2012 Haziran Anneleri Doğurdu

geçmiş olsun canım. inşallah düzelir. ben yanıma atlet veya bir bez alıyorum terlediğinde değiştiriyorum hemen. bizim günlük kaka sayımız 2 yi aşmıyor. bazen sadece sabah. aşıdan da korkma biz bugün 3. günü doldurduk banyomuzuda yaptık. ilk gün 3 defa calpol verdim. ateşide huzursuzluğuda olmadı şükür. gece uykumuzda iyi. 2 saatte bir emziriyorum uyuyo sonrasında zaten. sabah 6 veya 7 sıraları ıkınma nöbetimiz başlıyor. kakamızı yaptıysak ne ala yapmadıysak senin gibi salona geçip gülfem hanımla oyalanıyoruz. alt değiştirmede pişik kremi kullanmıyorum zeytin yağı işimi görüyor. bu güne kadar pişiği olmadı şükür. yolculuğa gelince bebekler genel olarak araba yolculuğunu seviyorlar şahsi arabaysa sorun çıkartacağına inanmıyorum. güle güle gidin şimdiden

aslında çok terlemiyor
hafif bir nem oluyor
ama o şekilde bile hastalanmış
değişmeye müsait yer olursa değiştiriyorum da bazen dışarda falan oluyoruz daha çok üşür diye değiştirmemiştim
aşının sıkıntı yaratmamasına çok sevindim
hep olumsuz şeyler duyunca insanın gözü korkuyor
calpol vermeni doktor mu söyledi?
ateşlenmeden verdin değil mi?
gitmeden calpol içirdin mi?
şahsi arabamızla gidicez inşallah
bir de akşam çıkıcaz 8 gibi gece uykusunu arabada uyusun sıkıntı olmasın diye

ütopya

benim oğlumunda 2 hafta önce öksürüğü vardı.hem nasıl öksürük..çatlak çatlak çıkıyordu öksürüğü.hastaneye götürdüm akciğer filmi çekildi.ciğerde bişey yok ama yine de antibiyotik verelim dedi doktor.ciddi bişey olmadığını görünce ilaç vermedim. mercanköşküyle elma kabuğu kaynattım bi iki damla da limon kattım.içirdim.ertesi gün öksürüğü kesildi.belki senin bebişine de iyi gelir...

ohh ne güzel gelmiştir temiz hava:)
biz sadece babamızın izin günleri gidebiliyoruz
kendi başıma sadce bahcede gezdirebiliyorum
cok ucube biyer:/ ve sıkıcı:/

cok geçmiş olsun kuzey bebege!!
günlük 3kez fln kaka yapıo bikaçtanede azıcık kirletio pırt yaparken..
pişik yada kızarıklık yoksa gun içinde zeytinyağı kullanıyorum
ama pişik olduysa çabuk gecsin diye desitin..

uyku düzenimiz bu aralar 12-3-5-6-7-8-9 diye gidiyo:) bazen aralarda biraz uyanık kalıo
hatırlattın şimdi bunu bana uykuuuummmm warrrrr:)

tatile giderken mışıl mışıl uyur inş sewio nasılsa bebekler arabayı

emzirme düzenin bencede böyle daha iyi olmuş son süte kadar emer hem..

benmkide cok sabırsız işte max 3 saat uyuyo bikez..
ya sabahları saat başı kalkıyoruz emmek için
buda normal deil sanırım...!?

Slm canım benim kızımı anlatmıştım sanki bizimkide hemen hemen her emzirmeden sonra yapıyor günlük 7-8 defa rahat kaka yapıyor benimde aklıma takılıyorsunuz doktor kilo alımı normal ise sorun değil dedi ama bu kontrolde kakasina tahlil isticem,ben günde bir iki defa sabamedin kremini sürüyorum hiç pisik olmadı bende senin gibi cok sik emziriyorum uyku düzenimiz e gelince 10 yatıyor 12 kalkar az oyalanın 2 de 4 de 6 kalkıyor

geçmiş olsun cnm inş hemen iyileşir
dediğin gibi oto koltugu cok terletio bende ter bezi yaptırdım anneme ince bezler onu sırtına koyuyorum terlerse de cıkarıorum sadece o ıslanmıs oluo zaten böylece üşümüo sende öyle birşey koyabilirsin
aşı konusunda ben cok telaş yapmıştım ateşi cok yükselmedi sadece 2 kere calpol verdik hatta birini de uyuyodu uyurken yukselmesin diye atesi 37yi geçmeden verdik bizimki mutsuzdu bikaç gün sonra geçti inş kuzeycik de saglıkla atlatır
bzmkini 12-1 gibi uyuyo 4saat uyuyo bende seslenmiorum doktor öyle uyuyosa seslenme cocugun rem duzeni öyledir dedi kalkmaya alıştırma 1 yasına gelince de öyle kalkmak ister sana zor olur dedi benimde işime gelio acıkcası uykusuz kaldıgımda cok sinirli oluorum çünkü. bi de benimde rem duzeym uzundur hayatta yarım saat uyuyp kalkamam belki bana benzio diorum

