oynayıp gülüyor fln
çok sevimli oluyor yaa
geceleri uyku düzeniniz nasıl şu anda kızlar?
ben hala uyumasına izin veremiyorum
azıcık hareket edince hemen emzirmek için kaldırıyorum
genel uyku düzenimiz akşam 10da yatıyor 1-4-6 şeklinde emziriyorum
6da zaten kaka yapmak ve gaz çıkarmak için uyanıyor
kakayı yaparsa ne ala tekrar uyuyor
yoksa kaka yapana kadar kıvranıyoruz
zaten 6da salona anakucağına geçiyoruz
o saatten sonra beşiğinde yatmıyor
gündüz de yaklaşık 2 saatte bir emziriyorum artık
ondan önce ne zaman mızırdasa emziriyordum, çok sık emince de çok az emiyor
hep ilk sütü emiyordu bu şekilde
sanırım bu daha doğru bir yöntem
salı günü 2 aylık kntrolümüz çarşamba günü de aşılarımız var
aşıdan korkuyoruz
inşallah sıkıntı yaratmaz
cumartesi günü de 1 haftalığına didime yazlığa gidelim diyoruz
bakalım oğlumla tatil nasıl olacak
yolumuz epey uzun ankaradan
inşallah sorunsuz gider geliriz
bir de her alt değiştirmede pişik kremi vs sürüyor musunuz siz?
pişiğiniz geçmiş canım,gözünüz aydınGeçmis olsun. Oto koltugundan sonra yelek giydirmeni tavsiye ederim. Sonra cıkar. Sırtı soguga yavaş yavaş alışsın. Kaka biz günde iki defa yapıyoruz sabah kalkınca ve tam akşam yatmadan once. Uyku duzenimiz (tabi düzen denirse) gunde sadece 4 saat ayakta. Gece emip yatıyor sadece. Ben tek gogsumu 3 kere veriyorum sonra oteki gogsume geçiyorum. Gogsum inince almayı daha cok seviyor. Maşallah ogluna ne güzel yumuk elleri tutuyor heryer. Ben şeyi farkettim oglum eşyaları tutmaktan hoşlanmıyor. Oyuncaklarını yaklaştırdıgımda kafasını çeviriyor. Hışırtılı oyuncaklardan hele hic hazetmiyor. Sadece emerken gogsume ve belime dokunuyor elimi tutuyor. Maddelere dokunmak ona göre degil. Degişir mi bilmem. Pişik kremi ben her alt açıta sürüyorum.Sudocrem mucize gibi geldi ama riske atmak istemiyorum.Aslında günde bu kadar sıklıkla bi krem sürmenin cilde yan etkileri olur mu onu da bilmiyorum.
canım sen de az kiloyla hamile kalmıştın di mi muhtemel ya 36 ya 38 bedenle.. ben de şimdi bayramlık için 40 beden aldım.. 3lü rakamlardan vazgeçmek epey zor oldu benim için de ama her gören erimişsin diyo.. koca gün beşik sallamaktan aç kaldığım için 50 ye düştüm şimdiden.. yine sonum 45 gözüküyodün gidip tatil için bikini aldım kendime
eski bikinilerimi denedim de çok komik oldu
göğsümün yarısı açıkta kaldı
40 beden bikini aldım yaa çok tuhafıma gitti
şortlarım falan da olmuyor popo kocaman olunca
dün neyseki azbirazalışveriş yaptım
ve hayatımın en hızlı alışverişiydi
ilk kez girdiğim ilk mağazadan hızlıca beğenip aldım
eşim çok memnun bu yeni alışveriş modumdan
ah canım benim.. 6 gün kaka rekoru kırmış bebek annesi olarak hiç bişey olmaz diyorum,sen mineral ağırlıklı beslenmeye çalış,bağırasak yumuşatan birşeyler ye iç,hemen sütünden etkisini gösterir,z.yağı içirmek ya da onunla karın masajı da iyi geliyo..selam kızlar....benim kız bugün huzursuz kakasını yapmadı doğal olarak bende huzursuzum....1 gün kaka yapmamış olması problem mi??:26:
kapşonlu battaniye de iyi fikir aslındakuzuuuuuuuuuummmm... amma sormuşsun,cvp hitlerin de iyi amaben de es geçmiyim seni.. kuzeyle bizim ibrahim paşanın arası bir gün olduğundan gelişimleri benziyor.. şu an biz de uykusuz velet modumuzdayız.. ilk günlerini o kdr özlüyorum ki.. tamam gaz sancısı çok kötüydü ama hemen uyurdu..şimdi her emzirmeden sonra en az 1.5 saat uyanık,sonrasında es kaza uyusa bile acıktığı için hemen yaygara kopuyor.. günlerdir gündüz uykusu günlük toplam 2 saati kolay kolay geçmedi.. bizim de bu hafta aşımız.. aslında bayram sonrasına gün verdi ama tatili uzatacağımızdan geç olur diye bu hafta yaptırmaya karar verdik.. terleme konusunda Allah razı olsun annecim şapkalı bi penye battaniye almış,dışarıda teri geçene kdr ona sarıyoruz..hem seyir keyfinden mahrum olmuyor,hem de teri soğumuyor..ama oto koltuğumuzda çok durmuoyruz,kundak değilse zaten kolay kolay da terletmiyor kumaşı,çok çok memnunum..
