2012 Haziran Anneleri Doğurdu

çocuk yetiştirme ile ilgili kitap okuyan var mı? varsa tavsiyelerinizi öğrenmek istiyorum.

adem güneşin kitaplarını öneririm hemen hemen hepsi var bende annelik sanatı , çocuk terbiyesindeki doğru bilinen yanlışlar , çocuklarda mahremiyet eğitim..... yani adem güneşin bütün kitaplarını öneririm

Ben düzenli olarak hergün kullanıyorum 3 damla. Benimkinin adı monovit şimdiye kadar 1 şişe bitmedi ama neredeyse bitmek üzere. Yardımcı destek maddesi ayçiçek yağı. Bir de D vit var sanırım ama onun gaz yaptıgını duydum ne derece dogru oldugu hakkında bilgim yok. D vitamininin 1 yaşına kadar düzenli olarak kullanmamı her gittigim doktor ısrarla söyledi. Kemik gelişimi için onemli. Meme konusuna gelince bizimki ayaktaysa 10 dk dan fazla emmiyor beni ama kucakçılıgı ortak noktaları.

çocuk yetiştirme ile ilgili kitap okuyan var mı? varsa tavsiyelerinizi öğrenmek istiyorum.

Ben hamileligimden bu yana daima okuyorum ancak her doktorun farklı fikirleri oldugu gibi her yazar da degilik onerilerde bulunuyor. Anlayacagın bazen kafa karışabiliyor

Bu arada minnaklarınızı yerim yerim yerim. Hepsi birbirinden tatlı maşaallah ya. Fındıkkurtları. Ek gıdaya gelince ben 6. ayımı sadece anne sütüyle tamamlamayı düşünüyorum. Ek gıda 4 ve 5. aylarda bebegin zayıflamasına yol açıyor aman dikkat.

bende 4. ay gibi düşündüm zaten tabak tabak değil sadece tattırıcaz neyle başlamayı planlıyorsun ben elma armut suyu çorba ve püre diye düşündüm ama gerçekten kafam çok karışık bu konuda

canım doktor amcamıza sordum ek gıda konusunu. bana sebzeyle başla. meyveler tatlı olduğu için meyveyle başlarsan sebzeye zor alışıyor çocuklar dedi. bakalım ek gıda alacakları zamana gelsinler hele bir hallederiz artık .

Son düzenleme:

benim kızım maalesef atıştırmacı bir bebek randımanlı ancak 5 dk emiyo sonra uyuyo uyandırıyorum yinede uyku sersemi randımanlı emmiyo yalancı emzik gibi emiyo beni.sıcak duş almak çok farkettirdi sütümü bu gün hem kızım emip huzurla uyuyo hemde sonrasında sağdığımda süt gelyo.
cvplarınız için teklrar teşekkür ederim.
bu arada bebişlerinize kocaman bir MAŞALLAH
becerebilsem bende balımın fotoğrafını koyardım:))

kızlar ben doğum yapalı bugün 60 günüm bitti
ancak kanamam devam ediyor
kan aması devamedip parise giden var mı?
bizde hala tık yok
biliyorum özürlüyüm ama ne bilim işte............

Kizlar bizim ailedeki bebekler 4-5 aylik olunca her yemegin suyundan 1 damla cok degil verirlerdi agzina yemek tadina alissin diye ama yedirmezlerdi 6. ay bitiminde anca baslarlardi

bende zaten mama takviyesi verdigimden ek gida aliyo oglum 4. ay yemek sularinin tadina baktiririm 7. aya girincede her yemegi ezerek yedirmeye calisicam meyve sekerli bence onunla baslamayin tatlikolik olmasinlar :))

Ben 6. ay bittiginde basliycam kesin kararliyim

tatlışşş ee şimdi ben anlamadımm hani başlamayacaktın neden fikir değiştin

74 gün önce doğum yaptım.göbeğim hala çok büyük.ne yaoabikirim kuzlar

canmı ben nomal doğum yaptım bu yüzden göbeğim kendiliğinden gitti ama ben karnımı sardım ve korse kullandım sonrasında, eğer normal doğurduysan karın yağlarını eritecek spor yapabilirsin ekmeği falan kes bol su iç. twist yapmak karnı eritiyor diyorlar bilgine.

Son düzenleme:

sezaryan cnm yaa.inmedi bi türlü.doktor incek dedi ama 74 gün oldu.dikişlerimin üstünde de bi boğum var

günaydınlar annecikler daha erken ama zaman çabucak geçiyor siz bebişlerinize ek gıdaya 4. ayda mı yoksa 6.ayda mı başlamayı düşünüyorsunuz?

sanırım bende sütümün potansiyeline baglı olarak az geldiğini düşündüğüm zamanda başlarım..

turuncu paketteki bezlerde esnek bant olmayınca ve bebekte hareketli olunca yanlardan boşluk yapıo
bizimki hep çişi taşırıyodu o yanlardan
tabi tercih meselesi memnun kalanda var..
en güzeli kakayı emmesi açısından premium care ama
hesaplı olan aktif bebek
başka marka kullanıpta tawsiye eden varmı??

bizede düzenli kullanmamız için özellikle tekrar etmişlerdi saglık ocagında..

tracy hogg var benm bildiğim ama bebek bakımı konusunda sanırım o..