alt değiştirmede ben sadece poposuna bişeyler suruorum gunde 2 defa catlak kremi digerlerinde zeytinyagı dısardaysak bepanthen suruorum
bizde nivea ve sebamedin pişik kremi var ben begenmedim cocugun cildinin üzerinde kalıolar emilmio hiç bu arada bzmki hiç pişik olmadı prima kullanırken kızarıodu molfix de öyle birşey olmuo
kaka veya seyahat konusunu bilmiorum ikisi de zor bzm için
kilo konusunda sen nasıl besleniorsun ben ilk ay surekli acıkıodum gece yatarken bile yiyodum 1,5 kiloya yakın aldı. ama simdi canım hiç istemio zorla yiyorum bzmkinin kilo alımı da baya azaldı

benim 30dan 40a kadar lekelenme şeklindeydi,dr normal dedi.ama benim 41.gün tekrar gelmeye başladı ben adet olduğumu düşündüm kesilmezse gitmeliyim mi di mi ya şimdi panik yaptım bak:18:

adette en fazla 10 gün olması gerekio hormonların düzelmesi zaman alıo panik yapma bi ilaç kullanıosun hemen kesio

Son düzenleme:

Geçmis olsun. Oto koltugundan sonra yelek giydirmeni tavsiye ederim. Sonra cıkar. Sırtı soguga yavaş yavaş alışsın. Kaka biz günde iki defa yapıyoruz sabah kalkınca ve tam akşam yatmadan once. Uyku duzenimiz (tabi düzen denirse) gunde sadece 4 saat ayakta. Gece emip yatıyor sadece. Ben tek gogsumu 3 kere veriyorum sonra oteki gogsume geçiyorum. Gogsum inince almayı daha cok seviyor. Maşallah ogluna ne güzel yumuk elleri tutuyor heryer. Ben şeyi farkettim oglum eşyaları tutmaktan hoşlanmıyor. Oyuncaklarını yaklaştırdıgımda kafasını çeviriyor. Hışırtılı oyuncaklardan hele hic hazetmiyor. Sadece emerken gogsume ve belime dokunuyor elimi tutuyor. Maddelere dokunmak ona göre degil. Degişir mi bilmem. Pişik kremi ben her alt açıta sürüyorum.Sudocrem mucize gibi geldi ama riske atmak istemiyorum.Aslında günde bu kadar sıklıkla bi krem sürmenin cilde yan etkileri olur mu onu da bilmiyorum.

Kızlar size birşey danışmak istiyorum. D vitaminin içindeki bha maddesi ( hem monovit d hem de dvit 3 için geçerli ) nin yan etkileri : karaciger büyümesi , kanser ve hiperaktivite. Bu maddeyi aranızda doktorunuza danışan var mı? Bilmeden çocuklarımıza yanlış birşey mi veriyoruz. Lütfen yolu düşen herkes doktorundan bu konu hakkında bilgi edinebilir mi? Organik d vitamini var mı acaba? Ogrenip hep beraber bebeklerimizi riske atmayacak takviyeler verelim yavrularımıza.

tatlışşş ee şimdi ben anlamadımm hani başlamayacaktın neden fikir değiştin

Canim baslamiycam parmagimi yemegin suyuna batirip agzina surucem 4. ayda annemin yontemi :)) 6. ay bitincede yedirmeye basliycam :))

Kizlar uyku duzeni demissiniz ya benim oglum gece 3.30da uyuyo sabah 8.30 -9.00 gibi emip uyumaya devam ediyo 12de yine emiyo 14:00da uyaniyo emiyo 17:00 yine uyuyo 19.30da uyaniyo emip uyuyo 23:30da tekrar uyaniyo 3:30da uyuyo cokmu uyuyo simdi bu cocuk cok karisik oldu sanirim

uyusun cnm zaten en az 15 saat uyumaları gerekio bence normal soncta boşuna uyusunda büyüsün denmior

merhaba anneler pazar günü eşler evde olunca kimse kalmamıs forumda
biz kızımla iyiyz sizde iyisinzdir umarım bu arada annisler 2-3 gündür galiba gaz olayından kurtulduk artık gaz sancılarının aglamaları yok kızımda alttan gaz cıkarırken ıkınıor ama aglamadan cıkarıo agzından cıkanlarda aglaması da biterse gaz olayından tamamen kurtulmus olcaz

doktorun birşey diyeceğini sanmam cocuga d-vitamini vermek saglık bakanlığının cok uzun zamandır yaptığı bi uygulama, ayrıca metsilin içinde de paraben var- kansorejen- onu da tereddüt etmeden yazıo doktorlar. vermek istemiosan günde 15-20 dk güneşte bekletmeninde d-vitamini acısından cok faydası var