birşeyleri tutmaya gelince.. geçen hafta atlattığımız atak sonucu bizimki de başladı tutmaya.. önceden sadece emziğinin halkasına elini gçirip ittirip çıkarıyo,ya da takıyodu kendi kendineşimdi başka nesneler de tutuyor.. gece uykumuz daha düzenli gb.. ben hiç kıymıyorum uykusuna.. ne zaman ağlarsa naca o zmn.. gecde bazen iki oluoy,bazen 3.. ama akşamları ben galiba çok erken yatırıyorum.. bence bebek dediğin en geç 8 de uyumalı.. öyle olmasına da gayret ediyorum ama paşa gene kendine göre ayarlıyor saati napalım en sona bıraktım ama kuzey paşaya çok çok çok geçmiş olsun,bir an önce iyileşsin annesini de üzmesin böyle..
canım sen de az kiloyla hamile kalmıştın di mi muhtemel ya 36 ya 38 bedenle.. ben de şimdi bayramlık için 40 beden aldım.. 3lü rakamlardan vazgeçmek epey zor oldu benim için de ama her gören erimişsin diyo.. koca gün beşik sallamaktan aç kaldığım için 50 ye düştüm şimdiden.. yinue sonum 45 gözüküyosen ne haldesin şimdi???
kapşonlu battaniye de iyi fikir aslındakuzuuuuuuuuuummmm... amma sormuşsun,cvp hitlerin de iyi amaben de es geçmiyim seni.. kuzeyle bizim ibrahim paşanın arası bir gün olduğundan gelişimleri benziyor.. şu an biz de uykusuz velet modumuzdayız.. ilk günlerini o kdr özlüyorum ki.. tamam gaz sancısı çok kötüydü ama hemen uyurdu..şimdi her emzirmeden sonra en az 1.5 saat uyanık,sonrasında es kaza uyusa bile acıktığı için hemen yaygara kopuyor.. günlerdir gündüz uykusu günlük toplam 2 saati kolay kolay geçmedi.. bizim de bu hafta aşımız.. aslında bayram sonrasına gün verdi ama tatili uzatacağımızdan geç olur diye bu hafta yaptırmaya karar verdik.. terleme konusunda Allah razı olsun annecim şapkalı bi penye battaniye almış,dışarıda teri geçene kdr ona sarıyoruz..hem seyir keyfinden mahrum olmuyor,hem de teri soğumuyor..ama oto koltuğumuzda çok durmuoyruz,kundak değilse zaten kolay kolay da terletmiyor kumaşı,çok çok memnunum..
birşeyleri tutmaya gelince.. geçen hafta atlattığımız atak sonucu bizimki de başladı tutmaya.. önceden sadece emziğinin halkasına elini gçirip ittirip çıkarıyo,ya da takıyodu kendi kendineşimdi başka nesneler de tutuyor.. gece uykumuz daha düzenli gb.. ben hiç kıymıyorum uykusuna.. ne zaman ağlarsa naca o zmn.. gecde bazen iki oluoy,bazen 3.. ama akşamları ben galiba çok erken yatırıyorum.. bence bebek dediğin en geç 8 de uyumalı.. öyle olmasına da gayret ediyorum ama paşa gene kendine göre ayarlıyor saati napalım en sona bıraktım ama kuzey paşaya çok çok çok geçmiş olsun,bir an önce iyileşsin annesini de üzmesin böyle..
canım sen de az kiloyla hamile kalmıştın di mi muhtemel ya 36 ya 38 bedenle.. ben de şimdi bayramlık için 40 beden aldım.. 3lü rakamlardan vazgeçmek epey zor oldu benim için de ama her gören erimişsin diyo.. koca gün beşik sallamaktan aç kaldığım için 50 ye düştüm şimdiden.. yinue sonum 45 gözüküyosen ne haldesin şimdi???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?