günaydınlar annecikler daha erken ama zaman çabucak geçiyor siz bebişlerinize ek gıdaya 4. ayda mı yoksa 6.ayda mı başlamayı düşünüyorsunuz?

ben 4.ayda tattırmaya başlarım cnm şimdi de ara sıra su veriorum tadına alışsın diye bi arkdşımın kızı 7.ayda su içmiodu tadını begenmiodu sadece uyurken biberonla içiriodu öyle olsun istemiorm

kızlar ben doğum yapalı bugün 60 günüm bitti
ancak kanamam devam ediyor
kan aması devamedip parise giden var mı?
bizde hala tık yok
biliyorum özürlüyüm ama ne bilim işte............

cnm doktora gittin mi 40 gunden sonra kesilmezse ilaç kullanman gerekio kesilmesi için

bi arkadaşım d vitaminini düzenli kullanmadıgı için bebğinin bıngıldağı geç kapandı onu düzenli kullanmak gerek

iyi geceler anneler bu gece buralar tenha inş butun bebekler rahat uyuodur da sizin de geceniz rahat geçiodur
birkac gundur kızımı evdeki puset oyuncaklarıyla oynatıorum önceden onlardan korkuodu şimdi rahat oynamaya basladı
bende bugun tiny love tekmele oyun halısından aldım kızıma tekmelemeye şimdilk gücü yetmio ama diger oyuncaklarıyla güzel oynuo

günaydın herkese
sabah kalktık oyun halımızda bir 15 dk oynadı kuzucum sonra uyuya kalmış.bende balkonumda herzamanki sabah kahvemi içtim.çıktık bebişimle sahilde bir 40 dk. yürüdük. sabah havası gerçekten başka oluyor.inanılmaz rahatladık.bebişim temiz hava aldı.mışıl mışıl uyudu birazcıkta güneşlendi. sonra geldik balkonumuzda şöyle denize karşı sıkı bir kahvaltı yaptık. biraz bebişimle oynadım şimdi yine uyuyor.
bende biraz evi toparlıyım.sonra kişisel bakımlarımı yapacağım.aksama doğruda denize gideriz heralde.

cnm doktora gittin mi 40 gunden sonra kesilmezse ilaç kullanman gerekio kesilmesi için

benim 30dan 40a kadar lekelenme şeklindeydi,dr normal dedi.ama benim 41.gün tekrar gelmeye başladı ben adet olduğumu düşündüm kesilmezse gitmeliyim mi di mi ya şimdi panik yaptım bak:18:

günaydın herkese
benim oğlum hasta olmuş maalesef
öksürüyor hapşuruyor
nasıl başarıyorsak şu sıcakta hasta etmeyi, ama sıcaklar daha kötü heralde terletiyoruz
nasıl giydireceğimi bir türlü kestiremiyorum
bir de oto koltuğunda yattığından sırtı terliyor, kaldırınca da üşütüyor heralde
bir huzursuzluğu ateşi falan yok ama öksürünce falan çok üzülüyorum

kızlar sizin bebişler günde kaç defa kaka yapıyor (bazıları hiç yapamıyor biliyorum)
çok şükür benim oğlum yapabiliyor ama biraz fazla yapıyor
gece 1 defa, sabah 6dan bu saate 4 defa olmak üzere toplam 5 kez kaka yaptı bu saate kadar
günde 10u bile buluyor bazen
ishal değil
genel kaka sayımız 5 ve üzeri
nerdeyse her beslenmeden sonra kaka yapıyor
bu kadar çok yapması da beni endişelendiriyor
sanırım yeterli vitamin vs alamıyor sütten
zaten kilo alımı da alt sınırda maalesef
sütüm çok şükür yetecek kadar var (hiçbir zaman fazla fazla olmadı)
ama oğlum pek iştahlı değil sanırsam
ne kadar içtiğini bilemiyorum
gerçi bu kadar kaka yapabildiğine göre heralde içiyordur diyorum

dün oğlum ilk kez oyuncak barındaki oyuncakları tutabildi
bugün artık her koyduğumda oyuncakları kavrayabiliyor
bu beni çok mutlu etti
sürekli onlarla oynayıp gülüyor fln
çok sevimli oluyor yaa

geceleri uyku düzeniniz nasıl şu anda kızlar?
ben hala uyumasına izin veremiyorum
azıcık hareket edince hemen emzirmek için kaldırıyorum
genel uyku düzenimiz akşam 10da yatıyor 1-4-6 şeklinde emziriyorum
6da zaten kaka yapmak ve gaz çıkarmak için uyanıyor
kakayı yaparsa ne ala tekrar uyuyor
yoksa kaka yapana kadar kıvranıyoruz
zaten 6da salona anakucağına geçiyoruz
o saatten sonra beşiğinde yatmıyor
gündüz de yaklaşık 2 saatte bir emziriyorum artık
ondan önce ne zaman mızırdasa emziriyordum, çok sık emince de çok az emiyor
hep ilk sütü emiyordu bu şekilde
sanırım bu daha doğru bir yöntem

salı günü 2 aylık kntrolümüz çarşamba günü de aşılarımız var
aşıdan korkuyoruz
inşallah sıkıntı yaratmaz
cumartesi günü de 1 haftalığına didime yazlığa gidelim diyoruz
bakalım oğlumla tatil nasıl olacak
yolumuz epey uzun ankaradan
inşallah sorunsuz gider geliriz

bir de her alt değiştirmede pişik kremi vs sürüyor musunuz siz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…