çok geçmiş olsun.umarım en kısa zamanda düzelir.

ben gündüz neredeyse 2 saatte bir emziriyorum bebişim acıkıyor. gecede 2 kere bebişimin seslerine uyanıyorum alıp emziriyorum.daha bütün gece uyandırmamak için çok erken kan şekeri düşer ben rahat edemem ne kadar uykum olursa olsun mutlaka kalkıyorum.
ben saymadım kaka sayısını ama benim bebikte kesin 5 kere yapıyordur.hatta bazen geçiyordur.
sadece anne sütü alıyor.ilk ay 1.650 almıştı bu ayda ben çok almış çok tombul olmasın diye sadece çok acıkınca meme verdim o yüzden 1.200 almış.
her zaman kaka sayısı çoktu. hatta önceden her bezde yapardı(2 saatte bir neredeyse) bana sağlık ocağındaki hemşire çok iyi bu beslendiğinin işareti demişti.özellikle çiş sayısıda önemli dedi.çok şükür onuda sık yapıyor şimdi kakayı 3-4 bezde yapıyor günde ama üst üste yapıyor bezde 1 damla boş yer kalmıyor geneldede taşıyor
aşımızı biz perşembe günü olduk.çok şükür hiç problem çıkmadı.bebeğim hiç huysuzlanmadı bence kesinlikle caprol falan verme.ben burada bizden önce aşı olanlardan gitmeden önce ve de aşıdan sonra ateş çıkmadığı halde caprol verdiğini duydum.
hemşireye sordum. gitmeden öncede aradım vereyim mi diye sakın verme demişti bana telde.
gidincede eve gidince vereyim mi ilacı diye sordum. ateşi çıkma ihtimali düşük sen sık sık kontrol et ateşi çıkarsa verirsin demişti. ateşi çıkmazsa boşu boşuna vermiş olursun.ilaç sonuçta o da ne gerek var dedi.ateşi çıktıktan sonra verirsen hemen düşer zaten dedi. ben ne olursa doktora götürelim dediğimde ise bu aşılar öyle ağır değil o tarz bir şey olmaz en fazla biraz mızmızlar az da ateşi çıkabilir başka problem olmaz dedi.
bence çok kafaya takmamak lazım.rahat olmak gerekiyor biraz. bence ilaç verme.

ben hemen hemen her alt açmada sudocream sürüyorum. şimdi yaz sıcaklardan pişik olma ihtimali yüksek diye yoksa kışın bu kadar sürmem heralde. fakat çok çok ince sürmek gerekiyor yoksa verniks tabakasına zarar veriyor.

şimdiden iyi yolculuklar hiç kafana takma tatilin keyfini çıkar. hiç bir problem olmaz bebekler arabayla yolculuğu zaten seviyor birde eve gidecekmişsiniz aynı düzeni oradada sağlarsın dışarı çıkarkende 2 saatten uzun sürecekse işiniz süt sağabilirsin.ben öyle yapıyorum.sen rahat oldukça bebekte rahat olur.sen kafayı taktıkça herşey daha zor oluyor.

Maşallah ezgicim sefanız olsun valla :) oyun halısını benim kız da beğendi şükür.uyuyup kalıyo o da.

Ferda çok çok geçmiş olsun.gercekten yaz bebeği zormus üşür mü terler mı derken... Ben terleyince arkasına ince bı bez koyuyorum kuruyuncaya kadar duruyor.

benim kızım da çok kaka yapıyor bazen azıcık bazen çok ama günde 5-6 oluyor.

Uykumuz,gece 11-12den sabah 9 a kadar uyuyoruz biz mıkirdaninca emziriyorum ama uyanmıyor altını alırken biraz uyanıyor 5-10 dk pış pış tekrar dalıyor.9-13arası parca parca uyuyor.1 den sonra iftara kadar uyuyor akşam da işte 11-12 uyuyor

Daha öncede söylemiştim canım aşıdan korkma sakın.yalnız bebişin rahatsızlığı devam ederse aşıyı biraz geciktir istersen ya da bir sor doktora.

Ben sebamed pisik önleyici kremi her değiştirmede biraz biraz sürüyorum .

Burada iyi tatiller .

Bizim de koliğimiz 2ay 1haftalıkken bıçak gibi kesildi

Evet biliyorum ancak katkısız olanı da vardır belki diye düşündüm. Çünkü bu madde d vitamininin içindeki yagın bozulmaması için katılıyor. Son kullanma tarihini uzatmak için yani. Belki son kullanma tarihi daha kısa olan organikleri de vardır diye düşündüm. Amerikada varmış ancak o da hindistancevizi yagından yapılıyor. Bu yagın da bebek üzerinde yan etkileri oldugunu topikte bi arkadasımız alıntıyla uzun uzun anlatmıştı. Şimdi kolay ancak kışın güneş yok. Üstelik benim bulundugum bölgede güneş neredeyse sadece bir ay var. Evde şimdi kombi yanıyor mesela. Havalar soguk. Metsilini her doktor önermiyor yan etkisini bile bile kullanıp kullanmamak senin elinde. Ancak d vitamini bebek için şart bi damla. Bu yüzden sizinle paylaşmak istedim.

ferda canım geçmiş olsun bebişin hastalanmış sanırım öksürüyormuş...benimki de arada öksürüyor...yaz bebeklerinin de böyle bir sıkıntısı oluyor işte,terleyip azıcık serinlikte üşüyüp öksürüp,hapşurmaya başlamak...dilerim yavruları çok şiddetli hasta etmeden şu günleri atlatırız...
gece mesela bir alıyorum kucağıma sepetinden,sırtı ter içinde...hemen değiştiriyorum mecbur,bir de benim oğlum emerken de terin suyun içinde kalıyor...koca adam gibi...öyle durumda da bir bez koyuyorum ki terini emsin...

benim oğluş kakayı önceden her bezde yapıyordu ama şimdilerde azaldı ancak yapıyor yine...5-6-7 değişiyor sayısı...
gece 10 uyku saatimiz genelde ancak gece uyanma zaman dilimleri değişiyor...bazen 1:30 da uyanıp 2:30 da yatıp 5:30-6:00 gibi kalkıyor...bazen de 1:00 gibi uyanıp,emip hemen yatıp...4.00 gibi kalkıp 6:00 ya kadar cin gibi tv. de doktorları seyrediyoruz
ancak saat sabahın 06:00 dan sonra gün bize başlamış oluyor...çalar saat murat güloğlu abimizi izlemeyi bekliyoruz o saatten sonra...
çok zorlamıyorum düzene koymak için ne kadar kasarsam kasayım bildiğini okuyacak hiç olmazsa ona bırakayım da ben de sıkılmayayım di mi ama

pişiğimiz organik zeytinyağı sürme gafletinde bulunmamdan sonra hafif olur gibi olmuştu... uni baby pişik kremini kullandık geçti...
ama en başından beri sebamed pişik önleyici kullanıyoruz...

biz bugün büyükçekmeceye gittik sanki hava çok güzelmiş gibi,rüzgar vardı...dedik ki arabasında nasılsa,kapatırız üzerini de hava girmez ama unuttuğumuz bir mevzu...bizim oğluş kucakta,başı dik vaz,yette etrafı seyretmeyi seviyor...baktık rüzgar iyice çarpmaya başladı yavruya hemen atirus avm ye gittik...azıcık dolaştık derken babası yemek alıp gelene kadar bir bastı yaygarayı...bebek bakım odası en alt kattaymış,eşyalarla tek başıma da inemezdim...hemen olduğum yerde bir kuytu köşede kendime yer yaptım oğluşu emzirdim valla...bebişler için her şey yapılıyormuş bunu anladım...

yavrum hala uyumakta 1 saat 45 dk. oldu...15 dk.ya uyanabilirde 1 saat daha uyuyabilirde...hakkımızda hayırlısı hade bakalım...
bu arada salı aşımız varrrrrrrrr

bebişlerin fotosunu ekleyen annişler bayıldım yavrulara kocaman bir maşallah...

sabah geleceklere de günaydınlar olsun...Ada kız biraz daha takılsın net.te sonra da oğluşun duruma göre uyusun...iyi geceler herkese...

smokkkkkkkkkkk gördüm seni cnm...nasılsın yavru ile aran nasıl :)))
benimki ahanda yukarı da anlattığım gibi...

ahhhh bu sevgin olmasa....ahhh bu hayat çekilmez modundayım...

kitap tavsiyesinde bulunan arkadaşlara teşekkürler.

adem güneş'i internette araştırdım.bi kaç yazısı hoşuma gitti.kitapları hakkında da güzel yorumlar var.hemen bende 2 kitabını sipariş ettim.

ilgilenenler için benim tavsiyem HER YÖNÜYLE ÇOCUK YETİŞTİRME SANATI 1-4 YAŞ. Dr. Crishtopher Green

her annenin okuması gereken türden bi çalışma olmuş.baştan sona çok işe yarar fikirler var.kalın bi kitap ama anlatımı çok eğlenceli ve insanı hiç sıkmıyor.zevkle okuyacağınızı ve kesinlikle pişman olmayacağınızı düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…